Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > General > Operating Systems
Operating Systems Is Windows 2000, XP or Vista giving you a hard time ? Wanna try out Linux ?


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old
  (#101)
Radical_53
Ancient Guru
 
Radical_53's Avatar
 
Videocard: Gigabyte GTX 670
Processor: Intel i7-2600k
Mainboard: MSI Z77A-G45 Gaming
Memory: 16GB G.Skill TridentX
Soundcard: Creative SoundBlaster ZXR
PSU: Seasonic X-460 Fanless
Default 02-11-2013, 17:21 | posts: 3,086 | Location: Germany

I had Win7 on two machines and upgraded both to Win8, one after the other. I really liked Win7 but I like 8 better. It seems to be faster, more efficient, has the "nicer" default applications installed and there's nothing missing from 7 I could miss.
I wouldn't have paid large amounts of money for such an upgrade but as it was quite cheap there was little restraint to do it
   
Reply With Quote
 
Old
  (#102)
rflair
Don Commisso
 
rflair's Avatar
 
Videocard: GTX 980/290X
Processor: 3770K@4.4/Q9550@3.83
Mainboard: Asus P877V-Pro/Asus P5K-E
Memory: 16G 2GHz/8G 900MHz
Soundcard: Onboard/Fiio E10
PSU: Corsair HX850/PPC 860
Default 02-11-2013, 17:21 | posts: 2,978 | Location: Canada

Stay on topic.
   
Reply With Quote
Old
  (#103)
KissSh0t
Maha Guru
 
KissSh0t's Avatar
 
Videocard: XFX AMD R9 270 DD 2GB
Processor: Phenom 955 @3.8GHz 1.380v
Mainboard: ASUS M5A97 R2.0
Memory: 8GB 1333 CL7 Ripjaws X
Soundcard: X-Fi XtremeMusic
PSU: Corsair HX650W
Default 02-11-2013, 18:19 | posts: 2,227 | Location: 0.0.0.0

Please stop now Legendary_Agent..
   
Reply With Quote
Old
  (#104)
Straykatt
Maha Guru
 
Straykatt's Avatar
 
Videocard: eVGA 660 SC SLI 1150/6000
Processor: i7 920 @ 3.8 w/CoolerM V8
Mainboard: x58 Classified w/ Win 8.1
Memory: 12 gig Dominator @ 1600
Soundcard: Denon 1913 / 5.1
PSU: CoolerMaster SP 1000w
Default 02-11-2013, 18:44 | posts: 1,185 | Location: Orange County, CA

How do you add a quick launch for Internet explorer on you desktop. The only options I can find is to pin it to start, and it won't let me drag it from the tool bar? How do you make the color of the windows boarder transparent like your tool bar?

Anyone notice the words and letters that windows 8 displays are all jagged? There not sharp like in vista. Is there anyway to smooth them out or is it the grafix driver?
   
Reply With Quote
 
Old
  (#105)
Ghosty
Ancient Guru
 
Ghosty's Avatar
 
Videocard: -
Processor: -
Mainboard: -
Memory: -
Soundcard: -
PSU: -
Default 02-11-2013, 19:07 | posts: 3,453 | Location: UK

Quote:
Originally Posted by Straykatt View Post
How do you add a quick launch for Internet explorer on you desktop. The only options I can find is to pin it to start, and it won't let me drag it from the tool bar? How do you make the color of the windows boarder transparent like your tool bar?

Anyone notice the words and letters that windows 8 displays are all jagged? There not sharp like in vista. Is there anyway to smooth them out or is it the grafix driver?
Go to the file location and make a shortcut to your desktop. Search for it via metro and open the file from there.

Not seeing any display issues you are having.
   
Reply With Quote
Old
  (#106)
Straykatt
Maha Guru
 
Straykatt's Avatar
 
Videocard: eVGA 660 SC SLI 1150/6000
Processor: i7 920 @ 3.8 w/CoolerM V8
Mainboard: x58 Classified w/ Win 8.1
Memory: 12 gig Dominator @ 1600
Soundcard: Denon 1913 / 5.1
PSU: CoolerMaster SP 1000w
Default 02-11-2013, 19:14 | posts: 1,185 | Location: Orange County, CA

Quote:
Originally Posted by Ghosty View Post
Go to the file location and make a shortcut to your desktop. Search for it via metro and open the file from there.

Not seeing any display issues you are having.
Thank you. Well, I was digging around with personal settings. I came accross some setting for the way words are presented. Ever since I accidentally changed it I think it hasn't looked the same. It was a setting called clear text or something like that? Does that ring a bell?
   
