Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > General > Games, Gaming & Game-demos
Games, Gaming & Game-demos You can talk about the latest games here and more ..


Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
Old
  (#1726)
Damien_Azreal
Ancient Guru
 
Damien_Azreal's Avatar
 
Videocard: Palit Nvidia GTX460 1GB
Processor: AMD Phenom IIX4 965 Black
Mainboard: Gigabyte GA-890GPA-UD3H
Memory: 8GB Corsair DDR3 1600ghz
Soundcard: Creative X-Fi XtremeGamer
PSU: Thermaltake Evo-Blu 650w
Default 04-07-2012, 06:36 | posts: 4,063 | Location: Kansas, USA

I didn't touch MP at all... as 1, I hate MP in any and every game. And 2, MP has absolutely no place in the ME universe.
My EMS was only at 3,500 and I had the option for the Synthesis ending. And as far as I can tell... there no are "special" requirements to unlocking the synthesis endings.

If your EMS is under 1,750 you will automatically be assigned an ending based on what you did at the Collector base in ME2.
Other then that, the only "known" requirement for unlocking all three options is a EMS of 2,800.


Personally, I see Synthesis as the worst of the three options as it doesn't actually "fix" anything. And forces all life in the galaxy into a state none of them (or Shepard) wanted until the last five minutes when it (and the other two lame options) was forced upon us.

Destroy the Reapers, IMO, is the only ending that feels right. Considering that was the goal from the start. To destroy the Reapers.
Though, the "destroy" option is flawed and even though it rids the galaxy of the Reapers... is horrible in itself.
Since it "kills" all synthetic life. So... I spent that time and effort to help Legion, and bring peace between the Geth and Quarians. Saved both races.
Even had the Geth helping the Quarians repopulating their home world, and helping them boost their immune systems so they could live on their planet without their suits.

Welp, to bad the "destroy" option kills the Geth. Removing that help for the Quarians. Also... blowing up the Mass Relays so hell, the Quarians can't even get back to their home planet, THE PLANET THEY JUST NOW RECOVERED, so they can't even enjoy it.
Makes me feel like an ass... as I pushed to help Tali get that back. Only to yank it away at the end. Awesome.
What about Edi? She's synthetic. And was on Earth with me (EVERYONE of your crew is on Earth). So.... set off the explosion... she's dead. Great. Joker will be happy.
OH wait, he ditched the fight about ten minutes ago to go home and check his Tivo or some ****.

I don't know. Just... I personally feel the Destroy (or Red option) ending is the best in fitting with the themes of the game. And the initial goal of removing the Reaper threat from the galaxy.
Only, even that option is horribly flawed and doesn't do as much good as it should.
   
 
Old
  (#1727)
The Michael
Maha Guru
 
The Michael's Avatar
 
Videocard: MSI GTX 680 Lightning
Processor: Intel i7 860 @3.6
Mainboard: Gigabyte GA-P55-UD5
Memory: 8GB DDR3 1600
Soundcard: Realtek HD Audio / G35
PSU: Coolermaster 750W
Default 04-07-2012, 15:11 | posts: 1,458

I was just thinking about what kind of game set in this universe they could do next.

A Freelancer type of game would be awesome.
Maybe set before or during the Reaper invasion (since none of the endings has been declared canon yet).

You would start selecting your race, and travel through the systems in your small starfighter.
Possible enemies could be the Geth or Collectors, maybe even Batarian pirates or whatever.

Man, that would be awesome.

But knowing EA, they'll most likely build a dumbed down COD like shooter set during the First Contact War.
   
Old
  (#1728)
lucidus
Ancient Guru
 
lucidus's Avatar
 
Videocard: 780
Processor: i7 920 3.7GHz
Mainboard: Asus P6T Deluxe
Memory: 6GB
Soundcard: Onboard
PSU: Corsair TX750
Default 04-07-2012, 15:57 | posts: 5,874 | Location: Dubai

Quote:
Originally Posted by The Michael View Post
I was just thinking about what kind of game set in this universe they could do next.

A Freelancer type of game would be awesome.
Maybe set before or during the Reaper invasion (since none of the endings has been declared canon yet).

You would start selecting your race, and travel through the systems in your small starfighter.
Possible enemies could be the Geth or Collectors, maybe even Batarian pirates or whatever.

Man, that would be awesome.

