Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Videocards > Videocards - AMD - ATI
Videocards - AMD - ATI AMD Radeon graphics cards. Do you have one or want to buy one? Use this forum to discuss anything concerning products using Radeon graphics cards, CrossFireX, from Radeon 9800 to HD 6900


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Mystery problem with crashing and my PC...
Old
  (#1)
miffywiffy
Master Guru
 
Videocard: 750ti
Processor: 4770k
Mainboard: Z87-DELUXE
Memory: 16GB Corsair
Soundcard: Asus D2X
PSU: Corsair 950watt
Default Mystery problem with crashing and my PC... - 10-23-2010, 02:07 | posts: 520

(changed topic title)

I've tried lots of different drivers with my 5870 crossfire but in Starcraft 2 and Battlefield Bad Company 2 my game after a certain amount of time gets artefacts and crashes. Then I can't do anything else until I reboot my PC which makes me lead on to think it's more of an issue than the game.

I've ran Furmark for 20 mins using both cards and apart from it getting my cards to 90c, they run flawlessly with no artefacts or problems. In game I look at my temps on my keyboard and they never hit over 70c so overheating isn't a problem. They sometimes make a weird noise when the resolution is weird or under intense load like Furmark, however that is normal from my past experience.

This is getting really annoying because I need to work out the problem as I can't play the games I like anymore. I just wanna know if it's the crossfire drivers or if it is my cards and how can I find out?

Thanx.


Edit: Idle temps are 35c

Last edited by miffywiffy; 10-23-2010 at 18:10.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
H82LUZ
Newbie
 
Videocard: 2 6970`s in CrossfireX
Processor: AMD PhenomII 965 @3.9Ghz
Mainboard: M3A79-T DELUXE
Memory: Corsair Dominator 8500C5D
Soundcard: Sound Max HD Onboard
PSU: Corsair TX950W Power
Default 10-23-2010, 13:16 | posts: 27

did you reboot the pc after you installed the 10.10s?
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
miffywiffy
Master Guru
 
Videocard: 750ti
Processor: 4770k
Mainboard: Z87-DELUXE
Memory: 16GB Corsair
Soundcard: Asus D2X
PSU: Corsair 950watt
Default 10-23-2010, 18:08 | posts: 520

Quote:
Originally Posted by H82LUZ View Post
did you reboot the pc after you installed the 10.10s?
Yeh I did but I changed the topic title now soz.
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
solofly
Banned
 
Videocard: eVGA 580 SC SLI@840@1080P
Processor: i7 2600K@4.4@1.26V (Air)
Mainboard: Asus Sabertooth P67@Stock
Memory: Corsair 8GB@1600C8@1.42V
Soundcard: X-Fi Titanium Fatal1ty
PSU: Antec TPQ-1200W OC
Default 10-23-2010, 19:25 | posts: 1,130 | Location: Alberta Canada

I bought about 15 ATI/AMD cards in the last two and a half years and let me tell you, their drivers are a joke. (mainly multi GPU) One month it's all good and the next time you change it something gets broken and unusable. I currently still use 4 ATI cards including two 5870s but I've totally given up on AMD and will no longer purchase their gear. I recently bought two 460s and I have no major issues and loving it...

Intel + Nvidia >>> AMD + ATI when it comes to trouble free computing and that is a fact, Jack.

Last edited by solofly; 10-23-2010 at 19:32.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#5)
miffywiffy
Master Guru
 
Videocard: 750ti
Processor: 4770k
Mainboard: Z87-DELUXE
Memory: 16GB Corsair
Soundcard: Asus D2X
PSU: Corsair 950watt
Default 10-23-2010, 19:55 | posts: 520

Yeah I've just been with ATI since the the 8000 was it? Then the 9800 and I think they did cards before that rage was it? Every time I went Nvidia I had the cards fail on me so I just stuck with ATI. Never had any problems with them until I decided to go crossfire for the first time. I'm just not sure if it's a driver issue or a card one.

Saying that I got the 10.10a hotfix and BFBC2 isn't crashing anymore but SC2 is still :\ Though I don't wanna speak too soon cause as soon as I restart BFBC2 will probably start crashing again.
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
solofly
Banned
 
Videocard: eVGA 580 SC SLI@840@1080P
Processor: i7 2600K@4.4@1.26V (Air)
Mainboard: Asus Sabertooth P67@Stock
Memory: Corsair 8GB@1600C8@1.42V
Soundcard: X-Fi Titanium Fatal1ty
PSU: Antec TPQ-1200W OC
Default 10-23-2010, 21:21 | posts: 1,130 | Location: Alberta Canada

BFBC2 and the last stable driver for me was 10.4 from April. Isn't that a joke or what...lol
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
Dragontorc
Master Guru
 
Dragontorc's Avatar
 
Videocard: GTX Titan
Processor: intel i7 3.2
Mainboard: Asus ROG Rampage 3
Memory: DDR3 16gb
Soundcard: Creative ZX
PSU: Corsair 1050
Default 10-24-2010, 00:03 | posts: 170 | Location: UK Derbyshire

I found 10.5 worked very well on all the games i had problems with. Now trying the 10.10a. I also have 2x5870 but never had artifacts.
   
