Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Videocards > Videocards - NVIDIA Drivers Section
Videocards - NVIDIA Drivers Section In this section you can discuss everything ForceWare driver related. ForceWare (Detonator) drivers are for NVIDIA TNT, Quadro and all GeForce based videocards.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
BF3 stutter, 314.21 EVGA precision - opinions needed for those with and without stutt
Old
  (#1)
dnottis
Master Guru
 
Videocard: Zotac GTX 680 1310/7000
Processor: i7 2600k @ 4.7ghz 1.35v
Mainboard: Asus P8P67
Memory: 16GB G.Skill RipJaws 1600
Soundcard: X-FI Titanium PCI-e
PSU: Coolermaster 1100
Default BF3 stutter, 314.21 EVGA precision - opinions needed for those with and without stutt - 03-18-2013, 03:37 | posts: 671

So I removed EVGA precision 4.0, reinstalled 314.21 and BF3 is really smooth now. Installed EVGA precision 3.0.4 and overclocked and it's still smooth...

So for you guys with the stutter in BF3 that didn't have it in 314.09... What EVGA precision version are you running? I too had no issues with 314.09 but 314.14 and .21 seemed choppy in BF3.

I'm thinking it's something with EVGA precision 4.0 and the new sets unless someone has stutter with 314.21 that isn't running afterburner or precision at all?
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
zeroskillz
Member Guru
 
Videocard: EVGA Titan GTX SC SLI
Processor: i7 2600k @ 5.0ghz
Mainboard: Asus Maximus IV Extreme
Memory: Corsair Dominator 2x4GB
Soundcard:
PSU: Corsair AX1200
Default 03-18-2013, 05:13 | posts: 45 | Location: El Paso, TX

Did you close precision before you installed the new drivers? A lot of times if OC programs are running when you upgrade drivers (especially if you don't do a clean install) it will cause issues in games. I accidentally did this and I was getting 60 fps in bf3 with titan sli.
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
KingpinZero
Maha Guru
 
KingpinZero's Avatar
 
Videocard: Zotac GTX 780Ti AMP!
Processor: i7-3770k @4.6/Hyper 212+E
Mainboard: Asrock Z77 extreme 3
Memory: G.Skill ARES 1600mhz 8gb
Soundcard: Realtek Crystal HD
PSU: CX750W 80+
Default 03-18-2013, 06:16 | posts: 879 | Location: Rome

Stupid question, have you tried without OSD? If not, try by disabling osd, even in app detection.
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
dnottis
Master Guru
 
Videocard: Zotac GTX 680 1310/7000
Processor: i7 2600k @ 4.7ghz 1.35v
Mainboard: Asus P8P67
Memory: 16GB G.Skill RipJaws 1600
Soundcard: X-FI Titanium PCI-e
PSU: Coolermaster 1100
Default 03-18-2013, 11:42 | posts: 671

yes, I close Precision before installing. I always clean install them.

I dont use OSD.

Last edited by dnottis; 03-18-2013 at 12:06.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#5)
dnottis
Master Guru
 
Videocard: Zotac GTX 680 1310/7000
Processor: i7 2600k @ 4.7ghz 1.35v
Mainboard: Asus P8P67
Memory: 16GB G.Skill RipJaws 1600
Soundcard: X-FI Titanium PCI-e
PSU: Coolermaster 1100
Default 03-18-2013, 12:06 | posts: 671

I'm just trying to gather information - some people noticed the same thing as me... 314.09 ran BF3 fine but 314.14 and .21 made BF3 stutter, of those I'm trying to find out how many are using Precision 4.0.
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
Dragondale13
Master Guru
 
Dragondale13's Avatar
 
Videocard: EVGA GTX 670 FTW 2Gb SLi
Processor: Intel i7 3930K @ 4.3 Ghz
Mainboard: Gigabyte X79-UD3 F20 Bios
Memory: GSkill Sniper 16GB 2133
Soundcard: X-FI Ti.Champ + Z5300 5.1
PSU: Corsair HX850 Watt
Default 03-18-2013, 13:50 | posts: 338 | Location: Trinidad & Tobago, W.I.

With PrecisionX 4.0 I've recently tried a lil experiment, i.e. I set hardware polling to 500, Max Pre-rendered always at 1 and have experienced smoother gameplay in all my benches and games.Just throwing it out there.
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
-Tj-
Ancient Guru
 
-Tj-'s Avatar
 
Videocard: ZOTAC GTX780 OC AmpFan
Processor: i7 4770K OC 4.7GHz @1.28v
Mainboard: ASUS Z87 Deluxe
Memory: Crucial BLE 16GB 2400MHz
Soundcard: Creative X-Fi Titanium HD
PSU: Chieftec NTRO88+ 650W
Default 03-18-2013, 14:45 | posts: 8,035 | Location: Urban`Jungle

i use msi afterburner 2.3.1 and got sutters with 314.14, i also use its OSD for 70fps limit.

And 314.21 seemed smooth now after I re-enabled HPET in windows, i had it off before and it suttered really bad, unlike with 314.09..

Could be a coincidence though, but now its kinda fixed with 314.21, also now i got this driectX error with 314.21 driver hang due to badly formed commnad, i didnt have that for a loong time, last time was with some 310.xx dirver
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.