But knowing EA, they'll most likely build a dumbed down COD like shooter set during the First Contact War.
With all the relays destroyed it'll have to be from another time in the series unless they want to make a Rage/ME post apoc hybrid game

Let's see how they pull off the upcoming dlc, I hope they deliver!
   
Old
  (#1729)
Jae-So
Ancient Guru
 
Jae-So's Avatar
 
Videocard: GTX460OC SLI
Processor: i5 750 @3.6GHz/ H50
Mainboard: Gigabyte P55-UD4
Memory: 8GB
Soundcard: none
PSU: Corsair HX850
Default 04-07-2012, 16:09 | posts: 6,719 | Location: Bristol, UK

Quote:
Originally Posted by DSparil View Post
Thats not true and there has to be more to unlocking the synthesis ending. I have over 4500 effective military strength, 86% readiness and around 5300 military strength and I still don't get it. It must have something to do with choices in either this game, ME2 or both!

Does it have anything to do with how far back you go in the game after achieving over 4000 effective strength?? Now I am wondering if I need to go back on the Normandy, or before the Cerberus mission to get the synthesis ending. I didn't play multi-player until after I finished the game the first time, and I keep reloading at the "return to the citadel" mission..
Yes the EMS needs to be achieved before attacking the Cerberus base
   
 
Old
  (#1730)
Wanny
Ancient Guru
 
Wanny's Avatar
 
Videocard: GTX670 FTW
Processor: i7 3770k 4.5GHz H100i
Mainboard: GA-Z77X-UD5H
Memory: G.Skill Ripjaws X 1866mhz
Soundcard: Xonar DX w/ Z-5500
PSU: XFX PRO750W XXX
Default 04-07-2012, 17:13 | posts: 7,347 | Location: Canada, Quebec

I was the first one to hate MP before it was released and ever since I'm playing with 3 other friends, it's been one of the best MP I played in a while...
   
Old
  (#1731)
MerolaC
Maha Guru
 
MerolaC's Avatar
 
Videocard: Sapphire HD 7970 OC 3Gb
Processor: i5 3570k@H60
Mainboard: ASUS Maximus V Gene
Memory: G.Skill Sniper 1866 8GB
Soundcard: C-SB-Titanium HD PCI-E
PSU: OCZ Fatal1ty G.G. - 750w
Default 04-07-2012, 18:19 | posts: 2,172 | Location: Argentina

Hey guys.
Can anyone be polite to me and please, repost the Coalsced editor for ME3 and the save editor for ME2.
I want to replay ME3 but with some slight changes in the ME2 save and changes on the game graphics for ME3.

Thanks a lot.

BTW.
I'm with all of you that hated the ending. So ****ing depressing and also fcked up (In a way that I can't still not understand it.)

Last edited by MerolaC; 04-07-2012 at 18:23.
   
Old
  (#1732)
Daftshadow
Maha Guru
 
Daftshadow's Avatar
 
Videocard: XFX Radeon HD 7850 2GB
Processor: Intel i5-3570K 3.4GHz
Mainboard: BIOSTAR TZ77B LGA 1155
Memory: Kingston HyperX Blu 8GB
Soundcard:
PSU: Rosewill Xtreme 750W
Default 04-07-2012, 19:30 | posts: 1,015 | Location: California

Quote:
Originally Posted by The Michael View Post
I was just thinking about what kind of game set in this universe they could do next.

A Freelancer type of game would be awesome.
Maybe set before or during the Reaper invasion (since none of the endings has been declared canon yet).

You would start selecting your race, and travel through the systems in your small starfighter.
Possible enemies could be the Geth or Collectors, maybe even Batarian pirates or whatever.

Man, that would be awesome.

But knowing EA, they'll most likely build a dumbed down COD like shooter set during the First Contact War.
i would rather have them use their resources to focus on Dragon Age 3 to make it a much better game than part 2. I know separate Bioware studios work on these two franchises but it wouldn't hurt to team up and make one badass game for a series finale?

After that, they can duly develop another Mass Effect type game or even better make Knights of the Republic 3 or even Neverwinter Nights 3.
   
Old
  (#1733)
Anarion
Ancient Guru
 
Anarion's Avatar
 
Videocard: ASUS GeForce GTX 780 DC2
Processor: Intel Core i7 3770K
Mainboard: ASUS P8Z77-V
Memory: G.SKILL RipjawsX 16 GB
Soundcard: Sound Blaster Zx + HD 595
PSU: SF Golden Green Pro 600W
Default 04-11-2012, 09:51 | posts: 10,517 | Location: Finland

Free MP DLC was released yesterday.
   
