Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Videocards > Videocards - NVIDIA Drivers Section
Videocards - NVIDIA Drivers Section In this section you can discuss everything ForceWare driver related. ForceWare (Detonator) drivers are for NVIDIA TNT, Quadro and all GeForce based videocards.


View Poll Results: Performance rating for 260.93
Better than 260.89 Betas? 31 37.80%
Worse than 260.89 Betas? 27 32.93%
Same Performance 24 29.27%
Voters: 82. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools Display Modes
260.93 developer driver
Old
  (#1)
WacKEDmaN
 
Videocard:
Processor:
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU:
Default 260.93 developer driver - 10-17-2010, 12:18 | posts: n/a

just found these on my travels..they seem to be for Nsight..but they fix the mandelbulb demo in GPU Caps Viewer, and add a new OpenGL extention

GeForce Forceware 260.93 Win 7 | Vista 32-bit
GeForce Forceware 260.93 Win 7 | Vista 64-bit

move info on nsight here..
http://developer.nvidia.com/object/n...downloads.html
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
9600pro
Newbie
 
Videocard: Asus GTX560Ti
Processor: Intel i7 2600K@4.2GHZ
Mainboard: Asus P8P67 Deluxe B3
Memory: 2x4gb G.Skill 1600mhz cl9
Soundcard:
PSU: CM 700W
Default 10-17-2010, 12:40 | posts: 6 | Location: Italy

Nice find. Thanks.
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
Pill Monster
Ancient Guru
 
Pill Monster's Avatar
 
Videocard: 7950 Vapor-X 1175/1550
Processor: AMD FX-8320 @4.8
Mainboard: ASUS Sabertooth 990FX R2
Memory: 8GB Kingston HyperX 2400
Soundcard: Audigy 2 Platinum Ex 5.1
PSU: AcBel M8 750
Default 10-17-2010, 12:57 | posts: 23,932 | Location: NZ

Cheers..

I'll post release notes if I find them...
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
PirateNeilsouth
Maha Guru
 
PirateNeilsouth's Avatar
 
Videocard: 280X Overclocked
Processor: I5
Mainboard:
Memory: 8GB
Soundcard: XFI-GAMER
PSU: 800 watt
Default 10-17-2010, 12:59 | posts: 1,719 | Location: Manchester

Cool will wait for further feedback
   
Reply With Quote
 
Old
  (#5)
quattro80
Newbie
 
Videocard: Nvidia 8800 GTS 640 MB
Processor: AMD Athlon 64
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: 650
Default 10-17-2010, 13:01 | posts: 1

New In The 1.5 Release (history) (http://developer.nvidia.com/object/n...downloads.html)

* Support for Visual Studio 2010
The CUDA Debugger works with either Visual Studio 2008 or Visual Studio 2010. Parallel Nsight includes build customizations for Visual Studio 2010 and for versions 3.1 and 3.2 of the CUDA Toolkit. Be aware that to use Parallel Nsight CUDA Toolkit with Visual Studio 2010, you must also have Visual Studio 2008 installed.
* CUDA Toolkit 3.2 RC
The CUDA Debugger supports projects built with the CUDA Toolkit, version 3.2 RC. The directory structure of the CUDA Toolkit created by Parallel Nsight is compatible with the directory structure of the CUDA Toolkit 3.1. Please be aware that upgrading samples from Parallel Nsight 1.0 for use with the CUDA Toolkit 3.2 requires adjustments for build rules and project properties. See the User Guide for more information.
* Tesla Compute Cluster (TCC)
The CUDA Debugger can debug GPUs that use Tesla Compute Cluster (TCC) drivers with the R260 driver.
* The CUDA Debugger supports 6GB GPUs, such as the Quadro 6000.
* The CUDA Memory Checker now supports Fermi-based GPUs.
* The CUDA Debugger supports debugging on the GF104-based GeForce GTX 460 GPU.
* The CUDA Debugger now issues warnings on stack underflow.
* Support for 64 bit pointers and expressions. The debugger now displays 64-bit integers and pointers correctly. Previous releases incorrectly displayed a value stored in memory if the value >= 2^32.
* CUDA Debug Focus
There is a new setting called “Unconditional breakpoints follow focus” for controlling whether the debugger automatically switches all breakpoints to the current focus. When disabled, the debugger will hit breakpoints in all warps that hit a breakpoint. When enabled, only the current focus set via the CUDA Debug Focus will hit the breakpoints.
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
Pill Monster
Ancient Guru
 
