Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > General Chat > Frontpage news
Frontpage news Perhaps you have some news to report or want to check out the latest Guru3D headlines and comment ? Check it in here.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
GTA V Release Date leaks and then leaks again
Old
  (#1)
Hilbert Hagedoorn
Don Vito Corleone
 
Hilbert Hagedoorn's Avatar
 
Videocard: AMD | NVIDIA
Processor: Core i7 4770K
Mainboard: Z77
Memory: 8GB
Soundcard: X-Fi - GigaWorks 7.1
PSU: 1200 Watt
Default GTA V Release Date leaks and then leaks again - 12-30-2012, 08:27 | posts: 21,285 | Location: Guru3D testlab

I think it was roughly a month ago that on Amzon the the first release date of GTA V appeared, after which it was quickly removed. However, it happened again.*According to Amazon, GTA V will be relea...

GTA V Release Date leaks and then leaks again
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
kanej2007
Ancient Guru
 
kanej2007's Avatar
 
Videocard: GTX 580 SLI 900/1800/4200
Processor: Intel Core i7 2600 4.7Ghz
Mainboard: ASUS P8Z68-VPro
Memory: 12Gb Corsair Vengeance C8
Soundcard: Asus Xonar D2X Ultra 7.1
PSU: Fractal Design R2 1000W
Default 12-30-2012, 08:31 | posts: 6,857 | Location: Dubai, UAE / London, UK

Nice, were looking at a few months to the release of the game!

Sadly the pc version of the game is likely to come out several months after...
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
(.)(.)
Ancient Guru
 
(.)(.)'s Avatar
 
Videocard: 580sli (water)
Processor: 2600k @ 4.7
Mainboard: Asus M4E
Memory: Corsair Vengence
Soundcard: onboard
PSU: Enermax Rev 1250w
Default 12-30-2012, 08:35 | posts: 5,125 | Location: Logd n jst 2 change avatar

Wonder if they plan on leaking sli compatibility.

Would be neat...aye.
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
CronoGraal
Ancient Guru
 
CronoGraal's Avatar
 
Videocard: XFX Radeon HD6870 1GB
Processor: Intel Q9450 @ 3.4ghz
Mainboard: Gigabyte X48-DQ6
Memory: 2x2GB Corsair Dominator
Soundcard: ASUS Xonar Essence STX
PSU: Corsair 750W TX
Default 12-30-2012, 09:59 | posts: 3,826 | Location: Sweden

Quote:
Originally Posted by kanej2007 View Post
Nice, were looking at a few months to the release of the game!

Sadly the pc version of the game is likely to come out several months after...
using the consoles as betas for our superior release isn't too bad
   
Reply With Quote
 
Old
  (#5)
Koniakki
Maha Guru
 
Koniakki's Avatar
 
Videocard: Palit 780Ti JS@1280/7500
Processor: Intel 3770k@4.6G's
Mainboard: Asrock Z77 OC Formula
Memory: Kingston P-X 16GB@2400Mhz
Soundcard: Asrock SPDIF-OUT
PSU: XFX BLACK PRO 750W GOLD
Default 12-30-2012, 15:51 | posts: 1,377 | Location: Inside My Thoughts..

Quote:
Originally Posted by CronoGraal View Post
using the consoles as betas for our superior release isn't too bad
Let em test the games first so we can have a better product later...
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
CronoGraal
Ancient Guru
 
CronoGraal's Avatar
 
Videocard: XFX Radeon HD6870 1GB
Processor: Intel Q9450 @ 3.4ghz
Mainboard: Gigabyte X48-DQ6
Memory: 2x2GB Corsair Dominator
Soundcard: ASUS Xonar Essence STX
PSU: Corsair 750W TX
Default 12-30-2012, 18:03 | posts: 3,826 | Location: Sweden

Quote:
Originally Posted by Koniakki View Post
Let em test the games first so we can have a better product later...
that's the spirit!
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
StewieTech
Chuck Norris
 
StewieTech's Avatar
 
Videocard: MSI HD7770 [1100/1300]
Processor: i5 4670k [4.4]
Mainboard: AsRock z87 Extreme3
Memory: Kingston 8GB [1600]
Soundcard: Asus Xonar DG
PSU: OCZ ZT 550W
Default 12-30-2012, 18:05 | posts: 1,329 | Location: Portugal

Quote:
Originally Posted by Koniakki View Post
Let em test the games first so we can have a better product later...
Well i hope, GTA IV was a poor port.
   
