Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > General Chat > Tablets and Smart Phones
Tablets and Smart Phones Got that new HTC or Samsung Galaxy ? Discuss mobile devices, pads and tabs here.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Help me to buy Galaxy S3 in Canada.
Old
  (#1)
Mr_Alexander
Maha Guru
 
Mr_Alexander's Avatar
 
Videocard: EVGA GTX 780ti
Processor: i7920@3.6 Coolmaster V8
Mainboard: ASUS RAMPAGE EXTREME II
Memory: OCZ PC-12800 1600MHS GOLD
Soundcard: Auzen X-Fi™ Forte 7
PSU: CORSAIR CMPSU-1000HX 1000
Default Help me to buy Galaxy S3 in Canada. - 11-21-2012, 17:00 | posts: 1,814 | Location: TORONTO, CANADA

Hi guys.
I need your help to buy a Galaxy S3 for my girlfriend.
I am complete noob in terms of cell phones. I have old simple phone myself and never paid attention to cell phones market.
I found this one on Amazon.ca
http://www.amazon.ca/Samsung-GT-I930...cm_rdp_product

Maybe you guys have other suggestions where I should buy it.

I have few questions:
1. If I buy it will it work with Rogers Canada provider?
2. Do I need to install anything or it is ready to work out of the box. If not how complicated it is to make it ready.

Also I found a guy asking something about compatibility with Canadian carries. Here is his question.

I would like to buy this phone but want to make sure it comes with 4G (LTE) compatible with Canadian carriers (e.g. Bell, Rogers, Fido, etc.)
I called amazon.ca customer service, they asked me to call samsung canada. I called samsung canada and they said it was not manufactured by
samsung canada so they couldn't tell.
I called amazon.ca again and they said they had no further information other than what was on the product page.
The product page said "4G(dependent on market)."


It really doesn't help as I have no idea what market this I9300 model was supposed for.


Maybe someone here can answer.

Sorry for long post and thanks in advance.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
dcx_badass
Ancient Guru
 
dcx_badass's Avatar
 
Videocard: Gigabyte GTX570 1280mb
Processor: I5 4670k
Mainboard: Gigabyte GA-Z87X-D3H
Memory: 8GB DDR3 1333mhz
Soundcard: Realtek ALC892
PSU: 600w OCZ StealthXstream
Default 11-21-2012, 20:16 | posts: 9,869 | Location: Yorkshire [UK]

The GT-I9300 is NOT 4G (LTE), only the GT-I9305 is.

Why does it have no warranty, I have never seen that on an amazon product/page and I'd never buy anything electrical without a warranty anyway.
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
Li4m79
Ancient Guru
 
Li4m79's Avatar
 
Videocard: 2xPalit GTX770 Jetstream
Processor: i5 4670k@4.4Ghz
Mainboard: Asus z87-Pro
Memory: 8Gb - Kingston HyperX
Soundcard: oboard
PSU: Corsair RM 750w
Default 11-21-2012, 23:50 | posts: 4,884 | Location: Scotland

Quote:
Originally Posted by dcx_badass View Post
The GT-I9300 is NOT 4G (LTE), only the GT-I9305 is.

Why does it have no warranty, I have never seen that on an amazon product/page and I'd never buy anything electrical without a warranty anyway.
LOL @ the NO Warranty..
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
Doug
Ancient Guru
 
Videocard: HD 4870/GTX260
Processor: E6750 @ 3.3GHz
Mainboard: Gigabyte P35C-DS3R
Memory: 6GB OCZ Platinum 800Mhz
Soundcard: Onboard
PSU: Corsair HX620
Default 11-22-2012, 00:07 | posts: 4,957 | Location: UK

I don't think it's worth it to pay the extra loads of money for the SIII rather than the Nexus 4 now that it's in the open. They're basically the same, especially for your girlfriend, but the N4 doesn't look like a happy meal toy
   
Reply With Quote
 
Old
  (#5)
twtaylor
Ancient Guru
 
twtaylor's Avatar
 
Videocard: Gigabyte GTX 660 2gb
Processor: i5 3350P on an H60
Mainboard: Gigabyte GA-B75M-HD3
Memory: Corsair 8gb DDR3 DC
Soundcard: Onboard Realtek
PSU: Corsair 500w
Default 11-22-2012, 14:01 | posts: 2,861 | Location: Barrie, ON Canada

Why not just see what plans Rogers have for one, I know they offer them.

