Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Videocards > Videocards - NVIDIA Drivers Section
Videocards - NVIDIA Drivers Section In this section you can discuss everything ForceWare driver related. ForceWare (Detonator) drivers are for NVIDIA TNT, Quadro and all GeForce based videocards.


View Poll Results: 310.70q vs 307.45q vs 310.70g
IQ better than 307.45quadro 1 2.78%
IQ better than 310.70geforce 21 58.33%
IQ same as 307.45quadro 14 38.89%
Voters: 36. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools Display Modes
310.70 WHQL Quadro
Old
  (#1)
ati666
Master Guru
 
Videocard: Gigabyte GTX 470
Processor: e8500
Mainboard: abit aw9d-max (i975x)
Memory: 8 GB ram 800mhz(2gbx4)
Soundcard: X-Fi Xtreme
PSU: Corsair HX1000W
Default 310.70 WHQL Quadro - 12-11-2012, 16:10 | posts: 463

New in Release 310.70:

ODE Driver WHQL
The R310 drivers are the fourth ‘Optimal Drivers for Enterprise’, a release dedicated to relatively long term stability for ISV certification, OEMs, and Enterprise customers.
OepnGL 4.3 support on Kepler and Fermi series GPUs.
Workstation Features – Mosaic and Sync
Mosaic topology configurations are now preserved across driver over installs.
Sync settings will persist across driver over install with 310 drivers and up.
NVWMI 2.9
Workstation: Windows 7 and later
Improves performance of the profile framework
Implements saving on an nView desktop profile in the method ProfileManager::saveDesktopProfile
Supports saving a display EDID in the method Display::saveEDID
NVIDIA Control Panel
The NVIDIA Control Panel Access Control features allow workstation enterprise administrators to control which features of the NVIDIA Control Panel are available to users.
Manage 3D Settings Category: NVIDIA Driver Controlled Mode – Windows 7 and later
New mode that causes the GPU to automatically apply the best performance and image quality settings when using features such as Mosaic, SDI, and G-Sync/Quadro Sync.
Display-> Change Resolution Page: Select Displays option – Windows 7 and later
New option to apply customer resolutions to multiple displays at once.
nView Desktop Manager
Bird’s Eye View feature replaces the UI tab->edit gridlines feature. Provides a 10,000 foot overview of all desktops and allows manipulation of windows, desktops and gridlines.
Workstation application compatibility fixes. Please read the release notes for more information on product support, feature limitations, driver fixes and known compatibility issues.
If you would like to be notified of upcoming drivers for Windows, please subscribe here.
Existing Support:

Support for CUDA 5.0
Support for the Open Computing Language (OpenCL) 1.1 in Quadro FX Series x700 and newer as well as the FX4600 and FX5600
Support for DirectX11

win 8, win 7, vista X64
http://www.nvidia.com/object/quadro-...ql-driver.html

Last edited by ati666; 12-11-2012 at 16:14.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
ati666
Master Guru
 
Videocard: Gigabyte GTX 470
Processor: e8500
Mainboard: abit aw9d-max (i975x)
Memory: 8 GB ram 800mhz(2gbx4)
Soundcard: X-Fi Xtreme
PSU: Corsair HX1000W
Default 12-11-2012, 16:12 | posts: 463

win 8, win 7, vista x32
http://www.nvidia.com/object/quadro-...ql-driver.html

xp 32bit
http://www.nvidia.com/object/quadro-...ql-driver.html

xp 64bit
http://www.nvidia.com/object/quadro-...ql-driver.html
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
SLI-756
Ancient Guru
 
SLI-756's Avatar
 
Videocard: 760 SLI ftw bios @1215
Processor: Devil's Canyon i5 @4.9
Mainboard: gigabyte z97 G1 Sniper
Memory: 8gb dominator gt @2400
Soundcard: asus xonar dx
PSU: xfx 850
Default 12-11-2012, 17:05 | posts: 6,407 | Location: Sunny Scotland

Anyone with modded .inf?
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
ShadowDuke
Maha Guru
 
ShadowDuke's Avatar
 
Videocard: GigaByte GTX 660 oc / 2gb
Processor: AMD X4 B50 3,3GhZ (oc)
Mainboard: A780GMH/128M
Memory: 4gb Corsair DDR2 (800)
Soundcard: Creative Inspire 5300
PSU: Antec HCG-620M
Default 12-11-2012, 17:28 | posts: 1,745 | Location: Germany

Quote:
Originally Posted by SLI-756 View Post
Anyone with modded .inf?
Dont ask, make yourself, or wait for someone to make!

http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=171843 - not longer than 5 min. for creating inf.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#5)
SLI-756
Ancient Guru
 