Reply With Quote
Old
  (#8)
Koniakki
Maha Guru
 
Koniakki's Avatar
 
Videocard: Palit 780Ti JS@1280/7500
Processor: Intel 3770k@4.6G's
Mainboard: Asrock Z77 OC Formula
Memory: Kingston P-X 16GB@2400Mhz
Soundcard: Asrock SPDIF-OUT
PSU: XFX BLACK PRO 750W GOLD
Default 12-30-2012, 18:21 | posts: 1,377 | Location: Inside My Thoughts..

Quote:
Originally Posted by StewieTech View Post
Well i hope, GTA IV was a poor port.
+1 But I'm sure after 4 years as of now(GTA4 Dec/08) they have learned and hopefully all the advancements in Technology will help it too.. Although bad port will be a bad port.

Last edited by Koniakki; 12-30-2012 at 18:25.
   
Reply With Quote
Old
  (#9)
Iggyblack
Ancient Guru
 
Iggyblack's Avatar
 
Videocard: GTX 470 780/1560/1760
Processor: Intel i5-2310 2.9GHz
Mainboard: ASUS P8H61-M LE/BR
Memory: Kingstons 4GB DDR3 1333
Soundcard: Creative X-Fi Titanium
PSU: Antec Neo 650W
Default 12-30-2012, 18:23 | posts: 4,384 | Location: Recife, Brazil

Quote:
Originally Posted by StewieTech View Post
Well i hope, GTA IV was a poor port.
I'm sure they have a better hang of their engine now.
   
Reply With Quote
Old
  (#10)
beta-sama
Member Guru
 
Videocard: ZTC GTX 680 AMP! Edition
Processor: i7-3770K @ 4.80Ghz 1.35v
Mainboard: MSI Big Bang Z77 MPower
Memory: Avexir 16GB @ 2400Mhz
Soundcard: Creative X-Fi Titanium
PSU: Corsair HX850
Default 12-30-2012, 18:57 | posts: 68 | Location: Belgium, Brussels

GTA San Andreas Gameplay + GTA IV Graphics = GTA V
   
Reply With Quote
 
Old
  (#11)
S.T.A.L.K.E.R.
Newbie
 
S.T.A.L.K.E.R.'s Avatar
 
Videocard: 2x GTX980 G1 Gaming
Processor: Intel i7-5930k
Mainboard: ASUS X99-Deluxe
Memory: 16GB DDR 2400
Soundcard: Sennheiser PC350 SE
PSU: Corsair 950TX
Default 12-30-2012, 19:56 | posts: 37 | Location: PA, USA

Quote:
Originally Posted by Koniakki View Post
+1 But I'm sure after 4 years as of now(GTA4 Dec/08) they have learned and hopefully all the advancements in Technology will help it too.. Although bad port will be a bad port.
Quote:
Originally Posted by Iggyblack View Post
I'm sure they have a better hang of their engine now.
The PC version of Max Payne 3 was fantastic. They really made a lot of improvements on the PC version of RAGE.

If the PC version of GTA V runs as well (and looks as good) as the PC version of Max Payne 3 then I think it will go well.
   
Reply With Quote
Old
  (#12)
kosh_neranek
Master Guru
 
kosh_neranek's Avatar
 
Videocard: SLI MSi GTX 660Ti PE@1190
Processor: Intel Core i7-3930K @ 4.8
Mainboard: ASUS P9X79 Deluxe
Memory: 16 GB 2133MHZ G.Skill
Soundcard: TRITTON 720+
PSU: Corsair HX850
Default 01-02-2013, 12:12 | posts: 207 | Location: Dublin

I really hope that Rockstar will take care about the PC version this time. GTA IV was a disaster though a great game. I bought Max Payne 3 on the release but was only able to play it only a few months ago with the last update. Me and 2 of my mates have bought the game but none of us could play due to numerous faults.Mates got lucky and could play after 3 or 4 months as their update finally fixed theirs game, but I spent hours sending emails to Rockstar support, reinstaling my system and of course downloading 25+GB with no results.I hate consoles so much after this experience and for the fact that they are holding up PC graphics..
   
