Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Videocards > Videocards - NVIDIA Drivers Section
Videocards - NVIDIA Drivers Section In this section you can discuss everything ForceWare driver related. ForceWare (Detonator) drivers are for NVIDIA TNT, Quadro and all GeForce based videocards.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
NVidia SLI Guide
Old
  (#1)
Cyberdyne
Maha Guru
 
Cyberdyne's Avatar
 
Videocard: EVGA GTX760 ACX 1241/3139
Processor: i7 4770K @4.4GHz CLW0222
Mainboard: MSI Z87-G45 Gaming
Memory: Vengeance 2x8GB @1600
Soundcard: Logitech G430 + FiiO E6
PSU: CORSAIR tx750w
Default NVidia SLI Guide - 07-28-2013, 21:30 | posts: 2,066 | Location: USA, Pennsylvania


At the moment, a lot of the flags come from this thread here, Clicky. I also included SLI AA flags that were already found from the AA
thread for convenience.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
The following are SLI flag codes to be used with NVidiaInspector
Direct link to list, then follow the instructions below the list.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
0. Adjacent to "Driver Version", press the wrench and screwdriver button

If a flag is used for AA in SLI follow this procedure

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
For more information about SLI checkout the users guide here
http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=212109

Feel free to contribute any flags you find, or request for a flag to be found (preferably after you search first if it's been asked already).
I don't own a SLI setup, so if I missed any important setup steps, screenshots, or what-have-you let me know so I can add it to the guide.

Last edited by Cyberdyne; 08-13-2013 at 21:27.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
Veteran
Ancient Guru
 
Veteran's Avatar
 
Videocard: 690@1359-Vmod on H20-24/7
Processor: 4930k@3.7ghz-Stock-H20
Mainboard: R4BE@Monoblock-H20
Memory: 16Gb Mushkin Redline1333
Soundcard: XonarXense-Sennheiser 350
PSU: Corsair AX 1200i
Default 07-28-2013, 23:44 | posts: 9,754 | Location: United kingdom

First contribution is GTA 4.
SLI bits "0x42500045" seems to improve SLI scaling nicely.
http://www.forum-3dcenter.org/vbulle...3&postcount=26
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
Cyberdyne
Maha Guru
 
Cyberdyne's Avatar
 
Videocard: EVGA GTX760 ACX 1241/3139
Processor: i7 4770K @4.4GHz CLW0222
Mainboard: MSI Z87-G45 Gaming
Memory: Vengeance 2x8GB @1600
Soundcard: Logitech G430 + FiiO E6
PSU: CORSAIR tx750w
Default 07-29-2013, 00:25 | posts: 2,066 | Location: USA, Pennsylvania

Already have that one. All the flags from that threads OP should be already added. Just need to finish up the references.
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
tw1st
Member Guru
 
tw1st's Avatar
 
Videocard: SLI GTX780 Classified 3GB
Processor: i7 3770k @ 4.3Ghz -1.2v
Mainboard: Asus Sabertooth z77
Memory: Corsair Vengeance 16GB
Soundcard: Realtek HD
PSU: Corsair AX850
Default 07-29-2013, 19:49 | posts: 144 | Location: NJ

well it's not like anyone would really need this flag, but just out of curiosity, does a flag for Bully exist at all?
   
Reply With Quote
 
Old
  (#5)
Stryfex
Member Guru
 
Videocard: 2x EVGA GTX 780 SC
Processor: i7 4770K (need OC guide)
Mainboard: ASUS Z87-DELUXE
Memory:
Soundcard:
PSU: OCZ 1000W Gold
Default 07-29-2013, 20:58 | posts: 109 | Location: London, Ontario, Canada

any idea about bioshock infinite??

I've tried no compatibility flag or the one that comes up in nvidia inspector's profile list for dx11 and the game runs REALLY fast fps wise, but whenever i get close to objects or pan certain things there's strange microstuttering that' shard to describe...it's not fluid/smooth in those situations
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
CSF90
Master Guru
 
Videocard: 2x GTX 670 (SLI) 1228 MHz
Processor: i7-2600k @ 4.6GHz
Mainboard: GIGABYTE GA-Z68X-UD3P-B3
Memory: 16GB DDR3 1333MHz
Soundcard: Onboard Realtek ALC889
PSU: Novatech 850W Black
Default 07-29-2013, 21:12 | posts: 175 | Location: Portsmouth, UK

Quote:
Originally Posted by Stryfex View Post
any idea about bioshock infinite??