Pill Monster's Avatar
 
Videocard: 7950 Vapor-X 1175/1550
Processor: AMD FX-8320 @4.8
Mainboard: ASUS Sabertooth 990FX R2
Memory: 8GB Kingston HyperX 2400
Soundcard: Audigy 2 Platinum Ex 5.1
PSU: AcBel M8 750
Default 10-17-2010, 13:10 | posts: 23,932 | Location: NZ

^Thanks, but those aren't the release notes....
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
WacKEDmaN
 
Videocard:
Processor:
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU:
Default 10-17-2010, 14:54 | posts: n/a

they only include the graphics driver and 3d stereo driver..

i also had to uninstall/reinstall physx as it had disapeared from the nv control panel..but once reinstalled it worked perfect..

played MoH for the last hour or so on these..no problems
   
Reply With Quote
Old
  (#8)
HaZe303
Maha Guru
 
HaZe303's Avatar
 
Videocard: 6970Xfire & GTX570 SLI
Processor: Core i5 2500k & i7 920
Mainboard: Asus P8Z68-V & P6T DLX v2
Memory: Corsair 4GB & Corsair 6GB
Soundcard: X-FI PCI & X-FI Titanium
PSU: TT 1200W & Corsair TX850W
Default 10-17-2010, 14:59 | posts: 1,938 | Location: Sweden

Quote:
Originally Posted by WacKEDmaN View Post
they only include the graphics driver and 3d stereo driver..

i also had to uninstall/reinstall physx as it had disapeared from the nv control panel..but once reinstalled it worked perfect..

played MoH for the last hour or so on these..no problems
Good? Thx.
   
Reply With Quote
Old
  (#9)
paradox
Master Guru
 
paradox's Avatar
 
Videocard: Club3d GTX 470 on HDTV
Processor: Intel i5 2500k
Mainboard: ASRock H61M-VS
Memory: A-Data 1333MHz (7-7-7-20)
Soundcard: Onboard
PSU: CoolerMaster 850W
Default 10-17-2010, 15:03 | posts: 329 | Location: Europe

Quote:
Originally Posted by WacKEDmaN View Post
they only include the graphics driver and 3d stereo driver..

i also had to uninstall/reinstall physx as it had disapeared from the nv control panel..but once reinstalled it worked perfect..

played MoH for the last hour or so on these..no problems
sorry for oftopic but on what dx do you play MOH? on dx9 or dx10?system requirements say there is dx10 but I cant seem to be able to turn it on
   
Reply With Quote
Old
  (#10)
HaZe303
Maha Guru
 
HaZe303's Avatar
 
Videocard: 6970Xfire & GTX570 SLI
Processor: Core i5 2500k & i7 920
Mainboard: Asus P8Z68-V & P6T DLX v2
Memory: Corsair 4GB & Corsair 6GB
Soundcard: X-FI PCI & X-FI Titanium
PSU: TT 1200W & Corsair TX850W
Default 10-17-2010, 15:11 | posts: 1,938 | Location: Sweden

Quote:
Originally Posted by paradox View Post
sorry for oftopic but on what dx do you play MOH? on dx9 or dx10?system requirements say there is dx10 but I cant seem to be able to turn it on
Why dont you choose dx11?? Have you tried to edit youre settings.cfg in youre moh folder? Its located in Documents\EA Games\Medal of Honor\Multiplayer, and the line you edit is "DxVersion=11".

edit: Btw, you do know that its only MP version that has dx10/11? Singleplayer is made with UnrealEngine3, and is dx9 only.

