Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > General Chat > Frontpage news
Frontpage news Perhaps you have some news to report or want to check out the latest Guru3D headlines and comment ? Check it in here.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
SimCity Patch Introduces More Bugs
Old
  (#1)
Hilbert Hagedoorn
Don Vito Corleone
 
Hilbert Hagedoorn's Avatar
 
Videocard: AMD | NVIDIA
Processor: Core i7 4770K
Mainboard: Z77
Memory: 8GB
Soundcard: X-Fi - GigaWorks 7.1
PSU: 1200 Watt
Default SimCity Patch Introduces More Bugs - 04-25-2013, 04:33 | posts: 20,525 | Location: Guru3D testlab

Oy ... You know that massive SimCity patch that was supposed to fix everything? It went about as well as you can expect. Fans have taken to Reddit and official forums to decry the mess, which has le...

SimCity Patch Introduces More Bugs
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
k1net1cs
Ancient Guru
 
Videocard: Radeon HD 5650m (550/800)
Processor: Intel Core i5-520M 2.4GHz
Mainboard: Sony VAIO VPCEA16FG
Memory: 2x4GB CMSO4GX3M1A1333C9
Soundcard: ASUS Xonar U3
PSU: n/a
Default 04-25-2013, 04:38 | posts: 3,714

Well, well...talk about one sh!tty patch.




Interested in folding with fellow gurus? Click here to get you started!
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
Loobyluggs
Maha Guru
 
Loobyluggs's Avatar
 
Videocard: EVGA 670 FTW
Processor: Intel 3770k
Mainboard: Asus P8z77-v pro
Memory: DDR3 16GB Corsair
Soundcard: Creative Labs Recon 3D
PSU: Corsair
Default 04-25-2013, 04:54 | posts: 1,130 | Location: UK

Some of the bugs can be fixed by the player, like rezoning areas to solve the perpetual construction site issue; but the big bug is being on a 16 city map and having one crucial city unusable because it won't load even after ten minutes of watching the stupid messages about reticulating splines and Llamas.

Other bugs were not really fixed to any satisfactory level, like the traffic problems and emergency vehicles not getting road priority or even doing something basic, like overtaking - all whilst sims are either dieing, burning alive or being mugged/killed.

Still fun to play, but these problems make that fact worse.
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
tsunami231
Ancient Guru
 
tsunami231's Avatar
 
Videocard: EVGA 660gtx sig2
Processor: i7 920 CNPS10X Quiet
Mainboard: Evga x58 SLI LE
Memory: 3x2gb Dominator@1600 6Gb
Soundcard: Realtek HD Audio
PSU: Antec Truepower 750
Default 04-25-2013, 05:00 | posts: 3,209 | Location: USA

Quote:
Originally Posted by Hilbert Hagedoorn View Post
Oy ...┬*You know that massive SimCity patch that was supposed to fix everything? It went about as well as you can expect.┬*Fans have taken to Reddit and official forums to decry the mess, which has le...

SimCity Patch Introduces More Bugs
simcity, is being maimed by ea now.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#5)
lucidus
Ancient Guru
 
lucidus's Avatar
 
Videocard: 780
Processor: i7 920 3.7GHz
Mainboard: Asus P6T Deluxe
Memory: 6GB
Soundcard: Onboard
PSU: Corsair TX750
Default 04-25-2013, 05:04 | posts: 6,577 | Location: Dubai

Oh it must be a server side issue. After all, a lot is being calculated in the cloud.
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
k1net1cs
Ancient Guru
 
Videocard: Radeon HD 5650m (550/800)
Processor: Intel Core i5-520M 2.4GHz
Mainboard: Sony VAIO VPCEA16FG
Memory: 2x4GB CMSO4GX3M1A1333C9
Soundcard: ASUS Xonar U3
PSU: n/a
Default 04-25-2013, 05:16 | posts: 3,714

Quote:
Originally Posted by lucidus View Post
Oh it must be a server side issue. After all, a lot is being calculated in the cloud.
Huh?
Isn't Sim City only using the server for saving games and checking licenses?
I mean, there was an article on it being perfectly playable offline after modifying the executable to spoof the connection.




