Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > General > General Software and Applications
General Software and Applications Trouble with software/DirectX or other programs like Detonator Destroyer.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
[Firefox] Screen tearing since latest update? (17.0.1)
Old
  (#1)
Nichtswisser
Master Guru
 
Nichtswisser's Avatar
 
Videocard: ASUS GTX 670 DC2 4GB
Processor: i5 2500K @4.2GHz @1,160V
Mainboard: ASUS P8P67 Pro Rev 3.0
Memory: GeIL Value Plus 8GB
Soundcard: DT 990 Pro @ASUS Xonar DX
PSU: OCZ ModX Pro 700W
Default [Firefox] Screen tearing since latest update? (17.0.1) - 12-08-2012, 02:41 | posts: 263

Is it just me or does Firefox suffer from screen tearing when scrolling since the latest update? (Win 7 64Bit)
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
Parabola
Banned
 
Videocard: 82945G Express Chipset
Processor: Conroe E4500@2.4GHz-1.2V
Mainboard: Jetway 945GCM2S-A2
Memory: Hynix 1GB DDR2-667@369Mhz
Soundcard: Realtek ALC662
PSU: Generic 450W
Default 12-08-2012, 10:29 | posts: 282 | Location: Northern India

Haven't got this issue, I'm using Firefox beta 17.0 BTW.

As of now I've switched o IceDragon, give it a try, it is based on Firefox, really good. Plus the interface is very similar to Firefox so no getting used to..
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
Ice Cube
Banned
 
Videocard: Gigabyte GTX 670
Processor: 2700K@4.5GHz/ Corsair H70
Mainboard: Asus P8Z77-V
Memory: Gskill RipJaws 8GB-1600
Soundcard: Onboard
PSU: Seasonic 850W(80+Gold)
Default 12-08-2012, 20:27 | posts: 191 | Location: Refrigerator

Well I'm running beta 18.0 and never got that problem.. It could've been a one-time issue. Or is it still happening?
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
tsunami231
Ancient Guru
 
tsunami231's Avatar
 
Videocard: EVGA 660gtx sig2
Processor: i7 920 CNPS10X Quiet
Mainboard: Evga x58 SLI LE
Memory: 3x2gb Dominator@1600 6Gb
Soundcard: Realtek HD Audio
PSU: Antec Truepower 750
Default 12-09-2012, 00:37 | posts: 2,907 | Location: USA

I never had any tearing in any FF build though my uncles AMD/ATI build has tearing in Firefox,
   
Reply With Quote
 
Old
  (#5)
Kaleid
Maha Guru
 
Kaleid's Avatar
 
Videocard: AMD HD7750
Processor: i3 530 @ 4.04
Mainboard: Asus P7P55D-E
Memory: 2x4GB Corsair Vengeance
Soundcard: X-fi Extrememusic
PSU: Silver Power 750w
Default 12-09-2012, 01:55 | posts: 2,020 | Location: Sweden

I've had with 16 and 17. Strangely enough nothing with Win8 (which I don't want to use).
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
lucidus
Ancient Guru
 
lucidus's Avatar
 
Videocard: 780
Processor: i7 920 3.7GHz
Mainboard: Asus P6T Deluxe
Memory: 6GB
Soundcard: Onboard
PSU: Corsair TX750
Default 12-09-2012, 02:00 | posts: 5,806 | Location: Sandbox

It's not just the latest update, I've had it for a long while. Do you use smoothwheel?
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
tsunami231
Ancient Guru
 
tsunami231's Avatar
 
Videocard: EVGA 660gtx sig2
Processor: i7 920 CNPS10X Quiet
Mainboard: Evga x58 SLI LE
Memory: 3x2gb Dominator@1600 6Gb
Soundcard: Realtek HD Audio
PSU: Antec Truepower 750
Default 12-09-2012, 05:37 | posts: 2,907 | Location: USA

Quote:
Originally Posted by lucidus View Post
It's not just the latest update, I've had it for a long while. Do you use smoothwheel?
Been using it forever never had an issue
   