Last edited by HaZe303; 10-17-2010 at 15:32.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#11)
Pill Monster
Ancient Guru
 
Pill Monster's Avatar
 
Videocard: 7950 Vapor-X 1175/1550
Processor: AMD FX-8320 @4.8
Mainboard: ASUS Sabertooth 990FX R2
Memory: 8GB Kingston HyperX 2400
Soundcard: Audigy 2 Platinum Ex 5.1
PSU: AcBel M8 750
Default 10-17-2010, 15:17 | posts: 23,932 | Location: NZ

Kick-ass drivers so far...playing the latest PR patch..

Holy crapamolly, just noticed it's using 750MB of vram...

@Whitelightning they've definitely increased draw distance

Last edited by Pill Monster; 10-17-2010 at 15:23.
   
Reply With Quote
Old
  (#12)
HaZe303
Maha Guru
 
HaZe303's Avatar
 
Videocard: 6970Xfire & GTX570 SLI
Processor: Core i5 2500k & i7 920
Mainboard: Asus P8Z68-V & P6T DLX v2
Memory: Corsair 4GB & Corsair 6GB
Soundcard: X-FI PCI & X-FI Titanium
PSU: TT 1200W & Corsair TX850W
Default 10-17-2010, 15:22 | posts: 1,938 | Location: Sweden

Quote:
Originally Posted by Pill Monster View Post
Kick-ass drivers so far..
Well that doesnt say much, can you explain litte more in detail?
   
Reply With Quote
Old
  (#13)
Pill Monster
Ancient Guru
 
Pill Monster's Avatar
 
Videocard: 7950 Vapor-X 1175/1550
Processor: AMD FX-8320 @4.8
Mainboard: ASUS Sabertooth 990FX R2
Memory: 8GB Kingston HyperX 2400
Soundcard: Audigy 2 Platinum Ex 5.1
PSU: AcBel M8 750
Default 10-17-2010, 15:26 | posts: 23,932 | Location: NZ

Quote:
Originally Posted by HaZe303 View Post
Well that doesnt say much, can you explain litte more in detail?
Smooth, textures seem a little crisper, no noticeable transitions between mipmap levels, reduced shimmering, no scaling that I can see, and I'm pawning noobs.

What more cud I ask for?
   
Reply With Quote
Old
  (#14)
HaZe303
Maha Guru
 
HaZe303's Avatar
 
Videocard: 6970Xfire & GTX570 SLI
Processor: Core i5 2500k & i7 920
Mainboard: Asus P8Z68-V & P6T DLX v2
Memory: Corsair 4GB & Corsair 6GB
Soundcard: X-FI PCI & X-FI Titanium
PSU: TT 1200W & Corsair TX850W
Default 10-17-2010, 15:33 | posts: 1,938 | Location: Sweden

Quote:
Originally Posted by Pill Monster View Post
Smooth, textures seem a little crisper, no noticeable transitions between mipmap levels, reduced shimmering, no scaling that I can see, and I'm pawning noobs.

What more cud I ask for?
What game are we talking about? thx.
   
Reply With Quote
Old
  (#15)
paradox
Master Guru
 
paradox's Avatar
 
Videocard: Club3d GTX 470 on HDTV
Processor: Intel i5 2500k
Mainboard: ASRock H61M-VS
Memory: A-Data 1333MHz (7-7-7-20)
Soundcard: Onboard
PSU: CoolerMaster 850W
Default 10-17-2010, 15:35 | posts: 329 | Location: Europe

Quote:
Originally Posted by HaZe303 View Post
Why dont you choose dx11?? Have you tried to edit youre settings.cfg in youre moh folder? Its located in Documents\EA Games\Medal of Honor\Multiplayer, and the line you edit is "DxVersion=11".

edit: Btw, you do know that its only MP version that has dx10/11? Singleplayer is made with UnrealEngine3, and is dx9 only.
in wich file do I need to search for this line?there are 11 config files.

EDIT: only dx9 u say. but I did turn dx10 on SP but I got flickering textures :/
   
Reply With Quote
Old
  (#16)
Pill Monster
Ancient Guru
 
Pill Monster's Avatar
 
Videocard: 7950 Vapor-X 1175/1550
Processor: AMD FX-8320 @4.8
Mainboard: ASUS Sabertooth 990FX R2
Memory: 8GB Kingston HyperX 2400
Soundcard: Audigy 2 Platinum Ex 5.1
PSU: AcBel M8 750
Default 10-17-2010, 15:35 | posts: 23,932 | Location: NZ

Quote:
Originally Posted by HaZe303 View Post
What game are we talking about? thx.
I already said...PR (Project Reality).


