Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Videocards > Videocards - AMD - ATI Drivers Section
Videocards - AMD - ATI Drivers Section In this section you can discuss everything Catalyst related. AMD Catalyst drivers are for all AMD ATI based graphics cards. This is also the place to discuss modified Catalyst drivers.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
AMD Catalyst Application Profiles 12.8 CAP2 (September 4)
Old
  (#1)
asder00
Don Di Driver
 
asder00's Avatar
 
Videocard: R9 290 4GB @ 1100/1400
Processor: i7 3770k @ 4.7GHz
Mainboard: ASUS P8Z77-V PRO
Memory: 8GB G.Skill @ 2133Mhz CL9
Soundcard: X-FI Xtreme Music
PSU: CoolerMaster 850W
Talking AMD Catalyst Application Profiles 12.8 CAP2 (September 4) - 09-04-2012, 18:41 | posts: 1,005 | Location: iTALY

Enjoy!

> Download <

New profiles added to this release:
  • Guide Wars 2 Improves games performance.

New profiles not mentioned in the notes:
F1 2012
Inversion
Darksiders 2
Depth Hunter

Build Info:
9.01_20120903_1956

Last edited by asder00; 09-04-2012 at 19:05.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
stigbeater
Newbie
 
stigbeater's Avatar
 
Videocard: AMD hd7950 X2 crossfire
Processor: FX 8350 oc'd 4.7Ghz
Mainboard: ASUS sabertooth 990fx
Memory: ddr3 16gb
Soundcard:
PSU: thermaltake 775w
Default 09-04-2012, 18:55 | posts: 43

thanks asder00
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
JonasBeckman
Ancient Guru
 
JonasBeckman's Avatar
 
Videocard: R9 290 Tri-X Vapor-X OC
Processor: i7-3930K @ 4.1Ghz
Mainboard: Asus Rampage IV Extreme
Memory: Corsair Vengeance 16GB
Soundcard: Asus ROG Phoebus
PSU: Corsair AX 1200W
Default 09-04-2012, 19:14 | posts: 9,444 | Location: Sweden

I keep these up to date, doesn't hurt to have them installed even if most fixes are Crossfire related, wonder if there's something else in these that's just not listed?
(Probably, Kn00t - I think I got the name right - has a site that more or less shows just this so I'll have to check that in a few days, always interesting to see what they're doing or working with.)

EDIT: Excellent, that also bodes well for future driver releases.

Last edited by JonasBeckman; 09-04-2012 at 20:27.
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
MerolaC
Maha Guru
 
MerolaC's Avatar
 
Videocard: Sapphire HD 7970 OC 3Gb
Processor: i5 3570k@H60
Mainboard: ASUS Maximus V Gene
Memory: G.Skill Sniper 1866 8GB
Soundcard: C-SB-Titanium HD PCI-E
PSU: OCZ Fatal1ty G.G. - 750w
Default 09-04-2012, 19:29 | posts: 2,226 | Location: Argentina

Thanks!
   
Reply With Quote
 
Old
  (#5)
asder00
Don Di Driver
 
asder00's Avatar
 
Videocard: R9 290 4GB @ 1100/1400
Processor: i7 3770k @ 4.7GHz
Mainboard: ASUS P8Z77-V PRO
Memory: 8GB G.Skill @ 2133Mhz CL9
Soundcard: X-FI Xtreme Music
PSU: CoolerMaster 850W
Default 09-04-2012, 19:30 | posts: 1,005 | Location: iTALY

Quote:
Originally Posted by JonasBeckman View Post
I keep these up to date, doesn't hurt to have them installed even if most fixes are Crossfire related, wonder if there's something else in these that's just not listed?
(Probably, Kn00t - I think I got the name right - has a site that more or less shows just this so I'll have to check that in a few days, always interesting to see what they're doing or working with.)
Some more

FarCry 3 profile was updated

Some more new game exes with apparently no profile: (just HighPerfGPUAffinity)

Borderlands2.exe
Crysis3.exe
HMA.exe (Hitman Absolution)
MOHW.Main_Win32_Release_dll.exe (Medal of Honor Warfighter)
postman.exe (War of the Roses)
RavagedGame.exe (Ravaged)
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
Caenyss
Newbie
 
Caenyss's Avatar
 
Videocard: ATI HD 6970 2GB
Processor: Intel i5 3570k @ Turbo
Mainboard: Asus P8Z77-V Pro
Memory: GSkill Ares 8GB @ 1600mhz
Soundcard: Creative X-Fi XtremeGamer
PSU: Corsair HX520
Default 09-04-2012, 19:39 | posts: 40 | Location: Lisbon, Portugal

Thanks.