I've tried no compatibility flag or the one that comes up in nvidia inspector's profile list for dx11 and the game runs REALLY fast fps wise, but whenever i get close to objects or pan certain things there's strange microstuttering that' shard to describe...it's not fluid/smooth in those situations
That's just the game - nothing to do with SLI, I don't think.
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
Shadowdane
Master Guru
 
Videocard: MSI GTX 780Ti SLI
Processor: i7-4770K @ 4.2Ghz
Mainboard: Asus Maximus VI Hero
Memory: GSkill 16GB DDR3-2400
Soundcard: SBZ/ProMonitor800/M8 Sub
PSU: Corsair 850HX
Default 07-29-2013, 22:50 | posts: 789 | Location: Virginia

You can add this SLI code for CubeWorld - (DX9) 0x00400005
   
Reply With Quote
Old
  (#8)
Cyberdyne
Maha Guru
 
Cyberdyne's Avatar
 
Videocard: EVGA GTX760 ACX 1241/3139
Processor: i7 4770K @4.4GHz CLW0222
Mainboard: MSI Z87-G45 Gaming
Memory: Vengeance 2x8GB @1600
Soundcard: Logitech G430 + FiiO E6
PSU: CORSAIR tx750w
Default 07-30-2013, 01:07 | posts: 2,066 | Location: USA, Pennsylvania

Okiedokie added it.
   
Reply With Quote
Old
  (#9)
Lordw007
Newbie
 
Lordw007's Avatar
 
Videocard: nVidia 680m SLI (2x4GB)
Processor: Extreme i7-3920XM...4GH
Mainboard: Clevo P370EM (HM77)
Memory: 16GB DDR3(OC-1866)
Soundcard: Creative SB X-FI (ONKYO)
PSU: Sager (300 Watts)
Default 08-04-2013, 17:07 | posts: 11 | Location: Russia

tell me please. sli profile for project CARS have? (dx11 or dx9)
   
Reply With Quote
Old
  (#10)
GenClaymore
Ancient Guru
 
GenClaymore's Avatar
 
Videocard: Evga 780 Dual 1202/3305
Processor: I5 3570k @4.7Ghz SA SB-E
Mainboard: Gigabyte Z77X-UD3H
Memory: 30nm 2x 4GB DDR3-1600
Soundcard: Omni Opt>uber>LD MKII>T90
PSU: Cosair 850watt RM850
Default 08-04-2013, 17:14 | posts: 5,374 | Location: Michigan,usa

You could use Nvidia inspector to make your own profile and force AFR2 and then see if any of the compatible flags will make it work if it doesn't.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#11)
Terepin
Master Guru
 
Terepin's Avatar
 
Videocard: ZOTAC GTX780 AMP!
Processor: Core i7-4770K @4.6 GHz
Mainboard: ASUS MAXIMUS VI HERO
Memory: Corsair DDR3 2x4 GB @2133
Soundcard: Realtet ALC1150
PSU: Seasonic SS-860XP
Default 08-06-2013, 19:38 | posts: 311 | Location: Košice, Slovakia

Does anyone have SLI profile for Left 4 Dead 2? This game hates SLI, it laggs when a lot is happening at the scene.
   
Reply With Quote
Old
  (#12)
Bhudda
Member Guru
 
Videocard: SLI GTX670 1280/1880 2Gb
Processor: i5 3570K 4.5Ghz
Mainboard: Asus Sabertooth Z77
Memory: 16Gb Sammy Green 2133Mhz
Soundcard: Asus STX, AT-ADTH 900x
PSU: Seasonic Platinum 860Watt
Default 08-06-2013, 22:02 | posts: 131 | Location: UK

hmmm Assetto Corsa is in your list, hopefully it will mean it's out soon.
   