Old
  (#1734)
The Michael
Maha Guru
 
The Michael's Avatar
 
Videocard: MSI GTX 680 Lightning
Processor: Intel i7 860 @3.6
Mainboard: Gigabyte GA-P55-UD5
Memory: 8GB DDR3 1600
Soundcard: Realtek HD Audio / G35
PSU: Coolermaster 750W
Default 04-11-2012, 18:58 | posts: 1,458

Mass Effect 3: Alternative Launch Trailer

Fanmade Trailer, absolutely brilliant!
   
Old
  (#1735)
Solfaur
Ancient Guru
 
Solfaur's Avatar
 
Videocard: 2xSLI MSI GTX680Lightning
Processor: i7 3770K| Corsair H100 pp
Mainboard: MSI Z77A-GD65
Memory: 2x4GB Kingston Black 2133
Soundcard: Realtek ALC898| Z-5500
PSU: Nexus RX-1.1K GOLD@1100W
Default 04-11-2012, 21:59 | posts: 4,041 | Location: Romania

Quote:
Originally Posted by Anarion View Post
Free MP DLC was released yesterday.
Yea played some today, the new skins and maps are ok. Din't get to try any of the new weaopns except that krogan shotgunish assault rifle with explosive rounds wich is pretty cool. Not that big of a deal really, but at least it's free.
   
 
Old
  (#1736)
DSparil
Ancient Guru
 
DSparil's Avatar
 
Videocard: HIS 7870 IceQ GHz 2GB
Processor: AMD FX-8320 @4.3 w/YASYA
Mainboard: ASUS M5A97
Memory: 8GB G.Skill 1866
Soundcard: SB X-Fi Xtreme
PSU: TT Toughpower XT 675
Default 04-11-2012, 22:42 | posts: 2,855 | Location: Tampa Bay, FL

Quote:
Originally Posted by Jae-So View Post
Yes the EMS needs to be achieved before attacking the Cerberus base
Alright, I got my EMS over 5000 and I reloaded a save before attacking Chronos Station. This better work, I want that synthesis ending! lol
   
Old
  (#1737)
PhazeDelta1
Ancient Guru
 
PhazeDelta1's Avatar
 
Videocard: EVGA 770 Classified SLI
Processor: Intel i7 4770k
Mainboard: Asus Sabertooth Z87
Memory: 16GB Corsair 2133MHz
Soundcard: Creative SB Z
PSU: Seasonic X-1050
Default 04-26-2012, 09:53 | posts: 12,041 | Location: USA

WTF is going on withh this game? I decided to give it another run through and found out an update has been released since I last played. So i start it up and everything looks like sh!t. Cut scenes and in game. I've got the latest beta drivers installed and even tried the 2 previous WHQL driver. so I know it's not a driver issue. I didnt have this problem the last time I played. Ive reinstalled the game 3 times and still the same problem.



   
Old
  (#1738)
Raiga
Maha Guru
 
Videocard: GPU
Processor: CPU
Mainboard: Chipset
Memory: RAM
Soundcard:
PSU: PSU
Default 04-26-2012, 10:18 | posts: 1,017

Quote:
Originally Posted by Firestorm View Post
WTF is going on withh this game? I decided to give it another run through and found out an update has been released since I last played. So i start it up and everything looks like sh!t. Cut scenes and in game. I've got the latest beta drivers installed and even tried the 2 previous WHQL driver. so I know it's not a driver issue. I didnt have this problem the last time I played. Ive reinstalled the game 3 times and still the same problem.
EA is happy, you brought the game.
   
Old
  (#1739)
PhazeDelta1
Ancient Guru
 
PhazeDelta1's Avatar
 
Videocard: EVGA 770 Classified SLI
Processor: Intel i7 4770k
Mainboard: Asus Sabertooth Z87
Memory: 16GB Corsair 2133MHz
Soundcard: Creative SB Z
PSU: Seasonic X-1050
Default 04-26-2012, 11:15 | posts: 12,041 | Location: USA

LOL your right about that.
   