Reply With Quote
Old
  (#8)
Rich_Guy
Ancient Guru
 
Rich_Guy's Avatar
 
Videocard: MSi Gaming 290X 1080/1250
Processor: i7 920 D0
Mainboard: Biostar Tpower x58
Memory: 6GB Corsair DDR3
Soundcard: Xonar DX - Logi. X-530s
PSU: Corsair AX860w
Default 10-24-2010, 01:10 | posts: 8,694 | Location: UK

Well you know what to do when you get problems with your Nvidia drivers then, Integrated gfx, or get a Console

To the OP, what PSU do you have, and have you tried each card on their own, and do you have a 4x Pin Molex plugged into the motherboard for the slots (as on some boards you have to plug one in if using more than one card)

Last edited by Rich_Guy; 10-24-2010 at 01:14.
   
Reply With Quote
Old
  (#9)
PhazeDelta1
Ancient Guru
 
PhazeDelta1's Avatar
 
Videocard: EVGA 770 Classified SLI
Processor: Intel i7 4770k
Mainboard: Asus Sabertooth Z87
Memory: 16GB Corsair 2133MHz
Soundcard: Creative SB Z
PSU: EVGA SuperNOVA 1300 G2
Default 10-24-2010, 05:09 | posts: 12,901 | Location: USA

1st. sc2 dont support crossfire yet. 2nd we need more info on your system specs than just the vid cards your using to be able to give you something more in order to help you out
   
Reply With Quote
Old
  (#10)
miffywiffy
Master Guru
 
Videocard: 750ti
Processor: 4770k
Mainboard: Z87-DELUXE
Memory: 16GB Corsair
Soundcard: Asus D2X
PSU: Corsair 950watt
Default 10-24-2010, 11:50 | posts: 520

Dunno when playing SC2 I get the crossfire sign at the top right.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#11)
Lane
Ancient Guru
 
Videocard: 2x HD7970 - EK Waterblock
Processor: I7 4930K H2o EK Supremacy
Mainboard: Asus X79 Deluxe
Memory: G-Skill C9 2133mhz 16GB
Soundcard: X-FI Titanium HD + SP2500
PSU: CM 1000W
Default 10-24-2010, 12:00 | posts: 5,382 | Location: Switzerland

Quote:
Originally Posted by Firestorm View Post
1st. sc2 dont support crossfire yet. 2nd we need more info on your system specs than just the vid cards your using to be able to give you something more in order to help you out
Crossfire should work with SC2 if read the release note of the 10.10a .... anyway i don't have yet the game, so i can't say yes or no ...


For the OP, Are you sure your hardware is stable, and what's your PSU ?

personnaly, if Furmark run fine, i will maybe start to watch on hardware or PSU problem.. Furmark don't use your ram or CPU but games yes ..

- Try 10.5 as it was the most stable for BC2 ....

Try use Lynx 0.64 for test your system stability, and run some 3Dmarks bench for see if they crash or no ...

Last edited by Lane; 10-24-2010 at 12:13.
   
Reply With Quote
Old
  (#12)
Lane
Ancient Guru
 
Videocard: 2x HD7970 - EK Waterblock
Processor: I7 4930K H2o EK Supremacy
Mainboard: Asus X79 Deluxe
Memory: G-Skill C9 2133mhz 16GB
Soundcard: X-FI Titanium HD + SP2500
PSU: CM 1000W
Default 10-24-2010, 12:05 | posts: 5,382 | Location: Switzerland

Quote:
Originally Posted by solofly View Post
I bought about 15 ATI/AMD cards in the last two and a half years and let me tell you, their drivers are a joke. (mainly multi GPU) One month it's all good and the next time you change it something gets broken and unusable. I currently still use 4 ATI cards including two 5870s but I've totally given up on AMD and will no longer purchase their gear. I recently bought two 460s and I have no major issues and loving it...

Intel + Nvidia >>> AMD + ATI when it comes to trouble free computing and that is a fact, Jack.
Im sure drivers was give you artefact in games and freeze .... lol ... read the post of the OP before jump on ATI do ****ty drivers .. ( you should watch the forum for Nvidia drivers and GTX460 .. i have buy one from my brother, thinking the driver will not give him trouble .. i was wrong .. i pass my time on phone or to go on his home for try fix problem he have with some games or video playback )
   
Reply With Quote
Old
  (#13)
miffywiffy
Master Guru
 
Videocard: 750ti
Processor: 4770k
Mainboard: Z87-DELUXE
Memory: 16GB Corsair
Soundcard: Asus D2X
PSU: Corsair 950watt
Default 10-24-2010, 12:11 | posts: 520

This is what it is doing..

http://s190.photobucket.com/albums/z...nt=MyMovie.mp4

I'll be playing fine for awhile and then suddenly it does this, though this time it happened 10 seconds after. Now it's only doing it in SC2 and BFBC2, though I obviously haven't tested every game out. It seems fine in Crysis, L4D2, Metro 2033 etc etc.


corsair 950W
Corsair dominator 8GB DDR3 (not overclocked)
Asus DX2 sound card
AMD 1090 @ 4ghrz with the Asus turbo evo
5870 crossfire
windows 7 64

Now my graphics cards were running at 58c so they ain't overheating. Furmark ran for 20mins fine at a temp of 88-90c and prime 95 and memtest86 both passed. I also ran 3d mark and it passed but pc mark failed for some reason it wouldn't even start.

