Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Videocards > Videocards - NVIDIA Drivers Section
Videocards - NVIDIA Drivers Section In this section you can discuss everything ForceWare driver related. ForceWare (Detonator) drivers are for NVIDIA TNT, Quadro and all GeForce based videocards.


View Poll Results: How is this driver working for you?
Better than previous drivers 63 38.89%
About the same as previous drivers 65 40.12%
Worse than previous drivers 34 20.99%
Voters: 162. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools Display Modes
257.21 Whql out for grabs.
Old
  (#1)
viren
Maha Guru
 
viren's Avatar
 
Videocard: GTX 570
Processor: I7 870
Mainboard: P55
Memory: 4GB
Soundcard: 7.1 PCI-E
PSU: 800W
Default 257.21 Whql out for grabs. - 06-15-2010, 11:33 | posts: 2,360 | Location: Pune, India

Hi Friends,

257.21 Whql is out for grabs.

Heres the links,

ForceWare 257.21 Windows XP 32-bit WHQL
ForceWare 257.21 Win 7 | Vista 64-bit WHQL
ForceWare 257.21 Win 7 | Vista 32-bit WHQL

Xp 64,
http://www.nvidia.com/object/winxp64...ql-driver.html
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
MerkageTurk
Banned
 
Videocard: GTX 580sli + GTX 260
Processor: Intel I5 2500K
Mainboard: Maximus IV Gene-Z
Memory: DDR3
Soundcard:
PSU: 2k WATT
Default 06-15-2010, 11:47 | posts: 105

yo bro thnks isit any good?
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
sertopico
Master Guru
 
sertopico's Avatar
 
Videocard: Asus 560Ti 448SP @825MHz
Processor: Core 2 Quad Q9450@3.6GHz
Mainboard: Asus Maximus Formula@RF
Memory: 4X1GB DDRII@1081MHz
Soundcard: X-Fi Extreme Gamer Pro
PSU: CM Silent Pro M 700W
Default 06-15-2010, 11:48 | posts: 636 | Location: Mafia & Pizza Country

Great!! I was just wondering when the new WHQL will show up!
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
k3vst3r
Ancient Guru
 
k3vst3r's Avatar
 
Videocard: Tri-fire 290x Qnix 120Hz
Processor: i7 4770k 4.6
Mainboard: Asus Maximus Hero VI
Memory: 4x4GB 2400
Soundcard: SB X-FI Titanium
PSU: Corsair AX1200i
Default 06-15-2010, 11:57 | posts: 2,978 | Location: Sheffield UK

Installed an testing now.


   
Reply With Quote
 
Old
  (#5)
Copey
Ancient Guru
 
Videocard: Asus 460 1GB
Processor: Phenom II 955 Black
Mainboard: Gigabyte 790X-UD3P
Memory: 4GB Patriot Viper
Soundcard: X-Fi Xtreme Music
PSU: Antec QP 850W
Default 06-15-2010, 13:07 | posts: 10,691 | Location: U.K

Nice, new physX driver aswell, will give these a test and see whats what.
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
TheHunter
Banned
 
Videocard: MSi N570GTX TFIII [OC|PE]
Processor: Intel C2Q 9450 @ 3.576GHZ
Mainboard: Gigabyte GA-X48-DS5 [F8H]
Memory: Corsair D. 2x2GB @1073MHZ
Soundcard: XFi Fatality Pro [SB046A]
PSU: Tagan Piperock 600W [48A]
Default 06-15-2010, 13:10 | posts: 13,439 | Location: √╥

i just hope they dont suffer form the same low fps bug like 275.15 (or 257.29) in some games; like in - cod5, tf2, l4d2 in all 3 much lower lowest fps > when in extreme fight.
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
ati666
Master Guru
 
Videocard: Gigabyte GTX 470
Processor: e8500
Mainboard: abit aw9d-max (i975x)
Memory: 8 GB ram 800mhz(2gbx4)
Soundcard: X-Fi Xtreme
PSU: Corsair HX1000W
Default 06-15-2010, 13:10 | posts: 463

does this driver have the same problem as the 257.15 has. the trilinear optimization is turned ON in the profiles section and there is no OFF selection from the drop down menu. even though i selected HIGH QUALITY. it should be turned OFF but it isnt.i can not turn it OFF. which is fishy, NVIDIA applying one of its cheats again..
   