SLI-756's Avatar
 
Videocard: 760 SLI ftw bios @1215
Processor: Devil's Canyon i5 @4.9
Mainboard: gigabyte z97 G1 Sniper
Memory: 8gb dominator gt @2400
Soundcard: asus xonar dx
PSU: xfx 850
Default 12-11-2012, 17:30 | posts: 6,407 | Location: Sunny Scotland

Quote:
Originally Posted by ShadowDuke View Post
Dont ask, make yourself, or wait for someone to make!

http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=171843 - not longer than 5 min. for creating inf.
Screw that i'll just wait, anyone else?
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
dark_surge
Master Guru
 
dark_surge's Avatar
 
Videocard: EVGA GTX 780 SC 3GB
Processor: Intel i7 3820 @4.0
Mainboard: Asus Rampage IV Extreme
Memory: G.SKILL DDR3 1600 16GB
Soundcard: X-FI Fatal1ty PCI-E
PSU: Corsair TX750
Default 12-11-2012, 17:39 | posts: 795 | Location: ND - US

Thanks, ati666! About to test them out now.
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
Cyberdyne
Maha Guru
 
Cyberdyne's Avatar
 
Videocard: EVGA GTX760 ACX 1241/3139
Processor: i7 4770K @4.4GHz CLW0222
Mainboard: MSI Z87-G45 Gaming
Memory: Vengeance 2x8GB @1600
Soundcard: Logitech G430 + FiiO E6
PSU: CORSAIR tx750w
Default 12-11-2012, 18:55 | posts: 2,082 | Location: USA, Pennsylvania

Quote:
Originally Posted by ShadowDuke View Post
Dont ask, make yourself, or wait for someone to make!

http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=171843 - not longer than 5 min. for creating inf.
I will say that thread is really out of date. And the instructions are really badly made. When I first modded an INF and tried using that thread it made no sense to me. Modding drivers is a lot easier then it sounds. I think if people knew that it really is just copy and pasting two or three things in the same place all the time (signing up for these forums is a more tedious process) people like SLI-756 would do it themselves.
   
Reply With Quote
Old
  (#8)
Radical_53
Ancient Guru
 
Radical_53's Avatar
 
Videocard: Gigabyte GTX 670
Processor: Intel i7-2600k
Mainboard: MSI Z77A-G45 Gaming
Memory: 16GB G.Skill TridentX
Soundcard: Creative SoundBlaster ZXR
PSU: Seasonic X-460 Fanless
Default 12-11-2012, 18:56 | posts: 3,055 | Location: Germany

Let's see if there's a difference. Just had two driver resets in Black Ops 2, something that hasn't happened before, so I hope *something* changed recently.
   
Reply With Quote
Old
  (#9)
Veteran
Ancient Guru
 
Veteran's Avatar
 
Videocard: 690@1359-Vmod on H20-24/7
Processor: 4930k@3.7ghz-Stock-H20
Mainboard: R4BE@Monoblock-H20
Memory: 16Gb Mushkin Redline1333
Soundcard: SupremeFX-Sennheiser 350
PSU: Corsair AX 1200i
Default 12-11-2012, 18:58 | posts: 9,812 | Location: United kingdom

Quote:
Originally Posted by Cyberdyne View Post
I will say that thread is really out of date. And the instructions are really badly made. When I first modded an INF and tried using that thread it made no sense to me. Modding drivers is a lot easier then it sounds. I think if people knew that it really is just copy and pasting two or three things in the same place all the time (signing up for these forums is a more tedious process) people like SLI-756 would do it themselves.
Ive made one but it gets half way through the install and fails so im doing something wrong and yes that thread is well out of date.
   
Reply With Quote
Old
  (#10)
Veteran
Ancient Guru
 
Veteran's Avatar
 
Videocard: 690@1359-Vmod on H20-24/7
Processor: 4930k@3.7ghz-Stock-H20
Mainboard: R4BE@Monoblock-H20
Memory: 16Gb Mushkin Redline1333
Soundcard: SupremeFX-Sennheiser 350
PSU: Corsair AX 1200i
Default 12-11-2012, 19:23 | posts: 9,812 | Location: United kingdom

Cracked it uploading inf now
   
Reply With Quote
 
Old
  (#11)
The General
Ancient Guru
 
The General's Avatar
 
Videocard: PNYGTX 5501GB
Processor: Intel Q6600
Mainboard: HP Cheap
Memory: DDR2 4GB
Soundcard: Headphones
PSU: 550W
Default 12-11-2012, 19:26 | posts: 2,943 | Location: MD/CA

Quote:
Originally Posted by SLI-756 View Post
Screw that i'll just wait, anyone else?
Just ignore shadowduke, there is nothing wrong with asking.
   
