Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Videocards > Videocards - NVIDIA Drivers Section
Videocards - NVIDIA Drivers Section In this section you can discuss everything ForceWare driver related. ForceWare (Detonator) drivers are for NVIDIA TNT, Quadro and all GeForce based videocards.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Problem With 4 x GTX 690 on supercomputer please help :-)
Old
  (#1)
dcnx
Newbie
 
Videocard: EVGA/GTX 690/4Go
Processor: Bi XEON E5620
Mainboard: B7015F72V2R
Memory: 144Go
Soundcard:
PSU: 3 x 1200 Watts
Default Problem With 4 x GTX 690 on supercomputer please help :-) - 12-21-2012, 16:35 | posts: 5

hello,

We need help, we have a Tyan supercomputeur B7015F72V2R and we installed 4 GTX 690 with driver 306.63
configuration B7015F72V2R
2 x xeon E5620
144GB DDR3
Adaptec Raid Card: 7805 1024Mo Cache
450GB OCZ Deneva 2 3 (***8203;***8203;Raid 0)
OS : Windows 7 Pro 64Bit
PSU : 3 X 1200 Watts
the gtx 690 are well recognized and we have no error.
when eight GPUs are enabled we have openGL version 1.1
and when we disable 3 GPU and OpenGL version 4.2. is ok
Could you help us, we think this is a driver problem.
Is it possible to find a solution for OpenGL 4.2 are actived for 8 GPU
We tried with the latest driver 310.70 nvidia and with have a black screen.
We can see error with OpenGl extensions viewer 4.0.8

Thank you in advance for your answers and your help.
Sorry for my bad english.

Best Regards
DCNX
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
RPGgamesplayer
Maha Guru
 
RPGgamesplayer's Avatar
 
Videocard: GTX 980 G-SYNC 144HZ
Processor: 4790K
Mainboard: ASUS GENE Z97
Memory: CORSAIR 2400MHZ 16GB PRO
Soundcard: Soundblaster Xfi Fatality
PSU: Superflower 1000w Plat
Default 12-21-2012, 17:53 | posts: 1,250 | Location: London

Loooool
That's so much power!

Last edited by RPGgamesplayer; 12-21-2012 at 17:56.
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
RPGgamesplayer
Maha Guru
 
RPGgamesplayer's Avatar
 
Videocard: GTX 980 G-SYNC 144HZ
Processor: 4790K
Mainboard: ASUS GENE Z97
Memory: CORSAIR 2400MHZ 16GB PRO
Soundcard: Soundblaster Xfi Fatality
PSU: Superflower 1000w Plat
Default 12-21-2012, 17:55 | posts: 1,250 | Location: London

Post pictures or it never happend!
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
Mannerheim
Ancient Guru
 
Mannerheim's Avatar
 
Videocard: VTX3D R9 280x
Processor: AMD FX8150
Mainboard: Asus M5A99X Evo
Memory: Kingston 2x4GB DDR3 1600
Soundcard: X-fi Xtreme Gamer 5.1
PSU: Chieftec 700W
Default 12-21-2012, 18:01 | posts: 4,571 | Location: Finland / Helsinki

send me 1 and ill fold with it =)


   
Reply With Quote
 
Old
  (#5)
ricardonuno1980
Ancient Guru
 
ricardonuno1980's Avatar
 
Videocard: EVGA GTX 580 3GB :D
Processor: i5-2500K@4.5GHz CM212EVO
Mainboard: ASUS P8P67 REV 3.0
Memory: HyperX 2x4GB DDR3-1600
Soundcard: onboard
PSU: NOX 1000W
Default 12-21-2012, 18:13 | posts: 4,149 | Location: Carvalhos (Gaia)

Congrats to your supercomputer!

Try install and run Octane Render 1.0 demo to see if 8 GPU's enabled or not.

I like Octane Render.
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
Koniakki
Maha Guru
 
Koniakki's Avatar
 
Videocard: Palit 780Ti JS@1280/7500
Processor: Intel 3770k@4.6G's
Mainboard: Asrock Z77 OC Formula
Memory: Kingston P-X 16GB@2400Mhz
Soundcard: Asrock SPDIF-OUT
PSU: XFX BLACK PRO 750W GOLD
Default 12-21-2012, 19:38 | posts: 1,377 | Location: Inside My Thoughts..

