Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > General Chat > Frontpage news
Frontpage news Perhaps you have some news to report or want to check out the latest Guru3D headlines and comment ? Check it in here.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
GeForce GK110-based Consumer Graphics called GeForce Titan
Old
  (#1)
Hilbert Hagedoorn
Don Vito Corleone
 
Hilbert Hagedoorn's Avatar
 
Videocard: AMD | NVIDIA
Processor: Core i7 4770K
Mainboard: Z77
Memory: 8GB
Soundcard: X-Fi - GigaWorks 7.1
PSU: 1200 Watt
Default GeForce GK110-based Consumer Graphics called GeForce Titan - 01-21-2013, 17:44 | posts: 21,561 | Location: Guru3D testlab

The long awaited GK110 GPU is current'y in use for Tesla K20 cards equipped with a whopping 2880 Shader / ALU processors. This GPU to date has not been released for consumers. That might change, Ce...

GeForce GK110-based Consumer Graphics called "GeForce Titan"
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
alanm
Ancient Guru
 
alanm's Avatar
 
Videocard: Asus Strix 970
Processor: i5-3570k
Mainboard: Asrock Z77 Pro4
Memory: 8gb G.Skill DDR3 1600
Soundcard: SB Zx
PSU: XFX Pro 750w
Default 01-21-2013, 17:59 | posts: 5,633

Nice timing if released shortly after Crysis 3, as that will serve as the main benchmark for reviews of this card.
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
warlord
Master Guru
 
warlord's Avatar
 
Videocard: amd 7850 cf
Processor: i7 3770k @4.8 HT
Mainboard: Msi Mpower Z77
Memory: 32gb ddr3 geil evo
Soundcard: creative
PSU: ax1200i corsair
Default 01-21-2013, 18:18 | posts: 497

of course it can play crysis 3 at absolute maximum details, it will be the only single gpu able to do it for 2013...it should only strangle at surround
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
SLI-756
Banned
 
Videocard: 760 SLI 4gb 1215/ 6800
Processor: Devil's Canyon i5 @4.8
Mainboard: gigabyte z97 G1 Sniper
Memory: 8gb dominator gt @2400
Soundcard: asus xonar dx
PSU: EVGA SuperNova 1200 P2
Default 01-21-2013, 18:20 | posts: 7,606 | Location: Sunny Scotland

Quote:
Originally Posted by warlord View Post
of course it can play crysis 3 at absolute maximum details, it will be the only single gpu able to do it for 2013...it should only strangle at surround
AMD 's next single gpu offering will be able too also no doubt. But sure apart from those i agree, but why the ridiculous vram capacity?
   
Reply With Quote
 
Old
  (#5)
Veteran
Ancient Guru
 
Veteran's Avatar
 
Videocard: 690@1372-Vmod on H20-24/7
Processor: 4930k@4.2ghz-1.05v-H20
Mainboard: R4BE@Monoblock-H20
Memory: 16Gb Mushkin Redline2133
Soundcard: SupremeFX-Sennheiser 350
PSU: Corsair AX 1200i
Default 01-21-2013, 18:20 | posts: 10,803 | Location: United kingdom

Nice, I like the huge amount of memory.(Rushes off to sell 690)
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
RavenMaster
Master Guru
 
Videocard: 2x EVGA GTX 780's SLI
Processor: Core i7 4960X 4.0ghz
Mainboard: Asus RIVE Black Edition
Memory: 32GB DDR3 Corsair 1600mhz
Soundcard: Creative SB ZXR
PSU: CM Silent Pro Gold 1200w
Default 01-21-2013, 18:20 | posts: 530 | Location: UK

Quote:
Originally Posted by warlord View Post
of course it can play crysis 3 at absolute maximum details, it will be the only single gpu able to do it for 2013...it should only strangle at surround
Depends if EA launches Crysis 3 with high res textures and DX11. Or maybe they're just gonna f*** us again like they did with Crysis 2 and release a shoddy console port.
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
sykozis
Ancient Guru
 
sykozis's Avatar
 
Videocard: Radeon R7 240
Processor: AMD Athlon 5350
Mainboard: Asus AM1M-A
Memory: 8gb G.Skill DDR3-1866
Soundcard: Creative SB X-Fi Go!
PSU: Unk 300watt
Default 01-21-2013, 18:41 | posts: 16,758 | Location: US East Coast

Quote:
Originally Posted by SLI-756 View Post
AMD 's next single gpu offering will be able too also no doubt. But sure apart from those i agree, but why the ridiculous vram capacity?
The Tesla K20 has 6GB of vram....if this rumor is true, the consumer model should see 3GB standard. Don't expect low power figures from it either....