Reply With Quote
Old
  (#12)
Veteran
Ancient Guru
 
Veteran's Avatar
 
Videocard: 690@1359-Vmod on H20-24/7
Processor: 4930k@3.7ghz-Stock-H20
Mainboard: R4BE@Monoblock-H20
Memory: 16Gb Mushkin Redline1333
Soundcard: SupremeFX-Sennheiser 350
PSU: Corsair AX 1200i
Default 12-11-2012, 19:26 | posts: 9,812 | Location: United kingdom

Fully working inf.
http://www.mediafire.com/?ec4a1ax8byvsv55
   
Reply With Quote
Old
  (#13)
SLI-756
Ancient Guru
 
SLI-756's Avatar
 
Videocard: 760 SLI ftw bios @1215
Processor: Devil's Canyon i5 @4.9
Mainboard: gigabyte z97 G1 Sniper
Memory: 8gb dominator gt @2400
Soundcard: asus xonar dx
PSU: xfx 850
Default 12-11-2012, 19:33 | posts: 6,407 | Location: Sunny Scotland

Quote:
Originally Posted by Veteran View Post
Thanks, i tried doing it myself a while back without success, i'll surely work it out one of these days.

edit: this .inf isn't working for me.

Last edited by SLI-756; 12-11-2012 at 19:43.
   
Reply With Quote
Old
  (#14)
rewt
Maha Guru
 
Videocard: √
Processor: √
Mainboard: √
Memory: √
Soundcard: √
PSU: √
Default 12-11-2012, 19:55 | posts: 1,244 | Location: Americas

310.70 is the same driver we were using since last week. Don't waste time with modded inf

Interesting they only release WHQL for Quadro, but maybe GeForce version is coming soon.
   
Reply With Quote
Old
  (#15)
BetA
Ancient Guru
 
BetA's Avatar
 
Videocard: MSI GTX670 PEOC@1350Mhz
Processor: Q9550@3,8Ghz@Vendetta2
Mainboard: Asus P5Q Ket´s mBIOS :)
Memory: 4x2048 OCZ-REAPER 1080Mhz
Soundcard: CreativeX-FI X-tremeGamer
PSU: Corsair VX550W 550 Watt
Exclamation 12-11-2012, 19:56 | posts: 3,725 | Location: outside the Box...

Win 7 64bit and up modded INF..

nv_dispwi.inf - 306 KB

These Cards are included:

 Click to show spoiler



DOWNLOAD: (nv_dispwi.inf - 306 KB )
BetA

Last edited by BetA; 12-11-2012 at 20:03.
   
Reply With Quote
Old
  (#16)
Veteran
Ancient Guru
 
Veteran's Avatar
 
Videocard: 690@1359-Vmod on H20-24/7
Processor: 4930k@3.7ghz-Stock-H20
Mainboard: R4BE@Monoblock-H20
Memory: 16Gb Mushkin Redline1333
Soundcard: SupremeFX-Sennheiser 350
PSU: Corsair AX 1200i
Default 12-11-2012, 19:56 | posts: 9,812 | Location: United kingdom

Quote:
Originally Posted by SLI-756 View Post
Thanks, i tried doing it myself a while back without success, i'll surely work it out one of these days.

edit: this .inf isn't working for me.
It works ok for me i even uninstalled and tested again.
   
Reply With Quote
Old
  (#17)
Veteran
Ancient Guru
 
Veteran's Avatar
 
Videocard: 690@1359-Vmod on H20-24/7
Processor: 4930k@3.7ghz-Stock-H20
Mainboard: R4BE@Monoblock-H20
Memory: 16Gb Mushkin Redline1333
Soundcard: SupremeFX-Sennheiser 350
PSU: Corsair AX 1200i
Default 12-11-2012, 20:08 | posts: 9,812 | Location: United kingdom

Quote:
Originally Posted by BetA View Post
Win 7 64bit and up modded INF..

nv_dispwi.inf - 306 KB

These Cards are included:



DOWNLOAD: (nv_dispwi.inf - 306 KB )


BetA
BetA do us a favour and see if mine works for you please?
Strange that it works for myself.
   
Reply With Quote
Old
  (#18)
rewt
Maha Guru
 
Videocard: √
Processor: √
Mainboard: √
Memory: √
Soundcard: √
PSU: √
Default 12-11-2012, 20:11 | posts: 1,244 | Location: Americas

You guys are funny, making modified inf for GeForce that already exists in 310.70 driver for GeForce.
   
