Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Videocards > Videocards - NVIDIA Drivers Section
Videocards - NVIDIA Drivers Section In this section you can discuss everything ForceWare driver related. ForceWare (Detonator) drivers are for NVIDIA TNT, Quadro and all GeForce based videocards.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old
  (#26)
basco
Member Guru
 
Videocard: 560tfII
Processor: 2500k
Mainboard: ud4
Memory:
Soundcard:
PSU: 300sfx-bequiet
Default 04-19-2012, 15:06 | posts: 59 | Location: austria

maybe someone could please test this driver with any other nvidia card then gtx680 if they can put more then 1000mhz on the core.

take care:gpu-z says yes but nvidia inspector shows you that it does not stick in 3d.

thanks in advance
   
Reply With Quote
 
Old
  (#27)
ToyTen
Maha Guru
 
ToyTen's Avatar
 
Videocard: sli TITAN 3x 24" 16/10
Processor: i7 4960X@4.5Ghz 1,305v
Mainboard: Asus RIVE
Memory: 1.3Ghz 10-12-12-29-1T x16
Soundcard: onboard + logitech x-540
PSU: CM 1200w 98A/12v
Default 04-19-2012, 16:25 | posts: 803 | Location: here and there

installing and gaming, I hope they're good yey!

coming from 301.24.

Thanks for posting
   
Reply With Quote
Old
  (#28)
Y1ROK
Member Guru
 
Y1ROK's Avatar
 
Videocard: GTX 670 Asus DirectCU II
Processor: i5-2500K
Mainboard: ASRock Z77 Extreme4
Memory: DDR3 Kingston 4x2G
Soundcard: Creative X-Fi Titanium
PSU: Thermaltake 700W
Default 04-19-2012, 16:34 | posts: 91 | Location: Russia

In Crysis 2 and Skyrim beta 301.25 much better then this. Also this driver not switching to P12 mode while watching video, only P8. 301.25 did. Roll back to 301.25.
   
Reply With Quote
Old
  (#29)
Radical_53
Ancient Guru
 
Radical_53's Avatar
 
Videocard: Gigabyte GTX 670
Processor: Intel i7-2600k
Mainboard: MSI Z77A-G45 Gaming
Memory: 16GB G.Skill TridentX
Soundcard: Creative SoundBlaster ZXR
PSU: Seasonic X-460 Fanless
Default 04-19-2012, 16:40 | posts: 2,977 | Location: Germany

I got some weird stuttering with these, going back to 301.25.

Has anyone else encountered a bug where the driver won't uninstall through add/remove programs?
   
Reply With Quote
 
Old
  (#30)
Y1ROK
Member Guru
 
Y1ROK's Avatar
 
Videocard: GTX 670 Asus DirectCU II
Processor: i5-2500K
Mainboard: ASRock Z77 Extreme4
Memory: DDR3 Kingston 4x2G
Soundcard: Creative X-Fi Titanium
PSU: Thermaltake 700W
Default 04-19-2012, 17:23 | posts: 91 | Location: Russia

Quote:
Originally Posted by Radical_53 View Post
Has anyone else encountered a bug where the driver won't uninstall through add/remove programs?
Got the same bug. Removed it manual.
   
Reply With Quote
Old
  (#31)
Phroster
Master Guru
 
Videocard: Asus GTX 680
Processor: i7 2600K @ 4.0ghz
Mainboard: Asus Sabertooth P67
Memory: DDR3 16GB @ 1866Mhz
Soundcard: Creative XtremeGamer
PSU: Coolermaster Silent 800W
Default 04-19-2012, 17:47 | posts: 239 | Location: Keyboard

Quote:
Originally Posted by Shadowdane View Post
Hmm might have to give these a try the other 301.xx drivers have had horrible stuttering for most games with VSync. I've been using the 300.89 drivers since I got my GTX680 as those are the only ones
that give smooth performance.
Testing these when I am home, I have the same problem, very intrested to see if this helps...
   