Though, how can I know if the Application Profiles are active/working?
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
Heihachi88
Member Guru
 
Videocard: 7970M CrossfireX
Processor: 3820QM
Mainboard:
Memory: 1866mhz Kingston HyperX
Soundcard:
PSU: 330W
Default 09-04-2012, 20:01 | posts: 68 | Location: Kazakhstan, Almaty

http://downloads.guru3d.com/AMD-Cata...load-2909.html

Cannot see there a darksiders2
   
Reply With Quote
Old
  (#8)
Lane
Ancient Guru
 
Videocard: 2x HD7970 - EK Waterblock
Processor: I7 4930K H2o EK Supremacy
Mainboard: Asus X79 Deluxe
Memory: G-Skill C9 2133mhz 16GB
Soundcard: X-FI Titanium HD + SP2500
PSU: CM 1000W
Default 09-04-2012, 20:11 | posts: 5,387 | Location: Switzerland

Good news for GW2..

Edit: CFX performance look good now even with SuperSampling enabled:
90 - 100+ fps all maxed in town, and smooth in fight ( had no fraps launched so i was not keep the settings panel open )

( huum i will surely not enable Supersampling in PvP anyway

Usage on both gpu 85-100% ..

Last edited by Lane; 09-04-2012 at 23:41.
   
Reply With Quote
Old
  (#9)
Caenyss
Newbie
 
Caenyss's Avatar
 
Videocard: ATI HD 6970 2GB
Processor: Intel i5 3570k @ Turbo
Mainboard: Asus P8Z77-V Pro
Memory: GSkill Ares 8GB @ 1600mhz
Soundcard: Creative X-Fi XtremeGamer
PSU: Corsair HX520
Default 09-04-2012, 20:18 | posts: 40 | Location: Lisbon, Portugal

I tested GW2, I don't see any increase on FPS but the game seems smoother when playing with lower FPS.
   
Reply With Quote
Old
  (#10)
Scout
Member Guru
 
Scout's Avatar
 
Videocard: 2x7950 Sapphire Vapor-x
Processor: i7 980x
Mainboard: Asus R3 Extreme
Memory: 12gb ddr3
Soundcard: X-Fi
PSU: Corsair HX1000
Default 09-04-2012, 20:25 | posts: 126

works for gw2, same performance I was having with afr mode but without the random flickering
   
Reply With Quote
 
Old
  (#11)
BenchAndGames
Master Guru
 
BenchAndGames's Avatar
 
Videocard: ASUS GTX 780
Processor: i7-4770K @ 4.1 Ghz
Mainboard: GIGABYTE G1 Sniper 5
Memory: 16GB GSkill @ 2400 MHz
Soundcard: Tritton Pro+ 5.1
PSU: Corsair HX850W
Default 09-04-2012, 20:26 | posts: 153 | Location: Madrid

And what happaning with Cap 1 12.8 ??? xDDDD
   
Reply With Quote
Old
  (#12)
Xzibit
Banned
 
Videocard: 7970 Windforce
Processor: i5 3570K/H70
Mainboard: ASUS Z77VLX
Memory: 8Gb 2,2GHz, 1.5V
Soundcard: Creative X-Fi
PSU: Thermaltake 850W
Default 09-04-2012, 20:34 | posts: 4,383 | Location: Europe

Quote:
Originally Posted by asder00 View Post
Some more

FarCry 3 profile was updated

Some more new game exes with apparently no profile: (just HighPerfGPUAffinity)

Borderlands2.exe
Crysis3.exe
HMA.exe (Hitman Absolution)
MOHW.Main_Win32_Release_dll.exe (Medal of Honor Warfighter)
postman.exe (War of the Roses)
RavagedGame.exe (Ravaged)
Thanks. Nice to sse this. Played in Hitman Absolution Sniper Chalenge without this cap and performance was terrible. Hope we'll get new profiles until new games will be released
   
Reply With Quote
Old
  (#13)
JTK84
Newbie
 
Videocard: 4 GB
Processor: AMD Neo
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: PSU
Default 09-04-2012, 22:29 | posts: 4

Quote:
Originally Posted by asder00 View Post
Borderlands2.exe
Crysis3.exe
HMA.exe (Hitman Absolution)
MOHW.Main_Win32_Release_dll.exe (Medal of Honor Warfighter)
postman.exe (War of the Roses)
RavagedGame.exe (Ravaged)
Such profiles are not available inside the CAP. I do not know what you are talking about.

