Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Videocards > Videocards - AMD - ATI Drivers Section
Videocards - AMD - ATI Drivers Section In this section you can discuss everything Catalyst related. AMD Catalyst drivers are for all AMD ATI based graphics cards. This is also the place to discuss modified Catalyst drivers.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
AMD Catalyst 13.2 BETA 4 (12.100.17.0 January 29)
Old
  (#1)
asder00
Don Di Driver
 
asder00's Avatar
 
Videocard: R9 290 4GB @ 1100/1400
Processor: i7 3770k @ 4.7GHz
Mainboard: ASUS P8Z77-V PRO
Memory: 8GB G.Skill @ 2133Mhz CL9
Soundcard: X-FI Xtreme Music
PSU: CoolerMaster 850W
Talking AMD Catalyst 13.2 BETA 4 (12.100.17.0 January 29) - 01-31-2013, 23:37 | posts: 1,005 | Location: iTALY

Enjoy!
Follow me on Twitter! @asder00

> Download <

FEATURE HIGHLIGHTS OF THE AMD CATALYST 13.2 BETA 4 DRIVER
(Please note that AMD Catalyst 13.2 Beta 4 includes all of the fixes found in previous versions of AMD Catalyst 13.2 Beta)
  • Improves performance in the Crysis 3 Multi-Player Beta by up to 50% when 4x and 8x MSAA are enabled.
Build Info:
DriverVer=01/29/2013, 12.100.17.0000
12.10.17-130129a-152690E-ATI
Catalyst 13.2
CCC: 2013.0129.1541.28099
3D: 9.14.10.0960
OGL: 6.14.10.12171
OCL: 10.0.1124.2

Supported Cards:
 Click to show spoiler


Last edited by asder00; 01-31-2013 at 23:50.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
calebMaster
Master Guru
 
Videocard: Crossfire 7970 1125/1500
Processor: i7 920 @ 4.2ghz
Mainboard: X58 SLI eVGA
Memory: GSkill 8 gig DDR3 1333
Soundcard: Allen and Heath: Xone DB4
PSU: 1250watt OCZ
Default 01-31-2013, 23:53 | posts: 176 | Location: Texas

Thanks! I hope to get more fps in other games as well.
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
w0mbat
Newbie
 
Videocard: Sapphire HD7870
Processor: AMD Phenom II X6 1055T
Mainboard: ASRock 970 Extreme4
Memory: 8GB DDR3-1333
Soundcard: OnBoard
PSU: BeQuiet! E9-CM 480W
Default 01-31-2013, 23:57 | posts: 15 | Location: Germany

Well, even w/o MSAA there is a small performance bump. And with MSAA even more! 2xMSAA is running smooth with 50FPS+ now on my HD7870, 4xMSAA is 40FPS+.

So, the improvement isn't limited to 4x and 8xMSAA!
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
GeniusPr0
Master Guru
 
Videocard: PNY GTX 780 SLI 3GB
Processor: Intel i7 3930K 4.7 + H105
Mainboard: ASUS R4E
Memory: 16GB Samsung 2133 1.5v
Soundcard: Logitech Z-2300 + onboard
PSU: eVGA 1000W P2
Default 01-31-2013, 23:58 | posts: 483 | Location: Toronto

Thanks!
   
Reply With Quote
 
Old
  (#5)
BlackZero
Ancient Guru
 
BlackZero's Avatar
 
Videocard: MSI 7970 OC
Processor: 2600K H2O
Mainboard: Asus P67 Pro
Memory: G.Skill 2133
Soundcard: X-Fi + 2400ES
PSU: Corsair AX850
Default 02-01-2013, 00:19 | posts: 8,109 | Location: United Kingdom

Pretty large performance boost in the Crysis 3 Beta with MSAA enabled.
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
CPC_RedDawn
Ancient Guru
 
CPC_RedDawn's Avatar
 
Videocard: 3GB HD7970OC/2GB HD7770
Processor: 4770K@4.5GHz/Q6600@3.6GHz
Mainboard: Z87-GD65 / P5K PREMIUM
Memory: 16GB@1866MHz/4GB@1066MHz
Soundcard: Creative SoundBlaster Z
PSU: 1200W/900W
Default 02-01-2013, 00:38 | posts: 5,681 | Location: Wolverhampton/United Kingdom

I take it CAP are pre installed into the driver so no need for CAP2 12.11?
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
GeniusPr0
Master Guru
 
Videocard: PNY GTX 780 SLI 3GB
Processor: Intel i7 3930K 4.7 + H105
Mainboard: ASUS R4E
Memory: 16GB Samsung 2133 1.5v
Soundcard: Logitech Z-2300 + onboard
PSU: eVGA 1000W P2
Default 02-01-2013, 00:46 | posts: 483 | Location: Toronto

Quote:
Originally Posted by CPC_RedDawn View Post
I take it CAP are pre installed into the driver so no need for CAP2 12.11?
AMD said even if you did the driver ignores it. Hope that answers your question.
   