Reply With Quote
Old
  (#32)
bm010
Newbie
 
Videocard: EVGA GTX 680
Processor: i7-2600k @ 4.5GHz
Mainboard: MSI P67A-GD55
Memory: G.Skill 8gb DDR3 1600
Soundcard: Creative X-Fi Plat
PSU: Enermax Modu+82 625w
Default 04-19-2012, 17:53 | posts: 13 | Location: US

Same here. Every single 301.xx driver results in stutter during BF3 and Batman:AC. Still using the 300.83 release because of it... so, hoping this beta is different than the other 301s
   
Reply With Quote
Old
  (#33)
Shadowdane
Master Guru
 
Videocard: GTX680 4GB SLI
Processor: i7-4770K @ 4.2Ghz
Mainboard: Asus Maximus VI Hero
Memory: GSkill 16GB DDR3-2400
Soundcard: SBZ/ProMonitor800/M8 Sub
PSU: Corsair 850HX
Default 04-19-2012, 18:05 | posts: 762 | Location: Virginia

Quote:
Originally Posted by bm010 View Post
Same here. Every single 301.xx driver results in stutter during BF3 and Batman:AC. Still using the 300.83 release because of it... so, hoping this beta is different than the other 301s
Well it looks like they went back to the 300 driver branch, maybe they scrapped the 301 branch?

301.32: r300_00-124
   
Reply With Quote
3d clocks solved???
Old
  (#34)
sapo_joe
Master Guru
 
Videocard: MSi Radeon R9 290 4GB
Processor: AMD PhenomII X6 1090T
Mainboard: Asus M4A78 Pro
Memory: 8GB DDRII 667Mhz Dual
Soundcard: SB X-Fi Titanium
PSU: 620W Antec Gamer
Default 3d clocks solved??? - 04-19-2012, 21:40 | posts: 320 | Location: Brazil

So guys, do these drivers fix the problem of GPUs not getting into 3D clocks when playing games?? Anyone with geforce 5xx cards to tell??

If not, I'll stay with 296.39!
   
Reply With Quote
Old
  (#35)
RavenMaster
Master Guru
 
Videocard: 2x EVGA GTX 780's SLI
Processor: Core i7 4960X 4.0ghz
Mainboard: Asus RIVE Black Edition
Memory: 32GB DDR3 Corsair 1600mhz
Soundcard: Creative SB ZXR
PSU: CM Silent Pro Gold 1200w
Default 04-19-2012, 22:26 | posts: 495 | Location: UK

Driver is fairly mediocre. Performance regarding fps is up a little. IQ is shoddy and colors are kinda pastal. Ever so slight microstutter in Crysis 1.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#36)
ToyTen
Maha Guru
 
ToyTen's Avatar
 
Videocard: sli TITAN 3x 24" 16/10
Processor: i7 4960X@4.5Ghz 1,305v
Mainboard: Asus RIVE
Memory: 1.3Ghz 10-12-12-29-1T x16
Soundcard: onboard + logitech x-540
PSU: CM 1200w 98A/12v
Default 04-19-2012, 23:30 | posts: 803 | Location: here and there

i said i would report
so do i

vlc is working correctly on a given movie
so do games.

sorry for those expecting full report, i meet no issue

fresh keepers then

Batman AC is ok,
COD MW³ is too (let me have a laugh)
X3TC is identic to what i know

i don't expect alan XXXX nor any other to behave akward with this set.

Last edited by ToyTen; 04-19-2012 at 23:35.
   
Reply With Quote
Old
  (#37)
Bradders684
Master Guru
 
Bradders684's Avatar
 
Videocard: ASUS Matrix GTX 580P
Processor: Phenom II 1100T @ 4Ghz
Mainboard: Crosshair V Formula
Memory: Corsair Ven 8GB@1600C8
Soundcard: Onboard Realtek (ALC889)
PSU: CM Silent Pro Gold 1000W
Default 04-20-2012, 02:05 | posts: 319

Quote:
Originally Posted by sapo_joe View Post
So guys, do these drivers fix the problem of GPUs not getting into 3D clocks when playing games?? Anyone with geforce 5xx cards to tell??

If not, I'll stay with 296.39!
3D clocks are still not working proper for me.
   
