Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Videocards > Videocards - AMD - ATI Drivers Section
Videocards - AMD - ATI Drivers Section In this section you can discuss everything Catalyst related. AMD Catalyst drivers are for all AMD ATI based graphics cards. This is also the place to discuss modified Catalyst drivers.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old
  (#76)
KyleStilkey
Master Guru
 
KyleStilkey's Avatar
 
Videocard: AMD SAPPHIRE R9 290 4GB
Processor: AMD FX-8350 4.0GHz AM3+
Mainboard: ASUS M5A97 R2.0 AM3+
Memory: G.SKILL DDR3 16GB 1333Mhz
Soundcard: Realtek HD Audio
PSU: Rosewill LIGHTNING-1300w
Default 03-23-2012, 02:26 | posts: 327 | Location: Freeport, ME

Quote:
Originally Posted by AmD6000 View Post
why everytime i boot my pc this "AML Device Install" always run on startup?
this is found on: Start,All programs,Starup
this is normal?
ccc 12.2
I'm not sure, I had that same issue, so I just deleted that file from the Startup folder and it never bothered me again.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#77)
AmD6000
Master Guru
 
AmD6000's Avatar
 
Videocard: 2x AMD Radeon HD 7950
Processor: AMD FX-8320
Mainboard: ASUS SaberTooth 990FX
Memory: G.SKILL DDR3 16GB
Soundcard: 70SB109500000 X-Fi Surrou
PSU: COUGAR CMX 1000w
Default 03-23-2012, 03:22 | posts: 178 | Location: Massachusetts

Quote:
Originally Posted by KyleStilkey View Post
I'm not sure, I had that same issue, so I just deleted that file from the Startup folder and it never bothered me again.
did the same i deleted the file Thanks anyway
   
Reply With Quote
Old
  (#78)
Eoma
Newbie
 
Videocard: Sapphire 7950 OC edition
Processor: C2Q 9550 @ 3.41Ghz
Mainboard: Asus MAximus II Formula
Memory: Dominator DDR-1066 6GB
Soundcard: Asus Xonar D2S
PSU: Gigabyte Odin GT 850W
Default 03-23-2012, 08:02 | posts: 19 | Location: Malaysia

Quote:
Originally Posted by Portman87 View Post
I'll try with my 7950 later today.
   
Reply With Quote
Old
  (#79)
NiColaoS
Master Guru
 
NiColaoS's Avatar
 
Videocard: GTX770 WindForce
Processor: i5 3570K
Mainboard: P8Z77-V Plus
Memory: 2x4GB CL8 1,6Ghz BaliStiX
Soundcard: X-Fi FatalPro & Z5500 5.1
PSU: TPX-575M TOUGHPOWER XT
Default 03-23-2012, 08:29 | posts: 386 | Location: Macedonia, Greece

I didn't install the OpenCL SDK thing and I don't have this problem anymore...

Do I really lose something by not installing that part? I only play games/watching movies...

Only normal drivers and catalyst. Many other things on driver setup I left 'em out.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#80)
basti107
Newbie
 
Videocard: XFX 7970 BE DD
Processor: Intel core i7 3820
Mainboard: Intel DX79TO
Memory: Kingston DDR3 8GB Quad
Soundcard: Asus D2X PCIe; DT250pro
PSU: XFX PRO 650W
Default 03-23-2012, 09:30 | posts: 2 | Location: Germany

Hopefully the opengl performance in x-plane 10 is much better now with these drivers than in cat 12.2 pre-release.
   
Reply With Quote
Old
  (#81)
streakpt
Master Guru
 
Videocard: HIS 7970 3GB Xfire
Processor: Intel i7 920 @ 4.2Ghz
Mainboard: Foxconn Bloodrage GTI
Memory: 6GB Crucial Ballistix T.
Soundcard: X-Fi Titanium HD/SS5hV2
PSU: Corsair HX Modular 1000w
Default 03-23-2012, 11:22 | posts: 261 | Location: Portugal

Quote:
Originally Posted by MadelineX View Post
No artifacts here whatsoever across a number of games. BF3 IQ is up and performance excellent. The alt-tab issue does not seem to present for me in this set as it was in previous sets.

These are the best set to date IMO.
Humm im getting that aswell( game getting out of full screen and into window mode ), anyone knows how can we fix it?
   
