Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Videocards > Videocards - AMD - ATI Drivers Section
Videocards - AMD - ATI Drivers Section In this section you can discuss everything Catalyst related. AMD Catalyst drivers are for all AMD ATI based graphics cards. This is also the place to discuss modified Catalyst drivers.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Tombraider 2013 same issue as crysis 3 ? cfx issue freeze driver resetting. ?
Old
  (#1)
Plug2k
Maha Guru
 
Videocard: MSI -R9-295X2 8GB -4GB
Processor: i7 4790k @4.8ghz [Delid]
Mainboard: Gigabyte-z97soc Force
Memory: 2x Averix 2133 CL9 8GB 16
Soundcard: Creative ZXR + Sen650s
PSU: OCZ ZX 1250w PSU
Default Tombraider 2013 same issue as crysis 3 ? cfx issue freeze driver resetting. ? - 03-06-2013, 10:05 | posts: 1,093 | Location: Uk

Faulting application name: TombRaider.exe, version: 1.0.716.5, time stamp: 0x5131eb70
Faulting module name: aticfx32.dll, version: 8.17.10.1191, time stamp: 0x512d02b9
Exception code: 0xc0000005
Fault offset: 0x0001b629
Faulting process id: 0x206c
Faulting application start time: 0x01ce1a4530d9750f
Faulting application path: G:\TOMBRAIDER-2013\TombRaider.exe
Faulting module path: C:\Windows\system32\aticfx32.dll
Report Id: 71f6ba99-8638-11e2-864f-20cf307ecc7a

--------------------------------------------------------------

Happens with stock crossfire and overclocked crossfire 7950s.
i had this same issue exact same issue with crysis 3 untill beta 7 or was it 6 that fixed the lockups with crossfire on crysis.

i know that tombraider is in no way shape or form requires more than crysis 3 does. crysis 3 is competely stable for me now after the fix. but tombrailder is crashing ramdomly with a cfx.dll module freeze/ sound looping driver has been recovered error.

PLEASE FIX THIS AMD/ATI as i was enjoying tombraider in its 3D glory looks amazing haha

Anyone getting the same issue as me ?
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
seb4771
Member Guru
 
Videocard: Ati 7970 Ghz accelero
Processor: i5 2500k@4,5 Ghz
Mainboard: MSI P67A-GD65
Memory: 16 Go DDR3
Soundcard: LOGITECH 5.1
PSU: Corsair HX 850W
Default 03-06-2013, 10:25 | posts: 73 | Location: France

Hi,

No problem for me with Crysis 3 and tomb raider.

Using 13.2 b6 and b7 with 5970 overclocked.
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
Undying
Ancient Guru
 
Undying's Avatar
 
Videocard: R9 280X
Processor: i5 @ 4.8Ghz
Mainboard: -
Memory: 16GB
Soundcard: -
PSU: -
Default 03-06-2013, 10:41 | posts: 4,286 | Location: Serbia, NS

I can confirm that crashes with CFX on 2x6970m stock and overclocked.

display driver stopped responding and has recovered, waiting for a fix.
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
warlord
Master Guru
 
warlord's Avatar
 
Videocard: amd 7850 cf
Processor: i7 3770k @4.8 HT
Mainboard: Msi Mpower Z77
Memory: 32gb ddr3 geil evo
Soundcard: creative
PSU: ax1200i corsair
Default 03-06-2013, 10:48 | posts: 497

well smooth and clear both crysis 3 and tomb raider here... have you tried fresh OS install those with crashes, it seems destroyed driver locations...
   
Reply With Quote
 
Old
  (#5)
Dragontorc
Master Guru
 
Dragontorc's Avatar
 
Videocard: GTX Titan
Processor: intel i7 3.2
Mainboard: Asus ROG Rampage 3
Memory: DDR3 16gb
Soundcard: Creative ZX
PSU: Corsair 1050
Default 03-06-2013, 11:33 | posts: 170 | Location: UK Derbyshire

I am getting constant crashed but didnt think it was crossfire, ill try without see if it still crashes.
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
somemadcaaant
Master Guru
 
somemadcaaant's Avatar
 
Videocard: R9 290
Processor: i7 920 @ 4.2ghz @ 1.26v
Mainboard: Gigabyte GA-EX58-UD5 F13K
Memory: G Skill 12G DDR3 PC12800
Soundcard: SB X-Fi TF PRO
PSU: Corsair HX-850mhz
Default 03-06-2013, 13:25 | posts: 215 | Location: Australia

I don't know why ppl keep suggesting a fresh OS install or format, that wont ever fix a hardware fault and that's doing things the long/hard way.

There is no proper tweaked profile for Tomb Raider as yet, similar to far cry 3 for me with this error, no issues with Crysis 3 tho... are you able to play far cry 3 ok in single and multi player?

0xc0000005 is a hardware and instability fault with the application, until they release the above all you can do is perhaps try returning all your overclocks cpu, ram, video etc to stock and do a quick test.

or

Try/test a non beta driver(probs redundant).
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
Dragontorc
Master Guru
 
Dragontorc's Avatar
 
Videocard: GTX Titan
Processor: intel i7 3.2
Mainboard: Asus ROG Rampage 3
Memory: DDR3 16gb
Soundcard: Creative ZX
PSU: Corsair 1050
Default 03-06-2013, 16:35 | posts: 170 | Location: UK Derbyshire

Crashes seem to have stopped with single card, played over an hour.
   
Reply With Quote
Old
  (#8)
Keno34
Member Guru
 
Videocard: 6990@960/1500
Processor: 3570k@4.7ghz
Mainboard: Asus P8Z68 v/Gen3
Memory: 4*4 go DDR3 1600
Soundcard: XFI GAMER EXTREMER
PSU: Antec Neo ECO 620W
Default 03-06-2013, 17:17 | posts: 97 | Location: France

Lower your CPU overclock by 100mhz then try again!!!
   
Reply With Quote
Old
  (#9)
Plug2k
Maha Guru
 
Videocard: MSI -R9-295X2 8GB -4GB
Processor: i7 4790k @4.8ghz [Delid]
Mainboard: Gigabyte-z97soc Force
Memory: 2x Averix 2133 CL9 8GB 16
Soundcard: Creative ZXR + Sen650s
PSU: OCZ ZX 1250w PSU
Default 03-06-2013, 18:06 | posts: 1,093 | Location: Uk

tryed stock and overclocked still crashes randomly.
its not my oc as i can play all my other games without crashes or drivers not responding its defiantly the game that needs a ati driver fix just like crysis 3 did.
   
Reply With Quote
Old
  (#10)
Plug2k
Maha Guru
 
Videocard: MSI -R9-295X2 8GB -4GB
Processor: i7 4790k @4.8ghz [Delid]
Mainboard: Gigabyte-z97soc Force
Memory: 2x Averix 2133 CL9 8GB 16
Soundcard: Creative ZXR + Sen650s
PSU: OCZ ZX 1250w PSU
Default 03-07-2013, 00:59 | posts: 1,093 | Location: Uk

Ok figured out what my crashes where being caused by :TRESSFX
if its disabled i can play with crossfire forever just played 2+hours of tomb not a single crash.
there where erratic frames dips but everyone is experiancing weird frames drops in places for no apparent reason.

also linked to tressfx aswell, this tech need major optimizing and bugfixes as its causing loads of issues with 7 series cards... strange.

BTW just to point out this game is awesome hahaha.
they really have went to town with the 3D stereoscopic its utterly amazing and looks uber amazing, i would say its better looking than crysis 3 and it looks great in 3d aswell.
   
Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.