Reply With Quote
Old
  (#38)
Odellot
Master Guru
 
Odellot's Avatar
 
Videocard: Zotac 780Ti SLI @ 1173
Processor: i7 4930K @ 4.5/1.4v - X60
Mainboard: Asus Rampage IV Extreme
Memory: Gskill RipjawsX-2133/64GB
Soundcard: STX - T40 II / DT 990 Pro
PSU: Seasonic Platinum 1000w
Default 04-20-2012, 02:07 | posts: 208 | Location: Philippines

Anyone tested this Driver with a GTX 680? Thanks!
   
Reply With Quote
Old
  (#39)
Xtreme1979
Maha Guru
 
Xtreme1979's Avatar
 
Videocard: EVGA GTX 680 2GB O/C
Processor: 2600K 4.4-4.7gHZ 1.30v
Mainboard: MSI P67A-C43 B3
Memory: DDR3 Ripjaws Z 2133 4x4gb
Soundcard: X-Fi/Klipsch ProMedia 2.1
PSU: SeaSonic X650 Gold
Default 04-20-2012, 02:53 | posts: 1,256 | Location: Bay City, MI

Quote:
Originally Posted by Odellot View Post
Anyone tested this Driver with a GTX 680? Thanks!
I am trying it now. No issues so far, but I didn't have issues with 301.10 either.
   
Reply With Quote
Old
  (#40)
garwoyden
Newbie
 
Videocard: ASUS TOP GTX 670 1313Mhz
Processor: LA 1156 i7 860(3.8Ghz OC)
Mainboard: ASUS P7P55D-E Deluxe
Memory: 8GB 8-8-8-24 1600mhz
Soundcard:
PSU: NZXT HALE 90 Series 1000W
Default 04-20-2012, 04:31 | posts: 8

I am not totally sure yet, but the temp on my GTX 680 is going skyhigh with this driver 78+ without any OC.
Going to try revert back and see to be sure this is the case.

EDIT: Nah, driver seems fine in most games. Was just my Precision X 3.0.2 that had ticket off auto fan adjust.

Last edited by garwoyden; 04-20-2012 at 05:08.
   
Reply With Quote
Old
  (#41)
sava700
Ancient Guru
 
sava700's Avatar
 
Videocard: eVGA 570GTX SC 310.61's
Processor: IntelQuad Q9300
Mainboard: ASUS P5K-E LGA 775
Memory: OCZ ReaperHPC 8GB PC2-640
Soundcard: onboard
PSU: PC Power & Cooling 760W
Default 04-20-2012, 05:10 | posts: 4,863 | Location: In a game world

Quote:
Originally Posted by WhiteLightning View Post
uhm they were linked to nvidia, but hilbert probably changed that

-edit- oh i see you changed your post
Yeah I don't mind having Guru3d download links put up as they do come in handy sometimes but can we please leave the original Nvidia Links or other URL's of the files when the driver is posted.

Case in point..I don't even see these on Nvidia's site as a beta so I would have loved to have seen the original URL.
   
Reply With Quote
Old
  (#42)
tyRant.594
Master Guru
 
tyRant.594's Avatar
 
Videocard: MSI R9 280x
Processor: i5 4570
Mainboard: Asus Z87 K
Memory: 16GB Corsair DDR3 1600
Soundcard: Sound Blaster Z
PSU: Corsair TX650
Default 04-20-2012, 05:27 | posts: 455 | Location: San Jose Ca

I hope something stable and consistent comes out for the 680. I am still getting some weird hiccups with the .25 beta. I might try these.. but not sure.
   
Reply With Quote
Old
  (#43)
sapo_joe
Master Guru
 
Videocard: MSi Radeon R9 290 4GB
Processor: AMD PhenomII X6 1090T
Mainboard: Asus M4A78 Pro
Memory: 8GB DDRII 667Mhz Dual
Soundcard: SB X-Fi Titanium
PSU: 620W Antec Gamer
Default 04-20-2012, 05:38 | posts: 320 | Location: Brazil

Quote:
Originally Posted by Bradders684 View Post
3D clocks are still not working proper for me.
Thank you Bradders, I'll stay with 296s then!

Nvidia will fix it for sure, we'll just have to wait...
   