This is PR - the pics don't do it justice @ 1024x768 res..
http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=330679

Last edited by Pill Monster; 10-17-2010 at 15:39.
   
Reply With Quote
Old
  (#17)
TheHunter
Banned
 
Videocard: MSi N570GTX TFIII [OC|PE]
Processor: Intel C2Q 9450 @ 3.576GHZ
Mainboard: Gigabyte GA-X48-DS5 [F8H]
Memory: Corsair D. 2x2GB @1073MHZ
Soundcard: XFi Fatality Pro [SB046A]
PSU: Tagan Piperock 600W [48A]
Default 10-17-2010, 15:54 | posts: 13,439 | Location: √╥˛

pill do you have dirt2 or any other recent racing game, maybe even cod4 or 5 to test them?



im still at 198.25 hp quadro atm (found them over at laptop2go) and they preform allot better than last few sets, like some 258, 259, 260.63, 260.89 all of them had at least 1 flaw..

Last edited by TheHunter; 10-17-2010 at 15:58.
   
Reply With Quote
Old
  (#18)
HaZe303
Maha Guru
 
HaZe303's Avatar
 
Videocard: 6970Xfire & GTX570 SLI
Processor: Core i5 2500k & i7 920
Mainboard: Asus P8Z68-V & P6T DLX v2
Memory: Corsair 4GB & Corsair 6GB
Soundcard: X-FI PCI & X-FI Titanium
PSU: TT 1200W & Corsair TX850W
Default 10-17-2010, 16:04 | posts: 1,938 | Location: Sweden

Quote:
Originally Posted by Pill Monster View Post
I already said...PR (Project Reality).

Yeah I know what the game is, I didnt know it by its initials. PR could be lots of things if you dont know what you are talking about specifically. BFBC2 works because most people know what it is, but PR is not as known commonly.
   
Reply With Quote
Old
  (#19)
Pill Monster
Ancient Guru
 
Pill Monster's Avatar
 
Videocard: 7950 Vapor-X 1175/1550
Processor: AMD FX-8320 @4.8
Mainboard: ASUS Sabertooth 990FX R2
Memory: 8GB Kingston HyperX 2400
Soundcard: Audigy 2 Platinum Ex 5.1
PSU: AcBel M8 750
Default 10-17-2010, 16:06 | posts: 23,932 | Location: NZ

Quote:
Originally Posted by TheHunter View Post
pill do you have dirt2 or any other recent racing game, maybe even cod4 or 5 to test them?



im still at 198.25 hp quadro atm (found them over at laptop2go) and they preform allot better than last few sets, like some 258, 259, 260.63, 260.89 all of them had at least 1 flaw..
What's "any other game"? I not understand you

PR is all games past, present, and future..do u not know this?
   
Reply With Quote
Old
  (#20)
HaZe303
Maha Guru
 
HaZe303's Avatar
 
Videocard: 6970Xfire & GTX570 SLI
Processor: Core i5 2500k & i7 920
Mainboard: Asus P8Z68-V & P6T DLX v2
Memory: Corsair 4GB & Corsair 6GB
Soundcard: X-FI PCI & X-FI Titanium
PSU: TT 1200W & Corsair TX850W
Default 10-17-2010, 16:10 | posts: 1,938 | Location: Sweden

Quote:
Originally Posted by Pill Monster View Post
What's "any other game"? I not understand you

PR is all games past, present, and future..do u not know this?
For you maybe, not everyone.
   
Reply With Quote
Old
  (#21)
Pill Monster
Ancient Guru
 
Pill Monster's Avatar
 
Videocard: 7950 Vapor-X 1175/1550
Processor: AMD FX-8320 @4.8
Mainboard: ASUS Sabertooth 990FX R2
Memory: 8GB Kingston HyperX 2400
Soundcard: Audigy 2 Platinum Ex 5.1
PSU: AcBel M8 750
Default 10-17-2010, 16:11 | posts: 23,932 | Location: NZ

Quote:
Originally Posted by HaZe303 View Post
For you maybe, not everyone.
Blasphemy!!


