Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Videocards > Benchmark Mayhem
Benchmark Mayhem This section is for you benchmark freaks. Wanna show off your 3D Mark Vantage scores with your brand new GTX 295 SLI or Radeon HD 4870 X2 Crossfire in that Intel Core 2 rig? Then this is your section!


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old
  (#51)
Khalam
Maha Guru
 
Khalam's Avatar
 
Videocard: SLI 580 Lightning 1010mhz
Processor: 2600k 5.6ghz+ht KL370/SS
Mainboard: Asus Maximus IV rev 3
Memory: Elpida Hypers 2216mhz cl8
Soundcard: Samsung z325 1000W HC
PSU: CORSAIR AX1200W
Default 04-07-2011, 12:35 | posts: 883 | Location: Dublin/Ireland

Cowie what cooling do you use? Ill be looking to go water next month up to 200 any tips? ive got jo idea about wc:-[
   
Reply With Quote
 
Old
  (#52)
Dublin_Gunner
Ancient Guru
 
Dublin_Gunner's Avatar
 
Videocard: Sapphire HD7850 2GB
Processor: Athlon II x4 645 @3.7
Mainboard: CrossfireX 890GX
Memory: 4GB
Soundcard:
PSU: Corsair HX 1000
Default 04-07-2011, 12:47 | posts: 4,632 | Location: Dublin, Ireland

Quote:
Originally Posted by Khalam View Post
Cowie what cooling do you use? Ill be looking to go water next month up to 200 any tips? ive got jo idea about wc:-[
If its just for your CPU, you could try a decent enclosed kit, like the Corsair H70. Decent cooling power for a Sandy.

Although, won't cool as much as a custom water kit, but a LOT easier!
   
Reply With Quote
Old
  (#53)
Khalam
Maha Guru
 
Khalam's Avatar
 
Videocard: SLI 580 Lightning 1010mhz
Processor: 2600k 5.6ghz+ht KL370/SS
Mainboard: Asus Maximus IV rev 3
Memory: Elpida Hypers 2216mhz cl8
Soundcard: Samsung z325 1000W HC
PSU: CORSAIR AX1200W
Default 04-07-2011, 13:16 | posts: 883 | Location: Dublin/Ireland

i know its not much but I got us a total of 10points in the last 12h

Last edited by Khalam; 04-07-2011 at 13:23.
   
Reply With Quote
Old
  (#54)
Dublin_Gunner
Ancient Guru
 
Dublin_Gunner's Avatar
 
Videocard: Sapphire HD7850 2GB
Processor: Athlon II x4 645 @3.7
Mainboard: CrossfireX 890GX
Memory: 4GB
Soundcard:
PSU: Corsair HX 1000
Default 04-07-2011, 13:30 | posts: 4,632 | Location: Dublin, Ireland

Quote:
Originally Posted by Khalam View Post
i know its not much but I got us a total of 10points in the last 12h
Thats quite good!

Mostly global scores I see. Cool.

My paltry 6 points or so are all hardware points.

Last edited by Dublin_Gunner; 04-07-2011 at 13:36.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#55)
Khalam
Maha Guru
 
Khalam's Avatar
 
Videocard: SLI 580 Lightning 1010mhz
Processor: 2600k 5.6ghz+ht KL370/SS
Mainboard: Asus Maximus IV rev 3
Memory: Elpida Hypers 2216mhz cl8
Soundcard: Samsung z325 1000W HC
PSU: CORSAIR AX1200W
Default 04-07-2011, 13:40 | posts: 883 | Location: Dublin/Ireland

Ive got a problem with vantage, keeps freezing on me on the first loading screen... i have to reset the pc every time... the pc is 100% stable i even reinstalled windows and still same...
   
Reply With Quote
Old
  (#56)
Dublin_Gunner
Ancient Guru
 
Dublin_Gunner's Avatar
 
Videocard: Sapphire HD7850 2GB
Processor: Athlon II x4 645 @3.7
Mainboard: CrossfireX 890GX
Memory: 4GB
Soundcard:
PSU: Corsair HX 1000
Default 04-07-2011, 13:50 | posts: 4,632 | Location: Dublin, Ireland

Quote:
Originally Posted by Khalam View Post
Ive got a problem with vantage, keeps freezing on me on the first loading screen... i have to reset the pc every time... the pc is 100% stable i even reinstalled windows and still same...
D/l Visual C redist from MS and re-install it. (no need to re-install Vantage). You may need to reboot.

2010 vcredist_x64.exe


2005 vcredist_x64.exe

Last edited by Dublin_Gunner; 04-07-2011 at 13:52.
   
