Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > General Chat > The Guru's Pub
The Guru's Pub Hang out with Guru3D's staff and other visitors, have a nice civilized chat, nothing hardware related though !


Reply
 
Thread Tools Display Modes
ISP Hiking Prices
Old
  (#1)
Daftshadow
Maha Guru
 
Daftshadow's Avatar
 
Videocard: XFX Radeon HD 7850 2GB
Processor: Intel i5-3570K 3.4GHz
Mainboard: BIOSTAR TZ77B LGA 1155
Memory: Kingston HyperX Blu 8GB
Soundcard:
PSU: Rosewill Xtreme 750W
Default ISP Hiking Prices - 08-25-2013, 00:43 | posts: 1,037 | Location: California

Do you guys know if it is standard practice for an ISP to hike up their prices without notifying their customers beforehand? i'm currently with TWC (Time Warner Cable) which is basically the only ISP here where I live in part of LA. Last month the bill was $52.99, now it's hiked up to $54.99. This is for standard internet plan 15Mbps downstream and 2Mbps upstream. I never received any mail, phone call or email this year about another price hike.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
Mojojoe
Member Guru
 
Videocard: HD 5850
Processor: AMD x2 6000+
Mainboard:
Memory: Hazy
Soundcard:
PSU: 5KW
Default 08-25-2013, 01:17 | posts: 90

It all depends on what the contract you signed up to says. I know in the UK the standard practice (possibly a requirement) is to send out a letter detailing the new charges. Usually they cover themselves by having a "we can do what we want" clause in the contract.
If you feel the price increase is excessive you could probably contest it but it would likely be a waste of time, effort and money.
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
Pill Monster
Ancient Guru
 
Pill Monster's Avatar
 
Videocard: 7950 Vapor-X 1175/1550
Processor: AMD FX-8320 @4.8
Mainboard: ASUS Sabertooth 990FX R2
Memory: 8GB Kingston HyperX 2400
Soundcard: X-Fi Fatal1ty
PSU: AcBel M8 750
Default 08-25-2013, 01:23 | posts: 24,034 | Location: NZ

Call your ISP and ask what the extra charge is.

Last edited by Pill Monster; 08-25-2013 at 01:26.
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
sykozis
Ancient Guru
 
sykozis's Avatar
 
Videocard: Radeon R7 240
Processor: AMD Athlon 5350
Mainboard: Asus AM1M-A
Memory: 8gb G.Skill DDR3-1866
Soundcard: Realtek® ALC887-VD
PSU: Unk 300watt
Default 08-25-2013, 01:25 | posts: 16,442 | Location: US East Coast

TWC recently announced a $2 increase in modem rental fees... Look at your bill to see if this is why your price increased.


   
Reply With Quote
 
Old
  (#5)
Uncle Dude
Maha Guru
 
Uncle Dude's Avatar
 
Videocard: EVGA GTX680 SLI
Processor: 2600k/H100i @ 4.8
Mainboard: ASUS P8Z68 Deluxe
Memory: Vengeance 16GB@1866
Soundcard: Avid Eleven Rack
PSU: Corsair AX860i
Default 08-25-2013, 01:34 | posts: 2,236 | Location: USA

Comcast pulled the same bs a few months ago. They sent out e-mails exclaiming "We've upped your internet speeds! All you have to do is cycle your modem!". Two months later, the cost went from $52.99 to $72.99.
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
scoter man1
Ancient Guru
 
scoter man1's Avatar
 
Videocard: Evga GTX 570/Korean 1440p
Processor: Intel Core i7 4790K
Mainboard: Asus Sabertooth Z97 Mark1
Memory: GSkill Trident X 2x4GB
Soundcard: Onboard/Superlux HD660
PSU: XIGMATEK 750w
Default 08-25-2013, 01:42 | posts: 4,261 | Location: MI, USA

Comcast is horrible out here. We can't get any other broadband internet where I live (yay, monopoly) and It's over $130 for 20Mbps down, 4Mbps up, phone, and cable with 1 HD box and one DVR. RaAaApe. Oh, and we have to call some high up and complain about our bill about once every 2 months because they "forget" about the agreement we came to at the beginning of the year and tag on another $20 to the bill. If there was anything other than At&t, we'd drop it like it hot.
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
sykozis
Ancient Guru
 
sykozis's Avatar
 
Videocard: Radeon R7 240
Processor: AMD Athlon 5350
Mainboard: Asus AM1M-A
Memory: 8gb G.Skill DDR3-1866
Soundcard: Realtek® ALC887-VD
PSU: Unk 300watt
Default 08-25-2013, 01:57 | posts: 16,442 | Location: US East Coast