Quote:
Originally Posted by RPGgamesplayer View Post
Post pictures or it never happend!
Here you go... Its just a server.

ftp://ftp.tyan.com/img_barebones/FT72-B7015_3D_S.jpg

Last edited by Koniakki; 12-21-2012 at 19:41.
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
dcnx
Newbie
 
Videocard: EVGA/GTX 690/4Go
Processor: Bi XEON E5620
Mainboard: B7015F72V2R
Memory: 144Go
Soundcard:
PSU: 3 x 1200 Watts
Default 12-21-2012, 21:20 | posts: 5

Yes i tried to install and run octane render demo.
And i enable the 8 gpu in cuda 5.0 and it s ok. With furmark i can see the 8 gpu work when i run a render.
But opengl version load is always in 1.1
I post a photo soon.
Thanks for this first answer.
If anybody have a idea for help us it s cool.
:-)
   
Reply With Quote
Old
  (#8)
Koniakki
Maha Guru
 
Koniakki's Avatar
 
Videocard: Palit 780Ti JS@1280/7500
Processor: Intel 3770k@4.6G's
Mainboard: Asrock Z77 OC Formula
Memory: Kingston P-X 16GB@2400Mhz
Soundcard: Asrock SPDIF-OUT
PSU: XFX BLACK PRO 750W GOLD
Default 12-22-2012, 12:44 | posts: 1,377 | Location: Inside My Thoughts..

So your problem is that when you enable Quad-SLi(8gpu's) the OpenGL version reverts back to v1.1 instead of v4.2 and only when you use SLi/Tri-Sli it correctly uses OpenGL v4.2.

I have no idea why and I'm sure you have contacted Nvidia support already and if you didn't already you should have.

Last edited by Koniakki; 12-22-2012 at 13:05.
   
Reply With Quote
Old
  (#9)
jaju123
Master Guru
 
Videocard: 2x AMD R9 290 Crossfire
Processor: Core i7 4770K @ 4.4ghz
Mainboard: Gigabyte Z87X-SLI
Memory: Corsair 16GB 2400mhz CL11
Soundcard: Asus Xonar Essence ST
PSU: Corsair AX 850
Default 12-22-2012, 17:03 | posts: 182 | Location: Netherlands

SLI is only quad GPU, which means it works for only 2x GTX 690 (since each card has 2 GPUs inside). I guess you can use 4 of them for CUDA though.
   
Reply With Quote
Old
  (#10)
gx-x
Master Guru
 
gx-x's Avatar
 
Videocard: GW 650Ti BOOST 2GB
Processor: intel i3 2100
Mainboard: Gigabyte Z68AP-D3
Memory: patriot 4x2GB @1333 ddr3
Soundcard: Yamaha RX-V550 w/!JBL
PSU: Chieftec CFT 750W-14CS
Default 12-23-2012, 19:11 | posts: 349 | Location: Serbia

I think you should have chosen the "Tesla" line and it's drivers that are optimized for workhorse scenarios. There is a reason for existence of Tesla cards and their price (to some point).
I know it's not helping very much but I just thought I should put it out there.
I would sell those 690s and buy a Tesla based solution (it also gives you best possible support from nVidia team if you should encounter any problems since you will be buying a professional grade gear and will be treated as such)


http://www.geeks3d.com/20091009/cxt8...gpu-computing/

kepler based:
http://techgage.com/article/a-look-a...-accelerators/

Last edited by gx-x; 12-23-2012 at 19:17.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#11)
Koniakki
Maha Guru
 
Koniakki's Avatar
 
Videocard: Palit 780Ti JS@1280/7500
Processor: Intel 3770k@4.6G's
Mainboard: Asrock Z77 OC Formula
Memory: Kingston P-X 16GB@2400Mhz
Soundcard: Asrock SPDIF-OUT
PSU: XFX BLACK PRO 750W GOLD
Default 12-23-2012, 21:36 | posts: 1,377 | Location: Inside My Thoughts..

Deleted - Link was fake.

Last edited by Koniakki; 12-23-2012 at 21:43.
   