Reply With Quote
Old
  (#13)
Anarion
Ancient Guru
 
Anarion's Avatar
 
Videocard: ASUS GeForce GTX 780 DC2
Processor: Intel Core i7 3770K
Mainboard: ASUS P8Z77-V
Memory: G.SKILL RipjawsX 16 GB
Soundcard: Sound Blaster Zx + HD 595
PSU: SF Golden Green Pro 600W
Default 08-06-2013, 22:22 | posts: 10,727 | Location: Finland

SWTOR totally hates SLI, even more so after latest patch.

0x42502005 SLI bit does indeed seem to make wonders in ME2 & 3 for SGSSAA. Seems to work great in ME1 too.

Last edited by Anarion; 08-06-2013 at 22:34.
   
Reply With Quote
Old
  (#14)
blakedj06
Newbie
 
Videocard: 4000GB
Processor: Intel Core 2 Duo
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU:
Default 08-08-2013, 00:15 | posts: 27

Better Sli Bits for Crysis 3 and BF3 anyone?
   
Reply With Quote
Old
  (#15)
aufkrawall
Member Guru
 
Videocard: GTX 670 OC 2-Way SLI
Processor: i5 2500k @4.8 Ghz
Mainboard: ASRock Z68 Extreme3 Gen3
Memory: 8 GB DDR3 1600 Mhz
Soundcard:
PSU: 850 W Corsair Gold
Default 08-09-2013, 00:10 | posts: 114

Why do you just ask about the modern games that work great with SLI?
   
Reply With Quote
Old
  (#16)
blakedj06
Newbie
 
Videocard: 4000GB
Processor: Intel Core 2 Duo
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU:
Default 08-09-2013, 08:44 | posts: 27

2x titan sli i7 3960x @ 4.8ghz

bf3 sli @1920x1080 50-60% per GPU on load and not constant 60 FPS on 64 Player Server!

the same in Crysis 3 only 50-60% per GPU with not constant 60fps

Only when i use higher Res 2880x1620 then 80-100% GPU Load but with no constant 50 FPS...


That is not a great SLI

I need 90-100% GPU Load on FullHD for good FPS.

Sorry for my English
   
Reply With Quote
Old
  (#17)
KingpinZero
Maha Guru
 
KingpinZero's Avatar
 
Videocard: Zotac GTX 780Ti AMP!
Processor: i7-3770k @4.6/Hyper 212+E
Mainboard: Asrock Z77 extreme 3
Memory: G.Skill ARES 1600mhz 8gb
Soundcard: Realtek Crystal HD
PSU: CX750W 80+
Default 08-09-2013, 09:52 | posts: 858 | Location: Rome

SLI bits in the list for Saints Row 3 adds flickering to faces, and the scaling is basically the same as the official "current" beta driver.
   
Reply With Quote
Old
  (#18)
Veteran
Ancient Guru
 
Veteran's Avatar
 
Videocard: 690@1359-Vmod on H20-24/7
Processor: 4930k@3.7ghz-Stock-H20
Mainboard: R4BE@Monoblock-H20
Memory: 16Gb Mushkin Redline1333
Soundcard: XonarXense-Sennheiser 350
PSU: Corsair AX 1200i
Default 08-09-2013, 12:02 | posts: 9,754 | Location: United kingdom

Quote:
Originally Posted by Terepin View Post
Does anyone have SLI profile for Left 4 Dead 2? This game hates SLI, it laggs when a lot is happening at the scene.
This game works fine for me with the standard flag....
0x00402405.....
remember the game is Dx9/10 and not Dx11.
   
Reply With Quote
Old
  (#19)
aufkrawall
Member Guru
 
Videocard: GTX 670 OC 2-Way SLI
Processor: i5 2500k @4.8 Ghz
Mainboard: ASRock Z68 Extreme3 Gen3
Memory: 8 GB DDR3 1600 Mhz
Soundcard:
PSU: 850 W Corsair Gold
Default 08-09-2013, 13:19 | posts: 114

Quote:
Originally Posted by blakedj06 View Post
2x titan sli i7 3960x @ 4.8ghz

bf3 sli @1920x1080 50-60% per GPU on load and not constant 60 FPS on 64 Player Server!

the same in Crysis 3 only 50-60% per GPU with not constant 60fps

Only when i use higher Res 2880x1620 then 80-100% GPU Load but with no constant 50 FPS...