Reply With Quote
Old
  (#107)
Ghosty
Ancient Guru
 
Ghosty's Avatar
 
Videocard: -
Processor: -
Mainboard: -
Memory: -
Soundcard: -
PSU: -
Default 02-11-2013, 19:21 | posts: 3,453 | Location: UK

Quote:
Originally Posted by Straykatt View Post
Thank you. Well, I was digging around with personal settings. I came accross some setting for the way words are presented. Ever since I accidentally changed it I think it hasn't looked the same. It was a setting called clear text or something like that? Does that ring a bell?
Same as with Win 7. It should be turned on by default. Turning it off makes the text look, blurred.

You can also search for 'clear text, in metro. It will be under settings. Below the search bar.

Last edited by Ghosty; 02-11-2013 at 19:28.
   
Reply With Quote
Old
  (#108)
Straykatt
Maha Guru
 
Straykatt's Avatar
 
Videocard: eVGA 660 SC SLI 1150/6000
Processor: i7 920 @ 3.8 w/CoolerM V8
Mainboard: x58 Classified w/ Win 8.1
Memory: 12 gig Dominator @ 1600
Soundcard: Denon 1913 / 5.1
PSU: CoolerMaster SP 1000w
Default 02-11-2013, 23:17 | posts: 1,185 | Location: Orange County, CA

Ok I'll try that tonight once I'm home. I'm coming from vista. I never got to see widows 7. I think I might have de selected that feature. Thanks for your insight! Appreciate it.

OK.. What's the deal? I'm watching a quick video in youtube on how to enable transparency with the boarders of the windows.. But the guy says to select the boarder color and then select transparency? But I don't have a transparency button on my version of windows 8. I'm running windows 8 pro. My toolbar at the bottom is transparent, I don't know how I got that to work :/

Last edited by Straykatt; 02-12-2013 at 05:26.
   
Reply With Quote
Old
  (#109)
dsbig
Maha Guru
 
Videocard: evga 780 classified
Processor: 3770k @ 4.3ghz
Mainboard: GA-Z77X-UD3H
Memory: 16gb 1920mhz
Soundcard: Soundblaster ZxR
PSU: Kingwin 850 watts
Default 02-12-2013, 05:52 | posts: 2,724 | Location: florida

windows 8 calendar and google calendar keeps insisting that today is my birthday.

I keep telling it next month on the 12 but it keeps changing back feb 12.
   
Reply With Quote
Old
  (#110)
KissSh0t
Maha Guru
 
KissSh0t's Avatar
 
Videocard: XFX AMD R9 270 DD 2GB
Processor: Phenom 955 @3.8GHz 1.380v
Mainboard: ASUS M5A97 R2.0
Memory: 8GB 1333 CL7 Ripjaws X
Soundcard: X-Fi XtremeMusic
PSU: Corsair HX650W
Default 02-12-2013, 07:00 | posts: 2,227 | Location: 0.0.0.0

Quote:
Originally Posted by dsbig View Post
windows 8 calendar and google calendar keeps insisting that today is my birthday.

I keep telling it next month on the 12 but it keeps changing back feb 12.
Your time, date and location are all correct?

Are you using an online Microsoft account to log into your pc?
   
Reply With Quote
 
Old
  (#111)
dsbig
Maha Guru
 
Videocard: evga 780 classified
Processor: 3770k @ 4.3ghz
Mainboard: GA-Z77X-UD3H
Memory: 16gb 1920mhz
Soundcard: Soundblaster ZxR
PSU: Kingwin 850 watts
Default 02-12-2013, 14:25 | posts: 2,724 | Location: florida

I was able to finally get it keep the settings. I think the problem was with the calendar was my phone keeping the settings
   
Reply With Quote
Old
  (#112)
pimp_gimp
Ancient Guru
 
pimp_gimp's Avatar
 
Videocard: EVGA Geforce GTX 980 SLI
Processor: Core i7-3770k 4.5Ghz
Mainboard: Asus P8Z77-V Premium
Memory: 8GB Corsair Vengeance
Soundcard: X-Fi Titanium Fatal1ty
PSU: Corsair AX1200
Default 02-12-2013, 14:48 | posts: 5,854 | Location: Tacoma, Washington

An interesting story, for christmas my mom got a laptop loaded with Windows 8, and we had an interesting chat about it, as at first she didn't like the change, etc (as did most). But in the end her words were, "once I messed around with it more, the more I learned I can still do all the same things I used to." Honestly, I agree as I can do all the things I used to and more. But for someone who had never used any of the developer previews, consumer previews etc, to actually take the plunge to Windows 8, and end up liking it is pretty amazing, especially when her BF was like "I'm gonna go get a copy of Windows 7 and load it on there."
   