Reply With Quote
Old
  (#8)
bigosik
Newbie
 
Videocard: 3072
Processor: 2500k
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: 650W
Default 02-01-2013, 01:27 | posts: 25

http://www.pcgameshardware.de/screen...xMSAA-PCGH.png

http://gamegpu.ru/action-/-fps-/-tps...-test-gpu.html
   
Reply With Quote
Old
  (#9)
calebMaster
Master Guru
 
Videocard: Crossfire 7970 1125/1500
Processor: i7 920 @ 4.2ghz
Mainboard: X58 SLI eVGA
Memory: GSkill 8 gig DDR3 1333
Soundcard: Allen and Heath: Xone DB4
PSU: 1250watt OCZ
Default 02-01-2013, 01:33 | posts: 176 | Location: Texas

Quote:
Originally Posted by GeniusPr0 View Post
AMD said even if you did the driver ignores it. Hope that answers your question.
Well that is nice of them.
   
Reply With Quote
Old
  (#10)
Heihachi88
Member Guru
 
Videocard: 7970M CrossfireX
Processor: 3820QM
Mainboard:
Memory: 1866mhz Kingston HyperX
Soundcard:
PSU: 330W
Default 02-01-2013, 04:06 | posts: 68 | Location: Kazakhstan, Almaty

firefox interface corruption with black squares sometimes, will they fix it?
   
Reply With Quote
 
Old
  (#11)
Espionage724
Maha Guru
 
Espionage724's Avatar
 
Videocard: MSI R7850 PE 2GD5/OC
Processor: AMD Phenom II X4 @ 3.4GHz
Mainboard: ASRock 970 Extreme3
Memory: DDR3 1333 (PC3 10666) 8GB
Soundcard: ASUS Xonar DG
PSU: hec HP585D 585W ATX12V
Default 02-01-2013, 05:19 | posts: 1,233 | Location: Charleroi, PA

Quote:
Originally Posted by Heihachi88 View Post
firefox interface corruption with black squares sometimes, will they fix it?
Only if you (and everybody else experiencing the issue) report it here: http://www.amd.com/betareport

If you did already, good Not sure if it'll get fixed or not (or when), but letting AMD know directly of any bugs is always a good idea to have a chance at them to get fixed :p
   
Reply With Quote
Old
  (#12)
Heihachi88
Member Guru
 
Videocard: 7970M CrossfireX
Processor: 3820QM
Mainboard:
Memory: 1866mhz Kingston HyperX
Soundcard:
PSU: 330W
Default 02-01-2013, 05:39 | posts: 68 | Location: Kazakhstan, Almaty

Quote:
Originally Posted by Espionage724 View Post
Only if you (and everybody else experiencing the issue) report it here: http://www.amd.com/betareport

If you did already, good Not sure if it'll get fixed or not (or when), but letting AMD know directly of any bugs is always a good idea to have a chance at them to get fixed :p
Reported - thanks. Have you experienced this thing on 13.2 beta (under win8) ?
   
Reply With Quote
Old
  (#13)
Espionage724
Maha Guru
 
Espionage724's Avatar
 
Videocard: MSI R7850 PE 2GD5/OC
Processor: AMD Phenom II X4 @ 3.4GHz
Mainboard: ASRock 970 Extreme3
Memory: DDR3 1333 (PC3 10666) 8GB
Soundcard: ASUS Xonar DG
PSU: hec HP585D 585W ATX12V
Default 02-01-2013, 05:49 | posts: 1,233 | Location: Charleroi, PA

Quote:
Originally Posted by Heihachi88 View Post
Reported - thanks. Have you experienced this thing on 13.2 beta (under win8) ?
I haven't gotten the chance to try 13.2 (official) on W8 yet, and I also only use Chrome :/ Sorry I can't be of more help than that though, but maybe someone else can chime in

I'm on Kubuntu 12.10 currently on 13.2 Beta 3.
   