Quote:
Originally Posted by scoter man1 View Post
Comcast is horrible out here. We can't get any other broadband internet where I live (yay, monopoly) and It's over $130 for 20Mbps down, 4Mbps up, phone, and cable with 1 HD box and one DVR. RaAaApe. Oh, and we have to call some high up and complain about our bill about once every 2 months because they "forget" about the agreement we came to at the beginning of the year and tag on another $20 to the bill. If there was anything other than At&t, we'd drop it like it hot.
When I first signed up for Verizon FiOS, the agreement was 192 channels, 25/5 internet and phone for $99.99. For the first 6 months, I had to call and threaten to file a breach of contract suit against them because they kept tacking on an additional $50 to my bill.


   
Reply With Quote
Old
  (#8)
IcE
Ancient Guru
 
IcE's Avatar
 
Videocard: Zotac GTX 780
Processor: i5 3570K @4.0
Mainboard: ASRock Z77 Extreme6
Memory: 8GB G.Skill Sniper 1866
Soundcard: SBZ + Aune T1 + CAL
PSU: Enermax NAXN 82+ 750W
Default 08-25-2013, 02:10 | posts: 9,106 | Location: Toledo

Quote:
Originally Posted by scoter man1 View Post
Comcast is horrible out here. We can't get any other broadband internet where I live (yay, monopoly) and It's over $130 for 20Mbps down, 4Mbps up, phone, and cable with 1 HD box and one DVR. RaAaApe. Oh, and we have to call some high up and complain about our bill about once every 2 months because they "forget" about the agreement we came to at the beginning of the year and tag on another $20 to the bill. If there was anything other than At&t, we'd drop it like it hot.
All cable companies seem to do this. Company in our area does the same garbage. They just charge you random extra fees and hope you don't complain about it.
   
Reply With Quote
Old
  (#9)
scoter man1
Ancient Guru
 
scoter man1's Avatar
 
Videocard: Evga GTX 570/Korean 1440p
Processor: Intel Core i7 4790K
Mainboard: Asus Sabertooth Z97 Mark1
Memory: GSkill Trident X 2x4GB
Soundcard: Onboard/Superlux HD660
PSU: XIGMATEK 750w
Default 08-25-2013, 02:33 | posts: 4,261 | Location: MI, USA

Quote:
Originally Posted by IcE View Post
All cable companies seem to do this. Company in our area does the same garbage. They just charge you random extra fees and hope you don't complain about it.
Yeah, we complained to the state. Only then did they start to listen. They've still done it a few times. Trust me, if we could get FIOS...

I just keep hoping that Google will show up out here and give us 100Mbps
   
Reply With Quote
Old
  (#10)
airbud7
Ancient Guru
 
airbud7's Avatar
 
Videocard: HIS HD 6870
Processor: I3-2120
Mainboard: ASRock H61icafe
Memory: 8GB G.SKILL DDR3 1333
Soundcard: Xonar DX
PSU: PC Power&Cooling S61EPS
Default 08-25-2013, 03:18 | posts: 2,880 | Location: Evans Ga,USA

Quote:
Originally Posted by scoter man1 View Post
I just keep hoping that Google will show up out here and give us 100Mbps

The internet should be Free.....Its us anyway....
   
Reply With Quote
 
Old
  (#11)
PhazeDelta1
Ancient Guru
 
PhazeDelta1's Avatar
 
Videocard: EVGA 770 Classified
Processor: Intel i7 4770k
Mainboard: Asus Sabertooth Z87
Memory: 16GB Corsair 2133MHz
Soundcard: Creative SB Z
PSU: Seasonic X-850
Default 08-25-2013, 03:22 | posts: 13,419 | Location: USA

Quote:
Originally Posted by airbud7 View Post
The internet should be Free.....Its us anyway....
I can't make money off free.
   
Reply With Quote
Old
  (#12)
Pill Monster
Ancient Guru
 
Pill Monster's Avatar
 
Videocard: 7950 Vapor-X 1175/1550
Processor: AMD FX-8320 @4.8
Mainboard: ASUS Sabertooth 990FX R2
Memory: 8GB Kingston HyperX 2400
Soundcard: X-Fi Fatal1ty
PSU: AcBel M8 750
Default 08-25-2013, 04:02 | posts: 24,034 | Location: NZ

20MB lol

At home we pay $95 for 13m down 1m up. Crappy even for adsl.
   
