Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Videocards > Videocards - NVIDIA Drivers Section
Videocards - NVIDIA Drivers Section In this section you can discuss everything ForceWare driver related. ForceWare (Detonator) drivers are for NVIDIA TNT, Quadro and all GeForce based videocards.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Nvidia GeForce 306.89 WHQL - 650Ti only
Old
  (#1)
T_R_V
Member Guru
 
Videocard: Palit GeForce GTX660Ti JS
Processor: Intel Core i5-2500k
Mainboard: Gigabyte PH67A-UD3-B3
Memory: Mushkin 8GB DDR3
Soundcard: Realtek HD + Logitech 5.1
PSU: 600W
Default Nvidia GeForce 306.89 WHQL - 650Ti only - 10-09-2012, 16:19 | posts: 49

Nvidia GeForce 306.89 WHQL


32-bit:
http://www.guru3d.com/files_details/geforce_306_89_whql_32_bit_download.html

64-bit:
http://www.guru3d.com/files_details/geforce_306_89_whql_64_bit_download.html

306.89-win8-win7-winvista-desktop-release-notes.pdf

Driver Branch: 306_41-12

Modded nv_dispi.inf from 306.23



What’s New in Version 306.89
 Click to show spoiler


Last edited by T_R_V; 10-09-2012 at 16:54.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
Darren Hodgson
Ancient Guru
 
Darren Hodgson's Avatar
 
Videocard: EVGA NVIDIA GTX 980 SC
Processor: Intel Core i7-4770K
Mainboard: ASUS Z87 Deluxe v2103
Memory: 16GB Corsair Veng 1600MHz
Soundcard: SB X-Fi Titanium HD
PSU: XFX PRO Black Ed. 850W
Default 10-09-2012, 16:27 | posts: 12,153 | Location: England

Thanks!
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
NeoandGeo
Master Guru
 
Videocard: Geforce GTX 680
Processor: Intel Core i7 2600k @4.6
Mainboard: GA-P67A-UD4B3
Memory: 16GB DDR3 1600 RipJaws
Soundcard: HT Omega Claro+ 7.1
PSU: Corsair 750w
Default 10-09-2012, 16:28 | posts: 450

Noticed in the pdf they mention adding an SLI profile for Borderlands 2. Wonder if this helps with performance?
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
Darren Hodgson
Ancient Guru
 
Darren Hodgson's Avatar
 
Videocard: EVGA NVIDIA GTX 980 SC
Processor: Intel Core i7-4770K
Mainboard: ASUS Z87 Deluxe v2103
Memory: 16GB Corsair Veng 1600MHz
Soundcard: SB X-Fi Titanium HD
PSU: XFX PRO Black Ed. 850W
Default 10-09-2012, 16:47 | posts: 12,153 | Location: England

@ NeoandGeo - I might be wrong but those release notes look like the same ones that have been recycled for all the 305.xx and 30x.xx drivers so far. As such I believe the Borderlands 2 profile will be exactly the same as the one in the 306.23 WHQL and 306.63 developer drivers.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#5)
-Tj-
Ancient Guru
 
-Tj-'s Avatar
 
Videocard: ZOTAC GTX780 OC AmpFan
Processor: i7 4770K OC 4.7GHz @1.28v
Mainboard: ASUS Z87 Deluxe
Memory: Crucial BLE 16GB 2400MHz
Soundcard: Creative X-Fi Titanium HD
PSU: Chieftec NTRO88+ 650W
Default 10-09-2012, 16:49 | posts: 8,088 | Location: Urban`Jungle

Wow first r306 branch, cool thanks for info.


I gonna test this now, im at 306.23 atm. I was at 306.63 but I got some gfx anomaly in Crysis2 MP menu (suit settings, mini videos). It looked like a issue with opened menu and in game level (it happened while i was still in that menu), then I got greeted with colorful gfx corruption all over the place.. Usually I quit that menu before the game loads next level, so idk if its 306.63 specific or not..
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
SSJBillClinton
Master Guru
 
SSJBillClinton's Avatar
 
Videocard: 2way SLI GTX980 1470/3903
Processor: Intel Core i7 3930k @ 4.3
Mainboard: ASUS Sabertooth X79
Memory: 4x 4GB 1600MHz 7-8-8-24
Soundcard:
PSU: Cooler Master 1000w
Default 10-09-2012, 17:11 | posts: 341

Don't seem to be able to install these, installer just closes after I agree and accept blah blah.
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
IamGODobeyORdie
Master Guru
 
IamGODobeyORdie's Avatar
 
Videocard: 2x GTX 780@SLI & GTX 780M
Processor: i7 3770K & i7 4700MQ
Mainboard: SaberTT Z77 & Clevo P17SM
Memory: 2x8 DT:Patriot LT:Crucial
Soundcard: Creative SBZ & SBX MBIII
PSU: Corsair 850TX & Pow-Brick
Default 10-09-2012, 17:11 | posts: 241 | Location: Im homeless, please any donations!?