Old
  (#1740)
PhazeDelta1
Ancient Guru
 
PhazeDelta1's Avatar
 
Videocard: EVGA 770 Classified SLI
Processor: Intel i7 4770k
Mainboard: Asus Sabertooth Z87
Memory: 16GB Corsair 2133MHz
Soundcard: Creative SB Z
PSU: Seasonic X-1050
Default 04-26-2012, 13:17 | posts: 12,041 | Location: USA

I also noticed something in my config file when i was looking over it. I dont remember it being there before I updated.

Code:
[SystemSettings]
Resolution=_800x600
ResX=1920
ResY=1080
FullScreen=True
BorderlessWindow=False
bAllowPostprocessAA=False
MotionBlur=False
DynamicShadows=False
MaxCharacterCinematicLightingPasses=3
SHSecondaryLighting=True
MaxAnisotropy=1
MouseSensitivity=75
UseMouseDampening=True
MPVoiceChatInputDevice=0
MPVoiceChatOutputDevice=0
MPVoiceChatVolume=100
MPVoiceChatMode=0
MPVoiceContinueOnLostFocus=False
UseVSync=False
LensFlares=False
Is there a reson that is there? If you look at the next 2 lines, you can see my current res.

Last edited by PhazeDelta1; 04-26-2012 at 13:21.
   
Old
  (#1741)
Anarion
Ancient Guru
 
Anarion's Avatar
 
Videocard: ASUS GeForce GTX 780 DC2
Processor: Intel Core i7 3770K
Mainboard: ASUS P8Z77-V
Memory: G.SKILL RipjawsX 16 GB
Soundcard: Sound Blaster Zx + HD 595
PSU: SF Golden Green Pro 600W
Default 04-26-2012, 18:11 | posts: 10,517 | Location: Finland

Quote:
Originally Posted by Firestorm View Post
I also noticed something in my config file when i was looking over it. I dont remember it being there before I updated.

Code:
[SystemSettings]
Resolution=_800x600
ResX=1920
ResY=1080
FullScreen=True
BorderlessWindow=False
bAllowPostprocessAA=False
MotionBlur=False
DynamicShadows=False
MaxCharacterCinematicLightingPasses=3
SHSecondaryLighting=True
MaxAnisotropy=1
MouseSensitivity=75
UseMouseDampening=True
MPVoiceChatInputDevice=0
MPVoiceChatOutputDevice=0
MPVoiceChatVolume=100
MPVoiceChatMode=0
MPVoiceContinueOnLostFocus=False
UseVSync=False
LensFlares=False
Is there a reson that is there? If you look at the next 2 lines, you can see my current res.
It's the old resolution. That darkness is more than likely cause by the bolded line.
   
Old
  (#1742)
PhazeDelta1
Ancient Guru
 
PhazeDelta1's Avatar
 
Videocard: EVGA 770 Classified SLI
Processor: Intel i7 4770k
Mainboard: Asus Sabertooth Z87
Memory: 16GB Corsair 2133MHz
Soundcard: Creative SB Z
PSU: Seasonic X-1050
Default 04-26-2012, 21:08 | posts: 12,041 | Location: USA

Holy crap, that was it. I wonder how it got turned off? Ive been pulling my hair out trying to figure out why those shadows looked like that. Thanks man.
   
Old
  (#1743)
PhazeDelta1
Ancient Guru
 
PhazeDelta1's Avatar
 
Videocard: EVGA 770 Classified SLI
Processor: Intel i7 4770k
Mainboard: Asus Sabertooth Z87
Memory: 16GB Corsair 2133MHz
Soundcard: Creative SB Z
PSU: Seasonic X-1050
Default 04-28-2012, 05:47 | posts: 12,041 | Location: USA

Hey Anarion, maybe you can figure this out. Nothing highlights to use/pick up and now I cant go any further. I had this problem at the first door back on earth, the one the husk was trying to get though. I managed to fix that buy uninstalling/reinstalling the game. Tried the same here and still cant get any further.