Reply With Quote
Old
  (#14)
DM789
Master Guru
 
Videocard: 7850 PE 2GB dumping soon
Processor: AMD dumping soon
Mainboard: Gigabyte
Memory: 4GB
Soundcard: Realtek, Altec Lansing
PSU: Corsair TX750M
Default 02-01-2013, 06:28 | posts: 344

hope this new beta didn't just improve upon that 1 thing,

because i suspected that the culprit behind my PC often froze is 13.2 beta series,

because after i installed that beta, since the unofficial beta and i'm currently on beta 3,

i've got random froze, and just froze not BSOD, and sometimes it can unfroze if i press ctrl+alt+del.

never had this issue with the previous drivers.

because the only thing changed in the last few weeks is only the driver for my GPU.
   
Reply With Quote
Old
  (#15)
warlord
Master Guru
 
warlord's Avatar
 
Videocard: amd 7850 cf
Processor: i7 3770k @4.8 HT
Mainboard: Msi Mpower Z77
Memory: 32gb ddr3 geil evo
Soundcard: creative
PSU: ax1200i corsair
Default 02-01-2013, 08:11 | posts: 495

Quote:
Originally Posted by DM789 View Post
hope this new beta didn't just improve upon that 1 thing,

because i suspected that the culprit behind my PC often froze is 13.2 beta series,

because after i installed that beta, since the unofficial beta and i'm currently on beta 3,

i've got random froze, and just froze not BSOD, and sometimes it can unfroze if i press ctrl+alt+del.

never had this issue with the previous drivers.

because the only thing changed in the last few weeks is only the driver for my GPU.
downclock you gpu that's the problem, not the drivers
   
Reply With Quote
Old
  (#16)
MaxBlade
Master Guru
 
MaxBlade's Avatar
 
Videocard: GT770/ATIHD7970/+ more
Processor: I7, I5 @4.8
Mainboard: Z78 Gigabyte/msi/Asus
Memory: 16g
Soundcard: To many :)
PSU: 1000
Default 02-01-2013, 08:23 | posts: 684

Quote:
Originally Posted by DM789 View Post
hope this new beta didn't just improve upon that 1 thing,

because i suspected that the culprit behind my PC often froze is 13.2 beta series,

because after i installed that beta, since the unofficial beta and i'm currently on beta 3,

i've got random froze, and just froze not BSOD, and sometimes it can unfroze if i press ctrl+alt+del.

never had this issue with the previous drivers.

because the only thing changed in the last few weeks is only the driver for my GPU.
FEATURE HIGHLIGHTS OF THE AMD CATALYST 13.2 BETA 3 DRIVER

AMD Catalyst 13.2 Beta 3 for Windows

Improves performance up to 15% in high MSAA cases for the Crysis 3 beta release
Future updates will be made to AMD Catalyst 13.2 Beta to further improve performance in Crysis 3 for both single GPU and CrossFire configurations
Significantly improves latency performance in Skyrim, Boderlands 2, and Guild Wars 2
Improves single GPU performance up to 50% for DmC Devil May Cry
Improves CrossFire performance up to 10% for Crysis 2
Resolves Texture flickering seen in DirectX9.0c applications.
   
Reply With Quote
Old
  (#17)
NiColaoS
Master Guru
 
NiColaoS's Avatar
 
Videocard: GTX770 WindForce
Processor: i5 3570K
Mainboard: P8Z77-V Plus
Memory: 2x4GB CL8 1,6Ghz BaliStiX
Soundcard: X-Fi FatalPro & Z5500 5.1
PSU: TPX-575M TOUGHPOWER XT
Default 02-01-2013, 08:52 | posts: 383 | Location: Macedonia, Greece

A simple question: I don't play Crysis... Do you think I can skip this beta 4? ...or better get it in any case?
   
Reply With Quote
Old
  (#18)
Offler2
Master Guru
 
Videocard: Gigabyte HD 7970OC, 3gb
Processor: Intel xeon X3360
Mainboard: Asus Rampage Extreme 1
Memory: Adata XPG2 4x2gb
Soundcard: Creative Xfi
PSU: Corsair HX-650w
Default 02-01-2013, 09:11 | posts: 185

If you experience any visible bug, glitch, stuttering with Beta3 try Beta4...
   
Reply With Quote
Old
  (#19)
NiColaoS
Master Guru
 
NiColaoS's Avatar
 
Videocard: GTX770 WindForce
Processor: i5 3570K
Mainboard: P8Z77-V Plus
Memory: 2x4GB CL8 1,6Ghz BaliStiX
Soundcard: X-Fi FatalPro & Z5500 5.1
PSU: TPX-575M TOUGHPOWER XT
Default 02-01-2013, 09:27 | posts: 383 | Location: Macedonia, Greece

Offler, you know 13.2 fixed the flickering issue, but and older problem came back: the top of the mountains are now flickering ... Is this called z-fighting? Because some guys were asking, and I just saw on YouTube that, yes, this is the "z-fighting".
   