Reply With Quote
Old
  (#13)
sykozis
Ancient Guru
 
sykozis's Avatar
 
Videocard: Radeon R7 240
Processor: AMD Athlon 5350
Mainboard: Asus AM1M-A
Memory: 8gb G.Skill DDR3-1866
Soundcard: Realtek® ALC887-VD
PSU: Unk 300watt
Default 08-25-2013, 04:24 | posts: 16,442 | Location: US East Coast

Quote:
Originally Posted by Pill Monster View Post
20MB lol

At home we pay $95 for 13m down 1m up. Crappy even for adsl.
I pay $110 for a 50/25 connection, cable TV and phone... If I had to pay $95/month for 13/1....I'd still be on dialup.


   
Reply With Quote
Old
  (#14)
Arctucas
Maha Guru
 
Arctucas's Avatar
 
Videocard: SLI nVIDIA 560Ti
Processor: i7 950 @ 4.2GHz
Mainboard: eVGA 141-GT-E770-A1
Memory: Mushkin998966 Radioactive
Soundcard: X-Meridian 7.1 2G/ Z-5500
PSU: Corsair AX1200
Default 08-25-2013, 12:43 | posts: 1,852

I left TW because they consistently increased bill about $10/month every year.

And, no, they did not notify me in advance. I asked why, and they said they were not required to give me any type of notice. Obviously, they also felt no need to volunteer that information.

Caveat emptor.
   
Reply With Quote
Old
  (#15)
Anarion
Ancient Guru
 
Anarion's Avatar
 
Videocard: Zotac GTX 550 Ti AMP!
Processor: Intel Core i7 3770K
Mainboard: ASUS P8Z77-V
Memory: G.SKILL RipjawsX 16 GB
Soundcard: Sound Blaster Zx + HD 595
PSU: SF Golden Green Pro 600W
Default 08-25-2013, 14:49 | posts: 10,851 | Location: Finland

I'm so glad that I don't live in the U.S. What a rip off.
   
Reply With Quote
Old
  (#16)
sykozis
Ancient Guru
 
sykozis's Avatar
 
Videocard: Radeon R7 240
Processor: AMD Athlon 5350
Mainboard: Asus AM1M-A
Memory: 8gb G.Skill DDR3-1866
Soundcard: Realtek® ALC887-VD
PSU: Unk 300watt
Default 08-25-2013, 15:08 | posts: 16,442 | Location: US East Coast

Quote:
Originally Posted by Anarion View Post
I'm so glad that I don't live in the U.S. What a rip off.
Depends on your ISP and location. My 50/25 connection is $60/month without a bundle deal. We can also get 75/35 for $70/month.... Those are pretty decent deals compared to what some people can get. Sure, they're not the greatest prices.....but they're not that bad either.


   
Reply With Quote
Old
  (#17)
Cartman372
Maha Guru
 
Cartman372's Avatar
 
Videocard: EVGA 680 FTW+ 1280/7200
Processor: i5-3570K TR TRUE Black
Mainboard: ASUS P8Z77-V PRO
Memory: mushkin 32GB DDR3 1600
Soundcard: Onboard + Creative 2.1
PSU: Corsair TX850W
Default 08-26-2013, 21:54 | posts: 977 | Location: Newton, NJ

The word everyone here is looking for is oligopoly.

The best internet I can get here in Northern NJ is 10mbps download/1mpbs upload.

For that speed we're paying about $70 a month...

There's nothing better we can get and our ISP has been promising faster speeds for the past 2 years.

To put into perspective just how badly we're being ripped off here, for $70 a month I could have Google Fiber's 1gbps speeds. (100x faster download, 1000x faster upload)
   
Reply With Quote
Old
  (#18)
Arctucas
Maha Guru
 
Arctucas's Avatar
 
Videocard: SLI nVIDIA 560Ti
Processor: i7 950 @ 4.2GHz
Mainboard: eVGA 141-GT-E770-A1
Memory: Mushkin998966 Radioactive
Soundcard: X-Meridian 7.1 2G/ Z-5500
PSU: Corsair AX1200
Default 08-26-2013, 23:15 | posts: 1,852

Wide Open West; 2 down/1 up, plus digital cable with box-~$85/month.
   
Reply With Quote
Old
  (#19)
sykozis
Ancient Guru
 
sykozis's Avatar
 
Videocard: Radeon R7 240
Processor: AMD Athlon 5350
Mainboard: Asus AM1M-A
Memory: 8gb G.Skill DDR3-1866
Soundcard: Realtek® ALC887-VD
PSU: Unk 300watt
Default 08-26-2013, 23:16 | posts: 16,442 | Location: US East Coast

Quote:
Originally Posted by Cartman372 View Post
The word everyone here is looking for is oligopoly.