@Hunter, yeah I got Arma2 installed but tbh I spend so much time on PR I don't play anything else..

Haven't found any faults yet..but I'm not quite as "discerning" as you wen it comes to drivers ..

The biggest problem I have is w/ the scaling bug, fuzzy textures, and AF looking ****ty, I'm happy with any driver that doesn't have these issues.



Hmm, but it seems custom resolutions screw up the status quo of my desktop:
Quote:
Faulting application name: nvcplui.exe, version: 3.4.750.13, time stamp: 0x4cb38773
Faulting module name: NVCPL.DLL, version: 7.17.12.6093, time stamp: 0x4cb38afa
Exception code: 0xc0000005
Fault offset: 0x00000000002ee914
Faulting process id: 0x518
Faulting application start time: 0x01cb6e0dc21ff3c3
Faulting application path: C:\Program Files\NVIDIA Corporation\Control Panel Client\nvcplui.exe
Faulting module path: C:\Windows\system32\NVCPL.DLL
Report Id: 04be804b-da01-11df-a536-044b80808010

Last edited by Pill Monster; 10-17-2010 at 16:25.
   
Reply With Quote
Old
  (#22)
mapel110
Member Guru
 
mapel110's Avatar
 
Videocard: GTX 460 Gigabyte OC
Processor: C2D 8400
Mainboard: Asus
Memory: 6 GB DDR2
Soundcard: Creative X-Fi
PSU: Tagan 460 Watt
Default 10-17-2010, 16:16 | posts: 92 | Location: Germany

Creating Custom Resolutions crashes the control panel. ;(
   
Reply With Quote
Old
  (#23)
HaZe303
Maha Guru
 
HaZe303's Avatar
 
Videocard: 6970Xfire & GTX570 SLI
Processor: Core i5 2500k & i7 920
Mainboard: Asus P8Z68-V & P6T DLX v2
Memory: Corsair 4GB & Corsair 6GB
Soundcard: X-FI PCI & X-FI Titanium
PSU: TT 1200W & Corsair TX850W
Default 10-17-2010, 16:20 | posts: 1,938 | Location: Sweden

Hmmm strange, I cant install these? Says "file is missing" error again, but both my GTX460 & 9800gt is on the inf?? Anyone, any clues?

Nevermind I just needed to reboot, works fine now.

Last edited by HaZe303; 10-17-2010 at 16:28.
   
Reply With Quote
Old
  (#24)
Arctucas
Maha Guru
 
Arctucas's Avatar
 
Videocard: SLI nVIDIA 560Ti
Processor: i7 950 @ 4.2GHz
Mainboard: eVGA 141-GT-E770-A1
Memory: Mushkin998966 Radioactive
Soundcard: X-Meridian 7.1 2G/ Z-5500
PSU: Corsair AX1200
Default 10-17-2010, 16:21 | posts: 1,842

Not so good for me...

Replacing 260.89 BETA.

Installing over existing driver; no SLi, nVIDIA Control Panel hangs and then will not load after Restarting PC.

"Clean Install" failed the first time. Second try results in the same issues as installing over existing.

System Restore back to 260.89 and all is well.

I am not even going to bother with Driver Sweeper, current drivers work well.

EDIT: I had to vote Worse, since the driver disables my SLi and the Control Panel was unusable, even though I did not try them for games or benchmarks.

Last edited by Arctucas; 10-18-2010 at 00:05.
   
Reply With Quote
Old
  (#25)
YetYhunter
Maha Guru
 
YetYhunter's Avatar
 
Videocard: Windorce GTX670 1280Boost
Processor: Intel i5 2500k@4.8 GHZ
Mainboard: Asrock P67 Extreme 4
Memory: 4 GB DDR3 1600mhz
Soundcard: integrated REALTEK
PSU: Corsair 550W VX
Default 10-17-2010, 16:37 | posts: 1,055 | Location: Romania

Shadow flickering bug is back in crysis wars
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.