Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Videocards > Videocards - NVIDIA
Videocards - NVIDIA This forum is all about NVIDIA graphics cards and their technology. Do you have a question regarding an older GeForce videocard? Want to tell people how stylish a game works on that new shiny watercooled GeForce GTX 580 or SLI gaming rig? Get in here!


Reply
 
Thread Tools Display Modes
nvidai geforce 9800 gtx+sli
Old
  (#1)
shamoose
Newbie
 
shamoose's Avatar
 
Videocard: xfx r7950 3gb x2 Xfire
Processor: intel core i7 oc 4.20ghz
Mainboard: gigabyte z77-d3h
Memory: 16 gb kingston hyperx
Soundcard: 8 channel hd
PSU: XfX pro series
Default nvidai geforce 9800 gtx+sli - 08-11-2013, 13:28 | posts: 13

not sure if this is a problem but in my device manager under display devices i am seeing
nvidia geforce 8800gt
nvidia geforce 9800 gtx/9800 gtx+
this is telling me i have pcie 1 8800 then in pcie 2 i have 9800 x2 what is going on please help james marsden
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
shamoose
Newbie
 
shamoose's Avatar
 
Videocard: xfx r7950 3gb x2 Xfire
Processor: intel core i7 oc 4.20ghz
Mainboard: gigabyte z77-d3h
Memory: 16 gb kingston hyperx
Soundcard: 8 channel hd
PSU: XfX pro series
Default 08-11-2013, 13:42 | posts: 13

or am i with stupid lol !!!!
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
shamoose
Newbie
 
shamoose's Avatar
 
Videocard: xfx r7950 3gb x2 Xfire
Processor: intel core i7 oc 4.20ghz
Mainboard: gigabyte z77-d3h
Memory: 16 gb kingston hyperx
Soundcard: 8 channel hd
PSU: XfX pro series
Default 08-11-2013, 13:49 | posts: 13

sure i dont have onboard 8800gt, been in the bios no option to turn any onboard off.
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
BLEH!
Ancient Guru
 
BLEH!'s Avatar
 
Videocard: 7970 CF @ Stock
Processor: 980X @ 4 GHz
Mainboard: ASUS P6T7 WS-SC
Memory: 12 GB Corsair @ 1866 MHz
Soundcard: Saffire Pro40/KRK Rokit 5
PSU: Enermax Revo 1500W
Default 08-11-2013, 14:00 | posts: 4,900 | Location: London

I believe SLI is VERY picky about which 2 cards you use together, as in, they need to have the same manufacturer in some cases, could be seeing that.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#5)
shamoose
Newbie
 
shamoose's Avatar
 
Videocard: xfx r7950 3gb x2 Xfire
Processor: intel core i7 oc 4.20ghz
Mainboard: gigabyte z77-d3h
Memory: 16 gb kingston hyperx
Soundcard: 8 channel hd
PSU: XfX pro series
Default 08-11-2013, 17:41 | posts: 13

Quote:
Originally Posted by BLEH! View Post
I believe SLI is VERY picky about which 2 cards you use together, as in, they need to have the same manufacturer in some cases, could be seeing that.
both cards are 9800 gtx+ bfg well one is a 9800 gtx bfg only difference is the + lol i just cant understand where the 8800 gt has come from
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
CSF90
Master Guru
 
Videocard: 2x GTX 670 (SLI) 1228 MHz
Processor: i7-2600k @ 4.6GHz
Mainboard: GIGABYTE GA-Z68X-UD3P-B3
Memory: 16GB DDR3 1333MHz
Soundcard: Onboard Realtek ALC889
PSU: Novatech 850W Black
Default 08-11-2013, 20:38 | posts: 178 | Location: Portsmouth, UK

Is SLI reported correctly in NVIDIA Control Panel?

Wouldn't pay too much attention to Device Manager if it is.
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
Anarion
Ancient Guru
 
Anarion's Avatar
 
Videocard: Gigabyte GeForce GTX 970
Processor: Intel Core i7 3770K
Mainboard: ASUS P8Z77-V
Memory: G.SKILL RipjawsX 16 GB
Soundcard: Sound Blaster Zx + HD 595
PSU: Corsair AX760
Default 08-11-2013, 23:50 | posts: 10,984 | Location: Finland

Quote:
Originally Posted by shamoose View Post
both cards are 9800 gtx+ bfg well one is a 9800 gtx bfg only difference is the + lol i just cant understand where the 8800 gt has come from
GTX+ should be in the primary PCI-E port or it will not work as far as I know. According to EVGA those two should work in SLI. What motherboard you have exactly?

Last edited by Anarion; 08-11-2013 at 23:59.
   
