Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Hardware > Processors and motherboards AMD
Processors and motherboards AMD Got a Phenom based system or the means to buy one? You can discuss it in here!


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Is AMD Athlon II X2 B26 AM3 Compatible?
Old
  (#1)
Clawedge
Maha Guru
 
Clawedge's Avatar
 
Videocard: Nvidia 520
Processor: Athlon II 610e
Mainboard: Asus M5A97
Memory: 16GB HyperX
Soundcard: Onboard
PSU: Corsair 400W
Default Is AMD Athlon II X2 B26 AM3 Compatible? - 07-21-2013, 22:37 | posts: 1,629 | Location: Earth

is the above mentioned chip compatible with this asus motherboard?

http://www.asus.com/Motherboards/M4A87TDUSB3/

its not on the cpu support list, but even if its pin compatible, will there be a bios warning of an incompatible cpu installed?
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
PhazeDelta1
Moderator
 
PhazeDelta1's Avatar
 
Videocard: EVGA 780Ti Classified SLI
Processor: Intel i7 4770k
Mainboard: Asus Sabertooth Z87
Memory: 16GB Corsair 2133MHz
Soundcard: Asus Xonar Phoebus
PSU: EVGA SuperNOVA 1200 P2
Default 07-21-2013, 22:42 | posts: 13,785 | Location: USA

It wont fit. The B26 is a Socket A CPU
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
Pill Monster
Ancient Guru
 
Pill Monster's Avatar
 
Videocard: 7950 Vapor-X 1175/1550
Processor: AMD FX-8320 @4.8
Mainboard: ASUS Sabertooth 990FX R2
Memory: 8GB Kingston HyperX 2400
Soundcard: X-Fi Fatal1ty
PSU: AcBel M8 750
Default 07-21-2013, 22:49 | posts: 24,427 | Location: NZ

Quote:
Originally Posted by PhazeDelta1 View Post
It wont fit. The B26 is a Socket A CPU
Athlon II's are AM3 dude.

Socket A was Athlon XP and they were all single core.


Quote:
Originally Posted by Clawedge View Post
is the above mentioned chip compatible with this asus motherboard?

http://www.asus.com/Motherboards/M4A87TDUSB3/

its not on the cpu support list, but even if its pin compatible, will there be a bios warning of an incompatible cpu installed?
It has Regor core just like any other Athlon II, and is only 65w.

There's no reason it shouldn't work even if it's not listed.

Last edited by Pill Monster; 07-21-2013 at 22:57.
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
Clawedge
Maha Guru
 
Clawedge's Avatar
 
Videocard: Nvidia 520
Processor: Athlon II 610e
Mainboard: Asus M5A97
Memory: 16GB HyperX
Soundcard: Onboard
PSU: Corsair 400W
Default 07-21-2013, 22:54 | posts: 1,629 | Location: Earth

http://www.cpu-world.com/CPUs/K10/AM...26OCK23GM.html

that one
   
Reply With Quote
 
Old
  (#5)
PhazeDelta1
Moderator
 
PhazeDelta1's Avatar
 
Videocard: EVGA 780Ti Classified SLI
Processor: Intel i7 4770k
Mainboard: Asus Sabertooth Z87
Memory: 16GB Corsair 2133MHz
Soundcard: Asus Xonar Phoebus
PSU: EVGA SuperNOVA 1200 P2
Default 07-21-2013, 22:58 | posts: 13,785 | Location: USA

Quote:
Originally Posted by Pill Monster View Post
Athlon II's are AM3 dude.

Socket A was Athlon XP and they were all single core.
Well sh!t. My bad, I always get those mixed up.
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
sykozis
Ancient Guru
 
sykozis's Avatar
 
Videocard: Radeon R7 240
Processor: AMD Athlon 5350
Mainboard: Asus AM1M-A
Memory: 8gb G.Skill DDR3-1866
Soundcard: Creative SB X-Fi Go!
PSU: Unk 300watt
Default 07-21-2013, 23:24 | posts: 16,763 | Location: US East Coast

Athlon II X2 B26 is pin compatible....but that doesn't mean the board will run it.


   
Reply With Quote
Old
  (#7)
Pill Monster
Ancient Guru
 
Pill Monster's Avatar
 
Videocard: 7950 Vapor-X 1175/1550
Processor: AMD FX-8320 @4.8
Mainboard: ASUS Sabertooth 990FX R2
Memory: 8GB Kingston HyperX 2400
Soundcard: X-Fi Fatal1ty
PSU: AcBel M8 750
Default 07-21-2013, 23:42 | posts: 24,427 | Location: NZ

Quote:
Originally Posted by sykozis View Post
Athlon II X2 B26 is pin compatible....but that doesn't mean the board will run it.
Doesn't mean it won't either.
Apart from lower TDP it's the same as any other Athlon II X2, there is no reason for it not to work.
   
