Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Videocards > Videocards - AMD - ATI Drivers Section
Videocards - AMD - ATI Drivers Section In this section you can discuss everything Catalyst related. AMD Catalyst drivers are for all AMD ATI based graphics cards. This is also the place to discuss modified Catalyst drivers.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Need Driver for my old AGP card. HD 3650 Sapphire...
Old
  (#1)
rhisendark
Newbie
 
Videocard: 512 Sapphire HD3850 AGP
Processor: Intel Dual-Core
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: 600Watt
Red face Need Driver for my old AGP card. HD 3650 Sapphire... - 06-05-2013, 14:19 | posts: 21

i use a very old gpu thats an agp hd 3650 sapphire ddr3 512mb graphics card. latest offical driver i use is 12.3 and after that none of them is working. btw i use 32bit win7. i downloaded several legacy drivers from here but none of them are working. i can give every info you need. i need new drivers 12.3 seems buggy to me.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
m00nlighter
Member Guru
 
m00nlighter's Avatar
 
Videocard: Radeon HD 4670 1GB DDR3
Processor: Pentium Dual Core E5700
Mainboard: AsRock 775i65G R 3.3
Memory: 2 X 1024 MB DDR3
Soundcard:
PSU: FSP 500W
Default 06-05-2013, 15:55 | posts: 45 | Location: Minsk, Belarus

Check this thread for "stable" legacy drivers. I use AGP Hotfix v 12.3 (driver only), and ATI Tray Tools — instead of ATI's own bloatware. Never had any problems with this version — what game / app is not working as it should on your rig?

Last edited by m00nlighter; 06-05-2013 at 16:02.
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
rhisendark
Newbie
 
Videocard: 512 Sapphire HD3850 AGP
Processor: Intel Dual-Core
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: 600Watt
Default 06-05-2013, 16:02 | posts: 21

nope. that threat is too old. i use 12.3 but i need legacy or at least latest drivers to work.
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
m00nlighter
Member Guru
 
m00nlighter's Avatar
 
Videocard: Radeon HD 4670 1GB DDR3
Processor: Pentium Dual Core E5700
Mainboard: AsRock 775i65G R 3.3
Memory: 2 X 1024 MB DDR3
Soundcard:
PSU: FSP 500W
Default 06-05-2013, 16:03 | posts: 45 | Location: Minsk, Belarus

Well the latest working (sorta) version is 12.4 but AFAIK everyone reverted to 12.3, too many glitches in 12.4. Again, what game / app is not working as it should on your rig?
   
Reply With Quote
 
Old
  (#5)
m00nlighter
Member Guru
 
m00nlighter's Avatar
 
Videocard: Radeon HD 4670 1GB DDR3
Processor: Pentium Dual Core E5700
Mainboard: AsRock 775i65G R 3.3
Memory: 2 X 1024 MB DDR3
Soundcard:
PSU: FSP 500W
Default 06-05-2013, 16:07 | posts: 45 | Location: Minsk, Belarus

P.S. Running a HD 3650 AGP card with a 300W PSU - this may cause problems. What's the external power connector on your card - 6-pin or Molex?
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
rhisendark
Newbie
 
Videocard: 512 Sapphire HD3850 AGP
Processor: Intel Dual-Core
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: 600Watt
Default 06-05-2013, 18:09 | posts: 21

well i've been using it with 300watt psu for years and its connected with molex:/ i played dmc, cod, torchlight 1-2, starcraft II flawlessly. of course i tuned down some settings. but now it started to act weird... there are lots of legacy drivers in this forum but none of them are working
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
m00nlighter
Member Guru
 
m00nlighter's Avatar
 
Videocard: Radeon HD 4670 1GB DDR3
Processor: Pentium Dual Core E5700
Mainboard: AsRock 775i65G R 3.3
Memory: 2 X 1024 MB DDR3
Soundcard:
PSU: FSP 500W
Default 06-05-2013, 19:07 | posts: 45 | Location: Minsk, Belarus