Reply With Quote
Old
  (#8)
sertopico
Master Guru
 
sertopico's Avatar
 
Videocard: Asus 560Ti 448SP @825MHz
Processor: Core 2 Quad Q9450@3.6GHz
Mainboard: Asus Maximus Formula@RF
Memory: 4X1GB DDRII@1081MHz
Soundcard: X-Fi Extreme Gamer Pro
PSU: CM Silent Pro M 700W
Default 06-15-2010, 13:11 | posts: 636 | Location: Mafia & Pizza Country

Looks like my card runs hotter than the previous beta drivers...

And DiRT 2 crashed to desktop.
   
Reply With Quote
Old
  (#9)
k3vst3r
Ancient Guru
 
k3vst3r's Avatar
 
Videocard: Tri-fire 290x Qnix 120Hz
Processor: i7 4770k 4.6
Mainboard: Asus Maximus Hero VI
Memory: 4x4GB 2400
Soundcard: SB X-FI Titanium
PSU: Corsair AX1200i
Default 06-15-2010, 13:12 | posts: 2,978 | Location: Sheffield UK

Quick testing reveals these about same as .29 betas an worst at vantage than .15's are.


   
Reply With Quote
Old
  (#10)
sk8zophrenia
Maha Guru
 
sk8zophrenia's Avatar
 
Videocard: Palit GeForce GTX570 oc'd
Processor: Phenom II X4 965 @ 3.8Ghz
Mainboard: ASUS ROG CrosshairII 780a
Memory: Corsair Dominator 4g 1066
Soundcard: Audigy + Roccat Kave 5.1
PSU: CoolerMaster M850 modular
Default 06-15-2010, 13:15 | posts: 2,334 | Location: Malaysia / Russia

virendra, welcome back. since your wedding day i didnt see u online much.
downloading now. thanks
   
Reply With Quote
 
Old
  (#11)
WhiteLightning
Ancient Guru
 
WhiteLightning's Avatar
 
Videocard: EVGA 780GTX ACX
Processor: i7-2600k HT @ 4.5 +H70 PP
Mainboard: MSI Z77A-GD65 GAMING
Memory: Gskill 2133Mhz 8GB
Soundcard: Onboard
PSU: Corsair 1000 watt
Default 06-15-2010, 13:16 | posts: 23,180 | Location: Hoek van Holland, Netherlands

anyone here with ati-nvidia combo that can tesrt physx ?
   
Reply With Quote
Old
  (#12)
Fusion_XT
Maha Guru
 
Fusion_XT's Avatar
 
Videocard: GTX TITAN HO
Processor: Intel i7 980X HO
Mainboard: Gigabyte X58A-UD7
Memory: 6GB Corsair Dominator 1T
Soundcard: AuzenTech Forte w/ Z-5400
PSU: Corsair HX1000
Default 06-15-2010, 13:19 | posts: 812 | Location: Netherlands

Damn just when im at work they decide to go WHQL !!!

Can anyone conform me that the NV Profile settings actually save this time ?!
Thnx.
   
Reply With Quote
Old
  (#13)
TheHunter
Banned
 
Videocard: MSi N570GTX TFIII [OC|PE]
Processor: Intel C2Q 9450 @ 3.576GHZ
Mainboard: Gigabyte GA-X48-DS5 [F8H]
Memory: Corsair D. 2x2GB @1073MHZ
Soundcard: XFi Fatality Pro [SB046A]
PSU: Tagan Piperock 600W [48A]
Default 06-15-2010, 13:20 | posts: 13,439 | Location: √╥

Quote:
Originally Posted by ati666 View Post
does this driver have the same problem as the 257.15 has. the trilinear optimization is turned ON in the profiles section and there is no OFF selection from the drop down menu. even though i selected HIGH QUALITY. it should be turned OFF but it isnt.i can not turn it OFF. which is fishy, NVIDIA applying one of its cheats again..
if you select high quality in main profile it should be disabled by default, it always worked here; also with 257.15 and 257.29..


edit: profiles saved fine here (with both 275.15/29), but i needed ENG instead of int version.
   
Reply With Quote
Old
  (#14)
ati666
Master Guru
 
Videocard: Gigabyte GTX 470
Processor: e8500
Mainboard: abit aw9d-max (i975x)
Memory: 8 GB ram 800mhz(2gbx4)
Soundcard: X-Fi Xtreme
PSU: Corsair HX1000W
Default 06-15-2010, 13:29 | posts: 463

Quote:
Originally Posted by TheHunter View Post
if you select high quality in main profile it should be disabled by default, it always worked here; also with 257.15 and 257.29..


edit: profiles saved fine here (with both 275.15/29), but i needed ENG instead of int version.
when you select HIGH QUALITY in global profile, the trilinear optimize tab disappers so there is no telling whether its turned OFF or ON. thats the problem. in the old drivers its shows that its turned OFF.