Reply With Quote
Old
  (#12)
dcnx
Newbie
 
Videocard: EVGA/GTX 690/4Go
Processor: Bi XEON E5620
Mainboard: B7015F72V2R
Memory: 144Go
Soundcard:
PSU: 3 x 1200 Watts
Unhappy 12-26-2012, 19:00 | posts: 5

I try to install driver quadro tesla 307.42 with a modification inf files and i have the same problem.
OpenGl don't want to load in version 3.0 4.2 or 4.3.
Could you help me?
I don't understand why the 8 Gpu are Ok with Octane render 1.0 demo.....
i have open a case in Nvidia Support but for the moment no solution.
i don't use the SLI.
If anybody have a solution????
thank you for your help
   
Reply With Quote
Old
  (#13)
dcnx
Newbie
 
Videocard: EVGA/GTX 690/4Go
Processor: Bi XEON E5620
Mainboard: B7015F72V2R
Memory: 144Go
Soundcard:
PSU: 3 x 1200 Watts
Cool 01-14-2013, 10:25 | posts: 5

hello,

We have a little problem on our progress.
We perform the test driver 310.90 and screen.
Already done a good thing. Then we tested three GTX 690 ave an ATI, the screen is connected to the ATI OpenGL and there starts in version 4.2.
NVIDIA does not always provide a solution to our problem, test time on their side.
Anyone have a idea for a run we got our 4 GTX 690 and get 8 GPU with OpenGL 4.3.

Thank you for your feedback

And Sorry for my bad english.
   
Reply With Quote
Old
  (#14)
RedSeptember
Master Guru
 
RedSeptember's Avatar
 
Videocard: Asus GTX 690 4gb
Processor: Intel i7 3930k 4700ghz HT
Mainboard: ASUS Rampage IV extreme
Memory: Dominator Plat 64gb 2133
Soundcard: X-Fi Titanium Fatal1ty
PSU: Gigabyte Odin 1200w
Default 01-14-2013, 14:11 | posts: 472 | Location: Dubai

I can help you. Please send me your pc so I can have a closer look. I promise I'll return it soon.
   
Reply With Quote
Old
  (#15)
Noisiv
Ancient Guru
 
Videocard: GTX 460 HAWK Talon Attack
Processor: Q6600@3.5GHz
Mainboard: Gigabyte EP-43-DS3L
Memory: 4GB OCZ 5-4-4-4-12
Soundcard: Onboard Realtek ALC888
PSU: Silent Pro M700
Default 01-14-2013, 14:35 | posts: 3,084

Are you kidding me?

This is like a Petty Officer aboard USS Enterprise (CVN-65) asking fishermen in local marina how to fix a nuclear reactor.

How about contacting Tyan and Nvidia. You have their 24h support, right?
   
Reply With Quote
Old
  (#16)
Parabola
Banned
 
Videocard: 82945G Express Chipset
Processor: Conroe E4500@2.4GHz-1.2V
Mainboard: Jetway 945GCM2S-A2
Memory: Hynix 1GB DDR2-667@369Mhz
Soundcard: Realtek ALC662
PSU: Generic 450W
Default 01-14-2013, 14:40 | posts: 282 | Location: Northern India

After looking at those specs, i wanna run away and never return again!

Dude if you have such a problem, contact nvidia and tell them. Only they'll be able to help.

Also if that computer isn't meant for gaming(which i very much doubt) i think you should switch to Quadro or Tesla based graphic cards instead of a GeForce.
   
Reply With Quote
Old
  (#17)
Penal Stingray
Banned
 
Videocard: GTX 680 Tri-Sli-S27A950
Processor: i7 3930K 4.6 GHZ
Mainboard: Gigabyte UD3 X79
Memory: 16 GB Ripjaws 2200 MHZ
Soundcard: XFi Titanium HD
PSU: Antec HCP 1200 Watts
Default 01-15-2013, 02:20 | posts: 958 | Location: JerZe

The Problem is you have way too much 690 give me two of them and it will solve your problem I will PM you my shipping address thank you
   
Reply With Quote
Old
  (#18)
Stormyandcold
Maha Guru
 
Stormyandcold's Avatar
 
Videocard: Nvidia GTX 680m 4GB
Processor: Intel i7 3610QM 2.3-3.3
Mainboard: Pwn PCs/Clevo P150em
Memory: 8GB DDR3 1600mhz
Soundcard: RME Babyface (Awesome)
PSU: 180watt laptop psu
Default 01-19-2013, 07:38 | posts: 2,429 | Location: Wolverhampton, UK

I don't know how to fix your problem (none of us here can fix your problem), but, can we have some screenshots of Crysis and Battlefield 3 running on 8 screens in 4x2 configuration for 8x1920x1080? thanks!
   