Interested in folding with fellow gurus? Click here to get you started!
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
lucidus
Ancient Guru
 
lucidus's Avatar
 
Videocard: 780
Processor: i7 920 3.7GHz
Mainboard: Asus P6T Deluxe
Memory: 6GB
Soundcard: Onboard
PSU: Corsair TX750
Default 04-25-2013, 06:15 | posts: 6,577 | Location: Dubai

Quote:
Originally Posted by k1net1cs View Post
Huh?
Isn't Sim City only using the server for saving games and checking licenses?
I mean, there was an article on it being perfectly playable offline after modifying the executable to spoof the connection.
Sarcasm
   
Reply With Quote
Old
  (#8)
k1net1cs
Ancient Guru
 
Videocard: Radeon HD 5650m (550/800)
Processor: Intel Core i5-520M 2.4GHz
Mainboard: Sony VAIO VPCEA16FG
Memory: 2x4GB CMSO4GX3M1A1333C9
Soundcard: ASUS Xonar U3
PSU: n/a
Default 04-25-2013, 10:37 | posts: 3,714

Quote:
Originally Posted by lucidus View Post
Sarcasm




Interested in folding with fellow gurus? Click here to get you started!
   
Reply With Quote
Old
  (#9)
StewieTech
Chuck Norris
 
StewieTech's Avatar
 
Videocard: MSI 270x [1200/6000]
Processor: i5 4670k [4.4]
Mainboard: AsRock z87 Extreme3
Memory: Kingston 8GB [1600]
Soundcard: Asus Xonar DG
PSU: OCZ ZT 550W
Default 04-25-2013, 11:42 | posts: 1,267 | Location: Portugal

EA is pooping all over us.
   
Reply With Quote
Old
  (#10)
Chillin
Ancient Guru
 
Chillin's Avatar
 
Videocard: Gigabyte GTX 560 930/2300
Processor: i5-2500K@4.4GHz 1.2v H60
Mainboard: Asrock Z77 Pro4
Memory: G.Skill 2X4GB DDR3-1600
Soundcard: X-Fi XtremeGamer+Z506 5.1
PSU: Corsair TX 750w v2
Default 04-25-2013, 11:44 | posts: 6,446 | Location: Chilling

TomsHardware had an all out rant about it:

http://www.tomshardware.com/reviews/...atch,3489.html
   
Reply With Quote
 
Old
  (#11)
Svarog
Ancient Guru
 
Svarog's Avatar
 
Videocard: Zotac GTX 680 4GB
Processor: Intel Core 4770K
Mainboard: Gigabyte Z87X-UD5H
Memory: 8GB G.Skill ARES 2133 MHz
Soundcard: SoundBlaster ZxR
PSU: Seasonic Platinum 760
Default 04-25-2013, 13:17 | posts: 3,640 | Location: Nederland

This must be the failure of 2013.
   
Reply With Quote
Not true
Old
  (#12)
Asgardi
Newbie
 
Videocard: GTX 460
Processor: I7 920
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: OCZ 750W
Default Not true - 04-25-2013, 13:49 | posts: 44

Quote:
Originally Posted by k1net1cs View Post
Huh?
Isn't Sim City only using the server for saving games and checking licenses?
I mean, there was an article on it being perfectly playable offline after modifying the executable to spoof the connection.
Well there is no crack available so the case probably is that this guy was lying and the simulation doesn't actually work correctly without the servers.

And what comes to the "new bugs"... Maxis said you have to replace some buildings to make the game update the simulation. I did as told unlike some people and the patch fixed everything they told. Of course there are still more things to fix but at least the game is now playable.
   
Reply With Quote
Old
  (#13)
tsunami231
Ancient Guru
 
tsunami231's Avatar
 
Videocard: EVGA 660gtx sig2
Processor: i7 920 CNPS10X Quiet
Mainboard: Evga x58 SLI LE
Memory: 3x2gb Dominator@1600 6Gb
Soundcard: Realtek HD Audio
PSU: Antec Truepower 750
Default 04-25-2013, 14:49 | posts: 3,209 | Location: USA

Quote:
Originally Posted by Asgardi View Post
Well there is no crack available so the case probably is that this guy was lying and the simulation doesn't actually work correctly without the servers.