Reply With Quote
Old
  (#57)
cowie
Ancient Guru
 
cowie's Avatar
 
Videocard: GTX
Processor: 2600k
Mainboard: gigabyte p67 UD7
Memory: 2x4g 1600 ddr3
Soundcard:
PSU: pcp&c 1200 watt
Default 04-07-2011, 14:16 | posts: 12,044 | Location: new jersey

i had that issue with 3dmark 11 installed something to do with futuremark system info.
do you have 3d11 installed and the lastest patches for vantage?

as for cooling i use a modded cm v8 with two better fans on my gamer i7 920 rig,mega prolima on my 2600k sb setup.For my 2500k i need dice so i dont hurt the chip, it runs too hot with 1.58v for air.
not bothered with water at all except i used a h70 but i get better temps with the mega prolima.
Khalam
bro you have to make sure your ss's are like my sample...they will put the f block on your score..nothing pisses me off more then having a legit score blocked.you can use a link and your bases are covered
really nice 2500k you have here you should do well with it

@lane it would be great if you updated some scores!

@Dublin_Gunner
your a benching maniac they should give points just for that.

today i will put vista on a raptor and 2600k will try alittle vantage and 05 on air i'll get some dice for the weekend.
i got a few cards on ebay cheap 88gtx 96gt 7900gftx 280 and 2 98gtx all for under $200.
when you get a cheap card to bench you have to look at the number of submissions.
ei: a 96gt 512 is a good points card but the 96gt 1g is not for lack of submissions in that card class..just a heads up.for you guys on newer card no worries they will be worth ore points by the day.
we have our work cut out for us...it will only get harder to get spots from here on out...we need 700+ points for just 5-6 spots.
A big thanks to all you guys for trying

Last edited by cowie; 04-07-2011 at 14:39.
   
Reply With Quote
Old
  (#58)
TheHunter
Banned
 
Videocard: MSi N570GTX TFIII [OC|PE]
Processor: Intel C2Q 9450 @ 3.576GHZ
Mainboard: Gigabyte GA-X48-DS5 [F8H]
Memory: Corsair D. 2x2GB @1073MHZ
Soundcard: XFi Fatality Pro [SB046A]
PSU: Tagan Piperock 600W [48A]
Default 04-07-2011, 14:57 | posts: 13,425 | Location: √╥

i got us a lousy 1.5 in total, but hey better then nothing
   
Reply With Quote
Old
  (#59)
cowie
Ancient Guru
 
cowie's Avatar
 
Videocard: GTX
Processor: 2600k
Mainboard: gigabyte p67 UD7
Memory: 2x4g 1600 ddr3
Soundcard:
PSU: pcp&c 1200 watt
Default 04-07-2011, 15:03 | posts: 12,044 | Location: new jersey

Dont feel bad my first scores were really bad ...there is no bad scores on the guru team its all good
   
Reply With Quote
Old
  (#60)
Dublin_Gunner
Ancient Guru
 
Dublin_Gunner's Avatar
 
Videocard: Sapphire HD7850 2GB
Processor: Athlon II x4 645 @3.7
Mainboard: CrossfireX 890GX
Memory: 4GB
Soundcard:
PSU: Corsair HX 1000
Default 04-07-2011, 15:12 | posts: 4,632 | Location: Dublin, Ireland

Quote:
Originally Posted by cowie View Post
i had that issue with 3dmark 11 installed something to do with futuremark system info.
do you have 3d11 installed and the lastest patches for vantage?
I posted the fix above, happened to me with both 3dm11, and 3dm/pcm vantage. Found it on the yougamer forums

Quote:
Originally Posted by cowie View Post
as for cooling i use a modded cm v8 with two better fans on my gamer i7 920 rig,mega prolima on my 2600k sb setup.For my 2500k i need dice so i dont hurt the chip, it runs too hot with 1.58v for air.
not bothered with water at all except i used a h70 but i get better temps with the mega prolima.
I have a CM V6 myself, damn 96cfm fans that come with it are loud, but boy does it cool well.

Quote:
Originally Posted by cowie View Post
@Dublin_Gunner
your a benching maniac they should give points just for that.

today i will put vista on a raptor and 2600k will try alittle vantage and 05 on air i'll get some dice for the weekend.
i got a few cards on ebay cheap 88gtx 96gt 7900gftx 280 and 2 98gtx all for under $200.
when you get a cheap card to bench you have to look at the number of submissions.
ei: a 96gt 512 is a good points card but the 96gt 1g is not for lack of submissions in that card class..just a heads up.for you guys on newer card no worries they will be worth ore points by the day.
we have our work cut out for us...it will only get harder to get spots from here on out...we need 700+ points for just 5-6 spots.
A big thanks to all you guys for trying
lol yeah sure I'll get some award when I hit 100 submission ha! I have a couple of old raptors lying around, might install XP on one and see if I can bench a bit quicker.