Reply With Quote
Old
  (#19)
The General
Ancient Guru
 
The General's Avatar
 
Videocard: PNYGTX 5501GB
Processor: Intel Q6600
Mainboard: HP Cheap
Memory: DDR2 4GB
Soundcard: Headphones
PSU: 550W
Default 01-19-2013, 09:34 | posts: 2,940 | Location: MD/CA

   
Reply With Quote
Old
  (#20)
dante_medriani
Newbie
 
Videocard: MSI GTX 550 ti
Processor: Intel i3 3220 3.3 Ghz
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: Corsair Cx 430
Default 01-20-2013, 01:56 | posts: 2

Such an outstanding configuration, and you're wasting it with... Windows...
   
Reply With Quote
Old
  (#21)
DJ_Casper
Master Guru
 
Videocard: MSI GTX 780 Ti
Processor: Intel i7-3770k 4,5Ghz
Mainboard: Asus P8Z77-VPro Bios 2104
Memory: 4x4Gb Dominator DDR3-2133
Soundcard: Creative ZxR
PSU: Enermax MaxRevo 1350Wts
Default 01-20-2013, 13:28 | posts: 443 | Location: Ukraine

4x690 in the era of consoles=pretty wise!
   
Reply With Quote
Old
  (#22)
WhiteLightning
Don Illuminati
 
WhiteLightning's Avatar
 
Videocard: EVGA 780GTX ACX
Processor: i7-2600k HT @ 4.5 +H70 PP
Mainboard: MSI Z77A-GD65 GAMING
Memory: Gskill 2133Mhz 8GB
Soundcard: Onboard
PSU: Corsair 1000 watt
Default 01-20-2013, 13:36 | posts: 23,563 | Location: Netherlands

Quote:
Originally Posted by DJ_Casper View Post
4x690 in the era of consoles=pretty wise!
Compairing a console to a supercomputer
   
Reply With Quote
Old
  (#23)
valentyn0
Member Guru
 
valentyn0's Avatar
 
Videocard: GB 770 W3X@1.25Ghz/stock
Processor: i5 3570k@4Ghz
Mainboard: Asus P8Z77-V
Memory: Kingston HyperX Beast 8GB
Soundcard: Creative SB Z&Logi Z-2300
PSU: Seasonic X-750 Gold
Default 01-20-2013, 17:03 | posts: 62 | Location: Alpha Centauri

Quote:
Originally Posted by DJ_Casper View Post
4x690 in the era of consoles=pretty wise!
Are u for real? Ppl amaze me everyday with their "clever" notion of our times...
   
Reply With Quote
Old
  (#24)
beppe_7
Master Guru
 
beppe_7's Avatar
 
Videocard: EVGA GTX TITAN
Processor: CORE I7 4770K
Mainboard: GIGABYTE G1 SNIPER 5
Memory: CORSAIR LP 16GB DDR3@1600
Soundcard: CREATIVE SOUND BLASTER Z
PSU: LEPA 1600 WATTS
Default 01-20-2013, 18:34 | posts: 205 | Location: PA

i smell attention whore who needs all that? for gaming lol
   
Reply With Quote
Old
  (#25)
Hilbert Hagedoorn
Don Vito Corleone
 
Hilbert Hagedoorn's Avatar
 
Videocard: AMD | NVIDIA
Processor: Core i7 4770K
Mainboard: Z77
Memory: 8GB
Soundcard: X-Fi - GigaWorks 7.1
PSU: 1200 Watt
Default 01-21-2013, 13:02 | posts: 21,532 | Location: Guru3D testlab

It is a little shocking to see the remarks in this thread.

I'm sure the OP will never come back again as apparently its too hard for the Guru3D community to actually do what he came here for in the first place .. helping him out with an issue. Pretty much similar to how most of you guys originally ended up here (you probably did get help).

Gents, if you can not behave in a thread and derail from the topic or start insulting, then I'd be happy to point you the way out of these forums.


Follow Guru3D on twitter.
Follow Guru3D on facebook.
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.