Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Videocards > Videocards - AMD - ATI Drivers Section
Videocards - AMD - ATI Drivers Section In this section you can discuss everything Catalyst related. AMD Catalyst drivers are for all AMD ATI based graphics cards. This is also the place to discuss modified Catalyst drivers.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
11.6 CAP1 Released
Old
  (#1)
GrandMax
Master Guru
 
Videocard: GTX 680 @ 1270Hz
Processor: AMD 1055t 3.5 GHz
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: Corsair 850W
Default 11.6 CAP1 Released - 06-16-2011, 03:07 | posts: 191

Catalyst 11.6 CAP1

Hopefully there is more than just the release notes:
  • Dungeon Siege III Forced on Anti-Aliasing through the Catalyst Control Center has been disabled

http://www.rage3d.com/cap/profiles/A..._11.6_CAP1.exe

Enjoy!
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
Neo Cyrus
Ancient Guru
 
Neo Cyrus's Avatar
 
Videocard: XFX HD 6970 @ 1015/6400
Processor: Xeon W3530 @ 4GHz
Mainboard: GA-X58A-UD3R Rev. 2.0
Memory: 6GB DDR3-2000 9-9-9-24-1T
Soundcard: SB ZxR + DT 990 Pro-250
PSU: Antec High Current 900W
Default 06-16-2011, 03:16 | posts: 7,512 | Location: GTA, Canada

Lolwut? Why would they disable forcing settings through the Crap Control Center? Is the performance hit through the CCC really that bad and glitched? Oh well, RadeonPro is still doing its job.
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
panoulhs007
Member Guru
 
panoulhs007's Avatar
 
Videocard: HD6950 Moded Crossfire
Processor: Core i7 930@4.0ghz
Mainboard: Asus Rampage 3 Extreme
Memory: 3x2 Corsair Dominator1600
Soundcard: Asus Xonar D2X
PSU: Chieftec 1200watt
Default 06-16-2011, 03:32 | posts: 74 | Location: Geece

Thank you very much GrandMax !!!!
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
Plug2k
Maha Guru
 
Videocard: MSI -R9-295X2 8GB -4GB
Processor: i7 4790k @4.8ghz [Delid]
Mainboard: Gigabyte-z97soc Force
Memory: 2x Averix 2133 CL9 8GB 16
Soundcard: Creative ZXR + Sen650s
PSU: OCZ ZX 1250w PSU
Default 06-16-2011, 10:31 | posts: 1,107 | Location: Uk

Yet AMD/ATI with yet another piss poor job at fixing what really needs to be fixed

WTF kind of release notes are those.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#5)
Fred DM
Newbie
 
Videocard: Sapphire 5870 Vapor-X
Processor: Intel Core i5 750
Mainboard: Asus P7P55D-E
Memory: DDR3 8GB Corsair
Soundcard: RealTek HD Audio
PSU: Corsair 650W
Default 06-16-2011, 11:07 | posts: 25

why exactly would you release new software just to disable an optional feature?!?

also, what is it with disabling forced AA in practically every new CAP release? do they actually ever add something or only ever remove options and features?
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
AbjectBlitz
Ancient Guru
 
AbjectBlitz's Avatar
 
Videocard: R290 PColorPCS+ 1250/1620
Processor: i7 2700k @ 5Ghz H80
Mainboard: Asus P8Z68-V Gen3
Memory: 8gb RipJaws @ 2133 mhz
Soundcard: X-FI Fatal1ty pro
PSU: Crosair TX 750W
Default 06-16-2011, 11:23 | posts: 3,380 | Location: United Kingdom

It's like they are forced to release 1 every month even if it is a useless pointless one.
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
chaotic1
Ancient Guru
 
Videocard: PowercolorHD6970 2GB dead
Processor: PHENOM II 1100T X6 @4Ghz
Mainboard: CrosshairIV Formula 890FX
Memory: RipJawX PC3-12800C9 2x4gb
Soundcard: OnBoard
PSU: CM Silent Pro M1000W
Default 06-16-2011, 13:33 | posts: 2,853

this is for download on amd but gives me a unsafe file warning with the download manager in ie9
   
Reply With Quote
Old
  (#8)
DarthElvis
Master Guru
 
Videocard: MSI R9 290 TF Gaming
Processor: AMD 8350 @ 4.7
Mainboard: ASUS Sabertooth 890fx 2.0
Memory: 8GCorsair Vengeance 1866
Soundcard: ASUS Xonar D2X
PSU: Seasonic 850W
Default 06-16-2011, 15:44 | posts: 199

Great. Another game with AA removed, good going ATI. idiots.
   