Reply With Quote
Old
  (#113)
doublee
Master Guru
 
Videocard: GTX 690 with 100/100/500
Processor: I7-4770K @ 4.4 GHz H100i
Mainboard: MSI Z87i Gaming AC
Memory: 16 Gb 11-13-13-31 @ 2400
Soundcard: Internal
PSU: Corsair AX860i
Default 02-12-2013, 14:58 | posts: 314 | Location: Sweden

I wasn't planning to install W8 as I have W7 but, I couldn't resist to buy the low cost upgrade before the price jump.
The upgrade was surprisingly smooth with fewer than expected 'hickups'.

Have been running W8 for 2 weeks now and only can regret that I didnt buy more upgrade packs...

I have read a lot of negative views about W8 here and I must say that I was also very sceptical at first but now I find W8 to be better than W7, I'm going to install W8 on my other comps as well.
   
Reply With Quote
Old
  (#114)
dsbig
Maha Guru
 
Videocard: evga 780 classified
Processor: 3770k @ 4.3ghz
Mainboard: GA-Z77X-UD3H
Memory: 16gb 1920mhz
Soundcard: Soundblaster ZxR
PSU: Kingwin 850 watts
Default 02-12-2013, 16:53 | posts: 2,724 | Location: florida

if you guys use bluestacks for running your android apps on windows 8. newer version out on
www.getyourappsback.com
   
Reply With Quote
Old
  (#115)
KissSh0t
Maha Guru
 
KissSh0t's Avatar
 
Videocard: XFX AMD R9 270 DD 2GB
Processor: Phenom 955 @3.8GHz 1.380v
Mainboard: ASUS M5A97 R2.0
Memory: 8GB 1333 CL7 Ripjaws X
Soundcard: X-Fi XtremeMusic
PSU: Corsair HX650W
Default 02-13-2013, 07:12 | posts: 2,227 | Location: 0.0.0.0

Quite a few new updates for Windows 8.

Dammit.. I should have read what they were *___*

Did anyone read what they were?

*edit* Got it.. the average security updates, then IE10 update, flash player update... and.. a few more.

Last edited by KissSh0t; 02-13-2013 at 07:54.
   
Reply With Quote
Old
  (#116)
Major Melchett
Maha Guru
 
Major Melchett's Avatar
 
Videocard: GTX 480 - 4th bake :(
Processor: AMD X3 450 @ X4 3.875ghz
Mainboard: GA-MA770T-UD3
Memory: 8GB Muskin 1666 CL9
Soundcard: Onboard Nvidia
PSU: High Power 1000w (100a)
Default 02-13-2013, 15:27 | posts: 2,316 | Location: Planet Earth

New version of Oblytile released for Windows 8.
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1899865
Quote:
•Added "Back to Start" function. (This function is meant to show the start screen after the program executed will be closed)
•Added "Hide program" function. (This function will hide the program you want to execute via tile, useful in some cases (to open .bat files for example))
•Added Environment Variables support.
•Added check for OblyTile folder permissions.
•Added Settings menu.
•Added function to automatically open the Tile preview and Tile manager. (You can find it on Settings menu)
•Added function to generate random colours for new tiles. (You can find it on Settings menu)
•You can now choice to create tiles for the current user or all users. (This function is restricted to Administrators Only, you can find it on Settings menu)
•Added function to remove the OblyTile files from your pc. (You can find it on Settings menu)
•Added button to create Shortcuts of Windows Apps on the Task Bar.
•You can now create Tiles of Windows Store Apps.
•Added Import/Export function. (This function is very basic, it requires to be improved)
•Improved Tile preview.
•Improved Windows Apps to shortcut list.
•Improved vbs launcher.
•Fixed issue with Program Path "quotes".
•Fixed "Single instance" function.
•Small changes to the Gui.
•Experimental: Added support for Windows RT (Jailbreak Only). Some functions of OblyTile may not work on Windows RT. Thanks to netham45 for the help!
Man I love the new quit to start option, finally I can make all my desktop games act like metro games and swap strait back to the metro interface after I exit them.

Just tested it on a bunch of games and it works pretty well, has a few issues with steam games though (but I can work around it).