HOW CAN I CHECK IF ITS TURNED OFF FOR REAL for alll games included when you select HIGH QUALITY in the main profile?
   
Reply With Quote
Old
  (#15)
TheHunter
Banned
 
Videocard: MSi N570GTX TFIII [OC|PE]
Processor: Intel C2Q 9450 @ 3.576GHZ
Mainboard: Gigabyte GA-X48-DS5 [F8H]
Memory: Corsair D. 2x2GB @1073MHZ
Soundcard: XFi Fatality Pro [SB046A]
PSU: Tagan Piperock 600W [48A]
Default 06-15-2010, 13:44 | posts: 13,439 | Location: √╥

Quote:
Originally Posted by ati666 View Post
when you select HIGH QUALITY in global profile, the trilinear optimize tab disappers so there is no telling whether its turned OFF or ON. thats the problem. in the old drivers its shows that its turned OFF.

HOW CAN I CHECK IF ITS TURNED OFF FOR REAL for alll games included when you select HIGH QUALITY in the main profile?
it just is, i can guarantee you; they've removed it from nvcpl once you select h.quality (in older drivers it was grayed out, i guess they wanted it to be less confusing, so you dont go why is this greyed out?? lol)
   
Reply With Quote
Old
  (#16)
davido6
Maha Guru
 
davido6's Avatar
 
Videocard: GV-R795WF3-3GD
Processor: i5 3750k @4.9ghz 1.2v
Mainboard: asrock z77 extreme6
Memory: 16 gig corsair vengeance
Soundcard: Sound Blaster X-Fi Fatal1
PSU: Adata HM 1200W
Default 06-15-2010, 13:48 | posts: 1,219 | Location: uk sheffield

we need a poll pleaseeeee
   
Reply With Quote
Old
  (#17)
Infanticide
Master Guru
 
Infanticide's Avatar
 
Videocard: AMD Radeon R7 260X 2GB
Processor: intel c2d e6750
Mainboard: EX38-DS4
Memory: 4096MB DDRII
Soundcard: ALC889a/SBA SE
PSU: Tagan 500W
Default 06-15-2010, 13:50 | posts: 190

I am not so sure about this. In .29 drivers, when you select high quality in any game profile, trilinear optimisation says 'ON' - and cant be changed.
I will check it with these whql drivers, and report back soon.
   
Reply With Quote
Old
  (#18)
Burnt_Ram
Ancient Guru
 
Burnt_Ram's Avatar
 
Videocard: EVGA GTX 580 SLi
Processor: Core i5 @ 4.2 H20 Cooled
Mainboard: Asus P7P55D Deluxe
Memory: G.Skill RipJaw 1600 2x4GB
Soundcard: Via HD 7.1
PSU: Corsair HX1050W
Default 06-15-2010, 14:19 | posts: 5,926 | Location: British Columbia

nice, thanks for the heads up.
   
Reply With Quote
Old
  (#19)
Year
Ancient Guru
 
Year's Avatar
 
Videocard: EVGA GTX 690
Processor: Intel i7 2600
Mainboard: Asus P67 Evo
Memory: G.Skill Sniper DDR3 16GB
Soundcard: Auzentech Bravura 7.1
PSU: Enermax Galaxy 850W
Default 06-15-2010, 14:19 | posts: 11,715 | Location: ♫

tested them in various games and benchmarks, no performance increase or decrease but i'm noticing less lag in Assassin's Creed 2.

temps are exactly the same for me, 40 to 45 idle, 90c max under load (furmark).

one thing i did notice is improved image quality in Alien vs Predator the aliens look better and rounder, perhaps some improvement to how Tessellation is handled by the Gtx 465/470/480? since we do know the aliens are highly tessellated,

i remember the aliens looking less detailed than this in the timedemo and the game, that tail looks quite realistic now. or maybe i'm blind?






gonna test Metro2033 in dx11 mode and see if theres any improvements there too.

well that's it so far, great set for me.

Last edited by Year; 06-15-2010 at 15:01.
   