Reply With Quote
Old
  (#9)
Rich_Guy
Ancient Guru
 
Rich_Guy's Avatar
 
Videocard: MSi Gaming 290X 1080/1250
Processor: i7 5930K
Mainboard: ASUS X99-A
Memory: 16GB Corsair DDR4 2666MHz
Soundcard: ASUS Xonar DX
PSU: Corsair AX860w
Default 06-16-2011, 16:38 | posts: 9,627 | Location: UK

CAP supposedly also includes the Witcher 2 fix.

CatCreator :-

Quote:
BTW Catalyst 11.6 by itself does not have the Witcher 2 fix - you need either Cat 11.5 CAP5 or Cat 11.6 CAP1 (coming soon)
   
Reply With Quote
Old
  (#10)
JonasBeckman
Ancient Guru
 
JonasBeckman's Avatar
 
Videocard: R9 290 Tri-X Vapor-X OC
Processor: i7-3930K @ 4.1Ghz
Mainboard: Asus Rampage IV Extreme
Memory: Corsair Vengeance 16GB
Soundcard: Asus ROG Phoebus
PSU: Corsair AX 1200W
Default 06-16-2011, 16:59 | posts: 10,069 | Location: Sweden

Don't they normally contain the previous CAP updates though?
(In this case 11.5 CAP5, sometimes stuff is removed or altered however, I can just see the basics via hex editing the .dll's though and as such can't dig into these files to see or compare exactly.)

That said what is this with disabling enforced AA, is it incompatible or non-working (If so why does it even matter.) or causes a performance hit or Crossfire problem?

Weird "fix" as it's of little actual use.
(Might be different with a newer card with SSAA capabilities or MLAA and similar though, still these profile updates usually do little but they've probably accumulated a bunch of fixes by now albeit as far as I'm aware most of it should be in the driver code now outside of this new one and the above catalyst profile of course due to how recent they are compare to when the driver went in for WHQL signing.)
   
Reply With Quote
 
Old
  (#11)
GrandMax
Master Guru
 
Videocard: GTX 680 @ 1270Hz
Processor: AMD 1055t 3.5 GHz
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: Corsair 850W
Default 06-16-2011, 18:42 | posts: 191

The latest CAP contains all the previous updates.

Keep in mind that:

- Uninstall current CAP before install (in Control panel, Program/Feature)
- Reboot after installing for the CAP to take effect.
   
Reply With Quote
Old
  (#12)
Rich_Guy
Ancient Guru
 
Rich_Guy's Avatar
 
Videocard: MSi Gaming 290X 1080/1250
Processor: i7 5930K
Mainboard: ASUS X99-A
Memory: 16GB Corsair DDR4 2666MHz
Soundcard: ASUS Xonar DX
PSU: Corsair AX860w
Default 06-16-2011, 18:58 | posts: 9,627 | Location: UK

The latest CAPS don't contain all previous CAP updates, its the latest drivers that AMD say contain all previous CAPS, but they are wrong, for example, the 11.6's are dated the 24th May, but were no released till the 15th June, now thats about 3 weeks later, the CAPS are weekly, so id like to know, how they can contain 3 weeks worth of CAPS, that were released, after their latest drivers were already finished and signed off by Microsoft.
   
Reply With Quote
Old
  (#13)
perosmct
Banned
 
Videocard: unknown
Processor: unknown
Mainboard: unknown
Memory: unknown
Soundcard: unknown
PSU: unknown
Default 06-16-2011, 20:21 | posts: 1,072 | Location: unknown

newer caps are always containing all previous fixes, if something doesn't work like before it's removed on demand for conflicting issues or compatibility problems...that's it...end...
   
Reply With Quote
Old
  (#14)
lionhair
Newbie
 
Videocard: Radeon HD6850 1GB
Processor: Core 2 Quad Q8200 @ 2.33
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: Crosair 750W
Default 06-16-2011, 20:36 | posts: 2

The AA in-game on DS3 dont work for me. I can set to 8x, but i dont see any diference. The image still aliased.

