Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Videocards > Videocards - NVIDIA Drivers Section
Videocards - NVIDIA Drivers Section In this section you can discuss everything ForceWare driver related. ForceWare (Detonator) drivers are for NVIDIA TNT, Quadro and all GeForce based videocards.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Nvidia GeForce 307.74 Download & Discussion - WHQL
Old
  (#1)
stasio
Member Guru
 
stasio's Avatar
 
Videocard: Evga GTS 450 SC
Processor: Core i7-3770K
Mainboard: GA-Z77X-UP5 TH
Memory: F3-2600C10D-8GTXD
Soundcard:
PSU: Gigabyte Superb 720W
Default Nvidia GeForce 307.74 Download & Discussion - WHQL - 01-24-2013, 12:47 | posts: 113

NVIDIA GeForce 307.74 WHQL

Direct Download Mirror from Guru3D.com

http://www.guru3d.com/files_details/..._download.html

Code:
http://uk.download.nvidia.com/Windows/307.74/307.74-desktop-winxp-32bit-international-whql.exe
http://uk.download.nvidia.com/Windows/307.74/307.74-desktop-winxp-64bit-international-whql.exe
http://uk.download.nvidia.com/Windows/307.74/307.74-desktop-win8-win7-winvista-32bit-international-whql.exe
http://uk.download.nvidia.com/Windows/307.74/307.74-desktop-win8-win7-winvista-64bit-international-whql.exe

http://us.download.nvidia.com/Windows/307.74/307.74-desktop-winxp-32bit-english-whql.exe
http://us.download.nvidia.com/Windows/307.74/307.74-desktop-winxp-64bit-english-whql.exe
http://us.download.nvidia.com/Windows/307.74/307.74-desktop-win8-win7-winvista-32bit-english-whql.exe
http://us.download.nvidia.com/Windows/307.74/307.74-desktop-win8-win7-winvista-64bit-english-whql.exe
http://www.nvidia.co.uk/object/win8-...driver-uk.html

Signature = "$Windows NT$"
Provider = %NVIDIA%
ClassGUID = {4D36E968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
Class = Display
DriverVer = 01/03/2013, 9.18.13.0774
CatalogFile = NV_DISP.CAT

Last edited by rflair; 01-28-2013 at 12:48.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
rewt
Maha Guru
 
Videocard: √
Processor: √
Mainboard: √
Memory: √
Soundcard: √
PSU: √
Default 01-24-2013, 12:54 | posts: 1,244 | Location: Americas

Thanks stasio.

NVIDIA released this R304 driver to address the recent security vulnerability for GeForce 6/7 users. It's the same exact display driver as 307.74 Quadro/Tesla only with GeForce support instead.
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
EpicLoss
Maha Guru
 
Videocard: ASUS GTX560Ti DirectCU II
Processor: FX6300@4.5Ghz 1.4375v
Mainboard: ASUS M5A97 EVO R2.0
Memory: 8gb Team Vulcan 2400Mhz
Soundcard: Onboard Realtek ALC887
PSU: Cooler master GX 550
Default 01-24-2013, 12:56 | posts: 1,085 | Location: Midlands/UK

why 307.74 i thought we were onto the 310s+ now?
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
rewt
Maha Guru
 
Videocard: √
Processor: √
Mainboard: √
Memory: √
Soundcard: √
PSU: √
Default 01-24-2013, 12:57 | posts: 1,244 | Location: Americas

Quote:
Originally Posted by EpicLoss View Post
why 307.74 i thought we were onto the 310s+ now?
Because R310 branch doesn't support GeForce 6/7.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#5)
maur0
Master Guru
 
Videocard: point of view gtx 570 1gb
Processor: core 2 quad Q9550
Mainboard: asus P5G41T-M LX3
Memory: ddr3 8gb gskill 1333 mhz
Soundcard: realtek HD
PSU: 500w
Default 01-24-2013, 12:57 | posts: 261 | Location: curitiba brazil

good news is much faster than 310.90?
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
rewt
Maha Guru
 
Videocard: √
Processor: √
Mainboard: √
Memory: √
Soundcard: √
PSU: √
Default 01-24-2013, 13:00 | posts: 1,244 | Location: Americas

Quote:
Originally Posted by maur0 View Post
good news is much faster than 310.90?
For the 6600 GT listed in your specs? Yeah, much faster considering 310.90 won't even work with that card

Edit- OK I see you upgraded specs to 8800GT. With older card maybe R304 really does perform better. Newer drivers improvements are designed for the current generation of video cards. If R304 works better than R310 with current generation of cards, NVIDIA is doing something very wrong.