That is not a great SLI

I need 90-100% GPU Load on FullHD for good FPS.

Sorry for my English
Can't confirm with 670s, as long as I'm not CPU limited I get full usage on two GPUs.

Quote:
Originally Posted by Veteran View Post
This game works fine for me with the standard flag....
0x00402405.....
remember the game is Dx9/10 and not Dx11.
Yup, with mega hordes it quickly gets CPU limited.
   
Reply With Quote
Old
  (#20)
kazama
Master Guru
 
kazama's Avatar
 
Videocard: SLI EVGA GTX 680 SC
Processor: i7 2600k @ 4.5
Mainboard: P8P67 PRO B3 (rev 3.0)
Memory: 8GB Gskill Ripjaws X 1600
Soundcard: ROG Xonar Phoebus
PSU: OCZ ZX 1250w
Default 09-03-2013, 20:35 | posts: 270 | Location: Spain

any sli profile for total war rome 2?
   
Reply With Quote
Old
  (#21)
ethne
Maha Guru
 
Videocard: TITAN 6GB x 3/U28D590Dx2
Processor: Intel i7 4960X @ 4.4Ghz
Mainboard: MSI X79A-GD65 (8D)
Memory: 32G Mushkin 'Frostbyte'
Soundcard: SB ZxR
PSU: Antec HCP-1300 PSU
Default 09-03-2013, 20:37 | posts: 1,341 | Location: US

There will not be one according to Nvidia.

Same as CoH2.

Last edited by ethne; 09-03-2013 at 21:00.
   
Reply With Quote
Old
  (#22)
kazama
Master Guru
 
kazama's Avatar
 
Videocard: SLI EVGA GTX 680 SC
Processor: i7 2600k @ 4.5
Mainboard: P8P67 PRO B3 (rev 3.0)
Memory: 8GB Gskill Ripjaws X 1600
Soundcard: ROG Xonar Phoebus
PSU: OCZ ZX 1250w
Default 09-03-2013, 20:55 | posts: 270 | Location: Spain

Thanks ethne, dont know about it.
   
Reply With Quote
Old
  (#23)
ethne
Maha Guru
 
Videocard: TITAN 6GB x 3/U28D590Dx2
Processor: Intel i7 4960X @ 4.4Ghz
Mainboard: MSI X79A-GD65 (8D)
Memory: 32G Mushkin 'Frostbyte'
Soundcard: SB ZxR
PSU: Antec HCP-1300 PSU
Default 09-03-2013, 21:01 | posts: 1,341 | Location: US

Quote:
Originally Posted by kazama View Post
Thanks ethne, dont know about it.
Yep, damn shame
   
Reply With Quote
Old
  (#24)
kazama
Master Guru
 
kazama's Avatar
 
Videocard: SLI EVGA GTX 680 SC
Processor: i7 2600k @ 4.5
Mainboard: P8P67 PRO B3 (rev 3.0)
Memory: 8GB Gskill Ripjaws X 1600
Soundcard: ROG Xonar Phoebus
PSU: OCZ ZX 1250w
Default 09-08-2013, 01:26 | posts: 270 | Location: Spain

Quote:
Feature Highlights of The AMD Catalyst 13.10 Beta Driver for Windows:
AMD Catalyst 13.10 Beta includes all of the features/fixes found in AMD Catalyst 13.8 Beta2

Rome Total War 2: Updated AMD CrossFire™ profile
improves CrossFire scaling up to 20% (at 2560x1600 with extreme settings)
resolves corruption issues seen while playing the game
Seems amd make the crossfire work with latest drivers, what is happening nvidia?
   
Reply With Quote
Old
  (#25)
Sviro
Newbie
 
Videocard: GT750m SLI
Processor: i7 3630qm
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: 140w lenovo
Default 10-28-2013, 15:15 | posts: 3

Dota 2 bits
"0x02C04205"
finally I can use both cards
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.