Last edited by Major Melchett; 02-13-2013 at 15:32.
   
Reply With Quote
Old
  (#117)
yelsewshane
Maha Guru
 
Videocard: Sapphire VaporX 290
Processor: Intel i7 2600k
Mainboard: Gigabyte Z79
Memory: Corsair 16gb ddr3
Soundcard: Yamaha Receiver 4/8 1/12
PSU: corsair 850
Default 02-15-2013, 16:41 | posts: 1,574

I have a stellar idea ! just came to me how easy it can be to duel boot both win 7 and 8 ! dam I am a genius !
   
Reply With Quote
Old
  (#118)
Lycronis
Maha Guru
 
Lycronis's Avatar
 
Videocard: 2x GTX460 1GB SLI
Processor: i7 4770K - Kuhler 920
Mainboard: Asus Maximus VI Hero
Memory: 16GB Vengeance Pro 1866
Soundcard: Focusrite 2i4 & KRK R6G2
PSU: Antec TPNew 750 Blue
Default 02-15-2013, 21:23 | posts: 1,047 | Location: South China, Maine USA

Quote:
Originally Posted by yelsewshane View Post
I have a stellar idea ! just came to me how easy it can be to duel boot both win 7 and 8 ! dam I am a genius !
What would be the point? Win 8 does everything Win 7 can, as good or in some cases better. Why bother duel booting? After using Win 8 since release (and before with the dev preview, etc.) on all of my systems I just don't see a reason to have or need Win 7. Everything I do or need to do works great in Win 8, that includes basic everyday tasks, gaming, and music production/recording. But I can understand if someone does something that doesn't work so well in Win 8 as of yet. Haters and whiners can talk all the crap they want, but none of that is going to change the FACT that Windows 8 is a very solid, stable, functional and easily usable OS.
   
Reply With Quote
Old
  (#119)
Kaleid
Maha Guru
 
Kaleid's Avatar
 
Videocard: AMD HD7750
Processor: i3 530 @ 4.04
Mainboard: Asus P7P55D-E
Memory: 2x4GB Corsair Vengeance
Soundcard: X-fi Extrememusic
PSU: Silver Power 750w
Default 02-15-2013, 21:28 | posts: 2,018 | Location: Sweden

Not everything works in Windows 8. For instance the powercolor graphic program doesn't work and neither does Sandisk's program for updating the mp3-players firmware.
   
Reply With Quote
Old
  (#120)
Lycronis
Maha Guru
 
Lycronis's Avatar
 
Videocard: 2x GTX460 1GB SLI
Processor: i7 4770K - Kuhler 920
Mainboard: Asus Maximus VI Hero
Memory: 16GB Vengeance Pro 1866
Soundcard: Focusrite 2i4 & KRK R6G2
PSU: Antec TPNew 750 Blue
Default 02-15-2013, 21:38 | posts: 1,047 | Location: South China, Maine USA

Quote:
Originally Posted by Kaleid View Post
Not everything works in Windows 8. For instance the powercolor graphic program doesn't work and neither does Sandisk's program for updating the mp3-players firmware.

That is why I mentioned if something doesn't currently work, it makes sense. Again, there is no rush to upgrade for anyone. Win 7 is a fantastic OS in it's own right. On the same hand, so is Windows 8, with the exception of those remaining issuses with certain programs. But that is something that is expected with a new OS, nothing new there. But I'd say at this point, probably around 95% of the software that runs well on Win 7 will run as well if not better on Win 8.
   
Reply With Quote
Old
  (#121)
Straykatt
Maha Guru
 
Straykatt's Avatar
 
Videocard: eVGA 660 SC SLI 1150/6000
Processor: i7 920 @ 3.8 w/CoolerM V8
Mainboard: x58 Classified w/ Win 8.1
Memory: 12 gig Dominator @ 1600
Soundcard: Denon 1913 / 5.1
PSU: CoolerMaster SP 1000w
Default 02-16-2013, 03:43 | posts: 1,185 | Location: Orange County, CA

Is anyone having problems using PDF printer in windows 8 pro? I installed adobe acrobat/reader XI. But when I select print, there's no PDF printer. At work I can select print off a web page, then select PDF printer and it prints the PDF to my desktop. But with windows 8 I cannot find the printer after I install adobe?
   
Reply With Quote
Old
  (#122)
dsbig
Maha Guru
 
Videocard: evga 780 classified
Processor: 3770k @ 4.3ghz
Mainboard: GA-Z77X-UD3H
Memory: 16gb 1920mhz
Soundcard: Soundblaster ZxR
PSU: Kingwin 850 watts
Default 02-16-2013, 12:39 | posts: 2,724 | Location: florida

has anybody ever had a problem where some startup items not show up in the tasktray sometimes on boot up.