If you want perfect performance in Borderlands 2, you΄ll need another card for physx. With my 670 sli setup, the game runs perfect 60fps with physx on high. You cant get that with just one card i believe, not with physx on high, maybe on medium but not on high.
   
Reply With Quote
Old
  (#8)
-Tj-
Ancient Guru
 
-Tj-'s Avatar
 
Videocard: ZOTAC GTX780 OC AmpFan
Processor: i7 4770K OC 4.7GHz @1.28v
Mainboard: ASUS Z87 Deluxe
Memory: Crucial BLE 16GB 2400MHz
Soundcard: Creative X-Fi Titanium HD
PSU: Chieftec NTRO88+ 650W
Default 10-09-2012, 17:25 | posts: 8,088 | Location: Urban`Jungle

Quote:
Originally Posted by SSJBillClinton View Post
Don't seem to be able to install these, installer just closes after I agree and accept blah blah.
Depends which INF is used. If you downloaded US driver then you need US INF.

I downloaded US and here is US x64bit Windows Vista/7/8 INF.
http://www.mediafire.com/?dgdb7zwn9bij6cj


Edit: its US on both UK and US server. And that INF in first post looks like its International.

Last edited by -Tj-; 10-09-2012 at 17:53.
   
Reply With Quote
Old
  (#9)
rta
Member Guru
 
rta's Avatar
 
Videocard: MSI 660ti
Processor: 3570k
Mainboard: UD5H
Memory: RipjawsX 2x4gb
Soundcard: Fatality Recon 3D
PSU: Corsair 650
Default 10-09-2012, 17:25 | posts: 58

Quote:
Originally Posted by IamGODobeyORdie View Post
If you want perfect performance in Borderlands 2, you΄ll need another card for physx. With my 670 sli setup, the game runs perfect 60fps with physx on high. You cant get that with just one card i believe, not with physx on high, maybe on medium but not on high.
I have butter smooth perf at 1080 with everything maxed incl physx with my 660ti and an oc'd 965.
   
Reply With Quote
Old
  (#10)
NeoandGeo
Master Guru
 
Videocard: Geforce GTX 680
Processor: Intel Core i7 2600k @4.6
Mainboard: GA-P67A-UD4B3
Memory: 16GB DDR3 1600 RipJaws
Soundcard: HT Omega Claro+ 7.1
PSU: Corsair 750w
Default 10-09-2012, 17:37 | posts: 450

Quote:
Originally Posted by IamGODobeyORdie View Post
If you want perfect performance in Borderlands 2, you΄ll need another card for physx. With my 670 sli setup, the game runs perfect 60fps with physx on high. You cant get that with just one card i believe, not with physx on high, maybe on medium but not on high.
One 680 should be enough to handle the game completely maxed out seeing as the 570/580 can do it without problem. There is a known issue with 6xx series cards having poor CPU utilization due to drivers and game optimization.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#11)
makaveli316
Member Guru
 
Videocard: Asus Strix GTX 970
Processor: i5 3570K @ 4.2
Mainboard: Asus P8Z77-I DELUXE
Memory: Corsair Vengeance 8gb LP
Soundcard: Creative Soundblaster Pro
PSU: Corsair 650HX
Default 10-09-2012, 17:42 | posts: 143 | Location: Freiburg, Germany

I play Borderlands 2 maxed out perfectly with my overclocked 670 and i didn't experience any frames drop or lag at all.
I don't think i will notice a big difference with a second 670...
   
Reply With Quote
Old
  (#12)
Darren Hodgson
Ancient Guru
 
Darren Hodgson's Avatar
 
Videocard: EVGA NVIDIA GTX 980 SC
Processor: Intel Core i7-4770K
Mainboard: ASUS Z87 Deluxe v2103
Memory: 16GB Corsair Veng 1600MHz
Soundcard: SB X-Fi Titanium HD
PSU: XFX PRO Black Ed. 850W
Default 10-09-2012, 17:42 | posts: 12,153 | Location: England

How come the INF file that comes with the driver is named 'nvdispi.inf'? Does that mean the modded one has to have the same name or will 'nvdisp.inf' (as linked by -Tj- above) still work?
   
