Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Hardware > Network questions and troubleshooting
Network questions and troubleshooting Does it work or doesn't it ? Discuss it here.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Download slower than upload
Old
  (#1)
WeaZel
 
Videocard:
Processor:
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU:
Default Download slower than upload - 09-01-2002, 14:25 | posts: n/a

So I got the Bell Sympatico Ultra....I did a speed test and got 453 down and 560 up...when it should be at least 1500 down 560 up, it's a 3mb/640up connection.

Any ideas?

I downloaded Dr.TCP...set my MTU to 1492

my rwin is at 28800
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
SyNaPs
Maha Guru
 
SyNaPs's Avatar
 
Videocard: ATI 9700 AIW Pro
Processor: AMD 2400xp
Mainboard: Asus A7N8X Deluxe
Memory: 2 X 256 Corsair XMS CAS2 Pc3200
Soundcard:
PSU: 3000/640 DSL w/Linksys Router
Default 09-04-2002, 16:05 | posts: 1,153 | Location: Ottawa,Canada

Weazel, Where abouts are you in Ontario.. after seeying your post I checked out bells HSP site..

What type of modem do you have? Does bell provide the modem or do you have to buy it? I'm considering going to the them but I'm out in Orleans, Ottawa.. not very close to the central station dunno if its going to be worth it.
   
Reply With Quote
Re: Download slower than upload
Old
  (#3)
finger
Member Guru
 
Videocard: X800XT pe
Processor: AMD 64 3400+
Mainboard: Asus K8V Deluxe se
Memory: 2 gigs
Soundcard:
PSU:
Default Re: Download slower than upload - 09-04-2002, 16:27 | posts: 105 | Location: Atlantic city n.j.

Quote:
Originally posted by WeaZel
So I got the Bell Sympatico Ultra....I did a speed test and got 453 down and 560 up...when it should be at least 1500 down 560 up, it's a 3mb/640up connection.

Any ideas?

I downloaded Dr.TCP...set my MTU to 1492

my rwin is at 28800
Goto www.dslreports.com (its not just for DSL its for all broadband connections) they have alot of good info and a great forums. Also run some of the tests on there test page. I always use the tweak test and the speed test. The tweak test lets you know if your settings are optimized.

My MTU is 1500 and my rwin is 32767
   
Reply With Quote
Re: Re: Download slower than upload
Old
  (#4)
WeaZel
 
Videocard:
Processor:
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU:
Default Re: Re: Download slower than upload - 09-05-2002, 02:51 | posts: n/a

Quote:
Originally posted by finger

Goto www.dslreports.com (its not just for DSL its for all broadband connections) .....
Der.....where do ya think i got my info from?

I can't seem to break the 663 download. A buddy who's on cable's getting 2000+. My DSL's rated at 3000/640. My upload's on par. I dunno. I think maybe I was supposed to get a new modem but bell's on crack i'll have to call 'em tomorrow. If i don't get a new 3mb modem then i'm going to cable and suggest anyone else to too.
   
Reply With Quote
 
Re: Re: Re: Download slower than upload
Old
  (#5)
finger
Member Guru
 
Videocard: X800XT pe
Processor: AMD 64 3400+
Mainboard: Asus K8V Deluxe se
Memory: 2 gigs
Soundcard:
PSU:
Default Re: Re: Re: Download slower than upload - 09-05-2002, 03:13 | posts: 105 | Location: Atlantic city n.j.

Quote:
Originally posted by WeaZel


Der.....where do ya think i got my info from?
Doh..... sorry Try CyberTweaks look at http://www.majorgeeks.com/ (on their front page today) pick the one for you OS and Connection type. It gave me a big speed boost.
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
Ant
Don Michael Corleone
 
Ant's Avatar
 
Videocard: 2 x Inno3D 9600GT 512MB
Processor: Intel CORE2 6700
Mainboard: ASUS P5N32
Memory: G Skill 4GB DDR2 @ 1066
Soundcard: Eltax Moniter 3 + Cambrid
PSU: BeQuiet! 1kW Dark Power
Default 09-05-2002, 10:59 | posts: 6,829 | Location: UK

weez, grab a little proggie called network LED (just search google), then get a big download going from somewhere like here or tucows. Network LED will show a real time transfer rate.

Sometimes those reports do mess up, especially on stupid fast connections like yours, and when they are under stress.

Otherwise spank their arses !
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
WeaZel
 
Videocard:
Processor:
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU:
Default 09-05-2002, 13:35 | posts: n/a

ya i'm gonna look into cable net.....a buddies gettin'......wait i already said that.
   
Reply With Quote
Old
  (#8)
Sphinx
 
Videocard:
Processor:
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU:
Default 09-13-2002, 20:01 | posts: n/a

just call Bell tech support, they will probably fix your problems
   
Reply With Quote
Old
  (#9)
Sphinx
 
Videocard:
Processor:
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU:
Default 09-13-2002, 20:03 | posts: n/a

btw, were abouts in ontario do you live?? im near Peterboro and im using Cogeco Cable internet, its awesome, 2200 down and 384 up, and $45/month.. nearly as good as Bell Ultra and nearly $30 bucks cheaper
   
Reply With Quote
Old
  (#10)
Ice Cold
Guru of 3D Bartender
 
Videocard: Abit GeForce 3
Processor: Dual MP2600+
Mainboard: Tyan Tiger MPX
Memory: 1024mb DDR
Soundcard: SB Live Plat + 5.1 Yamaha amp
PSU: 10K SCSI disks + Server Gbit nic
Default 09-14-2002, 23:42 | posts: 6,187 | Location: belgium

adsl , should be 1024down and 128 up

test 1 : 519down, 160 up
test 2 : 768down, 156 up
test 3: 744down, 160 up

other server
test1: 812down, 164up
test2: 792down, 164up
test3: somethint like this
   
Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.