Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Videocards > Videocards - AMD - ATI Drivers Section
Videocards - AMD - ATI Drivers Section In this section you can discuss everything Catalyst related. AMD Catalyst drivers are for all AMD ATI based graphics cards. This is also the place to discuss modified Catalyst drivers.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
gpu-z crashes, help!
Old
  (#1)
Funky Doodle
Master Guru
 
Funky Doodle's Avatar
 
Videocard: Gigabyte ATI HD 5830 1GB
Processor: AMD Phenom II X3 720 BE
Mainboard: GA-MA790X-UD3P AM2+
Memory: A-Data 4GB DDR2 800 Mhz
Soundcard: Creative SB Xtreme Gamer
PSU: Compucase CougarCM/R 700W
Default gpu-z crashes, help! - 04-29-2010, 13:42 | posts: 792

Hi. GPU-Z start crashing and i don't understand why. I updated drivers to 10.4a and downloaded the latest version of gpu-z at the moment, when i first checked it, everything was ok, but after some time i loaded again and it says: An unrecoverable error has occured (then there goes number that always changes) in GPU-Z. Do you want to submit the crash information to the developer? And when u click yes it crashes. Here is ERRORLOG:

GPU-Z.0.4.2 caused an Access Violation (0xc0000005)
in module aticaldd.dll at 0023:690337c7.

Exception handler called in AfxWinMain.
Error occurred at 4/29/2010 15:12:44.
D:\Downloads\GPU-Z.0.4.2.exe, run by Funky.
Operating system: unknown Windows version (6.1.7600).
3 processor(s), type 586.
36% memory in use.
4095 MBytes physical memory.
2605 MBytes physical memory free.
0 MBytes paging file.
0 MBytes paging file free.
2048 MBytes user address space.
1835 MBytes user address space free.
Read from location 00000000 caused an access violation.

Context:
EDI: 0x06c64670 ESI: 0x00000000 EAX: 0x00000000
EBX: 0x06c64660 ECX: 0x00000186 EDX: 0x06c64670
EIP: 0x690337c7 EBP: 0x00000000 SegCs: 0x00000023
EFlags: 0x00010246 ESP: 0x001872f0 SegSs: 0x0000002b

Bytes at CS:EIP:
f3 a5 0f 84 b5 00 00 00 8b 0a 51 8d 54 24 18 8d

Edit: I tried to change to older versions, but the problem occures and also with 10.4 WQHL.

Last edited by Funky Doodle; 04-29-2010 at 13:45.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
HaZe303
Maha Guru
 
HaZe303's Avatar
 
Videocard: 6970Xfire & GTX570 SLI
Processor: Core i5 2500k & i7 920
Mainboard: Asus P8Z68-V & P6T DLX v2
Memory: Corsair 4GB & Corsair 6GB
Soundcard: X-FI PCI & X-FI Titanium
PSU: TT 1200W & Corsair TX850W
Default 04-29-2010, 14:10 | posts: 1,938 | Location: Sweden

I have the same problem actually, but I think it has to do with that I have SP1 Beta installed? Do you have it installed?
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
Funky Doodle
Master Guru
 
Funky Doodle's Avatar
 
Videocard: Gigabyte ATI HD 5830 1GB
Processor: AMD Phenom II X3 720 BE
Mainboard: GA-MA790X-UD3P AM2+
Memory: A-Data 4GB DDR2 800 Mhz
Soundcard: Creative SB Xtreme Gamer
PSU: Compucase CougarCM/R 700W
Default 04-29-2010, 15:04 | posts: 792

yeah, and i thought about it too, i installed april updates, mby after that. ****!
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
Funky Doodle
Master Guru
 
Funky Doodle's Avatar
 
Videocard: Gigabyte ATI HD 5830 1GB
Processor: AMD Phenom II X3 720 BE
Mainboard: GA-MA790X-UD3P AM2+
Memory: A-Data 4GB DDR2 800 Mhz
Soundcard: Creative SB Xtreme Gamer
PSU: Compucase CougarCM/R 700W
Default 04-29-2010, 15:08 | posts: 792

it's better to uninstall them? there are plenty of them!
   
Reply With Quote
 
Old
  (#5)
Darren Hodgson
Ancient Guru
 
Darren Hodgson's Avatar
 
Videocard: EVGA NVIDIA GTX 780
Processor: Intel Core i7-4770K
Mainboard: ASUS Z87 Deluxe
Memory: 16GB Corsair Veng 1600MHz
Soundcard: SB X-Fi Titanium HD
PSU: XFX Pro B.E. 850W
Default 04-29-2010, 16:24 | posts: 11,705 | Location: England

I'm having some bizarrely high memory usage issues (as in 1.5+ GB) with Microsoft Security Essentials and it seems to have happened since I installed the April downloads from Windows Update. It may just be coincidence though but at one point MSSE was using over 5.5 GB of RAM and causing massive slowdown in my system triggering a low memory warning. Disabling the real-time scanner fixes it but it's not ideal as my PC is less protected from potential viruses, etc.
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
Funky Doodle
Master Guru
 
Funky Doodle's Avatar
 
Videocard: Gigabyte ATI HD 5830 1GB
Processor: AMD Phenom II X3 720 BE
Mainboard: GA-MA790X-UD3P AM2+
Memory: A-Data 4GB DDR2 800 Mhz
Soundcard: Creative SB Xtreme Gamer
PSU: Compucase CougarCM/R 700W
Default 04-30-2010, 11:34 | posts: 792

rolled back to 10.3 WHQL and everything works. Maybe because of the preSP1 installed or it's first time i have issues with video driver, that i need to roll back to previous!

Last edited by Funky Doodle; 04-30-2010 at 11:36.
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.