Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Videocards > Videocards - AMD - ATI Drivers Section
Videocards - AMD - ATI Drivers Section In this section you can discuss everything Catalyst related. AMD Catalyst drivers are for all AMD ATI based graphics cards. This is also the place to discuss modified Catalyst drivers.


Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
AMD Catalyst 12.11 (9.010.8 November 15) AMD Official BETA 11
Old
  (#1)
asder00
Don Di Driver
 
asder00's Avatar
 
Videocard: R9 290 4GB @ 1100/1400
Processor: i7 3770k @ 4.7GHz
Mainboard: ASUS P8Z77-V PRO
Memory: 8GB G.Skill @ 2133Mhz CL9
Soundcard: X-FI Xtreme Music
PSU: CoolerMaster 850W
Talking AMD Catalyst 12.11 (9.010.8 November 15) AMD Official BETA 11 - 10-22-2012, 21:43 | posts: 1,021 | Location: iTALY

Enjoy
Follow me on Twitter! @asder00

> Download <

AMD Catalyst 12.11 Beta11 is now available, and includes the following updates:
(Please note that AMD Catalyst 12.11 Beta11 includes all of the fixes found in previous versions of AMD Catalyst 12.11 Beta)

  • Improves performance in Far Cry 3 (up to 25% with 8xMSAA, SSAO enabled @ 1600p, and up to 15% with 8xMSAA, HDAO enabled @1600p) (AMD Catalyst 12.11 CAP2 must also be installed)
  • Resolves a sporadic system hang encountered with a single AMD Radeon HD 7000 Series GPU seen on X58 and X79 chipsets.
  • Resolves an intermittent hang encountered with AMD Radeon HD 7000 Series GPUs in a CrossFire Eyefinity setup.
  • Resolves image corruption found in certain DirectX 9.0c titles
  • Resolve missing fonts issue in XBMC
  • Resolves no video issue found in Media Player Classic Home Cinema when using full or half floating point processing
  • Resolves stability issues found in the previous AMD Catalyst 12.11 Beta8 driver for Linux
  • For users experiencing issues with HDMI Audio under Ubuntu 12.04, users should try installing the “dkms-hda - 0.201211291615~precise1” package from https://code.launchpad.net/~ubuntu-a...aily/+packages and reboot; this will resolve the HDMI Audio issue found in Ubuntu 12.04



Build Info:
DriverVer=12/02/2012, 9.010.8.0000
9.01.8-121202a-150272E-ATI
Catalyst: 12.11
CCC: 2012.1202.303.5362
D3D: 9.14.10.0942
OGL: 6.14.10.11995
OCL: 10.0.1084.2

Supported Cards
 Click to show spoiler


Last edited by asder00; 12-04-2012 at 00:58.
   
 
Old
  (#2)
Espionage724
Maha Guru
 
Espionage724's Avatar
 
Videocard: MSI R7850 TF 2GD5/OC
Processor: AMD FX-8350 @ 4.5GHz
Mainboard: MSI 990FXA-GD80V2
Memory: DDR3 1333 (PC3 10666) 8GB
Soundcard: ASUS Xonar DG
PSU: Rosewill RG630-S12 630W
Default 10-22-2012, 21:52 | posts: 1,344 | Location: Charleroi, PA

Cool Now to watch and see how much of a performance increase 7xxx owners are getting (specifically 7850) :p I don't get my card until tomorrow...
   
Old
  (#3)
asder00
Don Di Driver
 
asder00's Avatar
 
Videocard: R9 290 4GB @ 1100/1400
Processor: i7 3770k @ 4.7GHz
Mainboard: ASUS P8Z77-V PRO
Memory: 8GB G.Skill @ 2133Mhz CL9
Soundcard: X-FI Xtreme Music
PSU: CoolerMaster 850W
Default 10-22-2012, 21:54 | posts: 1,021 | Location: iTALY