Last edited by rewt; 01-24-2013 at 13:36.
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
-Tj-
Ancient Guru
 
-Tj-'s Avatar
 
Videocard: ZOTAC GTX780 OC AmpFan
Processor: i7 4770K OC 4.7 @ 1.28v
Mainboard: ASUS Z87 Deluxe
Memory: Crucial BLE 16GB 2400MHz
Soundcard: Creative X-Fi Titanium HD
PSU: Chieftec NTRO88+ 650W
Default 01-24-2013, 13:39 | posts: 7,753 | Location: Urban`Jungle

Nvidia where is 313.xx? driver
   
Reply With Quote
Old
  (#8)
rewt
Maha Guru
 
Videocard: √
Processor: √
Mainboard: √
Memory: √
Soundcard: √
PSU: √
Default 01-24-2013, 13:43 | posts: 1,244 | Location: Americas

By mid-next week hopefully.
   
Reply With Quote
Old
  (#9)
RedSeptember
Master Guru
 
RedSeptember's Avatar
 
Videocard: Asus GTX 690 4gb
Processor: Intel i7 3930k 4700ghz HT
Mainboard: ASUS Rampage IV extreme
Memory: Dominator Plat 64gb 2133
Soundcard: X-Fi Titanium Fatal1ty
PSU: Gigabyte Odin 1200w
Default 01-24-2013, 13:44 | posts: 472 | Location: Dubai

This driver is very good for me plus my OC. All games silky smooth, not one stutter.
   
Reply With Quote
Old
  (#10)
dark_surge
Master Guru
 
dark_surge's Avatar
 
Videocard: EVGA GTX 780 SC 3GB
Processor: Intel i7 3820 @4.0
Mainboard: Asus Rampage IV Extreme
Memory: G.SKILL DDR3 1600 16GB
Soundcard: X-FI Fatal1ty PCI-E
PSU: Corsair TX750
Default 01-24-2013, 14:25 | posts: 794 | Location: ND - US

Thanks! I'll keep the Quadro's installed for convenience's sake since they're the exact same but yeah, these drivers are amazing. It got rid of the stutter (for me) in Mass Effect 3 with 8xQAA, 4x Transparency AA, and High Quality AO enabled in inspector as well that would persist even though my frame rate stayed at a constant 60. I tried out Sleeping Dogs and had similar results, though not quite to the extent of Mass Effect 3's improvement.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#11)
Cryio
Member Guru
 
Videocard: Asus GTX560Ti DirectCU II
Processor: AMD FX 6300
Mainboard: Gigabyte 970A-D3 rev3
Memory: 8 GB DDR3 1333 Kingston
Soundcard:
PSU: 500 W
Default 01-24-2013, 15:10 | posts: 51 | Location: Romania

I have this curiosity. Since Assassin's Creed 3 requires a DirectX9 GPU, but it's a must to play it on Vista/7/8, I wonder how AC3 would play with these drivers on a 7800GTX or a 7900 GX2.

I'm curious about ATI X1000 series too.
   
Reply With Quote
Old
  (#12)
lucidus
Ancient Guru
 
lucidus's Avatar
 
Videocard: 780
Processor: i7 920 3.7GHz
Mainboard: Asus P6T Deluxe
Memory: 6GB
Soundcard: Onboard
PSU: Corsair TX750
Default 01-24-2013, 16:12 | posts: 6,799 | Location: Dubai

Quote:
Originally Posted by RedSeptember View Post
This driver is very good for me plus my OC. All games silky smooth, not one stutter.
How's it with black ops 2?
   
Reply With Quote
Old
  (#13)
RedSeptember
Master Guru
 
RedSeptember's Avatar
 
Videocard: Asus GTX 690 4gb
Processor: Intel i7 3930k 4700ghz HT
Mainboard: ASUS Rampage IV extreme
Memory: Dominator Plat 64gb 2133
Soundcard: X-Fi Titanium Fatal1ty
PSU: Gigabyte Odin 1200w
Default 01-24-2013, 16:27 | posts: 472 | Location: Dubai

Quote:
Originally Posted by lucidus View Post
How's it with black ops 2?
black ops 2 never really gave me any issues so I can't tell.