Quote:
Originally Posted by TheHunter View Post
i got us a lousy 1.5 in total, but hey better then nothing
Its all counts for the team dude


BTW does anyone know how to boost the XP startup score in Pc Mark '05? I could hit No. 1 for my CPU if I can boost it. The guy in first has a 100+MB/s score for XP startup, and that's how he's first, I beat him in EVERY other score - even the HDD ones!

I wonder if installing XP on a USB key might help boost it....
   
Reply With Quote
 
Old
  (#61)
davetheshrew
Ancient Guru
 
Videocard: some green some red
Processor: super secret
Mainboard: super one..SUPER m'kay
Memory: moar ramz than you
Soundcard: logitech x 540 5.1+ x-fi
PSU: seasonic x 1250 :)
Default 04-07-2011, 15:49 | posts: 4,091 | Location: where shrews live

rank #79 good job lads

my scores are abysmal haha, Im going for it tonight though, see if these corsairs are up to par in maxxmem, might try benching cpu aswell but need to open up the antec and set fans on windtunnel mode first

Last edited by davetheshrew; 04-07-2011 at 15:51.
   
Reply With Quote
Old
  (#62)
cowie
Ancient Guru
 
cowie's Avatar
 
Videocard: GTX
Processor: 2600k
Mainboard: gigabyte p67 UD7
Memory: 2x4g 1600 ddr3
Soundcard:
PSU: pcp&c 1200 watt
Default 04-07-2011, 15:53 | posts: 12,044 | Location: new jersey

Quote:
Originally Posted by Dublin_Gunner View Post
I posted the fix above, happened to me with both 3dm11, and 3dm/pcm vantage. Found it on the yougamer forums



I have a CM V6 myself, damn 96cfm fans that come with it are loud, but boy does it cool well.



lol yeah sure I'll get some award when I hit 100 submission ha! I have a couple of old raptors lying around, might install XP on one and see if I can bench a bit quicker.



Its all counts for the team dude


BTW does anyone know how to boost the XP startup score in Pc Mark '05? I could hit No. 1 for my CPU if I can boost it. The guy in first has a 100+MB/s score for XP startup, and that's how he's first, I beat him in EVERY other score - even the HDD ones!

I wonder if installing XP on a USB key might help boost it....
i think you can run better on vista or w7 that is a hd or ssd dependant bench.something to do with better scoring in certain sections.
iram and raid cards sorta thing.
i'm no good at it,the tricks used by the pros i know did not share much.
pm chispy for tips he held a few records on that bench

good luck you guys i'm off to load up vista
try not to kill anyhing but push it to the limits

Last edited by cowie; 04-07-2011 at 16:02.
   
Reply With Quote
Old
  (#63)
IndianScout
Banned
 
IndianScout's Avatar
 
Videocard: GTX580 SLI
Processor: Intel i5-750 @ 4.5ghz
Mainboard: Asus P7P55D - Pro
Memory: 16G HyperX
Soundcard: XFI Platinum
PSU: Corsair TX850 / TT Frio
Default 04-07-2011, 16:14 | posts: 617 | Location: in the jungle

http://i53.tinypic.com/67jc3q.jpg

I'll get stuff uploaded later..
   
Reply With Quote
Old
  (#64)
Dublin_Gunner
Ancient Guru
 
Dublin_Gunner's Avatar
 
Videocard: Sapphire HD7850 2GB
Processor: Athlon II x4 645 @3.7
Mainboard: CrossfireX 890GX
Memory: 4GB
Soundcard:
PSU: Corsair HX 1000
Default 04-07-2011, 16:21 | posts: 4,632 | Location: Dublin, Ireland

Quote:
Originally Posted by cowie View Post
i think you can run better on vista or w7 that is a hd or ssd dependant bench.something to do with better scoring in certain sections.
iram and raid cards sorta thing.
i'm no good at it,the tricks used by the pros i know did not share much.
pm chispy for tips he held a few records on that bench

good luck you guys i'm off to load up vista
try not to kill anyhing but push it to the limits
I think I've two 10k 36GB Raptors I could raid in Vista/7/XP. AT least access times should drop low enough to give a better score.
   