Quote:
Originally Posted by rhisendark View Post
well i've been using it with 300watt psu for years and its connected with molex:/ i played dmc, cod, torchlight 1-2, starcraft II flawlessly. of course i tuned down some settings. but now it started to act weird... there are lots of legacy drivers in this forum but none of them are working
First of all, "started to act weird' is not a very informative description, you know. What exactly is wrong with your system?
I'll make an educated guess and say that you may have a hardware problem - with the PSU (most probable cause) or with the card itself.
I have some time available, so here's a more or less detailed description of the above.
PSU performance tends to degrade over time. Moreover, Sapphire recommends a 450W (AFAIR) PSU for 36xx / 46xx AGP cards - check the official Sapphire site for your card if you don't believe me.
With an old 300W PSU, it's absolutely effing possible that the card just doesn't get enough current over the single power rail to operate normally all the time.
If you haven't done that already, start with using two separate power rails: find a Y-shaped 2 Molex male > 1 Molex female adapter, and power your card through this adapter.
If this doesn't help - get a decent 450W+ PSU (I'd recommend FSP or Seasonic) and see if this solves your problem.
And finally, if I were you, and the rest of the system was stable, I'd buy a new PSU AND a new AGP card like Radeon HD 4670 AGP.

I used to have the card you do (same model, that is) - it's good but nothing to write home about. With HD 4670 and a little bit of overclocking, I can play Crysis on medium with 40+ FPS and World of Tanks on custom with 45+fps @1280x1024x32 bit.
   
Reply With Quote
Old
  (#8)
dellon132
Maha Guru
 
Videocard: HD 5570 1 GB DDR3
Processor: Intel E2180 3.2Ghz
Mainboard: Asrock
Memory: 3GB DDR2
Soundcard:
PSU: 450 Watt Power Supply
Default 06-05-2013, 20:37 | posts: 1,793

Quote:
Originally Posted by rhisendark View Post
well i've been using it with 300watt psu for years and its connected with molex:/ i played dmc, cod, torchlight 1-2, starcraft II flawlessly. of course i tuned down some settings. but now it started to act weird... there are lots of legacy drivers in this forum but none of them are working
When using the 12.11 Legacy Driver what symptoms do you experience when attempting to install the driver? Please provide an image of the bug if possible BTW the 12.11 Drivers has an installation Guide you must follow when installing the driver for Windows 8.
   
Reply With Quote
Old
  (#9)
rhisendark
Newbie
 
Videocard: 512 Sapphire HD3850 AGP
Processor: Intel Dual-Core
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: 600Watt
Default 06-06-2013, 09:31 | posts: 21

it just skips the graphic driver installation, I can't install 12.11 legacy... it finishes in a second. btw I modified inf of the 12.6 driver but nothing has changed. really its just this winter I played DMC and starcraft II without anyproblems.. but now even pes 13 gets sloppy... here an image of gpu-z

oh and i can't find ccc :/ and don't mind the name its "ATI Radeon HD 3600 Series"


Last edited by rhisendark; 06-06-2013 at 09:35.
   
Reply With Quote
Old
  (#10)
dellon132
Maha Guru
 
Videocard: HD 5570 1 GB DDR3
Processor: Intel E2180 3.2Ghz
Mainboard: Asrock
Memory: 3GB DDR2
Soundcard:
PSU: 450 Watt Power Supply
Default 06-06-2013, 09:39 | posts: 1,793

[QUOTE=rhisendark;4612552]it just skips the graphic driver installation, I can't install 12.11 legacy... it finishes in a second. btw I modified inf of the 12.6 driver but nothing has changed. really its just this winter I played DMC and starcraft II without anyproblems.. but now even pes 13 gets sloppy... here an image of gpu-z

oh and i can't find ccc :/ and don't mind the name its "ATI Radeon HD 3600 Series"

So does the Official 12.6 Legacy driver work with your Graphic Card?

Hmm, provide a picture with information (Visual) showing the custom install section and the end result after attempting to install the driver.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#11)
rhisendark
Newbie
 
Videocard: 512 Sapphire HD3850 AGP
Processor: Intel Dual-Core
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: 600Watt
Default 06-06-2013, 09:49 | posts: 21

I tried installing 12.11 legacy drivers I presume its yours and here ss and the log of installation.