   
Reply With Quote
Old
  (#8)
Veeshush
Maha Guru
 
Veeshush's Avatar
 
Videocard: MSI GTX 680 Lightning
Processor: Phenom II X6 1100T @ 4GHz
Mainboard: GA-MA790X-UD4P
Memory: CorsairDominator 4GB DDR2
Soundcard: X-Fi Titanium HD
PSU: ENERMAX REVOLUTION85+
Default 01-21-2013, 18:57 | posts: 960

Quote:
The guesstimated MSRP currently stands at $899
Whoa, nope. And then imagine the price of say the MSI Lightning GK110. As much as I don't doubt it'll be a beast of a card I feel really guilty paying over 500 for hardware personally, thought that's not saying I don't envy you guys who do and can!

I hope they would start coming out with 6GB vram versions.
   
Reply With Quote
Old
  (#9)
Texter
Maha Guru
 
Texter's Avatar
 
Videocard: Club3d GF6800GT 256MB AGP
Processor: AMD Athlon XP2800+
Mainboard: Asus A7N8X nforce2
Memory: 2x512 MB Samsung DDR-333
Soundcard: Creative Audigy Platinum
PSU: Thermaltake 420W SPP
Default 01-21-2013, 19:10 | posts: 2,386 | Location: Netherlands

It wouldn't surprise me if the stupid name is the only accurate rumor on the 780.
   
Reply With Quote
Old
  (#10)
Stukov
Ancient Guru
 
Stukov's Avatar
 
Videocard: 6970 UL / 4870X2 (dead)
Processor: Intel i5 3570k 4.2-4.4Ghz
Mainboard: Asrock Z77 Professional
Memory: 16GB Gskill 1866Mhz
Soundcard: Audigy
PSU: Corsair 850watt
Default 01-21-2013, 19:25 | posts: 4,876 | Location: South Dakota

I think most people don't realize based know size and power usage it isn't going to be as efficient as the 680. From the details I remember the 600 series was more dedicated gaming card, like how the 460 was compared to the 470/480. The card might have lots of shaders but it is going to have lots of unused transistors for gaming.

Unless you have money to burn, you would be better off waiting for next Gen. Which is why I think they are gonna use Titan name scheme, as it is a side consumer product not a traditional line.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#11)
SLI-756
Banned
 
Videocard: 760 SLI 4gb 1215/ 6800
Processor: Devil's Canyon i5 @4.8
Mainboard: gigabyte z97 G1 Sniper
Memory: 8gb dominator gt @2400
Soundcard: asus xonar dx
PSU: EVGA SuperNova 1200 P2
Default 01-21-2013, 19:27 | posts: 7,606 | Location: Sunny Scotland

Quote:
Originally Posted by Stukov View Post
I think most people don't realize based know size and power usage it isn't going to be as efficient as the 680. From the details I remember the 600 series was more dedicated gaming card, like how the 460 was compared to the 470/480. The card might have lots of shaders but it is going to have lots of unused transistors for gaming.

Unless you have money to burn, you would be better off waiting for next Gen. Which is why I think they are gonna use Titan name scheme, as it is a side consumer product not a traditional line.
I agree, this isn't the gtx 780.
   
Reply With Quote
Old
  (#12)
(.)(.)
Ancient Guru
 
(.)(.)'s Avatar
 
Videocard: 580sli (water)
Processor: 2600k @ 4.7
Mainboard: Asus M4E
Memory: Corsair Vengence
Soundcard: onboard
PSU: Enermax Rev 1250w
Default 01-21-2013, 19:44 | posts: 5,380 | Location: Logd n jst 2 change avatar

G3d benchmarks or it didnt happen, aint buying any new gpu untill i see em.

Last edited by (.)(.); 01-21-2013 at 19:46.
   