Reply With Quote
Old
  (#20)
DM789
Master Guru
 
Videocard: 7850 PE 2GB dumping soon
Processor: AMD dumping soon
Mainboard: Gigabyte
Memory: 4GB
Soundcard: Realtek, Altec Lansing
PSU: Corsair TX750M
Default 02-01-2013, 09:40 | posts: 344

Quote:
Originally Posted by warlord View Post
downclock you gpu that's the problem, not the drivers
then explain to me why in previous drivers, including 12.11 beta 11, there is no issue like this ?

besides it only froze during idle, aka when i'm not playing games (on desktop), my clock is at default (300/860 for core), i only change the clock during gaming.

besides like everything else on pc, if it doesn't happens to you, that doesn't meant the problem doesn't exist on someone else pc.
   
Reply With Quote
Old
  (#21)
DM789
Master Guru
 
Videocard: 7850 PE 2GB dumping soon
Processor: AMD dumping soon
Mainboard: Gigabyte
Memory: 4GB
Soundcard: Realtek, Altec Lansing
PSU: Corsair TX750M
Default 02-01-2013, 09:43 | posts: 344

Quote:
Originally Posted by MaxBlade View Post
FEATURE HIGHLIGHTS OF THE AMD CATALYST 13.2 BETA 3 DRIVER

AMD Catalyst 13.2 Beta 3 for Windows

Improves performance up to 15% in high MSAA cases for the Crysis 3 beta release
Future updates will be made to AMD Catalyst 13.2 Beta to further improve performance in Crysis 3 for both single GPU and CrossFire configurations
Significantly improves latency performance in Skyrim, Boderlands 2, and Guild Wars 2
Improves single GPU performance up to 50% for DmC Devil May Cry
Improves CrossFire performance up to 10% for Crysis 2
Resolves Texture flickering seen in DirectX9.0c applications.
and the point of your post is ?

i've already know the changelog, but its only the changes that AMD mentioned, there is always invisible changes (changes that AMD didn't mentioned).
   
Reply With Quote
Old
  (#22)
NeonMiracle
Newbie
 
Videocard: 2x msi R7870 TFIII OC CF
Processor: i5 3570k @ 4.4ghz
Mainboard: Gigabyte Z77X UP4
Memory: G.Skill Sniper 2x4gb 1866
Soundcard:
PSU: Enermax NAXN 850W
Default 02-01-2013, 09:46 | posts: 8

Is CrossFire working with Crysis 3 now???
   
Reply With Quote
Old
  (#23)
Offler2
Master Guru
 
Videocard: Gigabyte HD 7970OC, 3gb
Processor: Intel xeon X3360
Mainboard: Asus Rampage Extreme 1
Memory: Adata XPG2 4x2gb
Soundcard: Creative Xfi
PSU: Corsair HX-650w
Default 02-01-2013, 10:47 | posts: 185

Quote:
Originally Posted by NiColaoS View Post
Offler, you know 13.2 fixed the flickering issue, but and older problem came back: the top of the mountains are now flickering ... Is this called z-fighting? Because some guys were asking, and I just saw on YouTube that, yes, this is the "z-fighting".
yes, that is Z-figthing. I know about that and I am able to replicate the issue, BUT it is not a driver issue. It was replicated on Nvidia graphics card too.
   
Reply With Quote
Old
  (#24)
AbjectBlitz
Ancient Guru
 
AbjectBlitz's Avatar
 
Videocard: R290 PColorPCS+ 1250/1620
Processor: i7 2700k @ 5Ghz H80
Mainboard: Asus P8Z68-V Gen3
Memory: 8gb RipJaws @ 2133 mhz
Soundcard: X-FI Fatal1ty pro
PSU: Crosair TX 750W
Default 02-01-2013, 10:59 | posts: 3,357 | Location: United Kingdom

Wonder if these fixed the hang in BO2 under crossfire.
   
Reply With Quote
Old
  (#25)
PNeV
Maha Guru
 
PNeV's Avatar
 
Videocard: MSI 7950 @ 1150/1650
Processor: 3570K @ 4.4GHZ
Mainboard: ASRock Extreme4 Z77
Memory: 8GB Corsair Vengeance
Soundcard: Onboard
PSU: Antec HCG M 620W
Default 02-01-2013, 11:21 | posts: 1,714 | Location: Northampton, United Kingdom

Will look forward to installing these after a long day of Uni. Another thing, could anyone explain why after uninstalling 12.11, 13.1 and 13.2 Leaked BETA my screen goes into standby and doesn't wake up, meaning I have to hard reset my PC?
   
Reply With Quote
Reply

Tags
@asder00

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.