The only thing I noticed that there was 0 hitch/stutter in bf3.

Hitman runs smooth and GW2 runs much smoother.

Download them... I know you want to.... do it... DO IT!
   
Reply With Quote
Old
  (#14)
IamGODobeyORdie
Master Guru
 
IamGODobeyORdie's Avatar
 
Videocard: 2x GTX 780@SLI & GTX 780M
Processor: i7 3770K & i7 4700MQ
Mainboard: SaberTT Z77 & Clevo P17SM
Memory: 2x8 DT:Patriot LT:Crucial
Soundcard: Creative SBZ & SBX MBIII
PSU: Corsair 850TX & Pow-Brick
Default 01-24-2013, 17:18 | posts: 241 | Location: Im homeless, please any donations!?

Will report back with my findings, installing now, currently on 306.97 as 310.70 and other 310.xx drivers are not working well for me on Win8? If I use them, after installing the driver, after rebooting my screen just flickers and I cant see anything? But I will test these, hopefully I dont need to do a full restore with comodo backup again?!
   
Reply With Quote
Old
  (#15)
-Tj-
Ancient Guru
 
-Tj-'s Avatar
 
Videocard: ZOTAC GTX780 OC AmpFan
Processor: i7 4770K OC 4.7 @ 1.28v
Mainboard: ASUS Z87 Deluxe
Memory: Crucial BLE 16GB 2400MHz
Soundcard: Creative X-Fi Titanium HD
PSU: Chieftec NTRO88+ 650W
Default 01-24-2013, 17:26 | posts: 7,753 | Location: Urban`Jungle

Quote:
Originally Posted by lucidus View Post
How's it with black ops 2?
I played MP yesterday @ quadro 307.74 variant and i didnt see any lower fps compared to newer 310.xx with "BO2 boost".

It ran the same, maybe even a little smoother.
   
Reply With Quote
Old
  (#16)
ceesay
Master Guru
 
ceesay's Avatar
 
Videocard: GTX-780s 3 WAY-SLI- H20
Processor: Intel 5960X -H20 4.6Ghz
Mainboard: Asus X99 Deluxe Intel X99
Memory: Corsair 16GB @ 3000 Mhz
Soundcard: Asus Crystal Sound 2
PSU: Corsair AX1200i Digital
Default 01-24-2013, 17:34 | posts: 256 | Location: liverpool uk

all good here...... up date sli don't work with these drivers with fc3 ....

Last edited by ceesay; 01-24-2013 at 17:47.
   
Reply With Quote
Old
  (#17)
machete
Member Guru
 
Videocard: ASUS GTX770 @ 1320/7500
Processor: i5 2500K @ 4.5
Mainboard: Asus P8Z68-M Pro
Memory: Kingston 8gb 1600
Soundcard:
PSU: CoolMaster 600w
Default 01-24-2013, 17:58 | posts: 57

i think the phsyx is newer on these arnt they?

nvm
1031
0604

Last edited by machete; 01-24-2013 at 18:02.
   
Reply With Quote
Old
  (#18)
IamGODobeyORdie
Master Guru
 
IamGODobeyORdie's Avatar
 
Videocard: 2x GTX 780@SLI & GTX 780M
Processor: i7 3770K & i7 4700MQ
Mainboard: SaberTT Z77 & Clevo P17SM
Memory: 2x8 DT:Patriot LT:Crucial
Soundcard: Creative SBZ & SBX MBIII
PSU: Corsair 850TX & Pow-Brick
Default 01-24-2013, 20:40 | posts: 241 | Location: Im homeless, please any donations!?

These are working just fine for me, so not any problems as with 310.70, so im happy!
   
Reply With Quote
Old
  (#19)
lucidus
Ancient Guru
 
lucidus's Avatar
 
Videocard: 780
Processor: i7 920 3.7GHz
Mainboard: Asus P6T Deluxe
Memory: 6GB
Soundcard: Onboard
PSU: Corsair TX750
Default 01-25-2013, 02:07 | posts: 6,799 | Location: Dubai

Quote:
Originally Posted by -Tj- View Post
I played MP yesterday @ quadro 307.74 variant and i didnt see any lower fps compared to newer 310.xx with "BO2 boost".