And what comes to the "new bugs"... Maxis said you have to replace some buildings to make the game update the simulation. I did as told unlike some people and the patch fixed everything they told. Of course there are still more things to fix but at least the game is now playable.
cause alot casual people read what patchs actually do?? alot of those causal people just want to play the game, Which seems to be issue since the game launched

I still say EA is gona run another franchise i loved threw the ground like they are so good at
   
Reply With Quote
Old
  (#14)
The Laughing Ma
Maha Guru
 
The Laughing Ma's Avatar
 
Videocard: Gigabyte 670GTX
Processor: I5 750 @ 3.2Ghz
Mainboard: Asus Maximus Formula III
Memory: 8Gb Corsair Dominator
Soundcard: Creative Xi-fi
PSU: Corsair 650W
Default 04-25-2013, 16:59 | posts: 2,171

Gotta say Iam loving Simcity, oh I am not playing the game in fact I didn't buy it, I saw the mess that was coming and decided to hold off but the endless raft of comedy that is everything to do with the DRM, the patches and the game issues, well it is really quite funny to read about.

I do feel a little guilty though cause for all the fun I am having laughing at the endless catalogue of fail that has been everything to do with Simcity I have to remember that quite a few poor folk actually paid real money for the 'game'.
   
Reply With Quote
Old
  (#15)
StewieTech
Chuck Norris
 
StewieTech's Avatar
 
Videocard: MSI 270x [1200/6000]
Processor: i5 4670k [4.4]
Mainboard: AsRock z87 Extreme3
Memory: Kingston 8GB [1600]
Soundcard: Asus Xonar DG
PSU: OCZ ZT 550W
Default 04-25-2013, 17:24 | posts: 1,267 | Location: Portugal

The thing is, and i think we┤ll all agree, we should already have certain standards of quality in the videogame industry anno 2013, especially for a company such as EA. The worst is, our sims are floating in poop. That┤s inexcusable.
   
Reply With Quote
Old
  (#16)
wantobe
Newbie
 
wantobe's Avatar
 
Videocard: XFX 7950
Processor: 3570k
Mainboard: Gigabyte Z77
Memory: Kingston 2x4gb 1600
Soundcard: Logitech
PSU: XFX 650W
Default 04-25-2013, 19:13 | posts: 41 | Location: UK

Quote:
Originally Posted by StewieTech View Post
The thing is, and i think we┤ll all agree, we should already have certain standards of quality in the videogame industry anno 2013, especially for a company such as EA. The worst is, our sims are floating in poop. That┤s inexcusable.

What about quality control in food industry? What am I talking about... there is absolutely NO product/service quality control AT ALL especially in corporate sector that is why we eat poison, drink water with poison and doctors are ONLY killing us on top of that but sincerely.

Bilderberg scums are not interested in quality or customer satisfaction or how you feel their only interest is profit and 98% of population are following this ridiculous scheme on daily basis for A LONG TIME.

And what are people are doing because of this joke from EA? Nothing, cry in forums. Everyone is expecting goodness but truth is that it is only getting worse.
   
Reply With Quote
Old
  (#17)
VeeHexx
Newbie
 
Videocard:
Processor:
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU:
Default 04-26-2013, 14:05 | posts: 12

Not to worry - everyone was compensated with a free game which makes it all better. not sure why everyone is up in arms?
When will people learn.

so glad i bought Anno 2070 instead of simcity.
   
Reply With Quote
Old
  (#18)
Asgardi
Newbie
 
Videocard: GTX 460
Processor: I7 920
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: OCZ 750W
Default 04-26-2013, 20:02 | posts: 44

"Gotta say Iam loving Simcity, oh I am not playing the game in fact I didn't buy it, I saw the mess that was coming and decided to hold off but the endless raft of comedy that is everything to do with the DRM, the patches and the game issues, well it is really quite funny to read about."

I saw it too but even more funny is that most people who complain about SimCity doesn't even own the game... Yeah the game is still buggy and allows creation of funny videos but if you don't try to purposely trick the system it actually works quite ok now.
   