Reply With Quote
Old
  (#13)
iancook221188
Maha Guru
 
Videocard: GTX 670 SLI / GTX 460 SLI
Processor: 2600k4.5 / i7 970 4.4 WC
Mainboard: X68 UD4 / X58A UD5
Memory: 16GB / 24GB
Soundcard:
PSU: TX850 / AX850
Default 01-21-2013, 19:44 | posts: 1,480 | Location: uk

any idea what there going to call this i.e gtx 685 Titan
   
Reply With Quote
Old
  (#14)
ricardonuno1980
Ancient Guru
 
ricardonuno1980's Avatar
 
Videocard: EVGA GTX 580 3GB :D
Processor: i5-2500K@4.5GHz CM212EVO
Mainboard: ASUS P8P67 REV 3.0
Memory: HyperX 2x4GB DDR3-1600
Soundcard: onboard
PSU: NOX 1000W
Default 01-21-2013, 20:20 | posts: 4,157 | Location: Carvalhos (Gaia)

$899?!? If GK110 will have single GPU then this price is very stupid!
   
Reply With Quote
Old
  (#15)
SLI-756
Banned
 
Videocard: 760 SLI 4gb 1215/ 6800
Processor: Devil's Canyon i5 @4.8
Mainboard: gigabyte z97 G1 Sniper
Memory: 8gb dominator gt @2400
Soundcard: asus xonar dx
PSU: EVGA SuperNova 1200 P2
Default 01-21-2013, 20:23 | posts: 7,606 | Location: Sunny Scotland

Quote:
Originally Posted by ricardonuno1980 View Post
$899?!? If GK110 will have single GPU then this price is very stupid!
no doubt the gtx gk110 card will arrive after this 6gb titan monster.
right?
   
Reply With Quote
Old
  (#16)
pbvider
Master Guru
 
pbvider's Avatar
 
Videocard: 980 G1
Processor: Intel
Mainboard: ASRock
Memory: ADATA
Soundcard: Asus + Logitech
PSU: CoolerMaster v850
Default 01-21-2013, 20:29 | posts: 489

A new video card to play what?Another console port like BF3?No thx,I stick to my SLI until next generation...
I haven`t see any true PC game in 2011-2012,maybe ARMA 3 will be one this year.

Last edited by pbvider; 01-21-2013 at 20:49.
   
Reply With Quote
Old
  (#17)
ESlik
Maha Guru
 
Videocard: 2 EVGA Titans SLI
Processor: i7 4930K @4.4ghz.
Mainboard: Asus x79 RIVE
Memory: 16 gigs ddr3 @ 2400
Soundcard: ROG Xonar Phoebus
PSU: AX 1200i
Default 01-21-2013, 20:46 | posts: 2,039 | Location: Sault Ste. Marie Ont. CA

The Nvidia 700 series will be nothing more than a Kepler refresh. The real Mcoy won't be in our rigs til 2014.
   
Reply With Quote
Old
  (#18)
Solfaur
Ancient Guru
 
Solfaur's Avatar
 
Videocard: 2xSLI MSI GTX970 GAMING
Processor: i7 3770K| Corsair H100 pp
Mainboard: MSI Z77A-GD65
Memory: 2x4GB Kingston Black 2133
Soundcard: Realtek ALC898| Z-5500
PSU: Nexus RX-1.1K GOLD@1100W
Default 01-21-2013, 21:07 | posts: 4,547 | Location: Romania

I call bull****, but I might be wrong.
   
Reply With Quote
Old
  (#19)
yasamoka
Ancient Guru
 
Videocard: 7970CF @ 1100/1375 H2O
Processor: 5820K @ 4.3GHz 1.25V H2O
Mainboard: MSI X99S SLi Plus
Memory: 2x4GB Crucial DDR4-2133
Soundcard: Audio-GD NFB-11.32 +DT880
PSU: CM Silent Pro Hybrid 1300
Default 01-21-2013, 21:12 | posts: 3,357 | Location: Lebanon

Quote:
Originally Posted by pbvider View Post
A new video card to play what?Another console port like BF3?No thx,I stick to my SLI until next generation...
I haven`t see any true PC game in 2011-2012,maybe ARMA 3 will be one this year.
BF3 is a console port? wow.
Why did you go SLI then?
   