Reply With Quote
Old
  (#82)
Portman87
Member Guru
 
Portman87's Avatar
 
Videocard: XFX 6870 DD 920/1130 1GB
Processor: PII 955 C3 4GHz NB 2.6GHz
Mainboard: ASRock 970 Extreme3
Memory: 2x2DDR3 1600 Kingston BLU
Soundcard: ALC892 SPA2602/10
PSU: FSP Group AURUM GOLD 700W
Default 03-23-2012, 12:33 | posts: 96 | Location: Bulgaria

After removing this driver i got back to WHQL 12.2 but installing with WARNINGS in the end of the installation.After restart i got 2 or 3 crashes and GPU-Z is not showing OpenCL.I have remove 2 times 12.2 and installing again using driver sweeper but every time i got WARNINGS at the end of the installation and OpenCL in GPU-Z is missing and some random crashes at windows startup.I fix the problem using Atiman Uninstaller 6.3.1.The program completely remove all leftovers and i install 12.2 without errors and now GPU-Z is showing OpenCL.Sorry for the bad english.
   
Reply With Quote
Old
  (#83)
The Mac
Maha Guru
 
Videocard: Sapphire R9-290 Vapor-X
Processor: i7-4970K
Mainboard: Asus Z97-A
Memory: Corsair Vengence Pro 16GB
Soundcard: X-Fi Titianum HD
PSU: Corasir AX750
Default 03-23-2012, 14:49 | posts: 2,400 | Location: USA

also, you need to run windows update because it doesnt update the c++ libraries...
   
Reply With Quote
Old
  (#84)
Portman87
Member Guru
 
Portman87's Avatar
 
Videocard: XFX 6870 DD 920/1130 1GB
Processor: PII 955 C3 4GHz NB 2.6GHz
Mainboard: ASRock 970 Extreme3
Memory: 2x2DDR3 1600 Kingston BLU
Soundcard: ALC892 SPA2602/10
PSU: FSP Group AURUM GOLD 700W
Default 03-23-2012, 18:10 | posts: 96 | Location: Bulgaria

Everything is fine for now thanks to Atiman Uninstaller 6.3.1.
   
Reply With Quote
Old
  (#85)
Rich_Guy
Ancient Guru
 
Rich_Guy's Avatar
 
Videocard: MSi Gaming 290X 1080/1300
Processor: i7 920 D0
Mainboard: Biostar Tpower x58
Memory: 6GB Corsair DDR3
Soundcard: Xonar DX - Logi. X-530s
PSU: Corsair AX860w
Default 03-23-2012, 19:54 | posts: 9,212 | Location: UK

These are working fine for me so far
   
Reply With Quote
 
Old
  (#86)
tty8k
Member Guru
 
Videocard: Ati 5850
Processor: Q6600@3.4GHz
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: Enermax 600W
Default 03-23-2012, 21:22 | posts: 51

Quote:
Originally Posted by Portman87 View Post
After removing this driver i got back to WHQL 12.2 but installing with WARNINGS in the end of the installation.After restart i got 2 or 3 crashes and GPU-Z is not showing OpenCL.I have remove 2 times 12.2 and installing again using driver sweeper but every time i got WARNINGS at the end of the installation and OpenCL in GPU-Z is missing and some random crashes at windows startup.I fix the problem using Atiman Uninstaller 6.3.1.The program completely remove all leftovers and i install 12.2 without errors and now GPU-Z is showing OpenCL.Sorry for the bad english.
Can you test it with GPUCapsViewer? Showing it installed doesn't mean it works, trust me.
   
Reply With Quote
Old
  (#87)
erode
Newbie
 
Videocard: AMD 7970
Processor: Intel 2500K
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: HX850
Default 03-23-2012, 21:41 | posts: 4

finally a release that can replace the rc11 on 7970 crossfire and pwns it in every area

the ssaa improvements are very nice and is running a lot faster on all dx11 titles i play (bf3, saints row, civ5)

all skyrim flickers and artifacts are fixed...frames now rarely dip below 100fps at 2560x1600

ccc works well. none of the problems others reported. this was simply uninstalling rc11, reboot, install new drivers

overclock via ab is working fine but then i have unlocked bioses flashed across the cards
   
Reply With Quote
Old
  (#88)
BugMeister
Member Guru
 
Videocard: 2xHD7870Ghz-2G crossfire
Processor: i7 965(Extreme Edition)
Mainboard: FoxConn BloodRage
Memory: 3 x 4G Dominator-tripled
Soundcard: Creative X-Fi (onboard)
PSU: PowerStation 1200w
Post 03-23-2012, 22:15 | posts: 81 | Location: UK