Reply With Quote
Old
  (#13)
kanej2007
Ancient Guru
 
kanej2007's Avatar
 
Videocard: GTX 580 SLI 900/1800/4200
Processor: Intel Core i7 2600 4.7Ghz
Mainboard: ASUS P8Z68-VPro
Memory: 12Gb Corsair Vengeance C8
Soundcard: Asus Xonar D2X Ultra 7.1
PSU: Fractal Design R2 1000W
Default 01-02-2013, 12:20 | posts: 6,857 | Location: Dubai, UAE / London, UK

Quote:
Originally Posted by kosh_neranek View Post
I hate consoles so much after this experience and for the fact that they are holding up PC graphics..
Don't we all! However, Rockstar did a pretty good job with Max Payne 3. It's quite well optimized even with NO patches...

I completed the entire game from start to finish with ZERO problems & ZERO lag.

I got an average of 77 fps & the highest of 117 fps, cannot complain here...

With regards to GTA IV. It WAS & still IS a disaster & runs like cr@p.

Hopefully Rockstar will learn from their previous mistake & make a proper port which runs as it should.

At least make SLI/Crossfire compatible!
   
Reply With Quote
Old
  (#14)
mw8t
Banned
 
Videocard: EVGA GTX660Ti 2GB SC
Processor: Intel Core i5-3570K
Mainboard: Asus Maximus Gene V Z77
Memory: 16GB Corsair Veng 2133MHz
Soundcard: HDMI - Sony STRDN1030 AVR
PSU: Corsair HX650 80+Gold Mod
Default 01-02-2013, 12:58 | posts: 91 | Location: UK

Don't know what everyone's crying about. I run GTA IV maxed out @ 1080p and it's beautiful and really smooth. If you haven't got the hardware to run it, you haven't got the hardware to run it. Deal with it.
   
Reply With Quote
Old
  (#15)
CronoGraal
Ancient Guru
 
CronoGraal's Avatar
 
Videocard: XFX Radeon HD6870 1GB
Processor: Intel Q9450 @ 3.4ghz
Mainboard: Gigabyte X48-DQ6
Memory: 2x2GB Corsair Dominator
Soundcard: ASUS Xonar Essence STX
PSU: Corsair 750W TX
Default 01-02-2013, 13:09 | posts: 3,826 | Location: Sweden

Quote:
Originally Posted by mw8t View Post
Don't know what everyone's crying about. I run GTA IV maxed out @ 1080p and it's beautiful and really smooth. If you haven't got the hardware to run it, you haven't got the hardware to run it. Deal with it.
Yeah, now you do. But not at launch day.
   
Reply With Quote
Old
  (#16)
mackintosh
Member Guru
 
mackintosh's Avatar
 
Videocard: EVGA GTX 670 3-way SLI
Processor: i7 950 @ 4Ghz
Mainboard: EVGA X58 Classified E760
Memory: Dominator 2133 12GB
Soundcard: AVR-1911 & HD 650s
PSU: Enermax Revolution 1250W
Default 01-02-2013, 13:48 | posts: 122 | Location: Warsaw, Poland

Quote:
Originally Posted by mw8t View Post
Don't know what everyone's crying about. I run GTA IV maxed out @ 1080p and it's beautiful and really smooth. If you haven't got the hardware to run it, you haven't got the hardware to run it. Deal with it.
Runs like a complete dog on my setup. I suppose we might have a different definition of "smooth".
   