Reply With Quote
Old
  (#20)
Veteran
Ancient Guru
 
Veteran's Avatar
 
Videocard: 690@1372-Vmod on H20-24/7
Processor: 4930k@4.2ghz-1.05v-H20
Mainboard: R4BE@Monoblock-H20
Memory: 16Gb Mushkin Redline2133
Soundcard: SupremeFX-Sennheiser 350
PSU: Corsair AX 1200i
Default 01-21-2013, 21:19 | posts: 10,803 | Location: United kingdom

Quote:
Originally Posted by pbvider View Post
A new video card to play what?Another console port like BF3?No thx,I stick to my SLI until next generation...
I haven`t see any true PC game in 2011-2012,maybe ARMA 3 will be one this year.
Haha totally agree, Still nice to have a 780 though.
   
Reply With Quote
Old
  (#21)
---TK---
Ancient Guru
 
---TK---'s Avatar
 
Videocard: 780Ti SC SLI/Qnix 2710
Processor: 2600k 4.6Ghz
Mainboard: Asus P8P67 Deluxe
Memory: RipJaws X 2x8GB 2133Mhz
Soundcard: Phoebus + DT880 Pro 250
PSU: Corsair AX 1200
Default 01-21-2013, 21:22 | posts: 18,938 | Location: New Jersey, USA

1 please nvidia
   
Reply With Quote
Old
  (#22)
pbvider
Master Guru
 
pbvider's Avatar
 
Videocard: 980 G1
Processor: Intel
Mainboard: ASRock
Memory: ADATA
Soundcard: Asus + Logitech
PSU: CoolerMaster v850
Default 01-21-2013, 21:27 | posts: 489

Quote:
Originally Posted by yasamoka View Post
BF3 is a console port? wow.
Why did you go SLI then?
The SLI is actually made for ARMA 3,but until then I have BF3 to play.
Yes,BF3 is a console port,just ask anybody that plays the game.

Last edited by pbvider; 01-21-2013 at 21:31.
   
Reply With Quote
Old
  (#23)
Uncle Dude
Maha Guru
 
Uncle Dude's Avatar
 
Videocard: EVGA GTX680 SLI
Processor: 2600k/H100i @ 4.8
Mainboard: ASUS P8Z68 Deluxe
Memory: Vengeance 16GB@1866
Soundcard: Avid Eleven Rack
PSU: Corsair AX860i
Default 01-21-2013, 21:34 | posts: 2,249 | Location: USA

Quote:
Originally Posted by ---TK--- View Post
1 please nvidia
Why have only one when two can be had for twice the price?


   
Reply With Quote
Old
  (#24)
IchimA
Master Guru
 
Videocard: MSI 560Ti 2GB
Processor: AMD Phenom II X6 1090T
Mainboard: Gigabyte 890GPA-ud3h
Memory: DDR III - 1600 Mhz , CL 9
Soundcard: Asus Xonar D1+Logit G51
PSU: Cooler Master M850
Default 01-21-2013, 21:39 | posts: 666 | Location: Romania

Quote:
Originally Posted by pbvider View Post
The SLI is actually made for ARMA 3,but until then I have BF3 to play.
Yes,BF3 is a console port,just ask anybody that plays the game.
true on this ! Bf3 is nothing more than a console port ! I enjoy more playing BFBC2 ! ... sad but true ! And the DLC ... c\mon don't even get me started !
   
Reply With Quote
Old
  (#25)
The Goose
Maha Guru
 
The Goose's Avatar
 
Videocard: Evga gtx680sc sli-h2o
Processor: I7 4820@4.6ghz-H2O
Mainboard: Asus rampage formula BF3
Memory: 16g Gskill redZ 2133 ddr3
Soundcard: Recon3D pro series
PSU: Ocz ZX-1250
Default 01-21-2013, 21:43 | posts: 1,554 | Location: shropshire,UK

Quote:
Originally Posted by pbvider View Post
The SLI is actually made for ARMA 3,but until then I have BF3 to play.
Yes,BF3 is a console port,just ask anybody that plays the game.
Arma3 has the same engine as arma2 and OA its just more optimsed,so given that arma is intensive on the cpu not the gpu and not brilliant with sli or cf then 2 x 680`s will be ott unless your going multi screen or 3d
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.