Quote:
Originally Posted by asder00 View Post
Some more new game exes with apparently no profile: (just HighPerfGPUAffinity)
  • Windows Explorer
  • Call of Duty: Black Ops
  • Call of Duty: Black Ops Multiplayer

Quote:
Originally Posted by asder00 View Post
Build Info:
9.01_20120903_1955
I have fixed that for you.

Last edited by JTK84; 09-04-2012 at 22:59.
   
Reply With Quote
Old
  (#14)
kn00tcn
Maha Guru
 
kn00tcn's Avatar
 
Videocard: Sapphire 4870x2
Processor: Intel Q9550 3.6ghz
Mainboard: Asus P5Q-E
Memory: OCZ 2x2gb 5-4-4-15 840mhz
Soundcard:
PSU: Corsair 750TX
Default 09-05-2012, 01:51 | posts: 1,566 | Location: Toronto

they are in the 55.blb, i always wonder what that one is ever since it appeared a few months ago, it's always larger

maybe it's a test CAP that internal beta drivers load, then when they're satisfied, they put the profiles into the regular .blb

edit:
http://www.kn00tcn.net/kn-12.8cap2.xml
http://www.kn00tcn.net/kn-12.8cap2-55.xml

(JB, my name isnt a word, just read it letter by letter, number by number)

Last edited by kn00tcn; 09-05-2012 at 01:57.
   
Reply With Quote
Old
  (#15)
raptor
Member Guru
 
Videocard: Galaxy Geforce Gtx 470
Processor: Quad core q8200 @ 3.2ghz
Mainboard: XFX 780i
Memory: Kingston DDR2 800mhz 4gig
Soundcard: Logitech 5.1
PSU: Coolmaster 650w
Default 09-05-2012, 05:17 | posts: 135 | Location: Perth

Same fps on gw2, no real improvement... 5870 crossfire...
   
Reply With Quote
Old
  (#16)
No_LiMiT
Newbie
 
Videocard: MSI 7970
Processor: i5-3570K, 3.40GHz
Mainboard: Gigabyte GA-Z77X-UD3H
Memory: 2x4GB 1600MHz Corsair XMS
Soundcard: Asus Xonar DG
PSU: 800W COOLER MASTER Silent
Default 09-05-2012, 06:27 | posts: 16

Been waiting for this, thanks!
   
Reply With Quote
Old
  (#17)
mikeysg
Maha Guru
 
mikeysg's Avatar
 
Videocard: 2x Sapp R9 290X CF H20
Processor: i7 3960X + Corsair H100
Mainboard: Asus Rampage IV Extreme
Memory: 4x 4GB Corsair DP 2133mhz
Soundcard: SoundBlaster ZX/Z-5500
PSU: Seasonic X-1250
Default 09-05-2012, 13:32 | posts: 1,838 | Location: Babylon 5

Thanks asder!
   
Reply With Quote
Old
  (#18)
Night Walker
Newbie
 
Night Walker's Avatar
 
Videocard: Sapphire HD7950 OC ED x2
Processor: I5 3570K @ 4.5ghz
Mainboard: Asus Sabertooth Z77
Memory: 32gb Gskill DDR3
Soundcard: FiiO e17/e09k + DT990 PRO
PSU: Coolermaster 700w Silent
Default 09-05-2012, 13:59 | posts: 28 | Location: Argentina

Gonna try it tonight, when my second 7950 gets home.

BTW on the download page there are two typos, it says Guide Wars 2 and not Guild Wars 2 and the Hawken line is next to Torchlight2 one.
   
Reply With Quote
Old
  (#19)
psychok9
Master Guru
 
Videocard: R9 280X DirectCU II TOP
Processor: Intel 3770k@4.4GHz
Mainboard: AsRock Z77 Extreme 6
Memory: 2x8GB 1600MHz DDR3
Soundcard: X-Meridian 7.1
PSU: Corsair TX850W
Default 09-05-2012, 16:43 | posts: 274 | Location: Moon

GW2 improved performance for CF system only?
   