Reply With Quote
Old
  (#17)
mw8t
Banned
 
Videocard: EVGA GTX660Ti 2GB SC
Processor: Intel Core i5-3570K
Mainboard: Asus Maximus Gene V Z77
Memory: 16GB Corsair Veng 2133MHz
Soundcard: HDMI - Sony STRDN1030 AVR
PSU: Corsair HX650 80+Gold Mod
Default 01-02-2013, 14:14 | posts: 91 | Location: UK

Quote:
Originally Posted by mackintosh View Post
Runs like a complete dog on my setup. I suppose we might have a different definition of "smooth".
That will be your cpu. Weak and inadequate.
   
Reply With Quote
Old
  (#18)
yasamoka
Ancient Guru
 
Videocard: 7970CF H2O @ Qnix 110Hz
Processor: 5820K @4.3GHz 1.25V H2O
Mainboard: MSI X99S SLi Plus
Memory: 2x4GB Crucial DDR4-2133
Soundcard: Audio-GD NFB-11.32 +DT880
PSU: CM Silent Pro Hybrid 1300
Default 01-02-2013, 15:02 | posts: 3,293 | Location: Lebanon

@mw8t: Oh yeah, an i7 950 @ 4GHz is oh so weak...

FYI, there is absolutely no CPU bottleneck with this game, Mr. "i5 3570K".

It's a moody game. And runs bad on an HD7970 w/ 3770K, both of which are more powerful than your GTX660Ti & i5 3570K.
   
Reply With Quote
Old
  (#19)
AndreasGuido
Ancient Guru
 
AndreasGuido's Avatar
 
Videocard: MSI GTX 970
Processor: Core i5 2500K 3.8GHz
Mainboard: Asus P8Z68-V PRO/GEN3 Soc
Memory: 8GB DDR3 1600Mhz RipjawsX
Soundcard: Integrated 5.1
PSU: OCZ ZX Series 850W
Default 01-02-2013, 15:27 | posts: 3,495 | Location: Bristol, UK

R* proved that they can port console game to PC with Max Payne 3. Also if its the same(improved) version of the engine, then they should know really well now. Hopefully it will be well optimized. Will be getting PS3 and PC version either way
   
Reply With Quote
Old
  (#20)
Sash
Ancient Guru
 
Videocard: video
Processor: cpu
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: psu
Default 01-02-2013, 15:53 | posts: 7,004

Quote:
Originally Posted by mw8t View Post
That will be your cpu. Weak and inadequate.
what a load of BS you're talking.
could you run it at launch in 2008?
   
Reply With Quote
Old
  (#21)
mw8t
Banned
 
Videocard: EVGA GTX660Ti 2GB SC
Processor: Intel Core i5-3570K
Mainboard: Asus Maximus Gene V Z77
Memory: 16GB Corsair Veng 2133MHz
Soundcard: HDMI - Sony STRDN1030 AVR
PSU: Corsair HX650 80+Gold Mod
Default 01-02-2013, 16:39 | posts: 91 | Location: UK

Quote:
Originally Posted by yasamoka View Post
@mw8t: Oh yeah, an i7 950 @ 4GHz is oh so weak...

FYI, there is absolutely no CPU bottleneck with this game, Mr. "i5 3570K".

It's a moody game. And runs bad on an HD7970 w/ 3770K, both of which are more powerful than your GTX660Ti & i5 3570K.
Well I have everything maxed including phys-x and the game is butter smooth. The visuals are jaw dropping. Got to laugh at all the haters with their inadequate systems blaming the game
   
Reply With Quote
Old
  (#22)
-=Seany=-
Member Guru
 
Videocard: GTX295
Processor: Intel C2Q9650
Mainboard: XFX780i
Memory: 4Gb DDR2 PC8500
Soundcard: XFI Xtreme Music/MegWor55
PSU: Corsair620HXEU
Default 01-02-2013, 17:13 | posts: 114

Quote:
Originally Posted by mw8t View Post
Well I have everything maxed including phys-x....
Quote:
Originally Posted by mw8t View Post
.....Got to laugh....
Ahem, indeed we do, indeed we do.


Gta iv ran terribly, it runs and look pretty acceptable for me now on medium settings.

V might run better simply because it's the same engine. At least it has to be better than iv was on release.

Last edited by -=Seany=-; 01-02-2013 at 17:16.
   