Reply With Quote
Old
  (#13)
-Tj-
Ancient Guru
 
-Tj-'s Avatar
 
Videocard: ZOTAC GTX780 OC AmpFan
Processor: i7 4770K OC 4.7GHz @1.28v
Mainboard: ASUS Z87 Deluxe
Memory: Crucial BLE 16GB 2400MHz
Soundcard: Creative X-Fi Titanium HD
PSU: Chieftec NTRO88+ 650W
Default 10-09-2012, 17:47 | posts: 8,088 | Location: Urban`Jungle

that nvdispi.inf is for international, at least it looks so. When I downloaded US it was just nvdisp.inf.


edit: hmm my INT doesnt work (i removed it, use the one from thread starter), strange and i used 306.23 gpu strings too, gonna try US INF..


Edit2: ok my US INF with US driver works fine and lets me through.


btw, its still openGL4.2., not that it matters much.

Last edited by -Tj-; 10-09-2012 at 18:04.
   
Reply With Quote
Old
  (#14)
IamGODobeyORdie
Master Guru
 
IamGODobeyORdie's Avatar
 
Videocard: 2x GTX 780@SLI & GTX 780M
Processor: i7 3770K & i7 4700MQ
Mainboard: SaberTT Z77 & Clevo P17SM
Memory: 2x8 DT:Patriot LT:Crucial
Soundcard: Creative SBZ & SBX MBIII
PSU: Corsair 850TX & Pow-Brick
Default 10-09-2012, 17:59 | posts: 241 | Location: Im homeless, please any donations!?

Quote:
Originally Posted by makaveli316 View Post
I play Borderlands 2 maxed out perfectly with my overclocked 670 and i didn't experience any frames drop or lag at all.
I don't think i will notice a big difference with a second 670...
Sorry guys, i just tested playing with one card and sure enough it did run fine with physx on high with one card. I just thought it wouldnt because the previous poster wanted more performance from sli profiles? So my bad...

Quote:
Noticed in the pdf they mention adding an SLI profile for Borderlands 2. Wonder if this helps with performance?
Ps. Must say that this game is very well optimized for being such a "high physx quality effects game"?!

Last edited by IamGODobeyORdie; 10-09-2012 at 18:03.
   
Reply With Quote
Old
  (#15)
Gripen90
Master Guru
 
Gripen90's Avatar
 
Videocard: 3x GTX 970@1151/1753MHz
Processor: Intel Core i7 4930K@4GHz
Mainboard: Asus P9X79 Pro
Memory: 16GB Evo Corsa 2133MHz
Soundcard: RealtekHD + Logitech X530
PSU: Tt Toughpower 1500w
Default 10-09-2012, 18:14 | posts: 787 | Location: Denmark

Arhh. Thought it was a new official whql for all cards. Still hanging with 306,23.
   
Reply With Quote
Old
  (#16)
SlackerITGuy
Master Guru
 
SlackerITGuy's Avatar
 
Videocard: Sapphire 7970 GHz Vapor-X
Processor: Intel Core i5-2500K
Mainboard: ASRock Z77 Extreme4
Memory: 8GB Corsair DDR3 RAM
Soundcard: ASUS Xonar DS
PSU: Seasonic G Series 650W
Default 10-09-2012, 18:57 | posts: 277

Quote:
Originally Posted by Gripen90 View Post
Arhh. Thought it was a new official whql for all cards. Still hanging with 306,23.
Just install them with the modified .inf and you're golden.
   
Reply With Quote
Old
  (#17)
nicugoalkeper
Master Guru
 
nicugoalkeper's Avatar
 
Videocard: Gigabyte GTX 660 OC 2GB
Processor: Q6600 G0 @ 3600
Mainboard: Asus P5E
Memory: 4Gb DDR2 800 Geil Ultra
Soundcard: Soundmax
PSU: CoolMaster 620 Real Power
Default 10-09-2012, 19:35 | posts: 791 | Location: RO TM

I can't install those drivers on my 660, tried 4 times all same answer install faill.
   
Reply With Quote
Old
  (#18)
GhostXL
Ancient Guru
 
GhostXL's Avatar
 
Videocard: ZOTAC GTX 980 @ 1510/7800
Processor: i7 4790K @ 4.8ghz on H90
Mainboard: ASUS Maximus VII HERO Z97
Memory: G.Skill Trident DDR3 2667
Soundcard: Sound Blaster Z
PSU: CORSAIR AX1200 watt
Default 10-09-2012, 19:36 | posts: 5,683 | Location: PA, USA

Quote:
Originally Posted by Gripen90 View Post
Arhh. Thought it was a new official whql for all cards. Still hanging with 306,23.
I have a feeling, a good feeling that it was cheaper for Nvidia to do it this way, Instead of releasing multiple drivers.

I got used to this with my GTX 580's when i had them. Just use the modded INF posted in this thread, it will be fine.
   