Looks like its bugged or dont work properly on Ati cards.
   
Reply With Quote
Old
  (#15)
Rich_Guy
Ancient Guru
 
Rich_Guy's Avatar
 
Videocard: MSi Gaming 290X 1080/1250
Processor: i7 5930K
Mainboard: ASUS X99-A
Memory: 16GB Corsair DDR4 2666MHz
Soundcard: ASUS Xonar DX
PSU: Corsair AX860w
Default 06-16-2011, 21:47 | posts: 9,627 | Location: UK

Quote:
Originally Posted by perosmct View Post
[B]newer caps are always containing all previous fixes
They can't do, look at the size of the latest CAP on the AMD website (its less than a mb), now surely if that CAP contained every single CAP previously, it would be a lot bigger than that.

Last edited by Rich_Guy; 06-16-2011 at 22:06.
   
Reply With Quote
Old
  (#16)
asder00
Don Di Driver
 
asder00's Avatar
 
Videocard: R9 290 4GB @ 1100/1400
Processor: i7 3770k @ 4.7GHz
Mainboard: ASUS P8Z77-V PRO
Memory: 8GB G.Skill @ 2133Mhz CL9
Soundcard: X-FI Xtreme Music
PSU: CoolerMaster 850W
Default 06-16-2011, 22:04 | posts: 1,031 | Location: iTALY

Quote:
Originally Posted by Rich_Guy View Post
They can't do, look at the size of the latest CAP on the AMD website (its less than a mb), now surely if that CAP contained every single CAP previously, it would be a lot bigger than that.
What perosmct said it's right.
It's a very little code change inside the atiapfxx.blb file between caps,(just the name of the game/exe and the code for it) if you take a look at previous releases you will see that it increase every time by 2 kb or less.
Example:
11.6 cap 1 170 KB (174.704 byte)
11.5 cap 5 170 KB (174.448 byte)
11.5 cap 4 168 KB (172.664 byte)
11.5 cap 3 167 KB (171.952 byte)
   
Reply With Quote
Old
  (#17)
Rich_Guy
Ancient Guru
 
Rich_Guy's Avatar
 
Videocard: MSi Gaming 290X 1080/1250
Processor: i7 5930K
Mainboard: ASUS X99-A
Memory: 16GB Corsair DDR4 2666MHz
Soundcard: ASUS Xonar DX
PSU: Corsair AX860w
Default 06-16-2011, 22:08 | posts: 9,627 | Location: UK

Ahh i see, my apologies


*goes off ta bed
   
Reply With Quote
Old
  (#18)
MBerkO
Newbie
 
Videocard: ASUS GTX 760 OC 2 GB
Processor: AMD Phenom II X6 1090T BE
Mainboard: MSI 890GXM-G65
Memory: CORSAIR Vengeance 8 GB
Soundcard:
PSU: High Power Absolute 1000W
Default 06-16-2011, 23:45 | posts: 17 | Location: Ankara

I still have flickering on Shift 2 with HD 5970 and 11.6 CAP1. How to solve this problem?
   
Reply With Quote
Old
  (#19)
GrandMax
Master Guru
 
Videocard: GTX 680 @ 1270Hz
Processor: AMD 1055t 3.5 GHz
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: Corsair 850W
Default 06-17-2011, 00:26 | posts: 191

Quote:
Originally Posted by MBerkO View Post
I still have flickering on Shift 2 with HD 5970 and 11.6 CAP1. How to solve this problem?
Best option is to ditch the game. I guarentee you no more problems.

With respect to CAPS and their content, having only the latest cap is always ok. Don't stack up CAPS or your games will stop working properly. That being said, I think Rich_Guy is right that new drivers also have the cap embedded. Many people install latest drivers without CAPS and get good crossfire scaling.
   
Reply With Quote
Old
  (#20)
Netherwind
Maha Guru
 
Netherwind's Avatar
 
Videocard: MSI 970 4GB SLI 1500MHz
Processor: Intel i5 3570K 4400MHz
Mainboard: MSI Z77A-GD55
Memory: Corsair 16GB Ven. 1600MHz
Soundcard: Onboard Audio
PSU: Corsair 850W HX
Default 06-17-2011, 00:50 | posts: 1,634 | Location: Sweden

I'll check Witcher 2 dissapearing health bars with this CAP in a moment.
Hoping for the best.
   