Release Notes
   
Old
  (#4)
Xzibit
Banned
 
Videocard: 7970 Windforce
Processor: i5 3570K/H70
Mainboard: ASUS Z77VLX
Memory: 8Gb 2,2GHz, 1.5V
Soundcard: Creative X-Fi
PSU: Thermaltake 850W
Default 10-22-2012, 21:59 | posts: 4,383 | Location: Europe

Quote:
Originally Posted by asder00 View Post
Holy mother of god
   
 
Old
  (#5)
diwik
Newbie
 
Videocard: XFX HD5870 1Gb (stock)
Processor: Intel i5-2500K@4.5
Mainboard: Asus Sabertooth P67
Memory: SEC DDR3/8GB/1866Mhz
Soundcard: Int/ALC 892
PSU: Acbel 750W
Default 10-22-2012, 22:05 | posts: 11 | Location: Russia\Neftekamsk

in this version bugs fixed?
   
Old
  (#6)
Derko1
Master Guru
 
Derko1's Avatar
 
Videocard: 2x HD7970 1270/1800
Processor: i7 3770k @ 4.8Ghz 1.42v
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: Fatal1ty 1000w
Default 10-22-2012, 22:05 | posts: 375

installing right now!
   
Old
  (#7)
asder00
Don Di Driver
 
asder00's Avatar
 
Videocard: R9 290 4GB @ 1100/1400
Processor: i7 3770k @ 4.7GHz
Mainboard: ASUS P8Z77-V PRO
Memory: 8GB G.Skill @ 2133Mhz CL9
Soundcard: X-FI Xtreme Music
PSU: CoolerMaster 850W
Default 10-22-2012, 22:06 | posts: 1,021 | Location: iTALY

Quote:
Originally Posted by diwik View Post
in this version bugs fixed?
Yes.
   
Old
  (#8)
Xzibit
Banned
 
Videocard: 7970 Windforce
Processor: i5 3570K/H70
Mainboard: ASUS Z77VLX
Memory: 8Gb 2,2GHz, 1.5V
Soundcard: Creative X-Fi
PSU: Thermaltake 850W
Default 10-22-2012, 22:07 | posts: 4,383 | Location: Europe

Quote:
Resolved issue highlights of AMD Catalyst™ 12.11 Beta


•Resolves performance issues (where GPU activity runs at lower values than expected) seen on the AMD Radeon HD 7870
•AMD Catalyst Mobility 7970M performance for AMD Enduro™ Technology supported platforms has been substantially improved for DirectX 10 and DirectX 11 applications. An updated driver for 7970M users featuring AMD Enduro™ Technology with additional
DirectX 9 performance improvements will be released soon.
What this means? For Enduro or for all devices?
   
Old
  (#9)
thatguy91
Ancient Guru
 
Videocard: HIS R9-280x Iceq X2 Turbo
Processor: i5-3570K
Mainboard: Asrock Z77 Extreme6
Memory: DDR3-2400 2x8GB
Soundcard: ALC898 + Microlab FC-730
PSU: Enermax Platimax 750W
Default 10-22-2012, 22:10 | posts: 4,071 | Location: Australia

Any difference performance wise between this and the previous beta (you never know!)
   
Old
  (#10)
Derko1
Master Guru
 
Derko1's Avatar
 
Videocard: 2x HD7970 1270/1800
Processor: i7 3770k @ 4.8Ghz 1.42v
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: Fatal1ty 1000w
Default 10-22-2012, 22:14 | posts: 375

I still have no sound from HDMI... so that issue is still there. Which stems from clocks being too low.

This happens right after I disable ULPS. Should I not be disabling it to OC with this set?

Edit: Never mind, has nothing to do with ULPS... it's simply the same as before. No sound because voltage and clocks are too low.

Last edited by Derko1; 10-22-2012 at 22:16.
   