Edit:

As a matter of fact:

http://www.rogers.com/web/link/wirel...16BLUR&N=52+11

Last edited by twtaylor; 11-22-2012 at 14:04.
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
Doug
Ancient Guru
 
Videocard: HD 4870/GTX260
Processor: E6750 @ 3.3GHz
Mainboard: Gigabyte P35C-DS3R
Memory: 6GB OCZ Platinum 800Mhz
Soundcard: Onboard
PSU: Corsair HX620
Default 11-22-2012, 18:30 | posts: 4,957 | Location: UK

Well, why? If hes buying the handset outright, N4 is 359$, GSIII seems to be $599. What do you get for that extra? (genuine question cos idk)
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
twtaylor
Ancient Guru
 
twtaylor's Avatar
 
Videocard: Gigabyte GTX 660 2gb
Processor: i5 3350P on an H60
Mainboard: Gigabyte GA-B75M-HD3
Memory: Corsair 8gb DDR3 DC
Soundcard: Onboard Realtek
PSU: Corsair 500w
Default 11-22-2012, 19:53 | posts: 2,861 | Location: Barrie, ON Canada

If he pays the $599.00 for it, he's not on a three year contract and he owns the phone outright. If he pays the $99.00, he's on a three year plan and owns the phone after 3 years.
   
Reply With Quote
Old
  (#8)
Doug
Ancient Guru
 
Videocard: HD 4870/GTX260
Processor: E6750 @ 3.3GHz
Mainboard: Gigabyte P35C-DS3R
Memory: 6GB OCZ Platinum 800Mhz
Soundcard: Onboard
PSU: Corsair HX620
Default 11-22-2012, 23:15 | posts: 4,957 | Location: UK

Whats that got to do with paying $359 instead of $599? I meant buying N4 handset vs buying GSIII handset, no contracts
   
Reply With Quote
Old
  (#9)
Mr_Alexander
Maha Guru
 
Mr_Alexander's Avatar
 
Videocard: EVGA GTX 780ti
Processor: i7920@3.6 Coolmaster V8
Mainboard: ASUS RAMPAGE EXTREME II
Memory: OCZ PC-12800 1600MHS GOLD
Soundcard: Auzen X-Fi™ Forte 7
PSU: CORSAIR CMPSU-1000HX 1000
Default 11-22-2012, 23:41 | posts: 1,814 | Location: TORONTO, CANADA

Thank you for your replies. I would like to get unlocked one because she wants to switch from Rogers. I am kind of scared to buy that one on Amazon especially no warranty. Does anyone know other place to buy quad core that would work in Canada?
   
Reply With Quote
Old
  (#10)
Doug
Ancient Guru
 
Videocard: HD 4870/GTX260
Processor: E6750 @ 3.3GHz
Mainboard: Gigabyte P35C-DS3R
Memory: 6GB OCZ Platinum 800Mhz
Soundcard: Onboard
PSU: Corsair HX620
Default 11-23-2012, 00:28 | posts: 4,957 | Location: UK

https://play.google.com/store/device...id=nexus_4_8gb

EDIT: the N4 has hidden LTE/4G... Works with Rogers

Quote:
So how was LTE magically enabled on the Nexus 4? Users navigated to the Phone Info menu and changed the Preferred Network Type. The option to change network types is hidden, but it can be accessed by dialing *#*#4636#*#* (INFO) or using a free app called Phone Info.

Currently, the Nexus 4 only works with LTE networks that operate on band 4 (AWS 1700/2100). This includes Bell, Rogers, and Telus in Canada and many users have reported that their Nexus 4s are getting 4G LTE speeds. Brian Klug of Anandtech also tested the Nexus 4 and confirmed LTE was working on band 4.
http://androidandme.com/2012/11/smar...urce=pulsenews

Last edited by Doug; 11-23-2012 at 17:57.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#11)
deltatux
Ancient Guru
 
deltatux's Avatar
 
Videocard: GIGABYTE Radeon R9 280
Processor: Intel Core i5 3570K @4.5
Mainboard: GIGABYTE GA-Z77X-UD5H
Memory: Patriot 4 x 4GB DDR3-1600
Soundcard: Auzentech X-Raider 7.1
PSU: OCZ ModXStream Pro 500W
Default 11-24-2012, 05:55 | posts: 19,054 | Location: Toronto, Canada

Quote:
Originally Posted by Mr_Alexander View Post
Thank you for your replies. I would like to get unlocked one because she wants to switch from Rogers. I am kind of scared to buy that one on Amazon especially no warranty. Does anyone know other place to buy quad core that would work in Canada?
Get it from your carrier that you'll be going to? All Canadian carriers (afaik; except Public Mobile) carries the Galaxy S 3....

deltatux
   
Reply With Quote
Old
  (#12)
dcx_badass
Ancient Guru
 
dcx_badass's Avatar
 
Videocard: Gigabyte GTX570 1280mb
Processor: I5 4670k
Mainboard: Gigabyte GA-Z87X-D3H
Memory: 8GB DDR3 1333mhz
Soundcard: Realtek ALC892
PSU: 600w OCZ StealthXstream
Default 11-24-2012, 10:47 | posts: 9,869 | Location: Yorkshire [UK]

I thought North America only had the fake Galaxy S3 though?
   