Quote:
Originally Posted by Portman87 View Post
After removing this driver i got back to WHQL 12.2 but installing with WARNINGS in the end of the installation.After restart i got 2 or 3 crashes and GPU-Z is not showing OpenCL.I have remove 2 times 12.2 and installing again using driver sweeper but every time i got WARNINGS at the end of the installation and OpenCL in GPU-Z is missing and some random crashes at windows startup.I fix the problem using Atiman Uninstaller 6.3.1.The program completely remove all leftovers and i install 12.2 without errors and now GPU-Z is showing OpenCL.Sorry for the bad english.
spooky..
it runs perfectly on mine..
BF3 and Skyrim are OK with crossfire and the 12.4 looks a winner..

this 12.4 driver, on my my system, averages over 90 fps
via Heaven Benchmark (at 1280x1024 - with 8/8)

- which ain't bad at all..!!
   
Reply With Quote
Old
  (#89)
ceesay
Master Guru
 
ceesay's Avatar
 
Videocard: GTX-780s 3 WAY-SLI- H20
Processor: Intel 5960X -H20 4.6Ghz
Mainboard: Asus X99 Deluxe Intel X99
Memory: Corsair 16GB @ 3000 Mhz
Soundcard: Asus Crystal Sound 2
PSU: Corsair AX1200i Digital
Default 03-23-2012, 22:21 | posts: 261 | Location: liverpool uk

good for me so far ...............thx
   
Reply With Quote
Old
  (#90)
Portman87
Member Guru
 
Portman87's Avatar
 
Videocard: XFX 6870 DD 920/1130 1GB
Processor: PII 955 C3 4GHz NB 2.6GHz
Mainboard: ASRock 970 Extreme3
Memory: 2x2DDR3 1600 Kingston BLU
Soundcard: ALC892 SPA2602/10
PSU: FSP Group AURUM GOLD 700W
Thumbs up 03-23-2012, 22:24 | posts: 96 | Location: Bulgaria

Quote:
Originally Posted by tty8k View Post
Can you test it with GPUCapsViewer? Showing it installed doesn't mean it works, trust me.
Just tested its ok the second problem was the pc crash but now its ok after clean uninstall with Atiman Uninstaller 6.3.1. and latest WHQL.
   
Reply With Quote
Old
  (#91)
GhostXL
Ancient Guru
 
GhostXL's Avatar
 
Videocard: ZOTAC GTX 980 @ 1510/7800
Processor: i7 4790K @ 4.8ghz on H90
Mainboard: ASUS Maximus VII HERO Z97
Memory: G.Skill Trident DDR3 2667
Soundcard: Sound Blaster Z
PSU: CORSAIR AX1200 watt
Default 03-23-2012, 23:13 | posts: 5,673 | Location: PA, USA

Driver is working great here. Cat 12.4 beta is all green lights. Everything works as it did in the 8.95.5's.

OpenCL is finally checked in GPUZ also. I don't have the clock issue others report though.
   
Reply With Quote
Old
  (#92)
Eluder
Newbie
 
Videocard: MSI GTX 680 Lightning
Processor: Intel i7-2600k
Mainboard: Asus P8P67 Deluxe
Memory: 16GB G.Skill Ripjaws X
Soundcard:
PSU: Seasonic M12D-850W
Default 03-23-2012, 23:43 | posts: 41

Should we be using 12.2 CAP1's with these or no CAPs at all?
   
Reply With Quote
Old
  (#93)
GhostXL
Ancient Guru
 
GhostXL's Avatar
 
Videocard: ZOTAC GTX 980 @ 1510/7800
Processor: i7 4790K @ 4.8ghz on H90
Mainboard: ASUS Maximus VII HERO Z97
Memory: G.Skill Trident DDR3 2667
Soundcard: Sound Blaster Z
PSU: CORSAIR AX1200 watt
Default 03-24-2012, 00:16 | posts: 5,673 | Location: PA, USA

Quote:
Originally Posted by Eluder View Post
Should we be using 12.2 CAP1's with these or no CAPs at all?
CAP 12.2's work fine here. I see no issue.
   