Reply With Quote
Old
  (#19)
kilyan
Master Guru
 
Videocard: gigabyte 760 oc rev 2 2g
Processor: amd phenom 2 x4 965 C3
Mainboard: asrock 890gx extreme 3
Memory: 8gb ram ddr3 hyper-x g.
Soundcard: embed via hd audio 8.1
PSU: corsair ax 650 gold
Default 10-09-2012, 20:51 | posts: 218 | Location: italy

since i just isnstalled quadro and i'm really happty with them ,i would like to hear from someone who is gonna test this drivers on a 560 ti
   
Reply With Quote
Old
  (#20)
SlackerITGuy
Master Guru
 
SlackerITGuy's Avatar
 
Videocard: Sapphire 7970 GHz Vapor-X
Processor: Intel Core i5-2500K
Mainboard: ASRock Z77 Extreme4
Memory: 8GB Corsair DDR3 RAM
Soundcard: ASUS Xonar DS
PSU: Seasonic G Series 650W
Default 10-09-2012, 20:54 | posts: 277

Yeah, really looking forward to see/read how these perform in games like BF3 vs 306.23/306.63.
   
Reply With Quote
Old
  (#21)
SSJBillClinton
Master Guru
 
SSJBillClinton's Avatar
 
Videocard: 2way SLI GTX980 1470/3903
Processor: Intel Core i7 3930k @ 4.3
Mainboard: ASUS Sabertooth X79
Memory: 4x 4GB 1600MHz 7-8-8-24
Soundcard:
PSU: Cooler Master 1000w
Default 10-09-2012, 21:00 | posts: 341

Quote:
Originally Posted by -Tj- View Post
Depends which INF is used. If you downloaded US driver then you need US INF.

I downloaded US and here is US x64bit Windows Vista/7/8 INF.
http://www.mediafire.com/?dgdb7zwn9bij6cj


Edit: its US on both UK and US server. And that INF in first post looks like its International.
I grabbed the one from the Nvidia site and used the modified ini you provided (thanks for that btw), setup still just closes and I have to end it from task manager...

Edit: Just restarted, fixed it. Durr.

Last edited by SSJBillClinton; 10-09-2012 at 21:09.
   
Reply With Quote
Old
  (#22)
BenchAndGames
Master Guru
 
BenchAndGames's Avatar
 
Videocard: ASUS GTX 780
Processor: i7-4770K @ 4.1 Ghz
Mainboard: GIGABYTE G1 Sniper 5
Memory: 16GB GSkill @ 2400 MHz
Soundcard: Tritton Pro+ 5.1
PSU: Corsair HX850W
Default 10-09-2012, 21:13 | posts: 153 | Location: Madrid

Is this drivers compatibles with GTX 680 ???

Im new in green cards, do not judge me for the question
   
Reply With Quote
Old
  (#23)
dnottis
Master Guru
 
Videocard: Zotac GTX 680 1310/7000
Processor: i7 2600k @ 4.7ghz 1.35v
Mainboard: Asus P8P67
Memory: 16GB G.Skill RipJaws 1600
Soundcard: X-FI Titanium PCI-e
PSU: Coolermaster 1100
Default 10-09-2012, 21:18 | posts: 671

Quote:
Originally Posted by BenchAndGames View Post
Is this drivers compatibles with GTX 680 ???

Im new in green cards, do not judge me for the question
yes with a modded inf it will work with any NV card
   
Reply With Quote
Old
  (#24)
BenchAndGames
Master Guru
 
BenchAndGames's Avatar
 
Videocard: ASUS GTX 780
Processor: i7-4770K @ 4.1 Ghz
Mainboard: GIGABYTE G1 Sniper 5
Memory: 16GB GSkill @ 2400 MHz
Soundcard: Tritton Pro+ 5.1
PSU: Corsair HX850W
Default 10-09-2012, 21:23 | posts: 153 | Location: Madrid

Quote:
Originally Posted by dnottis View Post
yes with a modded inf it will work with any NV card
And what need to do, copy the file INF modd, in the installation folder Nvidia ?
   
Reply With Quote
Old
  (#25)
GhostXL
Ancient Guru
 
GhostXL's Avatar
 
Videocard: ZOTAC GTX 980 @ 1510/7800
Processor: i7 4790K @ 4.8ghz on H90
Mainboard: ASUS Maximus VII HERO Z97
Memory: G.Skill Trident DDR3 2667
Soundcard: Sound Blaster Z
PSU: CORSAIR AX1200 watt
Default 10-09-2012, 22:02 | posts: 5,683 | Location: PA, USA

Quote:
Originally Posted by BenchAndGames View Post
And what need to do, copy the file INF modd, in the installation folder Nvidia ?
Extract the Nvidia Driver, with say Winrar.

Use the INF in this thread and stick it in the Display.Driver folder, of the driver you extracted.

Run Setup.
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.