Reply With Quote
Old
  (#8)
lucidus
Ancient Guru
 
lucidus's Avatar
 
Videocard: 780
Processor: i7 920 3.7GHz
Mainboard: Asus P6T Deluxe
Memory: 6GB
Soundcard: Onboard
PSU: Corsair TX750
Default 12-10-2012, 05:23 | posts: 5,806 | Location: Sandbox

Quote:
Originally Posted by tsunami231 View Post
Been using it forever never had an issue
Dunno why but it never felt right for me, even IE9 is smoother but anyway .. I read this on mozillazine while I was searching for fixes for the scrolling.

set in about:config

"general.smoothScroll.mouseWheel.durationMaxMS
and
general.smoothScroll.mouseWheel.durationMinMS

to 150, and the Lag feeling will be gone."

It's a lot better for me now even with smoothwheel disabled.
   
Reply With Quote
Old
  (#9)
dsbig
Maha Guru
 
Videocard: evga 780 classified
Processor: Intel i7 2600 3.9-4.20
Mainboard: GA-Z77X-UD3H
Memory: 16gb 1920mhz
Soundcard: Soundblaster ZxR
PSU: Kingwin 850 watts
Default 12-16-2012, 16:29 | posts: 2,367 | Location: florida

i always had bad scrolling performance in firefox compared to other browser.

even worse when videos and playing it. half of the video is separate from the other half when scrolling

chrome has great smooth scrolling but then uses more memory and cpu
of course as of writing this task manager is showing 10 chromes running

I only use firefox and internet explorer if chrome wont work with some site
   
Reply With Quote
Old
  (#10)
Anarion
Ancient Guru
 
Anarion's Avatar
 
Videocard: ASUS GeForce GTX 780 DC2
Processor: Intel Core i7 3770K
Mainboard: ASUS P8Z77-V
Memory: G.SKILL RipjawsX 16 GB
Soundcard: Sound Blaster Zx + HD 595
PSU: SF Golden Green Pro 600W
Default 12-16-2012, 21:20 | posts: 10,510 | Location: Finland

Quote:
Originally Posted by lucidus View Post
Dunno why but it never felt right for me, even IE9 is smoother but anyway .. I read this on mozillazine while I was searching for fixes for the scrolling.

set in about:config

"general.smoothScroll.mouseWheel.durationMaxMS
and
general.smoothScroll.mouseWheel.durationMinMS

to 150, and the Lag feeling will be gone."

It's a lot better for me now even with smoothwheel disabled.
Of course IE is smoother. The hardware acceleration is superior to Firefox.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#11)
lucidus
Ancient Guru
 
lucidus's Avatar
 
Videocard: 780
Processor: i7 920 3.7GHz
Mainboard: Asus P6T Deluxe
Memory: 6GB
Soundcard: Onboard
PSU: Corsair TX750
Default 12-16-2012, 21:39 | posts: 5,806 | Location: Sandbox

Quote:
Originally Posted by Anarion View Post
Of course IE is smoother. The hardware acceleration is superior to Firefox.
Maybe but I disabled h/w accel on both browsers.
   
Reply With Quote
Old
  (#12)
Rich_Guy
Ancient Guru
 
Rich_Guy's Avatar
 
Videocard: MSi Gaming 290X 1080/1250
Processor: i7 920 D0
Mainboard: Biostar Tpower x58
Memory: 6Gb Corsair DDR3
Soundcard: Xonar DX + Logi.X-530's
PSU: Corsair AX860w
Default 01-08-2013, 14:36 | posts: 8,167 | Location: UK

Ive Never noticed any tearing, just auto-updated to 18.0, which is also fine.
   
Reply With Quote
Old
  (#13)
dsbig
Maha Guru
 
Videocard: evga 780 classified
Processor: Intel i7 2600 3.9-4.20
Mainboard: GA-Z77X-UD3H
Memory: 16gb 1920mhz
Soundcard: Soundblaster ZxR
PSU: Kingwin 850 watts
Default 01-10-2013, 16:34 | posts: 2,367 | Location: florida

sometimes I get screen tear. like watching a video and scrolling. the video doesnt stay solid. it breaks apart.

youtube doesnt do it. but other sites sometimes do.




currently right now, Im stuck using firefox, as my chrome dev version has bugs it.
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.