It ran the same, maybe even a little smoother.
Quote:
Originally Posted by RedSeptember View Post
black ops 2 never really gave me any issues so I can't tell.

The only thing I noticed that there was 0 hitch/stutter in bf3.

Hitman runs smooth and GW2 runs much smoother.

Download them... I know you want to.... do it... DO IT!
Thanks guys, blops 2 works fine with these. I just had to enable SLI manually.
   
Reply With Quote
Old
  (#20)
Anth Seebel
Member Guru
 
Anth Seebel's Avatar
 
Videocard: 980 EVGA SC
Processor: i7-4770X (custom water)
Mainboard: Z87 Professional Asrock
Memory: F3-2400C10D-8GTX
Soundcard: E-MU 1212M
PSU: Antec Quattro 1.2kW
Default 01-25-2013, 07:03 | posts: 146 | Location: somewhere called australia

Anyone tested these in Farcry3 ? how are they compared with 310.90 ?
   
Reply With Quote
Old
  (#21)
ShadowDuke
Maha Guru
 
ShadowDuke's Avatar
 
Videocard: GigaByte GTX 660 oc / 2gb
Processor: AMD FX-6300 (3,5GHz)
Mainboard: MSI 970A-G43
Memory: 8GB Crucial DDR3 (1600)
Soundcard: Creative Inspire 5300
PSU: Antec HCG-620M
Default 01-25-2013, 07:51 | posts: 1,786 | Location: Germany

better, just played ~30 mins. to test them.

Last edited by ShadowDuke; 01-25-2013 at 08:11.
   
Reply With Quote
Old
  (#22)
Anth Seebel
Member Guru
 
Anth Seebel's Avatar
 
Videocard: 980 EVGA SC
Processor: i7-4770X (custom water)
Mainboard: Z87 Professional Asrock
Memory: F3-2400C10D-8GTX
Soundcard: E-MU 1212M
PSU: Antec Quattro 1.2kW
Default 01-25-2013, 07:53 | posts: 146 | Location: somewhere called australia

dl'ing
   
Reply With Quote
Old
  (#23)
El_Presidente
Member Guru
 
El_Presidente's Avatar
 
Videocard: Asus 780CUII OC SLI
Processor: i7 3930K @ 4.8Ghz
Mainboard: Rampage IV Extreme
Memory: 16Gb Corsair 2000Mhz
Soundcard: ROG Xonar Phoebus
PSU: Corsair 1200W
Default 01-25-2013, 11:31 | posts: 110 | Location: Finland

Not good at all for me. Second card runs only 1-4% when other runs 99%, in Far cry 3.
Back to 310.70.
   
Reply With Quote
Old
  (#24)
rewt
Maha Guru
 
Videocard: √
Processor: √
Mainboard: √
Memory: √
Soundcard: √
PSU: √
Default 01-25-2013, 13:46 | posts: 1,244 | Location: Americas

Quote:
Originally Posted by ShadowDuke View Post
better, just played ~30 mins. to test them.
That's quite sad really, R304 outperforming R310.

Quote:
Originally Posted by El Presidente
Not good at all for me. Second card runs only 1-4% when other runs 99%, in Far cry 3.
Back to 310.70.
Wait what?
   
Reply With Quote
Old
  (#25)
Darren Hodgson
Ancient Guru
 
Darren Hodgson's Avatar
 
Videocard: EVGA NVIDIA GTX 980 SC
Processor: Intel Core i7-4770K
Mainboard: ASUS Z87 Deluxe v2103
Memory: 16GB Corsair Veng 1600MHz
Soundcard: SB X-Fi Titanium HD
PSU: XFX PRO Black Ed. 850W
Default 01-25-2013, 14:57 | posts: 11,995 | Location: England

So are these drivers using older code than the recent v310.90 as the version number suggests or are they actually newer? I'd hazard a guess at them being older otherwise NVIDIA would have released them as v310.91 or higher but it is still a little confusing, particularly as I saw ManuelG mention earlier on this week (or late last week) that there was a new driver imminent.
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.