 
Old
  (#11)
eddylipstick
Newbie
 
Videocard: GeForce GTX 780 Ti
Processor: Intel i5 2500k @ 4.6ghz
Mainboard: Maximus V Gene
Memory: 4 x 4GB Dominator 2133mhz
Soundcard: SupremeFX
PSU: Corsair AX760
Default 10-22-2012, 22:21 | posts: 19 | Location: Belgium

seems promising

let's download
   
Old
  (#12)
hallryu
Don Altobello
 
hallryu's Avatar
 
Videocard: 2x HD7970 - QNIX/U2711
Processor: 3770k delid@4.6GHz - H320
Mainboard: GA-Z77X-UP7 (F5)
Memory: Dominator GT 2133 2x4GB
Soundcard: Asus Xonar D2X + SP2500
PSU: BeQuiet! DP Pro 1200W
Default 10-22-2012, 22:24 | posts: 11,389 | Location: England

Stuck

Downloading, thanks asder00
   
Old
  (#13)
The Mac
Maha Guru
 
Videocard: Sapphire R9-290 Vapor-X
Processor: i7-4970K
Mainboard: Asus Z97-A
Memory: Corsair Vengence Pro 16GB
Soundcard: X-Fi Titianum HD
PSU: Corasir AX750
Default 10-22-2012, 22:26 | posts: 2,451 | Location: USA

might want to sticky the new CAP too...

Last edited by The Mac; 10-22-2012 at 22:32.
   
Old
  (#14)
echo.logic
Newbie
 
echo.logic's Avatar
 
Videocard: 7950 1150/1650
Processor: i5-2500K 5.0
Mainboard: Z68-V PRO/G3
Memory: Corsair 8GB 1866
Soundcard: KRK
PSU: HX-750
Default 10-22-2012, 22:34 | posts: 9

thanks asder, great driver - huge performace boost
   
Old
  (#15)
acereborn
Member Guru
 
Videocard: Gigabyte 7970 OC
Processor: 3770K
Mainboard: Asus P8Z77-V
Memory: Corsair 16 GB 1600 MHz
Soundcard:
PSU: Corsair HX 850
Default 10-22-2012, 22:35 | posts: 63

Ultra shadows does not work in skyrim, just like with 12.9 beta.
Also getting flickers/artifacts in witcher 2 (no flicker with 12.6.)
   
Old
  (#16)
Derko1
Master Guru
 
Derko1's Avatar
 
Videocard: 2x HD7970 1270/1800
Processor: i7 3770k @ 4.8Ghz 1.42v
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: Fatal1ty 1000w
Default 10-22-2012, 22:38 | posts: 375

Driver is terrible! Majority of the same problems still there!

No sound via HDMI.
Too low clocks.
Explorer crashing.
Driver crashing.

Did a clean install with ATIMan. Not running any overclocking software.
   
Old
  (#17)
The Mac
Maha Guru
 
Videocard: Sapphire R9-290 Vapor-X
Processor: i7-4970K
Mainboard: Asus Z97-A
Memory: Corsair Vengence Pro 16GB
Soundcard: X-Fi Titianum HD
PSU: Corasir AX750
Default 10-22-2012, 22:40 | posts: 2,451 | Location: USA

Must be something about your system, ive not had any of those problems..

Hate to sound like a help-desk idiot, but have you tried a fresh OS install?

also, set your CPU OC back to stock just for the heck of it...
   
Old
  (#18)
NiColaoS
Master Guru
 
NiColaoS's Avatar
 
Videocard: GTX770 WindForce
Processor: i5 3570K
Mainboard: P8Z77-V Plus
Memory: 2x4GB CL8 1,6Ghz BaliStiX
Soundcard: X-Fi FatalPro & Z5500 5.1
PSU: TPX-575M TOUGHPOWER XT
Default 10-22-2012, 22:42 | posts: 386 | Location: Macedonia, Greece

First bug so far... After watching a video with DXVA on, the clocks stay at 500Mhz. It shoud say 501Mhz ( the normal, when I'm watching the video ), but when I close the video it just goes from 501Mhz to 500Mhz lol... First time I see exactly 500. My idle clocks is normally 300Mhz.

Let's see the games now.

Last edited by NiColaoS; 10-22-2012 at 22:46.
   