Reply With Quote
Old
  (#94)
AdamK47
Master Guru
 
Videocard: Verite V1000 & Voodoo 4MB
Processor: Pentium 166C
Mainboard: Intel 430HX
Memory: 24MB EDO SIMM
Soundcard: AWE64
PSU: Enermax 200W
Default 03-24-2012, 01:15 | posts: 188 | Location: Earth

Anyone played with the OpenGL portion of these drivers? They are apparently the only thing updated over the previous 8.96 drivers.
   
Reply With Quote
Old
  (#95)
GhostXL
Ancient Guru
 
GhostXL's Avatar
 
Videocard: ZOTAC GTX 980 @ 1510/7800
Processor: i7 4790K @ 4.8ghz on H90
Mainboard: ASUS Maximus VII HERO Z97
Memory: G.Skill Trident DDR3 2667
Soundcard: Sound Blaster Z
PSU: CORSAIR AX1200 watt
Default 03-24-2012, 01:56 | posts: 5,673 | Location: PA, USA

Quote:
Originally Posted by AdamK47 View Post
Anyone played with the OpenGL portion of these drivers? They are apparently the only thing updated over the previous 8.96 drivers.
This set is vastly different from the last 8.96. The fact that Crossfire works in BF3 and Alan Wake proves this.
   
Reply With Quote
Old
  (#96)
Eoma
Newbie
 
Videocard: Sapphire 7950 OC edition
Processor: C2Q 9550 @ 3.41Ghz
Mainboard: Asus MAximus II Formula
Memory: Dominator DDR-1066 6GB
Soundcard: Asus Xonar D2S
PSU: Gigabyte Odin GT 850W
Default 03-24-2012, 04:17 | posts: 19 | Location: Malaysia

Nope Portal 2 doesn't work with these and a single 7950 (CAPS or no CAPS).
   
Reply With Quote
Old
  (#97)
Erizo
Newbie
 
Videocard: Sapphire HD 7950 3 GB
Processor: Intel Core i5 3570k @ 4.4
Mainboard: ASUS Maximus V Formula
Memory: G.Skill DDR3 8GB 1600 Mhz
Soundcard: Corsair Vengeance 2000
PSU: Corsair TX650W
Default 03-24-2012, 04:36 | posts: 27 | Location: Puerto Rico

Quote:
Originally Posted by Eoma View Post
Nope Portal 2 doesn't work with these and a single 7950 (CAPS or no CAPS).
Confirmed, Portal2.exe opens then closes by itself.
   
Reply With Quote
Old
  (#98)
SolidBladez
Ancient Guru
 
Videocard: 2x 7950 Boost
Processor: Intel i7 4770K @ 4.3GHz
Mainboard: ASRock Z87 Extreme6
Memory: Samsung 30nm 8GB DDR3
Soundcard:
PSU: NZXT Hale 90 550W
Default 03-24-2012, 08:44 | posts: 3,718 | Location: CO

Holy crap these were horrible for me. It played fine with my single 7970 but when I added another for Crossfire I ran into BSODs (ATI driver message) and freezing anytime I opened up GPU-Z or CCC. I also tried this driver on another setup which had a 7750 and had nearly the same issue.

Back to 8.950.5.
   
Reply With Quote
Old
  (#99)
ghost_one
Member Guru
 
Videocard: GeForce GTX 680
Processor: Core i7 3770K @ 4.6Ghz
Mainboard: Gigabyte UD5H
Memory: 2x4Gb TeamGroup CL9 2133
Soundcard: Auzentech Forte
PSU: Corsair 750HX
Default 03-24-2012, 09:57 | posts: 56 | Location: Romania

should i use the latest CAPs with these or are they included ?
   
Reply With Quote
Old
  (#100)
Mikedogg
Banned
 
Videocard: Radeon HD 4650M 1GB
Processor: Intel Core i7 720QM
Mainboard: Dell studio 1747
Memory: 4GB DDR3
Soundcard: IDT JBL SRS Premium Sound
PSU: 130Watt Adapter
Default 03-24-2012, 10:17 | posts: 2,865 | Location: The Freak Show - Earth.

There is an improvement with "Direct 3D" with this driver release, but "Opengl" suffers quite a lot.

http://benchmark3d. com/amd-catalyst-12-4-beta-8-96-15-march-benchmark
(Remove space)


Not sure, but I think AMD only optimize the last two maybe three generations of their GPU'S .
If you are a 4xxx user or earlier like myself, your card will be supported, but don't expect it to be optimized for performance/image quality.
   
Reply With Quote
Reply

Tags
amd drivers still suck

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.