Reply With Quote
Old
  (#8)
shamoose
Newbie
 
shamoose's Avatar
 
Videocard: xfx r7950 3gb x2 Xfire
Processor: intel core i7 oc 4.20ghz
Mainboard: gigabyte z77-d3h
Memory: 16 gb kingston hyperx
Soundcard: 8 channel hd
PSU: XfX pro series
Default 08-12-2013, 19:41 | posts: 13

Quote:
Originally Posted by Anarion View Post
GTX+ should be in the primary PCI-E port or it will not work as far as I know. According to EVGA those two should work in SLI. What motherboard you have exactly?
hi my mobo is a asus m2n-sli I have switched cards around and now the one that is in pcie 1 always seems to be 8800gt even though both cards have same chip etc . and are both 9800gtx+ bfg oc / well one is a 9800gtx bfg oc only difference is the +

Last edited by shamoose; 08-12-2013 at 20:35.
   
Reply With Quote
Old
  (#9)
shamoose
Newbie
 
shamoose's Avatar
 
Videocard: xfx r7950 3gb x2 Xfire
Processor: intel core i7 oc 4.20ghz
Mainboard: gigabyte z77-d3h
Memory: 16 gb kingston hyperx
Soundcard: 8 channel hd
PSU: XfX pro series
Default 08-12-2013, 20:33 | posts: 13


Last edited by shamoose; 08-12-2013 at 20:38.
   
Reply With Quote
Old
  (#10)
shamoose
Newbie
 
shamoose's Avatar
 
Videocard: xfx r7950 3gb x2 Xfire
Processor: intel core i7 oc 4.20ghz
Mainboard: gigabyte z77-d3h
Memory: 16 gb kingston hyperx
Soundcard: 8 channel hd
PSU: XfX pro series
Default 08-12-2013, 20:59 | posts: 13

Quote:
Originally Posted by CSF90 View Post
Is SLI reported correctly in NVIDIA Control Panel?

Wouldn't pay too much attention to Device Manager if it is.
there is no option for sli only phisx newest drivers to (
   
Reply With Quote
 
Old
  (#11)
shamoose
Newbie
 
shamoose's Avatar
 
Videocard: xfx r7950 3gb x2 Xfire
Processor: intel core i7 oc 4.20ghz
Mainboard: gigabyte z77-d3h
Memory: 16 gb kingston hyperx
Soundcard: 8 channel hd
PSU: XfX pro series
Default 08-12-2013, 21:05 | posts: 13


Last edited by shamoose; 08-12-2013 at 21:06. Reason: pic size
   
Reply With Quote
Old
  (#12)
shamoose
Newbie
 
shamoose's Avatar
 
Videocard: xfx r7950 3gb x2 Xfire
Processor: intel core i7 oc 4.20ghz
Mainboard: gigabyte z77-d3h
Memory: 16 gb kingston hyperx
Soundcard: 8 channel hd
PSU: XfX pro series
Default 08-12-2013, 21:29 | posts: 13

SCORE:1023 points (17 FPS, 60000 ms) as u can tell im newish to this does this look like they are both working lol
   
Reply With Quote
Old
  (#13)
shamoose
Newbie
 
shamoose's Avatar
 
Videocard: xfx r7950 3gb x2 Xfire
Processor: intel core i7 oc 4.20ghz
Mainboard: gigabyte z77-d3h
Memory: 16 gb kingston hyperx
Soundcard: 8 channel hd
PSU: XfX pro series
Default 08-29-2013, 17:49 | posts: 13

Sod it I've gone and got myself a nice little gaming pc fed up with messing anyone got and gaming mouse or left side pad ????
   
Reply With Quote
Old
  (#14)
airbud7
Ancient Guru
 
airbud7's Avatar
 
Videocard: HIS HD 6870
Processor: I3-2120
Mainboard: ASRock H61icafe
Memory: 8GB G.SKILL DDR3 1333
Soundcard: Xonar DX
PSU: PC Power&Cooling S61EPS
Default 08-29-2013, 20:35 | posts: 2,881 | Location: Evans Ga,USA

so you got a xfx 7590?....do you mean xfx 7950
   
Reply With Quote
Old
  (#15)
shamoose
Newbie
 
shamoose's Avatar
 
Videocard: xfx r7950 3gb x2 Xfire
Processor: intel core i7 oc 4.20ghz
Mainboard: gigabyte z77-d3h
Memory: 16 gb kingston hyperx
Soundcard: 8 channel hd
PSU: XfX pro series
Default 08-30-2013, 12:53 | posts: 13

Lol oh yea was a bit tired that day
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.