Reply With Quote
Old
  (#8)
sykozis
Ancient Guru
 
sykozis's Avatar
 
Videocard: Radeon R7 240
Processor: AMD Athlon 5350
Mainboard: Asus AM1M-A
Memory: 8gb G.Skill DDR3-1866
Soundcard: Creative SB X-Fi Go!
PSU: Unk 300watt
Default 07-21-2013, 23:56 | posts: 16,763 | Location: US East Coast

Quote:
Originally Posted by Pill Monster View Post
Doesn't mean it won't either.
Apart from lower TDP it's the same as any other Athlon II X2, there is no reason for it not to work.
Quite true. Manufacturers don't always update compatibility lists for every product they offer either...


   
Reply With Quote
Old
  (#9)
Clawedge
Maha Guru
 
Clawedge's Avatar
 
Videocard: Nvidia 520
Processor: Athlon II 610e
Mainboard: Asus M5A97
Memory: 16GB HyperX
Soundcard: Onboard
PSU: Corsair 400W
Default 07-22-2013, 02:39 | posts: 1,629 | Location: Earth

hmm. thats the dilemma ...

should i risk it? i want to buy a chip off ebay, there is no retuns though
   
Reply With Quote
Old
  (#10)
Pill Monster
Ancient Guru
 
Pill Monster's Avatar
 
Videocard: 7950 Vapor-X 1175/1550
Processor: AMD FX-8320 @4.8
Mainboard: ASUS Sabertooth 990FX R2
Memory: 8GB Kingston HyperX 2400
Soundcard: X-Fi Fatal1ty
PSU: AcBel M8 750
Default 07-22-2013, 02:45 | posts: 24,427 | Location: NZ

Quote:
Originally Posted by Clawedge View Post
hmm. thats the dilemma ...

should i risk it? i want to buy a chip off ebay, there is no retuns though
Is it for the rig in your profile? Why do you want a dual core with a locked multi and no L3?
   
Reply With Quote
 
Old
  (#11)
blitz72
Master Guru
 
blitz72's Avatar
 
Videocard: MSI Gaming GTX 770 2gb
Processor: FX-6300@4.5ghz/CM V6 GT
Mainboard: ASRock 990FX Extreme4
Memory: G.SKILL Ares 1866 8gb
Soundcard: RealTekHD/Logitech Z-2300
PSU: Rosewill 850 Watt 80a
Post 07-22-2013, 03:16 | posts: 306 | Location: Illinois

You can always send an email to them(if your still not sure, but it should be compatible). They will tell you. I had to do that with a CPU with my last mb. They were quick to answer.


---Blitz

Last edited by blitz72; 07-22-2013 at 03:21.
   
Reply With Quote
Old
  (#12)
dk_lightning
Maha Guru
 
dk_lightning's Avatar
 
Videocard: R9 280X 3GB - 7870 SOLD
Processor: 3570K 4.4Ghz Silver Arrow
Mainboard: Asrock Z77 Extreme 4
Memory: 8GB DDR3 @ 2133Mhz
Soundcard: Corsair Vengeance 1500
PSU: Corsair CX750M
Default 07-22-2013, 04:25 | posts: 1,098 | Location: North Wales

the B26 Chip is not in the CPU support list for that mobo so it prob wont work
   
Reply With Quote
Old
  (#13)
Clawedge
Maha Guru
 
Clawedge's Avatar
 
Videocard: Nvidia 520
Processor: Athlon II 610e
Mainboard: Asus M5A97
Memory: 16GB HyperX
Soundcard: Onboard
PSU: Corsair 400W
Default 07-22-2013, 05:10 | posts: 1,629 | Location: Earth

pill - its not that system, looking to build an el cheapo entry level gaming rig

blitz - aution ends in a few hours, doubt they will reply by then
   
Reply With Quote
Old
  (#14)
Pill Monster
Ancient Guru
 
Pill Monster's Avatar
 
Videocard: 7950 Vapor-X 1175/1550
Processor: AMD FX-8320 @4.8
Mainboard: ASUS Sabertooth 990FX R2
Memory: 8GB Kingston HyperX 2400
Soundcard: X-Fi Fatal1ty
PSU: AcBel M8 750
Default 07-24-2013, 08:38 | posts: 24,427 | Location: NZ

A Phenom II would be better.
   
Reply With Quote
Old
  (#15)
Clawedge
Maha Guru
 
Clawedge's Avatar
 
Videocard: Nvidia 520
Processor: Athlon II 610e
Mainboard: Asus M5A97
Memory: 16GB HyperX
Soundcard: Onboard
PSU: Corsair 400W
Default 09-17-2013, 23:46 | posts: 1,629 | Location: Earth

Just thought id let you guys know, bought a b26, installed it on an asus m4a87td, and all good.
   
Reply With Quote
Old
  (#16)
Pill Monster
Ancient Guru
 
Pill Monster's Avatar
 
Videocard: 7950 Vapor-X 1175/1550
Processor: AMD FX-8320 @4.8
Mainboard: ASUS Sabertooth 990FX R2
Memory: 8GB Kingston HyperX 2400
Soundcard: X-Fi Fatal1ty
PSU: AcBel M8 750
Default 09-18-2013, 05:50 | posts: 24,427 | Location: NZ

Quote:
Originally Posted by Clawedge View Post
Just thought id let you guys know, bought a b26, installed it on an asus m4a87td, and all good.
Nice.
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.