Reply With Quote
Old
  (#21)
MBerkO
Newbie
 
Videocard: ASUS GTX 760 OC 2 GB
Processor: AMD Phenom II X6 1090T BE
Mainboard: MSI 890GXM-G65
Memory: CORSAIR Vengeance 8 GB
Soundcard:
PSU: High Power Absolute 1000W
Default 06-17-2011, 01:01 | posts: 17 | Location: Ankara

Quote:
Originally Posted by GrandMax View Post
Best option is to ditch the game. I guarentee you no more problems.

With respect to CAPS and their content, having only the latest cap is always ok. Don't stack up CAPS or your games will stop working properly. That being said, I think Rich_Guy is right that new drivers also have the cap embedded. Many people install latest drivers without CAPS and get good crossfire scaling.
I haven't tried 11.6 on Shift 2 without any CAP yet. But, I tried older drivers on Shift 2 without any CAP, I got bad scalling.
   
Reply With Quote
Old
  (#22)
Netherwind
Maha Guru
 
Netherwind's Avatar
 
Videocard: MSI 970 4GB SLI 1500MHz
Processor: Intel i5 3570K 4400MHz
Mainboard: MSI Z77A-GD55
Memory: Corsair 16GB Ven. 1600MHz
Soundcard: Onboard Audio
PSU: Corsair 850W HX
Default 06-17-2011, 01:29 | posts: 1,634 | Location: Sweden

Quote:
Originally Posted by Netherwind View Post
I'll check Witcher 2 dissapearing health bars with this CAP in a moment.
Hoping for the best.
Health bars still not visible -.-
One must be patient owning a CFX...takes time for drivers and CAPs to fully support a game :/
   
Reply With Quote
Old
  (#23)
Scyphe
Master Guru
 
Scyphe's Avatar
 
Videocard: MSI Radeon 7950@1150/1700
Processor: Intel Core i5 3570K
Mainboard: MSI Z77-GD65
Memory: G.Skill 4x4GB DDR3
Soundcard: Line6 POD HD300
PSU: Corsair RM750
Default 06-17-2011, 06:14 | posts: 416 | Location: Sweden

Quote:
Originally Posted by DarthElvis View Post
Great. Another game with AA removed, good going ATI. idiots.


In certain games, forcing certain kinds of AA will cause the game to bug (ie. game engine doesn't support forced AA), thus disabling this for those titles saves YOU a lot of whining (well, in this case it didn't help apparently).
   
Reply With Quote
Old
  (#24)
DarthElvis
Master Guru
 
Videocard: MSI R9 290 TF Gaming
Processor: AMD 8350 @ 4.7
Mainboard: ASUS Sabertooth 890fx 2.0
Memory: 8GCorsair Vengeance 1866
Soundcard: ASUS Xonar D2X
PSU: Seasonic 850W
Default 06-17-2011, 15:20 | posts: 199

Quote:
Originally Posted by Scyphe View Post


In certain games, forcing certain kinds of AA will cause the game to bug (ie. game engine doesn't support forced AA), thus disabling this for those titles saves YOU a lot of whining (well, in this case it didn't help apparently).
Sorry bud. Don't need ATI to save me from anything. I can see for myself if AA is working or not. Waste of time to add this type of thing to any CAP for any game. If you can't figure out something doesn't work, then you shouldn't be dicking around with your settings anyways.
   
Reply With Quote
Old
  (#25)
WhiteLightning
Don Illuminati
 
WhiteLightning's Avatar
 
Videocard: EVGA 780GTX ACX
Processor: i7-2600k HT @ 4.5 +H70 PP
Mainboard: MSI Z77A-GD65 GAMING
Memory: Gskill 2133Mhz 8GB
Soundcard: Onboard
PSU: Corsair 1000 watt
Default 06-17-2011, 15:22 | posts: 23,629 | Location: Netherlands

cant you force the AA with radeon pro (other profiles) ?

its what AMD never thinks about in my experience.
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.