Reply With Quote
Old
  (#20)
kn00tcn
Maha Guru
 
kn00tcn's Avatar
 
Videocard: Sapphire 4870x2
Processor: Intel Q9550 3.6ghz
Mainboard: Asus P5Q-E
Memory: OCZ 2x2gb 5-4-4-15 840mhz
Soundcard:
PSU: Corsair 750TX
Default 09-06-2012, 01:21 | posts: 1,566 | Location: Toronto

it's a CAP, easy to install, easy to revert, you should just try it (but maybe not expect much single card boosts, if any)
   
Reply With Quote
Old
  (#21)
elpsychodiablo
Master Guru
 
elpsychodiablo's Avatar
 
Videocard: MSI 460 HAWK
Processor: Xeon E3-1230v3@3.7
Mainboard: ASRock B85M Pro4
Memory: 16GB 1600/8-8-8-21
Soundcard: Creative Titanium HD
PSU: OCZ Modstream 600W
Default 09-06-2012, 02:16 | posts: 229 | Location: at Bill Gates Dog House

Guildwars 2
Without Cap
Outdoor 40-60 fps still lag
WvWvW 12-17 fps
With Cap
Outdoor 22-30 fps
WvWvW 7-10 fps

AMD should really throw out the bunch of idiots what they call worker or engineers and search some people who understand their jobs.

Last edited by elpsychodiablo; 09-06-2012 at 02:18.
   
Reply With Quote
Old
  (#22)
The Postman
Maha Guru
 
The Postman's Avatar
 
Videocard: 290x CF EK H2O
Processor: I7 4770k 4.6ghz
Mainboard: Z87X-UD5H
Memory: Corsair 16GB DDR3
Soundcard: Soundblaster Z
PSU: Antec HCP 1200w
Default 09-06-2012, 02:50 | posts: 1,682 | Location: Boston

Quote:
Originally Posted by elpsychodiablo View Post
Guildwars 2
Without Cap
Outdoor 40-60 fps still lag
WvWvW 12-17 fps
With Cap
Outdoor 22-30 fps
WvWvW 7-10 fps

AMD should really throw out the bunch of idiots what they call worker or engineers and search some people who understand their jobs.
Maybe you need an upgrade? What are your settings?
   
Reply With Quote
Old
  (#23)
Athlonite
Maha Guru
 
Athlonite's Avatar
 
Videocard: 2 HD7850 1GHz/1300MHz
Processor: FX8320 / 3700MHz
Mainboard: ASUS Crosshair V Formula
Memory: DDR3 Corsair Vengence LP
Soundcard: SB XFi Audio PCIe
PSU: SilverStone ST75F-P 750W
Default 09-06-2012, 06:09 | posts: 844 | Location: Hawkes Bay

Quote:
Originally Posted by The Postman View Post
Maybe you need an upgrade? What are your settings?
How will an upgrade affect worse FPS with cap installed than without


   
Reply With Quote
Old
  (#24)
JonasBeckman
Ancient Guru
 
JonasBeckman's Avatar
 
Videocard: R9 290 Tri-X Vapor-X OC
Processor: i7-3930K @ 4.1Ghz
Mainboard: Asus Rampage IV Extreme
Memory: Corsair Vengeance 16GB
Soundcard: Asus ROG Phoebus
PSU: Corsair AX 1200W
Default 09-06-2012, 07:25 | posts: 9,444 | Location: Sweden

I wouldn't know but I always assumed the code differed or branched for different hardware so scaling is thus different for the 5000 series than it is for the 7000 series albeit it probably isn't changed by much and it's down to actual hardware efficiency and the core drivers instead of these little software profile packs to further improve performance.
   
Reply With Quote
Old
  (#25)
Deckard
Master Guru
 
Deckard's Avatar
 
Videocard: MSI AMD R9 290x Lightning
Processor: AMD FX-9590@5ghz
Mainboard: Asus CHV Formula-Z 990FX
Memory: 32GB HyperXBeast @2133
Soundcard: Creative SoundBlaster Zx
PSU: Corsair AX1200i
Default 09-06-2012, 19:21 | posts: 300 | Location: London UK

just to report getting microstuttering in BF3 with this CAP and less than 99% usage its down to 80% ingame, going back to previous CAP
   
Reply With Quote
Reply

Tags
@asder00

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.