Reply With Quote
Old
  (#19)
Fender178
Maha Guru
 
Videocard: GTX 560 Ti (R9 280X Soon)
Processor: Q6600 (4790K Soon)
Mainboard: GIGABYTE GA-EP45T-UD3LR
Memory: Cosair 8GB DDR3 (4x2GB)
Soundcard: Asus Xonar DG 5.1
PSU: Corsair AX 860W(Soon)
Default 04-26-2013, 23:43 | posts: 1,100 | Location: Pennsylvania

Man this is worse than Diablo3 1 month later after launch. Blizzard got their act together 1 month in. Unlike EA who has been slacking off based off this article.
   
Reply With Quote
Old
  (#20)
r3claim3r
Ancient Guru
 
r3claim3r's Avatar
 
Videocard: Galaxy GTX 560Ti448
Processor: AMD FX-8350
Mainboard: Gigabyte 990FXA-UD3
Memory: 8 GB G.Skill PC3-12800
Soundcard: Logitech 5.1
PSU: Tt 700 Watt
Default 04-27-2013, 01:29 | posts: 3,927 | Location: Dallas, GA

So glad I didn't waste my hard-earned money on this abysmal game.
   
Reply With Quote
Old
  (#21)
HonoredShadow
Ancient Guru
 
HonoredShadow's Avatar
 
Videocard: GTX 670 SLI+Qnix2710
Processor: 2700k@4.8 Noctua NH-U12P
Mainboard: AsRock P67 Extreme6
Memory: 16GB Corsair 1866mhz
Soundcard: ASUS Xonar DX PCI-E
PSU: 1300W EVGA SuperNOVA
Talking 04-28-2013, 18:21 | posts: 3,426 | Location: UK

Look what's on offer right now

http://store.steampowered.com/app/24780/
   
Reply With Quote
Old
  (#22)
Fender178
Maha Guru
 
Videocard: GTX 560 Ti (R9 280X Soon)
Processor: Q6600 (4790K Soon)
Mainboard: GIGABYTE GA-EP45T-UD3LR
Memory: Cosair 8GB DDR3 (4x2GB)
Soundcard: Asus Xonar DG 5.1
PSU: Corsair AX 860W(Soon)
Default 04-29-2013, 04:08 | posts: 1,100 | Location: Pennsylvania

Quote:
Originally Posted by HonoredShadow View Post
Look what's on offer right now

http://store.steampowered.com/app/24780/
Heh. Sim City 4 at least it is better than this garbage EA crapped out.
   
Reply With Quote
Old
  (#23)
deltatux
Ancient Guru
 
deltatux's Avatar
 
Videocard: XFX Radeon HD 6870
Processor: Intel Core i5 3570K @4.5
Mainboard: GIGABYTE GA-Z77X-UD5H
Memory: Patriot 4 x 4GB DDR3-1600
Soundcard: Auzentech X-Raider 7.1
PSU: OCZ ModXStream Pro 500W
Default 04-29-2013, 04:14 | posts: 19,055 | Location: Toronto, Canada

I remember having to destroy my high school because one stuck school bus caused a chain of school buses from my region to clog up all my roads. Couldn't do anything as the conga line backed up to the highway entering my city. Traffic was worse than the DVP parking lot (Torontonian joke).

deltatux
   
Reply With Quote
Old
  (#24)
tsunami231
Ancient Guru
 
tsunami231's Avatar
 
Videocard: EVGA 660gtx sig2
Processor: i7 920 CNPS10X Quiet
Mainboard: Evga x58 SLI LE
Memory: 3x2gb Dominator@1600 6Gb
Soundcard: Realtek HD Audio
PSU: Antec Truepower 750
Default 04-29-2013, 04:51 | posts: 3,209 | Location: USA

Quote:
Originally Posted by HonoredShadow View Post
Look what's on offer right now

http://store.steampowered.com/app/24780/
4.99$ that is mighty tempting
   
Reply With Quote
Old
  (#25)
Ji1986
Maha Guru
 
Ji1986's Avatar
 
Videocard: Gigabyte GTX670 OC SLI
Processor: Intel I7 3930K @4.6ghz
Mainboard: ASUS X79 PRO
Memory: G-Skill RipjawZ 16G
Soundcard: Xonar DX
PSU: Silverstone 1000W
Default 04-29-2013, 07:27 | posts: 855 | Location: Australia

now $5 is a price tag i would buy sim city. maybe i will get it now. but i really dont want to support EA on such a poor effort in making this game
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.