Old
  (#19)
Zemial
Member Guru
 
Videocard: Sapphire Radeon 7970 @ CF
Processor: Intel 4770K @ 4.5GHz
Mainboard: MSI Mpower Z87
Memory: G.Skill Ares 1866 Mhz
Soundcard: Focusrite Saffire Pro 24
PSU: Nexus RX-1K 1000W
Default 10-22-2012, 22:52 | posts: 72 | Location: Finland

I played half an hour of BF3 with these drivers. No crashes, no glitches yet. Overall performance has improved. Nice job!
   
Old
  (#20)
psyside
Master Guru
 
Videocard: 7950 @1150/6000
Processor: i7 2600K@4.8ghz 1.41v24/7
Mainboard: Asus Maximus Extreme IV
Memory: 8GB G.S RipjawsX @2133
Soundcard: Xonar STX/Senn HD595
PSU: Cooler Master 1000W
Default 10-22-2012, 22:55 | posts: 347 | Location: Macedonia

If you got 7950, still need this driver or not? (over the previous non hotfix)
   
Old
  (#21)
NiColaoS
Master Guru
 
NiColaoS's Avatar
 
Videocard: GTX770 WindForce
Processor: i5 3570K
Mainboard: P8Z77-V Plus
Memory: 2x4GB CL8 1,6Ghz BaliStiX
Soundcard: X-Fi FatalPro & Z5500 5.1
PSU: TPX-575M TOUGHPOWER XT
Default 10-22-2012, 22:59 | posts: 386 | Location: Macedonia, Greece

Damn it, on BF3 the boost is real... It's almost like when I had my card overclocked at 1050Mhz ( 900 default ).

I'm playing Caspian full Ultra, 1080p and just a few times it goes below 50FPS, while it was happening very often before.

This means... Ultra with 2xMSAA you should be playing FINE! At least on vanilla maps.

Last edited by NiColaoS; 10-22-2012 at 23:05.
   
Old
  (#22)
blacblu
Member Guru
 
Videocard: XFX HD 7950 CF
Processor: Intel Core i5 2500K
Mainboard: Asus P8P67 PRO
Memory: 8GB RipjawsX 1600 Mhz
Soundcard:
PSU: Corsair TX650
Default 10-22-2012, 23:01 | posts: 110

Should I even bother install these with my ****y cards?
   
Old
  (#23)
Joe
Member Guru
 
Videocard: AMD 7850 2gb@1050/1200
Processor: phenom II x4 965 @ 3.8ghz
Mainboard: ASrock M3A779DE
Memory: 4GB DDR3 1333 @ 1333
Soundcard: Via HD audio
PSU: Ocz ModXstream 500W
Default 10-22-2012, 23:02 | posts: 46 | Location: Barnsley, UK

arghhhhh loveing the performance BUT one thing bothering me my clock speeds are all over while idle.

core can go 300/450/1050
memory stuck at 1200

suppose i can live with memory being at 1200 for now at least core downclocks to 300..

would be nice to have cool memory during the night though : / pc is on 24/7 might just down clock it manually before bed to 150 : )

Last edited by Joe; 10-22-2012 at 23:12.
   
Old
  (#24)
psyside
Master Guru
 
Videocard: 7950 @1150/6000
Processor: i7 2600K@4.8ghz 1.41v24/7
Mainboard: Asus Maximus Extreme IV
Memory: 8GB G.S RipjawsX @2133
Soundcard: Xonar STX/Senn HD595
PSU: Cooler Master 1000W
Default 10-22-2012, 23:12 | posts: 347 | Location: Macedonia

Is there any new CAP? and please someone answer, if you got 79xx do you still need to install the hotfix driver or the previous is fine ?
   
Old
  (#25)
jud666
Newbie
 
Videocard: Sapphire hd7850 2gb
Processor: 955 be @ 3.8ghz
Mainboard: M4a77T
Memory: XMS3 8gb
Soundcard:
PSU: 750w OCZ
Default 10-22-2012, 23:16 | posts: 6 | Location: England, Sheffield

No noticeable improvements for me at all, but I think my CPU is a real bottleneck.
   
Closed Thread

Tags
@asder00

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.