Reply With Quote
Old
  (#44)
Singleton99
Newbie
 
Videocard: Twin Frozr GTX 680 Sli x2
Processor: i7 3770k @4.4 H100
Mainboard: Gigabyte z77X-UD5H
Memory: 16g 1600mhz Kingston
Soundcard: S/B Recon 3D 5.1
PSU: OCZ 1000W
Default 04-20-2012, 12:01 | posts: 43 | Location: England

Quote:
Originally Posted by Bradders684 View Post
3D clocks are still not working proper for me.
I can comfirm that i to still get 3d clock problem to
   
Reply With Quote
Old
  (#45)
kcuestag
Maha Guru
 
kcuestag's Avatar
 
Videocard: 2x Sapphire R9 290
Processor: i7 3930k @ 4.8GHz
Mainboard: ASUS Rampage IV Extreme
Memory: 8GB G-Skill Ripjaws X CL7
Soundcard: FiiO E7 + E9 + DT-770 PRO
PSU: Silverstone ST Plus 1000W
Default 04-20-2012, 13:15 | posts: 833 | Location: Spain

This is not a BETA version, it is a developer version, you guys should point that out on the thread title.

I am sticking to 301.24 BETA in the mean time until they release the next WHQL's or BETA's.
   
Reply With Quote
Old
  (#46)
dnottis
Master Guru
 
Videocard: Zotac GTX 680 1310/7000
Processor: i7 2600k @ 4.7ghz 1.35v
Mainboard: Asus P8P67
Memory: 16GB G.Skill RipJaws 1600
Soundcard: X-FI Titanium PCI-e
PSU: Coolermaster 1100
Default 04-20-2012, 15:32 | posts: 669

these seem to work better in Batman AC which has been a stutter fest with 680 using 301.24 and 301.25. BF3 seems smoother but I dont think the fps are as high.

Whats the deal with batman though? Only the 300s work decent for most people?
   
Reply With Quote
Old
  (#47)
PirateNeilsouth
Maha Guru
 
PirateNeilsouth's Avatar
 
Videocard: 280X Overclocked
Processor: I5
Mainboard:
Memory: 8GB
Soundcard: XFI-GAMER
PSU: 800 watt
Default 04-20-2012, 19:16 | posts: 1,711 | Location: Manchester

Why do so many go back to the 300.83 are they that good?
   
Reply With Quote
Old
  (#48)
Phroster
Master Guru
 
Videocard: Asus GTX 680
Processor: i7 2600K @ 4.0ghz
Mainboard: Asus Sabertooth P67
Memory: DDR3 16GB @ 1866Mhz
Soundcard: Creative XtremeGamer
PSU: Coolermaster Silent 800W
Default 04-21-2012, 22:04 | posts: 239 | Location: Keyboard

Quote:
Originally Posted by PirateNeilsouth View Post
Why do so many go back to the 300.83 are they that good?
As alot of 680GTX users reported, somehow the other drivers have a weird contantly returning stutter (every minute) in any game...

An somehow this is fixed with 300.83.

Also tried these drivers, but still the stutter remains, so back to 300.83.
   
Reply With Quote
Old
  (#49)
Xtreme1979
Maha Guru
 
Xtreme1979's Avatar
 
Videocard: EVGA GTX 680 2GB O/C
Processor: 2600K 4.4-4.7gHZ 1.30v
Mainboard: MSI P67A-C43 B3
Memory: DDR3 Ripjaws Z 2133 4x4gb
Soundcard: X-Fi/Klipsch ProMedia 2.1
PSU: SeaSonic X650 Gold
Default 04-22-2012, 05:25 | posts: 1,256 | Location: Bay City, MI

Quote:
Originally Posted by Phroster View Post
As alot of 680GTX users reported, somehow the other drivers have a weird contantly returning stutter (every minute) in any game...

An somehow this is fixed with 300.83.

Also tried these drivers, but still the stutter remains, so back to 300.83.
I don't have any weird stutter with any of the three versions I have tried (301.10, 301.32, and 301.24).
   
Reply With Quote
Old
  (#50)
remicius
Member Guru
 
Videocard: MSI GTX 780 SLI Gaming OC
Processor: Intel Core i7 990X 4.5Ghz
Mainboard: Asus Rampage Extreme III
Memory: 12gb Corsair Dominator
Soundcard: Creative X-FI Titanium
PSU: AX1200i Corsair
Default 04-22-2012, 10:20 | posts: 146

i have no problem with any of these drivers too.
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.