1

2

3

4




Quote:

Catalyst™ Install Manager
Installation Report
06/06/13 11:43:16


Hardware information

Name AMD Radeon Graphics Processor
Manufacturer Advanced Micro Devices, Inc.
Device ID 0x9596
Vendor ID 0x1002
Class Code 0x030000
Revision ID 0x00
Subsystem ID 0x0028
Subsystem vendor ID 0x174b
Other hardware

Existing packages
Application Profiles
AMD Catalyst Install Manager
AMD APP SDK Runtime
AMD XCode Package
HydraVision

Packages for install
AMD Catalyst Install Manager
Final Status: Fail
Version of Item: 8.0.877.0
Size: 20 Mbytes


Other detected devices
AMD Radeon Graphics Processor

Manufacturer Advanced Micro Devices, Inc.
Device ID 0x9596
Vendor ID 0x1002
Class Code 0x030000
Revision ID 0x00
Subsystem ID 0x0028
Subsystem vendor ID 0x174b


Error messages

Application Install: install package failure!
   
Reply With Quote
Old
  (#12)
dellon132
Maha Guru
 
Videocard: HD 5570 1 GB DDR3
Processor: Intel E2180 3.2Ghz
Mainboard: Asrock
Memory: 3GB DDR2
Soundcard:
PSU: 450 Watt Power Supply
Default 06-06-2013, 10:17 | posts: 1,793

[QUOTE=rhisendark;4612561]I tried installing 12.11 legacy drivers I presume its yours and here ss and the log of installation.

No, I meant use custom install option (literally). This time I also want you to install the display driver by itself.
   
Reply With Quote
Old
  (#13)
rhisendark
Newbie
 
Videocard: 512 Sapphire HD3850 AGP
Processor: Intel Dual-Core
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: 600Watt
Default 06-06-2013, 10:20 | posts: 21

selected custom install. same errors. can't select display driver in custom install because there is none. and display driver installation skips instantly.

removed the driver through device manager and it failed to find the driver itself... says standard vga now...


Last edited by rhisendark; 06-06-2013 at 10:29.
   
Reply With Quote
Old
  (#14)
dellon132
Maha Guru
 
Videocard: HD 5570 1 GB DDR3
Processor: Intel E2180 3.2Ghz
Mainboard: Asrock
Memory: 3GB DDR2
Soundcard:
PSU: 450 Watt Power Supply
Default 06-06-2013, 10:29 | posts: 1,793

[QUOTE=rhisendark;4612576]selected custom install. same errors. can't select display driver in custom install because there is none. and display driver installation skips instantly.


Download the file from the link below extract it then go to the 12.11 Apps folder and delete CIM then take the extracted CIM folder and place it into the Apps folder.

Here is the Link
http://www.mediafire.com/download/7p...g6cfejm/CIM.7z

Install Install Error

Last edited by dellon132; 06-06-2013 at 10:35.
   
Reply With Quote
Old
  (#15)
rhisendark
Newbie
 
Videocard: 512 Sapphire HD3850 AGP
Processor: Intel Dual-Core
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: 600Watt
Default 06-06-2013, 10:33 | posts: 21

downloading.. will try in a minute and report back.

Last edited by rhisendark; 06-06-2013 at 10:36.
   
Reply With Quote
Old
  (#16)
rhisendark
Newbie
 
Videocard: 512 Sapphire HD3850 AGP
Processor: Intel Dual-Core
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: 600Watt
Default 06-06-2013, 10:43 | posts: 21

now installation completed. but no driver installation no CCC nothing. it just finishes :/

Quote:

Catalyst™ Install Manager
Installation Report
06/06/13 12:43:27


Hardware information

Name AMD Radeon Graphics Processor
Manufacturer Advanced Micro Devices, Inc.
Device ID 0x9596
Vendor ID 0x1002
Class Code 0x030000
Revision ID 0x00
Subsystem ID 0x0028
Subsystem vendor ID 0x174b
Other hardware

Existing packages
Application Profiles
AMD Catalyst Install Manager
AMD APP SDK Runtime
AMD XCode Package
HydraVision

Packages for install
AMD Catalyst Install Manager
Final Status: Success
Version of Item: 3.0.868.0
Size: 20 Mbytes


Other detected devices
AMD Radeon Graphics Processor

Manufacturer Advanced Micro Devices, Inc.
Device ID 0x9596
Vendor ID 0x1002
Class Code 0x030000
Revision ID 0x00
Subsystem ID 0x0028
Subsystem vendor ID 0x174b


Error messages
   
Reply With Quote
Old
  (#17)
dellon132
Maha Guru
 
Videocard: HD 5570 1 GB DDR3
Processor: Intel E2180 3.2Ghz
Mainboard: Asrock
Memory: 3GB DDR2
Soundcard:
PSU: 450 Watt Power Supply
Default 06-06-2013, 10:47 | posts: 1,793

Quote:
Originally Posted by rhisendark View Post
now installation completed. but no driver installation no CCC nothing. it just finishes :/
Do you by chance install drivers on top of each other?
   