Reply With Quote
Old
  (#20)
ati666
Master Guru
 
Videocard: Gigabyte GTX 470
Processor: e8500
Mainboard: abit aw9d-max (i975x)
Memory: 8 GB ram 800mhz(2gbx4)
Soundcard: X-Fi Xtreme
PSU: Corsair HX1000W
Default 06-15-2010, 14:54 | posts: 463

Quote:
Originally Posted by Infanticide View Post
I am not so sure about this. In .29 drivers, when you select high quality in any game profile, trilinear optimisation says 'ON' - and cant be changed.
I will check it with these whql drivers, and report back soon.

thats exactly the problem

Quote:
Originally Posted by TheHunter View Post
it just is, i can guarantee you; they've removed it from nvcpl once you select h.quality (in older drivers it was grayed out, i guess they wanted it to be less confusing, so you dont go why is this greyed out?? lol)
i want to trun OFF triliner optimize for each game profile not just the main profile. as each profile has its own settings and executed only when the game exe is run. so setting HQ for the main profile wont make a difference for the trilinear optimize in the game profiles if i can not have it turned OFF when i select HQ in the game profiles. when the game exe runs it will execute its profile and it will have the trilinear optimize ON cuz it will overriden the main profile settings (it wont use the main profile setting for the game). so, how to turn it off in the games profile?

Last edited by ati666; 06-15-2010 at 15:01.
   
Reply With Quote
Old
  (#21)
Infanticide
Master Guru
 
Infanticide's Avatar
 
Videocard: AMD Radeon R7 260X 2GB
Processor: intel c2d e6750
Mainboard: EX38-DS4
Memory: 4096MB DDRII
Soundcard: ALC889a/SBA SE
PSU: Tagan 500W
Default 06-15-2010, 14:59 | posts: 190

Its the same in all three 256s, but I think optimisations are disabled when h.quality is enabled even though it says otherwise.
   
Reply With Quote
Old
  (#22)
TheHunter
Banned
 
Videocard: MSi N570GTX TFIII [OC|PE]
Processor: Intel C2Q 9450 @ 3.576GHZ
Mainboard: Gigabyte GA-X48-DS5 [F8H]
Memory: Corsair D. 2x2GB @1073MHZ
Soundcard: XFi Fatality Pro [SB046A]
PSU: Tagan Piperock 600W [48A]
Default 06-15-2010, 15:06 | posts: 13,439 | Location: √╥

Quote:
Originally Posted by ati666 View Post
thats exactly the problem



i want to trun OFF triliner optimize for each game profile not just the main profile. as each profile has its own settings and executed only when the game exe is run. so setting HQ for the main profile wont make a difference for the trilinear optimize in the game profiles if i can not have it turned OFF when i select HQ in the game profiles. when the game exe runs it will execute its profile and it will have the trilinear optimize ON cuz it will overrive the main profile settings (it wont use the main profile setting for the game). so, how to turn it off in the games profile?
well thats just it, use high quality in global profile and its off by default in game profiles too, now you have high quality in all game profiles.

If you use quality in global and then set to high quality in game profile then yea it can do that.
   
Reply With Quote
Old
  (#23)
Pill Monster
Ancient Guru
 
Pill Monster's Avatar
 
Videocard: 7950 Vapor-X 1175/1550
Processor: AMD FX-8320 @4.8
Mainboard: ASUS Sabertooth 990FX R2
Memory: 8GB Kingston HyperX 2400
Soundcard: Audigy 2 Platinum Ex 5.1
PSU: AcBel M8 750
Default 06-15-2010, 15:09 | posts: 23,606 | Location: NZ

Quote:
Originally Posted by Infanticide View Post
I am not so sure about this. In .29 drivers, when you select high quality in any game profile, trilinear optimisation says 'ON' - and cant be changed.
Same here.
   
Reply With Quote
Old
  (#24)
ati666
Master Guru
 
Videocard: Gigabyte GTX 470
Processor: e8500
Mainboard: abit aw9d-max (i975x)
Memory: 8 GB ram 800mhz(2gbx4)
Soundcard: X-Fi Xtreme
PSU: Corsair HX1000W
Default 06-15-2010, 15:16 | posts: 463

Quote:
Originally Posted by Infanticide View Post
Its the same in all three 256s, but I think optimisations are disabled when h.quality is enabled even though it says otherwise.
i dont think so, unless we can see a clear difference between QUALITY and HIGH QUALITY mode, the trilinear optimization is turend ON for the games profiles. if both quality modes show the same quality then trilinear optimization ON.
   
Reply With Quote
Old
  (#25)
Burnt_Ram
Ancient Guru
 
Burnt_Ram's Avatar
 
Videocard: EVGA GTX 580 SLi
Processor: Core i5 @ 4.2 H20 Cooled
Mainboard: Asus P7P55D Deluxe
Memory: G.Skill RipJaw 1600 2x4GB
Soundcard: Via HD 7.1
PSU: Corsair HX1050W
Default 06-15-2010, 15:31 | posts: 5,926 | Location: British Columbia

i run on high quality, but i don't even have the trilinear optimization setting? is that because of my card?
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.