I can reboot the system and everything will show up. it seems to do it on random.

I check task manager and sometimes the program will in fact be running but doesnt showup in the tray.
I have fastboot disable so that not the problem


edit.

it seems to be antivirus(bitdefender) related as origin wont fully start when its enabled.

I was reading that it seems to becoming a issue with some antivirus programs stopping programs from running and not stating anything about it.

Last edited by dsbig; 02-16-2013 at 12:48.
   
Reply With Quote
Old
  (#123)
Legendary_Agent
Maha Guru
 
Videocard: Asus HD7970 DirectCU II
Processor: Intel Core i7 3820 3.6GHZ
Mainboard: Gigabyte x79-ud3
Memory: Corsair 1866mhz 16gb
Soundcard: Creative Titanium XFI-HD
PSU: Corsair HX850W
Default 02-17-2013, 21:31 | posts: 881 | Location: Portugal

Quote:
Originally Posted by dsbig View Post
has anybody ever had a problem where some startup items not show up in the tasktray sometimes on boot up.

I can reboot the system and everything will show up. it seems to do it on random.

I check task manager and sometimes the program will in fact be running but doesnt showup in the tray.
I have fastboot disable so that not the problem


edit.

it seems to be antivirus(bitdefender) related as origin wont fully start when its enabled.

I was reading that it seems to becoming a issue with some antivirus programs stopping programs from running and not stating anything about it.
It is thanks to posts like these that make me laugh so much at the (windows 8 is better or equal to windows 7) fanboy propaganda.

That bug, issue whatever has been known since (or possibly before but i cant confirm) Windows Vista, that includes Windows 7 and judging by your post includes Windows 8, i dont think there is a straightforward solution for this, this has happened to me on every single machine that ran either windows vista or windows 7 with a fresh install, i got annoyed by it aswell and still am but unfortunately could not find a definitive way to fix it, the programs do indeed start but their icons sometiems dont show on the taskbar, the simplest ways to make them reappear are:
Either close the application and start it again or
Log off and Log on again (there is no need to restart and its much faster than actually restarting)

PS: i had microsoft security essentials and norton 360, both produced same issue and i am pretty certain it has nothing to do with the antivirus programs.

Last edited by Legendary_Agent; 02-17-2013 at 21:35.
   
Reply With Quote
Old
  (#124)
ElementalDragon
Ancient Guru
 
ElementalDragon's Avatar
 
Videocard: eVGA GeForce GTX 760 ACX
Processor: Core i5 4670K
Mainboard: Asus Z87I-Deluxe
Memory: 16GB G.Skill RipJawsX
Soundcard: on-board
PSU: Seasonic 650W
Default 02-17-2013, 23:10 | posts: 8,700 | Location: Pennsylvania, USA

Seriously? Why are you still here, Legendary? It's like you're not even trying anymore, yet you still seem to add some sort of input leading people to believe Windows 8 is somehow inferior. If it's a known issue in the past few Windows OS's... how exactly is that "making you laugh" at the "Windows 8 is better than or equal to Windows 7" comments? Not "Fanboy propaganda"... fact. If it's been an issue in previous versions of Windows... INCLUDING Windows 7, as you said... then if the same issue is present in Windows 8.... that would make it EQUAL to Windows 7... wouldn't it? That's like saying that it's been a known issue that for the past few years, TV's will break if you smack them hard enough... yet NEW TV's are somehow inferior because they didn't design them with bullet-resistant glass shells around them?

I seriously don't know why you're still taking part in this thread.
   
Reply With Quote
Old
  (#125)
Lycronis
Maha Guru
 
Lycronis's Avatar
 
Videocard: 2x GTX460 1GB SLI
Processor: i7 4770K - Kuhler 920
Mainboard: Asus Maximus VI Hero
Memory: 16GB Vengeance Pro 1866
Soundcard: Focusrite 2i4 & KRK R6G2
PSU: Antec TPNew 750 Blue
Default 02-18-2013, 00:42 | posts: 1,047 | Location: South China, Maine USA

Trolls just can't stop trolling. I don't understand why the mods let this guy continue to troll all the Windows 8 threads. He has clearly never used the OS for any substantial length of time and continues to spew the same false information and rubbish, trying to pass it off as "advice" for those that haven't used the OS.
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.