Reply With Quote
Old
  (#18)
rhisendark
Newbie
 
Videocard: 512 Sapphire HD3850 AGP
Processor: Intel Dual-Core
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: 600Watt
Default 06-06-2013, 10:49 | posts: 21

how :/ i used driver sweeper so many times. how do i fully remove all things related to the AGP card drivers?

used driver sweeper and uninstalled then rebooted and installed but nope. still the same...



Quote:

Catalyst™ Install Manager
Installation Report
06/06/13 12:56:14


Hardware information

Name AMD Radeon Graphics Processor
Manufacturer Advanced Micro Devices, Inc.
Device ID 0x9596
Vendor ID 0x1002
Class Code 0x030000
Revision ID 0x00
Subsystem ID 0x0028
Subsystem vendor ID 0x174b
Other hardware

Existing packages
Packages for install
AMD Catalyst Install Manager
Final Status: Success
Version of Item: 3.0.868.0
Size: 20 Mbytes
AMD APP SDK Runtime
Final Status: Success
Version of Item: 10.0.937.2
Size: 90 Mbytes
AMD XCode Package
Final Status: Success
Version of Item: 9.15.0.20713
Size: 3 Mbytes
HydraVision
Final Status: Success
Version of Item: 4.2.234.0
Size: 6 Mbytes


Other detected devices
AMD Radeon Graphics Processor

Manufacturer Advanced Micro Devices, Inc.
Device ID 0x9596
Vendor ID 0x1002
Class Code 0x030000
Revision ID 0x00
Subsystem ID 0x0028
Subsystem vendor ID 0x174b


Error messages


Last edited by rhisendark; 06-06-2013 at 10:57.
   
Reply With Quote
Old
  (#19)
dellon132
Maha Guru
 
Videocard: HD 5570 1 GB DDR3
Processor: Intel E2180 3.2Ghz
Mainboard: Asrock
Memory: 3GB DDR2
Soundcard:
PSU: 450 Watt Power Supply
Default 06-06-2013, 10:59 | posts: 1,793

Quote:
Originally Posted by rhisendark View Post
how :/ i used driver sweeper so many times. how do i fully remove all things related to the AGP card drivers?

used driver sweeper and uninstalled then rebooted and installed but nope. still the same...
Before using Driver Sweeper you need to manually uninstall the driver in Control Panel. After attempting to uninstall it will ask you if you want to Express Uninstall or Custom Uninstall.

No, it wasn't meant to do anything. I'm just preaching while I upload another driver.

Last edited by dellon132; 06-06-2013 at 11:03.
   
Reply With Quote
Old
  (#20)
rhisendark
Newbie
 
Videocard: 512 Sapphire HD3850 AGP
Processor: Intel Dual-Core
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: 600Watt
Default 06-06-2013, 11:03 | posts: 21

yeah I did it like that. btw I have "ATI Catalyst Legacy 12.11 B11 HotFix 4 Signed" my card is AGP not to be rude but are you sure you have support for AGP?
   
Reply With Quote
Old
  (#21)
dellon132
Maha Guru
 
Videocard: HD 5570 1 GB DDR3
Processor: Intel E2180 3.2Ghz
Mainboard: Asrock
Memory: 3GB DDR2
Soundcard:
PSU: 450 Watt Power Supply
Default 06-06-2013, 11:08 | posts: 1,793

Quote:
Originally Posted by rhisendark View Post
yeah I did it like that. btw I have "ATI Catalyst Legacy 12.11 B11 HotFix 4 Signed" my card is AGP not to be rude but are you sure you have support for AGP?
Current does not but I will add it bit by bit.

Here is the Download Link to Driver. All options should now be visible. (I think, currently on x64bit )
http://www.mediafire.com/download/8f...gacy_Driver.7z

Last edited by dellon132; 06-06-2013 at 11:13.
   