Reply With Quote
Old
  (#13)
deltatux
Ancient Guru
 
deltatux's Avatar
 
Videocard: GIGABYTE Radeon R9 280
Processor: Intel Core i5 3570K @4.5
Mainboard: GIGABYTE GA-Z77X-UD5H
Memory: Patriot 4 x 4GB DDR3-1600
Soundcard: Auzentech X-Raider 7.1
PSU: OCZ ModXStream Pro 500W
Default 11-25-2012, 03:05 | posts: 19,054 | Location: Toronto, Canada

Quote:
Originally Posted by dcx_badass View Post
I thought North America only had the fake Galaxy S3 though?
What's a "fake Galaxy S3" O.o?

Each region has their own Galaxy S 3 model. North America has the SGH-i747 (Rogers, Bell, TELUS, AT&T), SGH-T999(V) (Mobilicity, Sasktel, T-Mobile USA, WIND Mobile, Videotron), and then CDMA variants for US markets.

deltatux
   
Reply With Quote
Old
  (#14)
dcx_badass
Ancient Guru
 
dcx_badass's Avatar
 
Videocard: Gigabyte GTX570 1280mb
Processor: I5 4670k
Mainboard: Gigabyte GA-Z87X-D3H
Memory: 8GB DDR3 1333mhz
Soundcard: Realtek ALC892
PSU: 600w OCZ StealthXstream
Default 11-25-2012, 03:22 | posts: 9,869 | Location: Yorkshire [UK]

The dual core one, North America has a crappy dual core (relatively speaking), the rest of the world has a quad core, the main selling and advertised feature of the galaxy s3 and the one at launch was a quad core, anything else is just trying to use the name to market it to suckers.

Same as if you had a Ferrari F430, and then a VW Polo and slapped the Ferrari badge on it, it might be called the same, but it's not the same despite what the marketing team tries to say.
   
Reply With Quote
Old
  (#15)
deltatux
Ancient Guru
 
deltatux's Avatar
 
Videocard: GIGABYTE Radeon R9 280
Processor: Intel Core i5 3570K @4.5
Mainboard: GIGABYTE GA-Z77X-UD5H
Memory: Patriot 4 x 4GB DDR3-1600
Soundcard: Auzentech X-Raider 7.1
PSU: OCZ ModXStream Pro 500W
Default 11-25-2012, 17:45 | posts: 19,054 | Location: Toronto, Canada

Quote:
Originally Posted by dcx_badass View Post
The dual core one, North America has a crappy dual core (relatively speaking), the rest of the world has a quad core, the main selling and advertised feature of the galaxy s3 and the one at launch was a quad core, anything else is just trying to use the name to market it to suckers.

Same as if you had a Ferrari F430, and then a VW Polo and slapped the Ferrari badge on it, it might be called the same, but it's not the same despite what the marketing team tries to say.
Last check the dual core in the North American S3 has a Qualcomm Snapdragon S4 "Krait" core. More cores != faster. That's just a myth, it's like saying an AMD Phenom II 1090T is faster than a Core i5 2500K because it has more cores.

The Krait core is a Cortex A15-class SoC while the Exynos 4412 found in the Samsung S 3 (I9300) is a Cortex A9 core. Also, the I9300 also only has half the RAM while the North American variants, Australian variant, Korean variants all have 2 GB of RAM as well.

deltatux
   
Reply With Quote
Old
  (#16)
dcx_badass
Ancient Guru
 
dcx_badass's Avatar
 
Videocard: Gigabyte GTX570 1280mb
Processor: I5 4670k
Mainboard: Gigabyte GA-Z87X-D3H
Memory: 8GB DDR3 1333mhz
Soundcard: Realtek ALC892
PSU: 600w OCZ StealthXstream
Default 11-25-2012, 20:32 | posts: 9,869 | Location: Yorkshire [UK]

I never claimed it was faster, the Galaxy S3 is and was marketed as a quad core phone world wide, just slapping a name on something doesn't make it one.

Also the international 4G LTE one, the I9305 has 2GB ram, LTE and a quad core. The australian one is the I9305.
   
Reply With Quote
Old
  (#17)
JEskandari
Master Guru
 
Videocard: GTX 660M
Processor: Intel Core(TM) i7-3610QM
Mainboard: Lenovo IdeaPad Y580
Memory: Hynix HMT351S6CFR8C-PB
Soundcard: Realtek ALC269
PSU: Lenovo PA-1121-16
Default 11-25-2012, 22:48 | posts: 252 | Location: Iran

Quote:
Originally Posted by deltatux View Post
Last check the dual core in the North American S3 has a Qualcomm Snapdragon S4 "Krait" core. More cores != faster. That's just a myth, it's like saying an AMD Phenom II 1090T is faster than a Core i5 2500K because it has more cores.