Reply With Quote
Old
  (#65)
TheHunter
Banned
 
Videocard: MSi N570GTX TFIII [OC|PE]
Processor: Intel C2Q 9450 @ 3.576GHZ
Mainboard: Gigabyte GA-X48-DS5 [F8H]
Memory: Corsair D. 2x2GB @1073MHZ
Soundcard: XFi Fatality Pro [SB046A]
PSU: Tagan Piperock 600W [48A]
Default 04-07-2011, 16:22 | posts: 13,425 | Location: √╥

Aquamark scores like 80k more in winxp


win7: 140,893

winxp: 222,312


edit: and 3dmark 2000 needs to run in Win98/WinMe compatibility mode or it wouldn't start..

Last edited by TheHunter; 04-07-2011 at 16:34.
   
Reply With Quote
Old
  (#66)
Dublin_Gunner
Ancient Guru
 
Dublin_Gunner's Avatar
 
Videocard: Sapphire HD7850 2GB
Processor: Athlon II x4 645 @3.7
Mainboard: CrossfireX 890GX
Memory: 4GB
Soundcard:
PSU: Corsair HX 1000
Default 04-07-2011, 16:39 | posts: 4,632 | Location: Dublin, Ireland

Quote:
Originally Posted by TheHunter View Post
Aquamark scores like 80k more in winxp


win7: 140,893

winxp: 222,312


With what vid card? I only get like 92k or so with my GTX460

Think I seriously need a faster CPU....
   
Reply With Quote
Old
  (#67)
IndianScout
Banned
 
IndianScout's Avatar
 
Videocard: GTX580 SLI
Processor: Intel i5-750 @ 4.5ghz
Mainboard: Asus P7P55D - Pro
Memory: 16G HyperX
Soundcard: XFI Platinum
PSU: Corsair TX850 / TT Frio
Default 04-07-2011, 16:41 | posts: 617 | Location: in the jungle

Quote:
Originally Posted by TheHunter View Post
Aquamark scores like 80k more in winxp


win7: 140,893

winxp: 222,312


edit: and 3dmark 2000 needs to run in Win98/WinMe compatibility mode or it wouldn't start..
lol that's the truth under win7 my score is horrible, under xp64 it's 200k+

here's something I never understood about the 3dmark series, I've tested this with fraps, playclaw and several other programs..

wonder what the discrepancy is

http://i55.tinypic.com/314yoih.jpg

in testing 01, 03, vantage & 11, all fps checking programs are rigth on in thier comparison of the 3dmark fps readout and the other fps checking programs
but in 05/06 the discrepancies are huge.. in gaming using all fps checking programs along side the built in ones like the BF series, and others, they are also correct in their readout, it's just 05/06 that are hugely different

Last edited by IndianScout; 04-07-2011 at 16:45.
   
Reply With Quote
Old
  (#68)
Lane
Ancient Guru
 
Videocard: 2x HD7970 - EK Waterblock
Processor: I7 4930K H2o EK Supremacy
Mainboard: Asus X79 Deluxe
Memory: G-Skill C9 2133mhz 16GB
Soundcard: X-FI Titanium HD + SP2500
PSU: CM 1000W
Default 04-07-2011, 17:12 | posts: 5,666 | Location: Switzerland

AM3 and 2001 give crap score under win7 ,,, even using compatibility mode and or special patch for them ..... maybe something with priority can help, but well not success for now..

need think to put an xp on a HDD for get some scores ...

AM3 is higly CPU limited, are most gpu's are now quite too much for it... so yes faster is the cpu, and higher will be the result ... on the 3Dmark01, the problem is quite the same, but there's some tricks with memory and HDD access on some benches, ofc there's still LOD bias too but i never use them. ( really important on3Dmark01)
   
Reply With Quote
Old
  (#69)
IndianScout
Banned
 
IndianScout's Avatar
 
Videocard: GTX580 SLI
Processor: Intel i5-750 @ 4.5ghz
Mainboard: Asus P7P55D - Pro
Memory: 16G HyperX
Soundcard: XFI Platinum
PSU: Corsair TX850 / TT Frio
Default 04-07-2011, 17:30 | posts: 617 | Location: in the jungle

that's why I dual boot, for dx9 games, win7 is just terrible, so I boot to xp64 and enjoy the speed, where as xp64 on some of the newer games using dx9 mode is just ugly and terrible..
   