Reply With Quote
Old
  (#22)
rhisendark
Newbie
 
Videocard: 512 Sapphire HD3850 AGP
Processor: Intel Dual-Core
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: 600Watt
Default 06-06-2013, 11:14 | posts: 21

oh. but I have an AGP card and I have 2GB ram and I use 32bit Win7...
   
Reply With Quote
Old
  (#23)
dellon132
Maha Guru
 
Videocard: HD 5570 1 GB DDR3
Processor: Intel E2180 3.2Ghz
Mainboard: Asrock
Memory: 3GB DDR2
Soundcard:
PSU: 450 Watt Power Supply
Default 06-06-2013, 11:16 | posts: 1,793

Quote:
Originally Posted by rhisendark View Post
oh. but I have an AGP card and I have 2GB ram and I use 32bit Win7...
Yea I know, I'm currently on x64Bit means I did not test the driver for x32Bit. For now I made some changes so you will be able to see all install options when installing through Custom Install.
   
Reply With Quote
Old
  (#24)
rhisendark
Newbie
 
Videocard: 512 Sapphire HD3850 AGP
Processor: Intel Dual-Core
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: 600Watt
Default 06-06-2013, 11:29 | posts: 21

now I can see all options.



tried installing knowing it will fail

Quote:

Catalyst™ Install Manager
Installation Report
06/06/13 13:30:52


Hardware information

Name AMD Radeon Graphics Processor
Manufacturer Advanced Micro Devices, Inc.
Device ID 0x9596
Vendor ID 0x1002
Class Code 0x030000
Revision ID 0x00
Subsystem ID 0x0028
Subsystem vendor ID 0x174b
Other hardware

Existing packages
Packages for install
AMD Catalyst Install Manager
Final Status: Success
Version of Item: 3.0.868.0
Size: 20 Mbytes
AMD APP SDK Runtime
Final Status: Success
Version of Item: 10.0.937.2
Size: 90 Mbytes
AMD Display Driver
Final Status: Fail
Version of Item: 9.010.8.0000
Size: 90 Mbytes
AMD XCode Package
Final Status: Success
Version of Item: 9.15.0.20713
Size: 3 Mbytes
HydraVision
Final Status: Success
Version of Item: 4.2.234.0
Size: 6 Mbytes
AMD Steady Video Plug-In
Final Status: Success
Version of Item: 2.06.0000
Size: 1 Mbytes
AMD Accelerated Video Transcoding
Final Status: Success
Version of Item: 12.5.100.21116
Size: 3 Mbytes
AMD Drag and Drop Transcoding
Final Status: Success
Version of Item: 2.00.0000
Size: 1 Mbytes
AMD Media Foundation Decoders
Final Status: Success
Version of Item: 1.0.71116.1554
Size: 1 Mbytes
Catalyst Control Center
Final Status: Success
Version of Item: 2012.1116.1515.27190
Size: 150 Mbytes


Other detected devices
AMD Radeon Graphics Processor

Manufacturer Advanced Micro Devices, Inc.
Device ID 0x9596
Vendor ID 0x1002
Class Code 0x030000
Revision ID 0x00
Subsystem ID 0x0028
Subsystem vendor ID 0x174b


Error messages

Driver Install: the specified driver package was not installed for matching devices

Last edited by rhisendark; 06-06-2013 at 11:31.
   
Reply With Quote
Old
  (#25)
dellon132
Maha Guru
 
Videocard: HD 5570 1 GB DDR3
Processor: Intel E2180 3.2Ghz
Mainboard: Asrock
Memory: 3GB DDR2
Soundcard:
PSU: 450 Watt Power Supply
Default 06-06-2013, 13:19 | posts: 1,793

Quote:
Originally Posted by rhisendark View Post
now I can see all options.
tried installing knowing it will fail
UPDATED
The Legacy x32Bit Driver should attempts
to make the following changes:
-Added support for AGP HD4000/3000/2000 Users....
-Driver Also Supports PCIE HD4000/3000/2000 Users

Here is the Download Link:
http://www.mediafire.com/download/4o...gacy_Driver.7z

Here is the Download Link: (PATCH)
http://www.mediafire.com/download/b4..._With_these.7z

Last edited by dellon132; 06-06-2013 at 14:56.
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.