+ it done that on both 10.9 and 10.10 and 10.10a drivers, though I can't be bothered to try 10.5.
   
Reply With Quote
Old
  (#14)
Lane
Ancient Guru
 
Videocard: 2x HD7970 - EK Waterblock
Processor: I7 4930K H2o EK Supremacy
Mainboard: Asus X79 Deluxe
Memory: G-Skill C9 2133mhz 16GB
Soundcard: X-FI Titanium HD + SP2500
PSU: CM 1000W
Default 10-24-2010, 12:14 | posts: 5,382 | Location: Switzerland

Try 10.5 in case .... i have no problem with 10.9-10.10 in BC2 but it seems some peoples still get problems or the TWL driver ( there's a thread for download it somewhere in the ati drivers section )

Try too with stock settings for your CPU, ram .... BC2 is terrible for the system and many system who are looking stable in games, crash with BC2 ...
   
Reply With Quote
Old
  (#15)
miffywiffy
Master Guru
 
Videocard: 750ti
Processor: 4770k
Mainboard: Z87-DELUXE
Memory: 16GB Corsair
Soundcard: Asus D2X
PSU: Corsair 950watt
Default 10-24-2010, 12:23 | posts: 520

Is there anything I can test my CPU with cause I know my ram is fine and my graphics cards run furmark and 3dmark fine. I just can't get PC mark to work and wondering if I can stress test my CPU cause that is the last thing.

running folding@home and that is fine so far and cpu temp only 20c with the corsair h70

Edit:

Running OCCT but it doesn't support ATI GPU memtest cause no CUDA.

So far my CPU is doing fine at all cores 100% and temp topping out at 30c.

voltages are running smooth, though it's only been 5 mins.

Just wondering what this means....

http://i190.photobucket.com/albums/z...2h42-Volt3.png

http://i190.photobucket.com/albums/z...2h38-Volt3.png
http://i190.photobucket.com/albums/z...h38-Volt12.png


http://i190.photobucket.com/albums/z...2h42-Volt5.png

Last edited by miffywiffy; 10-24-2010 at 12:58.
   
Reply With Quote
Old
  (#16)
miffywiffy
Master Guru
 
Videocard: 750ti
Processor: 4770k
Mainboard: Z87-DELUXE
Memory: 16GB Corsair
Soundcard: Asus D2X
PSU: Corsair 950watt
Default 10-24-2010, 13:14 | posts: 520

weird thing is I disabled my crossfire now and unplugged the card but my brightness has gone down and it's all set up to full?

rofl I'm getting higher FPS in BFBC2 with one card than I did with 2

Last edited by miffywiffy; 10-24-2010 at 13:22.
   
Reply With Quote
Old
  (#17)
Dragontorc
Master Guru
 
Dragontorc's Avatar
 
Videocard: GTX Titan
Processor: intel i7 3.2
Mainboard: Asus ROG Rampage 3
Memory: DDR3 16gb
Soundcard: Creative ZX
PSU: Corsair 1050
Default 10-24-2010, 13:24 | posts: 170 | Location: UK Derbyshire

For the brightness issue, use restore to factory defaults, its sometimes caused by disabling crossfire.
   
Reply With Quote
Old
  (#18)
miffywiffy
Master Guru
 
Videocard: 750ti
Processor: 4770k
Mainboard: Z87-DELUXE
Memory: 16GB Corsair
Soundcard: Asus D2X
PSU: Corsair 950watt
Default 10-24-2010, 14:17 | posts: 520

Thanx for the help I sorted the problem, nothing to do with my ATI but Asus Core unlocker was turned on and causing my system to be unstable.
   
Reply With Quote
Old
  (#19)
Rich_Guy
Ancient Guru
 
Rich_Guy's Avatar
 
Videocard: MSi Gaming 290X 1080/1250
Processor: i7 920 D0
Mainboard: Biostar Tpower x58
Memory: 6GB Corsair DDR3
Soundcard: Xonar DX - Logi. X-530s
PSU: Corsair AX860w
Thumbs up 10-24-2010, 16:06 | posts: 8,694 | Location: UK

Quote:
Originally Posted by miffywiffy View Post
Thanx for the help I sorted the problem, nothing to do with my ATI but Asus Core unlocker was turned on and causing my system to be unstable.
Glad you got it sorted
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.