Reply With Quote
Old
  (#70)
TheHunter
Banned
 
Videocard: MSi N570GTX TFIII [OC|PE]
Processor: Intel C2Q 9450 @ 3.576GHZ
Mainboard: Gigabyte GA-X48-DS5 [F8H]
Memory: Corsair D. 2x2GB @1073MHZ
Soundcard: XFi Fatality Pro [SB046A]
PSU: Tagan Piperock 600W [48A]
Default 04-07-2011, 18:15 | posts: 13,425 | Location: √╥

^
yea i have dual boot too, well i need it for Fear1 Combat - or i have some lag issues with my logitech G15v2 keyboard in win7/vista, winxp is the only answer lol

Quote:
Originally Posted by Dublin_Gunner View Post
With what vid card? I only get like 92k or so with my GTX460

Think I seriously need a faster CPU....
my humbled 250gts
http://hwbot.org/community/submissio...0_222312_marks
cpu score is ~21k in win7 and ~23k in winxp.

Last edited by TheHunter; 04-07-2011 at 18:20.
   
Reply With Quote
Old
  (#71)
Dublin_Gunner
Ancient Guru
 
Dublin_Gunner's Avatar
 
Videocard: Sapphire HD7850 2GB
Processor: Athlon II x4 645 @3.7
Mainboard: CrossfireX 890GX
Memory: 4GB
Soundcard:
PSU: Corsair HX 1000
Default 04-07-2011, 18:32 | posts: 4,632 | Location: Dublin, Ireland

Quote:
Originally Posted by TheHunter View Post
^
yea i have dual boot too, well i need it for Fear1 Combat - or i have some lag issues with my logitech G15v2 keyboard in win7/vista, winxp is the only answer lol



my humbled 250gts
http://hwbot.org/community/submissio...0_222312_marks
cpu score is ~21k in win7 and ~23k in winxp.
Well in the newer benches Im much faster obviously, but need to pick up my score in the older ones. Plenty of points to be had if I can. Might put xp on another disk and see.
   
Reply With Quote
Old
  (#72)
Khalam
Maha Guru
 
Khalam's Avatar
 
Videocard: SLI 580 Lightning 1010mhz
Processor: 2600k 5.6ghz+ht KL370/SS
Mainboard: Asus Maximus IV rev 3
Memory: Elpida Hypers 2216mhz cl8
Soundcard: Samsung z325 1000W HC
PSU: CORSAIR AX1200W
Default 04-07-2011, 18:38 | posts: 883 | Location: Dublin/Ireland

I keep getting a 0 score in pcmark2005... im on windows 7 64bit
   
Reply With Quote
Old
  (#73)
Dublin_Gunner
Ancient Guru
 
Dublin_Gunner's Avatar
 
Videocard: Sapphire HD7850 2GB
Processor: Athlon II x4 645 @3.7
Mainboard: CrossfireX 890GX
Memory: 4GB
Soundcard:
PSU: Corsair HX 1000
Default 04-07-2011, 18:52 | posts: 4,632 | Location: Dublin, Ireland

Quote:
Originally Posted by Khalam View Post
I keep getting a 0 score in pcmark2005... im on windows 7 64bit
Its either the web test, so ensure you have IE set up, or the transparent windows test. Dont set anything like 'disable visual themes' or whatever in the compatibility tab of the shortcut.

Also dont have any other program windows running above PC Mark.

Had this myself.
   
Reply With Quote
Old
  (#74)
davetheshrew
Ancient Guru
 
Videocard: some green some red
Processor: super secret
Mainboard: super one..SUPER m'kay
Memory: moar ramz than you
Soundcard: logitech x 540 5.1+ x-fi
PSU: seasonic x 1250 :)
Default 04-07-2011, 21:29 | posts: 4,091 | Location: where shrews live

got a nice score and points in heaven, going higher , Im rank 33 in the team

edit:scored 3.1 global points so far

Last edited by davetheshrew; 04-07-2011 at 21:53.
   
Reply With Quote
Old
  (#75)
davetheshrew
Ancient Guru
 
Videocard: some green some red
Processor: super secret
Mainboard: super one..SUPER m'kay
Memory: moar ramz than you
Soundcard: logitech x 540 5.1+ x-fi
PSU: seasonic x 1250 :)
Default 04-08-2011, 01:43 | posts: 4,091 | Location: where shrews live

cmon lads only 31.2 points to go and we are at 78 , doing an all nighter on heaven hopefully, gonna try get close to chispys score, lol he done it on crazy cooling but my lil shaman can do some business

anyone wanna gimme tips on a vMEM mod for this card ?




oh oh forgot to say would a 3850agp be worth doing a few runs? got one standing by but the mobo and chip with it is a POS lol, some crappy celeron e1200 I think.

Last edited by davetheshrew; 04-08-2011 at 01:47.
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.