Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Affiliates > MSI AfterBurner Overclock Application Discussion forum
MSI AfterBurner Overclock Application Discussion forum This forum is intended for MSI customers for questions on the AfterBurner Overclock Utility based off Rivatuner. In this section the users help each other out with answers as well as support staff from MSI.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Kombustor Stability Testing with OpenGL v. D3D
Old
  (#1)
MISMCSA
Member Guru
 
MISMCSA's Avatar
 
Videocard: Sapphire Radeon 6870 1GB
Processor: Phenom II x6 1055T @ 3.5
Mainboard: Gigabyte GA-890GPA-UDH3
Memory: G.Skill 8GB DDR3 CL7
Soundcard: Realtek Integrated HD 7.1
PSU: OCZ ModXStream-Pro 700w
Default Kombustor Stability Testing with OpenGL v. D3D - 08-08-2010, 14:45 | posts: 70 | Location: Minneapolis, MN

I've been using Kombustor 1.1.2 over the last few days to get a stable OC on my new HIS 5770. It's been going well, but then I discovered a drastic difference between D3D and OpenGL results. I was hoping people here could weight in with their thoughts on the results.

In D3D11 @ 950/1375 I can run Kombustor for 45+ min w/ 8xaa. It may go longer, but I just stopped it at 45 min.

However, when I run it in OpenGL 3 @ 950/1375 w/ no aa, it can only run 2 min. I continued to drop down the memory overclock, stopping @1300. @ 950/1300 it can't make it more than a few minutes.

My Question: Is there something abnormal about this, or are the OpenGL benchmarks more strenuous?

Thanks
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
JeGX
Newbie
 
Videocard: GTS 250
Processor: Old AMD X2 3800+
Mainboard:
Memory: 2048M DDR2
Soundcard:
PSU: 650W
Default 08-10-2010, 07:09 | posts: 40

yep you're right DX11 render path is a bit light. Here are some quick results with a GTX 480 (settings: unlocked power draw, 1024x768 windowed mode, no AA, no postfx):

DX11 - GPU usage: 93% and power consumption: 368W
DX10 - GPU usage: 99% and power consumption: 390W
DX9 - GPU usage: 99% and power consumption: 406W
GL3 - GPU usage: 99% and power consumption: 405W
GL2 - GPU usage: 99% and power consumption: 404W

(power consumption at the wall socket).

I will check that.
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
MISMCSA
Member Guru
 
MISMCSA's Avatar
 
Videocard: Sapphire Radeon 6870 1GB
Processor: Phenom II x6 1055T @ 3.5
Mainboard: Gigabyte GA-890GPA-UDH3
Memory: G.Skill 8GB DDR3 CL7
Soundcard: Realtek Integrated HD 7.1
PSU: OCZ ModXStream-Pro 700w
Default 08-10-2010, 16:04 | posts: 70 | Location: Minneapolis, MN

I've also been wondering if the ATI Drivers are just not very robust for OpenGL based apps. I used default clocks, and still bombed out fairly quickly testing OpenGL, but can run for an hour plus at defaults in D3D.
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
TFL Replica
Master Guru
 
TFL Replica's Avatar
 
Videocard: NVIDIA GTX 570
Processor: Intel Core i5 2500K
Mainboard: ASUS P8P67 Deluxe Rev 3
Memory: 2x2GB Corsair 1600MHz
Soundcard: X-Fi XtremeGamer Fatal1ty
PSU: PCP&C Silencer 750w
Default 08-10-2010, 20:36 | posts: 369

ATI's drivers have a very long history of issues with OpenGL. Just ask any OpenGL developer and they'll tell you of all the ATI specific workarounds they have to perform because of ATI's lack of full standards compliance.
   
Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.