Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Hardware > Network questions and troubleshooting
Network questions and troubleshooting Does it work or doesn't it ? Discuss it here.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Router issue
Old
  (#1)
tsunami231
Ancient Guru
 
tsunami231's Avatar
 
Videocard: EVGA 660gtx sig2
Processor: i7 920 CNPS10X Quiet
Mainboard: Evga x58 SLI LE
Memory: 3x2gb Dominator@1600 6Gb
Soundcard: Realtek HD Audio
PSU: Antec Truepower 750
Default Router issue - 04-10-2013, 03:09 | posts: 3,503 | Location: USA

So I have Wrt54gs V7 but this is running a DD-Wrt Firmware and I have ran into an issue. Cable modem connected directly to a PC results in 59mbps But behind the router no wired connection get more then 40mbps.

Most Wifi get around 10-18mbps which fine with as most wifi devices are strickly phones so there reduced speed is not an issue.

Its the fact Wired lines are geting 40mbps when the modem connected directly to pc clearly give 59mbps.

Im not getting much help on DD-WRT forms they say it not the firmware, but 3 diffrent versions of the firmware have diffrent wired speeds. 40mbps 34mbps and one does 5mbps wired and wireless.

I tired my Even older Linksys router that was wired only and that router was only capable of 5mbps. Im thinking of getting a Netgear N900 seeing I cant use my netgear dgnd 3300 v2.

I tracked part of the problem to the QOS service on the router turn off and limiting QOS to wan dos seem to increase wired speeds but there not even close the 59 direct connect to modem gets

would a new router fix the issue of my speed droping from 59mbps Direct to pc and behind router 40mbps wired only? seeing I paying for 50mbps and getting 59mbps I would like for atlest my wired pc's to get full speed. wifi is a not much an issue so long as there 10mbps or faster connections which they are.

Last edited by tsunami231; 04-10-2013 at 04:30.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
rflair
Don Commisso
 
rflair's Avatar
 
Videocard: GTX 980/290X
Processor: 3770K@4.4/Q9550@3.83
Mainboard: Asus P877V-Pro/Asus P5K-E
Memory: 16G 2GHz/8G 900MHz
Soundcard: Onboard/Fiio E10
PSU: Corsair HX850/PPC 860
Default 04-10-2013, 17:18 | posts: 2,979 | Location: Canada

Its your router.

Your router is to the bottum of the chart.

http://www.smallnetbuilder.com/lanwa...76-total-simul
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.