The Krait core is a Cortex A15-class SoC while the Exynos 4412 found in the Samsung S 3 (I9300) is a Cortex A9 core. Also, the I9300 also only has half the RAM while the North American variants, Australian variant, Korean variants all have 2 GB of RAM as well.

deltatux
well as a matter of fact that Quad core Arm9 is faster than the Dual core Krait and also Mali 400mp4 that come with it is faster than Aderno 225 that come with Krait core.

don't forget that unlike the rest of Arm9 core Exynos 4112 is on a 32nm process not a 40nm one so it let Samsung to clock it higher while using less power
   
Reply With Quote
Old
  (#18)
deltatux
Ancient Guru
 
deltatux's Avatar
 
Videocard: GIGABYTE Radeon R9 280
Processor: Intel Core i5 3570K @4.5
Mainboard: GIGABYTE GA-Z77X-UD5H
Memory: Patriot 4 x 4GB DDR3-1600
Soundcard: Auzentech X-Raider 7.1
PSU: OCZ ModXStream Pro 500W
Default 11-26-2012, 01:46 | posts: 19,054 | Location: Toronto, Canada

Quote:
Originally Posted by dcx_badass View Post
I never claimed it was faster, the Galaxy S3 is and was marketed as a quad core phone world wide, just slapping a name on something doesn't make it one.

Also the international 4G LTE one, the I9305 has 2GB ram, LTE and a quad core. The australian one is the I9305.
It was never advertised as a quad core here. It probably was only advertised as such in places where it is a quad-core phone. It has always been advertised as being powered by a "1.5 GHz dual core processor" here. It has literally the same design of the other phones except that Samsung for some reason opted for a Qualcomm chip in their North American variant. Probably because of the American CDMA carriers.

Quote:
Originally Posted by JEskandari View Post
well as a matter of fact that Quad core Arm9 is faster than the Dual core Krait and also Mali 400mp4 that come with it is faster than Aderno 225 that come with Krait core.

don't forget that unlike the rest of Arm9 core Exynos 4112 is on a 32nm process not a 40nm one so it let Samsung to clock it higher while using less power
Ummm, you might want to check your sources again, I have yet to find a source that claims that the Exynos 4412 being faster than the Qualcomm S4 MSM8960. Also, all Krait cores are built on the 28nm process, the Tegra 3 is built on the 40nm process.

Only things I've seen is indeed the Mali 400 is faster than the Adreno 225 since the Adreno 225 is just a repackaged Adreno 220. That's one reason why I rather opt for the Adreno 320 in the Nexus 4.


deltatux
   
Reply With Quote
Old
  (#19)
JEskandari
Master Guru
 
Videocard: GTX 660M
Processor: Intel Core(TM) i7-3610QM
Mainboard: Lenovo IdeaPad Y580
Memory: Hynix HMT351S6CFR8C-PB
Soundcard: Realtek ALC269
PSU: Lenovo PA-1121-16
Default 11-26-2012, 21:36 | posts: 252 | Location: Iran

well if you put linpack aside in the resy of the test in this review the international version have better scores than the AT&T and T.Mobile version of the phone]

http://www.anandtech.com/show/6098/l...uadcore-love/4

well this is a comparison on phones not the chip but it was the best i found
   
Reply With Quote
Old
  (#20)
deltatux
Ancient Guru
 
deltatux's Avatar
 
Videocard: GIGABYTE Radeon R9 280
Processor: Intel Core i5 3570K @4.5
Mainboard: GIGABYTE GA-Z77X-UD5H
Memory: Patriot 4 x 4GB DDR3-1600
Soundcard: Auzentech X-Raider 7.1
PSU: OCZ ModXStream Pro 500W
Default 11-27-2012, 01:20 | posts: 19,054 | Location: Toronto, Canada

Quote:
Originally Posted by JEskandari View Post
well if you put linpack aside in the resy of the test in this review the international version have better scores than the AT&T and T.Mobile version of the phone]

http://www.anandtech.com/show/6098/l...uadcore-love/4

well this is a comparison on phones not the chip but it was the best i found
Basically, the benchmarks have to be properly threaded in order for the Exynos chip to excel. However, if you give it clock for clock, core for core, the Qualcomm S4 still pulls ahead as shown in several of those benchmarks.

Now the question is, other than benchmarking software, how much software out there is really properly threaded? This is still a conundrum in the desktop/laptop space and is even more so on the mobile space.

deltatux
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.