Reply With Quote
Old
  (#23)
fr33k
Maha Guru
 
fr33k's Avatar
 
Videocard: EVGA GTX680 SC
Processor: Intel Core i7 3770K
Mainboard: ASUS SABERTOOTH z77
Memory: CORSAIR XMS3 1600 16GB
Soundcard: Asus Xonar Essense STX
PSU: Corsair AX760i
Default 01-03-2013, 05:15 | posts: 1,824 | Location: USA

Quote:
Originally Posted by kanej2007 View Post
Nice, were looking at a few months to the release of the game!

Sadly the pc version of the game is likely to come out several months after...
only question is... what did they cut from the game to reduce development time and will end up as a 20$ DLC later on?

Quote:
Originally Posted by AndreasGuido View Post
R* proved that they can port console game to PC with Max Payne 3. Also if its the same(improved) version of the engine, then they should know really well now. Hopefully it will be well optimized. Will be getting PS3 and PC version either way
how long did renderware last? wait don't some devs still use it? Anyway this will be the case. R* will develop many games on this engine that's for sure.
   
Reply With Quote
Old
  (#24)
(.)(.)
Ancient Guru
 
(.)(.)'s Avatar
 
Videocard: 580sli (water)
Processor: 2600k @ 4.7
Mainboard: Asus M4E
Memory: Corsair Vengence
Soundcard: onboard
PSU: Enermax Rev 1250w
Default 01-03-2013, 05:59 | posts: 5,125 | Location: Logd n jst 2 change avatar

Quote:
Originally Posted by mw8t View Post
Well I have everything maxed including phys-x and the game is butter smooth. The visuals are jaw dropping. Got to laugh at all the haters with their inadequate systems blaming the game
Stop being a toss,
On my system which is a touch more up there than yours, GTA4 still runs like utter crap. Its an highly unoptimized game, and its pure luck going from pc to pc if it'll run at 60+ on max settings @ 1080p.

Pull your head in and stop pissing on other people pc's.
   
Reply With Quote
Old
  (#25)
thatguy91
Ancient Guru
 
Videocard: HIS R9-280x Iceq X2 Turbo
Processor: i5-3570K
Mainboard: Asrock Z77 Extreme6
Memory: DDR3-2400 2x8GB
Soundcard: ALC898 + Microlab FC-730
PSU: Enermax Platimax 750W
Default 01-03-2013, 06:25 | posts: 4,024 | Location: Australia

He obviously isn't running it properly maxed out like he claims. I'm really sure he has all the render setings set to 100 (if anyone knows the sheer BS that Rockstar tried to claim behind these settings they'll know what I'm talking about).

GTA IV is woefully bad performance wise, and the memory management subsystem is grossly inadequate. I'm not sure of what the maximum memory usage will be on the GPU side if you properly max eveyrthing out, but it's probably beyond the 3GB that some video cards have on them.

Now, that brings us back to another point. 32-bit game! It simply isn't well designed considering the memory requirements of those settings and the fact it's 32-bit. It would be nice of course if GTA V came in 64-bit only if they have similar memory requirements. 32-bit only people can't really complain, because if they run 32-bit Windows, it pretty much means they either don't have (or can't) make use of more than 4GB of RAM+GPU memory total, which would be inadequate to run the game anyway! and they are probably trying to run it on inadequate hardware too.

The best thing Rockstar could do, and they probably won't, is to make the game 64-bit only, which will absolute definitely make performance/graphics better! (especially since you could use say, 14GB system RAM and 3GB of Video Ram for some systems, not the measly 3 or 4GB (Large Address Aware) total system+video RAM that a 32-bit app can make use of).

On a computer with 8GB of RAM, it still means you can make use of up to 7GB system RAM and say 2GB video RAM (9GB total), and on 4GB systems you can make use of 3GB system RAM and 1GB video RAM, still more than what you could do on a 32-bit system.

Previous 64-bit games (of which there are very few) weren't optimised for the 64-bit versions. You won't get a 40 percent framerate increase, but in terms of making use of memory, and having better textures and performance because of the extra memory, then yes, 64-bit would be greatly beneficial, at least if it is even remotely done properly!
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.