   
Old
  (#1744)
Jae-So
Ancient Guru
 
Jae-So's Avatar
 
Videocard: GTX460OC SLI
Processor: i5 750 @3.6GHz/ H50
Mainboard: Gigabyte P55-UD4
Memory: 8GB
Soundcard: none
PSU: Corsair HX850
Default 04-28-2012, 23:35 | posts: 6,719 | Location: Bristol, UK

Just got flamed on OCUK for saying this is my favourite game, I will defend this game for as long as it takes because while it failed to live up to the hype it was still very good at doing what it tried to do, it told a story and told it well, loved it. Yes the ending could have been better but the game was still great
   
Old
  (#1745)
DSparil
Ancient Guru
 
DSparil's Avatar
 
Videocard: HIS 7870 IceQ GHz 2GB
Processor: AMD FX-8320 @4.3 w/YASYA
Mainboard: ASUS M5A97
Memory: 8GB G.Skill 1866
Soundcard: SB X-Fi Xtreme
PSU: TT Toughpower XT 675
Default 04-29-2012, 05:22 | posts: 2,855 | Location: Tampa Bay, FL

Quote:
Originally Posted by Jae-So View Post
Just got flamed on OCUK for saying this is my favourite game, I will defend this game for as long as it takes because while it failed to live up to the hype it was still very good at doing what it tried to do, it told a story and told it well, loved it. Yes the ending could have been better but the game was still great
Yes! I completely agree. Call me crazy (as many have) but I actually liked the ending. I maxed out my military readiness, replayed the last couple of missions starting with the Cerberus base and went for the synthesis ending. Whenever you have a franchise so many people love, there is bound to be upset when it concludes. You can't please everyone, especially with an art form.
   
Old
  (#1746)
Xendance
Ancient Guru
 
Videocard: Nvidia Geforce 570
Processor: Intel i7 2600k
Mainboard: Asus P8P67
Memory: 16 GB 1600 MHz DDR3
Soundcard: X-FI Platinum+7.1 system
PSU: Thermaltake Toughpower
Default 04-29-2012, 09:49 | posts: 5,439 | Location: Funland aka Happycamp aka Finland

Quote:
Originally Posted by DSparil View Post
Yes! I completely agree. Call me crazy (as many have) but I actually liked the ending. I maxed out my military readiness, replayed the last couple of missions starting with the Cerberus base and went for the synthesis ending. Whenever you have a franchise so many people love, there is bound to be upset when it concludes. You can't please everyone, especially with an art form.
I didn't like the ending but it's madness to say that the game was bad. It was better compared to 1 and 2 in almost all ways possible. But that's just me.
   
Old
  (#1747)
zer0_c0ol
Maha Guru
 
zer0_c0ol's Avatar
 
Videocard: 2x290xCF
Processor: intel 3930k
Mainboard: rampage iv extreme x79
Memory: 8 gigs kingston hyper x d
Soundcard: audigy 2zs gold
PSU: antec 850 w
Default 04-29-2012, 10:05 | posts: 1,921 | Location: mostar(BIH)

epic game

biggest crap of an ending in gaming history
   
Old
  (#1748)
COD4000
Newbie
 
Videocard: Nvidia GTX680 SLI
Processor: Intel i7-2700k
Mainboard: Asrock Z68 Extreme4 Gen3
Memory: Corsair 8g 1600Mhz
Soundcard: X-Fi Extreme Gamer
PSU: Corsair AX850W
Default 04-29-2012, 10:41 | posts: 21 | Location: UK

I remember while playing through it I was thinking this was the best of the 3. But I think the ending was so crap that most people forget how good the whole game was.
   
Old
  (#1749)
PhazeDelta1
Ancient Guru
 
PhazeDelta1's Avatar
 
Videocard: EVGA 770 Classified SLI
Processor: Intel i7 4770k
Mainboard: Asus Sabertooth Z87
Memory: 16GB Corsair 2133MHz
Soundcard: Creative SB Z
PSU: Seasonic X-1050
Default 04-29-2012, 11:15 | posts: 12,041 | Location: USA

So does anyone have an idea as to why the "use" function isnt working. BSN is completely useless as usual.
   
Old
  (#1750)
Corrupt^
Ancient Guru
 
Corrupt^'s Avatar
 
Videocard: Geforce GTX770 - G2773HS
Processor: Core i7 2600K 4.5Ghz
Mainboard: Gigabyte P67-UD4-B3
Memory: Corsair DDR3 16GB 1600
Soundcard: Essence ST - Sennh. HD650
PSU: Antec Truepower 850W
Default 04-29-2012, 15:13 | posts: 5,094 | Location: Belgium

Quote:
Originally Posted by zer0_c0ol View Post
epic game

biggest crap of an ending in gaming history
Yeah, the game was good. Just the ending was crap.
   
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.