The best internet I can get here in Northern NJ is 10mbps download/1mpbs upload.

For that speed we're paying about $70 a month...

There's nothing better we can get and our ISP has been promising faster speeds for the past 2 years.

To put into perspective just how badly we're being ripped off here, for $70 a month I could have Google Fiber's 1gbps speeds. (100x faster download, 1000x faster upload)
Verizon used to charge $50/month for a 3Mbps down, 256Kbps up DSL connection here....and most people weren't even getting 1Mbps down.


   
Reply With Quote
Old
  (#20)
nhlkoho
Ancient Guru
 
nhlkoho's Avatar
 
Videocard: EVGA GTX770 4GB FTW
Processor: i7 4770k
Mainboard: Asus Z87 Plus
Memory: Veng. Pro 16GB DDR3-1866
Soundcard: Soundblaster Z
PSU: EVGA 750G2
Default 08-27-2013, 00:04 | posts: 4,753 | Location: Washington DC

Comcast does it all the time. My bill for internet, phone, and cable was $72.99 a month 4 years ago. It's gone up a couple dollars each month for unexplained reasons and I'm now paying $132 a month for the exact same service I had 4 years ago.

And I own my modem so there are no rental fees on top of that.
   
Reply With Quote
Old
  (#21)
Undying
Ancient Guru
 
Undying's Avatar
 
Videocard: R9 280X Vapor-X
Processor: Intel i5 2500k @ 4.6Ghz
Mainboard: Gigabyte GA-Z68AP-D3
Memory: 16GB Patriot Signature
Soundcard: Asus Xonar DG
PSU: Tt Toughpower XT 775W
Default 08-27-2013, 00:07 | posts: 4,200 | Location: Serbia, NS

You people are getting ripped off, i can't believe how much are paying.
   
Reply With Quote
Old
  (#22)
nhlkoho
Ancient Guru
 
nhlkoho's Avatar
 
Videocard: EVGA GTX770 4GB FTW
Processor: i7 4770k
Mainboard: Asus Z87 Plus
Memory: Veng. Pro 16GB DDR3-1866
Soundcard: Soundblaster Z
PSU: EVGA 750G2
Default 08-27-2013, 01:38 | posts: 4,753 | Location: Washington DC

Quote:
Originally Posted by Undying View Post
You people are getting ripped off, i can't believe how much are paying.
A lot of people don't have a choice. I live in an apartment currently and the only option is Comcast because that is who the apartment complex has the contract with.

And where my mom lives only Comcast is available too. Verizon FIOS is available literally across the street but Verizon has no plans to make FIOS available to her row of houses.
   
Reply With Quote
Old
  (#23)
airbud7
Ancient Guru
 
airbud7's Avatar
 
Videocard: HIS HD 6870
Processor: I3-2120
Mainboard: ASRock H61icafe
Memory: 8GB G.SKILL DDR3 1333
Soundcard: Xonar DX
PSU: PC Power&Cooling S61EPS
Default 08-27-2013, 01:58 | posts: 2,880 | Location: Evans Ga,USA

[IMG][/IMG]

Comcast here($47 mo) Was ($165 with cable tv/phone), I dropped tv/phone ...Somehow?...my internet speed went UP^?.....
   
Reply With Quote
Old
  (#24)
PhazeDelta1
Ancient Guru
 
PhazeDelta1's Avatar
 
Videocard: EVGA 770 Classified
Processor: Intel i7 4770k
Mainboard: Asus Sabertooth Z87
Memory: 16GB Corsair 2133MHz
Soundcard: Creative SB Z
PSU: Seasonic X-850
Default 08-27-2013, 02:10 | posts: 13,419 | Location: USA

Are you sure it's the cable company that's raising their rates and not the FCC upping their regulatory fee? The FCC is famous for doing that crap.
   
Reply With Quote
Old
  (#25)
sykozis
Ancient Guru
 
sykozis's Avatar
 
Videocard: Radeon R7 240
Processor: AMD Athlon 5350
Mainboard: Asus AM1M-A
Memory: 8gb G.Skill DDR3-1866
Soundcard: Realtek® ALC887-VD
PSU: Unk 300watt
Default 08-27-2013, 02:32 | posts: 16,442 | Location: US East Coast

Quote:
Originally Posted by PhazeDelta1 View Post
Are you sure it's the cable company that's raising their rates and not the FCC upping their regulatory fee? The FCC is famous for doing that crap.
OP needs to compare his bills.


   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.