Reply With Quote
Old
  (#19)
Veteran
Ancient Guru
 
Veteran's Avatar
 
Videocard: 690@1359-Vmod on H20-24/7
Processor: 4930k@3.7ghz-Stock-H20
Mainboard: R4BE@Monoblock-H20
Memory: 16Gb Mushkin Redline1333
Soundcard: SupremeFX-Sennheiser 350
PSU: Corsair AX 1200i
Default 12-11-2012, 20:13 | posts: 9,812 | Location: United kingdom

Quote:
Originally Posted by rewt View Post
You guys are funny, making modified inf for GeForce that already exists in 310.70 driver for GeForce.
Thats what i did was take the strings at the bottom from that and apply to quadro inf as well as some other stuff.
   
Reply With Quote
Old
  (#20)
SLI-756
Ancient Guru
 
SLI-756's Avatar
 
Videocard: 760 SLI ftw bios @1215
Processor: Devil's Canyon i5 @4.9
Mainboard: gigabyte z97 G1 Sniper
Memory: 8gb dominator gt @2400
Soundcard: asus xonar dx
PSU: xfx 850
Default 12-11-2012, 20:13 | posts: 6,407 | Location: Sunny Scotland

I tried again, Veteran, still no joy, only thing i can think is cause i've recently flashed bios, i'll see if another .inf shows up somewheres, no worries man.
   
Reply With Quote
Old
  (#21)
BetA
Ancient Guru
 
BetA's Avatar
 
Videocard: MSI GTX670 PEOC@1350Mhz
Processor: Q9550@3,8Ghz@Vendetta2
Mainboard: Asus P5Q Ket´s mBIOS :)
Memory: 4x2048 OCZ-REAPER 1080Mhz
Soundcard: CreativeX-FI X-tremeGamer
PSU: Corsair VX550W 550 Watt
Default 12-11-2012, 20:14 | posts: 3,725 | Location: outside the Box...

Quote:
Originally Posted by Veteran View Post
Thats what i did was take the strings at the bottom from that and apply to quadro inf as well as some other stuff.
erm, not only the bottom, u have to edit others too..

tested yours quick, didnt work foir me nether..
installing them now with my inf..works so far. ist installing
   
Reply With Quote
Old
  (#22)
rewt
Maha Guru
 
Videocard: √
Processor: √
Mainboard: √
Memory: √
Soundcard: √
PSU: √
Default 12-11-2012, 20:16 | posts: 1,244 | Location: Americas

Quote:
Originally Posted by Veteran View Post
Thats what i did was take the strings at the bottom from that and apply to quadro inf as well as some other stuff.
Why? Just take the entire inf. But it's really unnecessary, since the drivers are the same.
   
Reply With Quote
Old
  (#23)
BetA
Ancient Guru
 
BetA's Avatar
 
Videocard: MSI GTX670 PEOC@1350Mhz
Processor: Q9550@3,8Ghz@Vendetta2
Mainboard: Asus P5Q Ket´s mBIOS :)
Memory: 4x2048 OCZ-REAPER 1080Mhz
Soundcard: CreativeX-FI X-tremeGamer
PSU: Corsair VX550W 550 Watt
Default 12-11-2012, 20:20 | posts: 3,725 | Location: outside the Box...

Quote:
Originally Posted by rewt View Post
Why? Just take the entire inf. But it's really unnecessary, since the drivers are the same.
Cant. The naming of The inf is also different now. And Some other stuff its safest to take The original quadro inf and edit The cards u need in.
   
Reply With Quote
Old
  (#24)
rewt
Maha Guru
 
Videocard: √
Processor: √
Mainboard: √
Memory: √
Soundcard: √
PSU: √
Default 12-11-2012, 20:23 | posts: 1,244 | Location: Americas

Easy to rename a file. It's safe to use the GeForce 310.70 driver that already includes GeForce features such as PhysX.

Modifying this Quadro driver invalidates WHQL anyway.

Don't know what is happening with GeForce 310.70 WHQL.. Maybe they chose to delay it. They did change name from "certified" to "BETA" after all.
   
Reply With Quote
Old
  (#25)
Veteran
Ancient Guru
 
Veteran's Avatar
 
Videocard: 690@1359-Vmod on H20-24/7
Processor: 4930k@3.7ghz-Stock-H20
Mainboard: R4BE@Monoblock-H20
Memory: 16Gb Mushkin Redline1333
Soundcard: SupremeFX-Sennheiser 350
PSU: Corsair AX 1200i
Default 12-11-2012, 20:25 | posts: 9,812 | Location: United kingdom

Quote:
Originally Posted by BetA View Post
erm, not only the bottom, u have to edit others too..

tested yours quick, didnt work foir me nether..
installing them now with my inf..works so far. ist installing
I copied the strings and also copied from this point

[nv_CplInstaller_addreg]

all the way down to this point

[DestinationDirs]

There is only 2 large lots of strings to copy and paste which i did from the beta 310.70 driver.


Works for me, If it didnt i wouldnt have uploaded it, wierd stuff.
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.