Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Affiliates > MSI AfterBurner Overclock Application Discussion forum
MSI AfterBurner Overclock Application Discussion forum This forum is intended for MSI customers for questions on the AfterBurner Overclock Utility based off Rivatuner. In this section the users help each other out with answers as well as support staff from MSI.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Afterburner 1.6.0 Beta 3 + Kombustor 1.06 (2010-4-13)
Old
  (#1)
Garrett_Wu
Member Guru
 
Videocard:
Processor:
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU:
Default Afterburner 1.6.0 Beta 3 + Kombustor 1.06 (2010-4-13) - 04-13-2010, 04:45 | posts: 135

Hi All

New Afterburner 1.6.0 Beta 3 is released, in next version we will add voltage support into GeForce GTX 470/480. Stay tuned!

Download:http://event.msi.com/vga/afterburner...up160Beta3.rar

[Changelog]

- New MSI On-Screen Display Server v3.7.0 beta 10 with the following improvements:
- Improved race condition protection system for the systems running multiple
OSD applications simultaneously (e.g. OSD server, FRAPS and STEAM In-Game
Chat)
- Improved floating injection address hooking technology. Due to more advanced
built-in code analyzer hooks can be injected deeper into 3D application code
if stealth mode is enabled. These changes improve stealth mode compatibility
with third party tools using similar stealth injection technologies (e.g.
FRAPS v2.9.8 and newer)
- Now stealth mode cannot be toggled during 3D application runtime to reduce
the risk of crashing 3D application
- Removed single screen capture per second limitation
- Updated profiles list
- Updated Dutch localization
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
krayzieNRG
Maha Guru
 
krayzieNRG's Avatar
 
Videocard: HIS 6870
Processor: Q6600-3.5ghz-Corsair H50
Mainboard: Asus Maximus Formula X38
Memory: 4 gb Patriot
Soundcard: Creative sound blaster
PSU: CoolerMaster 1000W
Default 04-13-2010, 06:38 | posts: 946 | Location: Jamaica

thanks man,will check it out
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
allup
Master Guru
 
allup's Avatar
 
Videocard: 2 X SLi Asus 7870 V2 ROG
Processor: AMD8150 Black C.M.TPC-812
Mainboard: Asus Sabertooth 990 V2.0
Memory: 16 GB G Skill PC3 1866
Soundcard: Realtek& Creative S-750's
PSU: C.M. Silent Pro2 M2 1000W
Default 04-13-2010, 08:38 | posts: 275 | Location: Mountain country!

Well i loaded the new beta and Kombustor. Both working fine for me and voltage control has always worked for mine. Though i rarely use it, it is nice to know it is there if i do want to use it. I do run EVGA but like the AB setup better i do have over 20 friends using it as well. Must be a good program i guess.
Again don't let others get the goat squaking. Just keep doing what you do man.
Your work is admired and respected by MANY who use it and do not post in the forums.
I also use AB on the wifes MSI K9N2 and NX8800GT-T2D512E-OC SLi 's with the heatpipe coolers. Damn fine cards Works fine there as well.
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
civato
Maha Guru
 
civato's Avatar
 
Videocard: 2xGTX570 sli on H2O EK
Processor: core i7 940@4153MHz H2O
Mainboard: MSI Eclipse SLI x58
Memory: ddr3 12GB@1800 Dominator
Soundcard: X-Fi Xtreme audio
PSU: 1000w Corsair
Default 04-13-2010, 16:32 | posts: 919 | Location: Look behind you , BOE!!!

Everything working OK on my rig , nice job like always , thanks!!!
   
Reply With Quote
 
Old
  (#5)
Thunderball
Member Guru
 
Videocard: HD5870+Twinturbo Pro
Processor: Phenom II X4 965 C3 @ 4,0
Mainboard: Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P
Memory: 8GB DDR3 1600Mhz G.Skill
Soundcard: Soundblaster Audigy 2 ZS
PSU: BE Quiet! Dark Power 850
Default 04-13-2010, 19:24 | posts: 135 | Location: @home

Just did a clean install but everytime i try to run kombustor with afterburner kombustor crashes (appcrash etqw.exe). But if i just run kombustor, the app does not crash. Weird never had that before.
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
Burgurne
Master Guru
 
Burgurne's Avatar
 
Videocard: MSI Lightning GTX770
Processor: Corei5 3570"K"@4,3Ghz
Mainboard: MSI Z77A GD65
Memory: Corsair CL9 8Gb 1600MHZ
Soundcard: Auzentech + Logitech
PSU: Zalman ZM850-HP
Default 04-13-2010, 20:19 | posts: 243 | Location: Denmark

Is there a way to have afterburner monitoring temps of CPU, CPU clock, and memory usage? (Intel Q9550, Gigabyte P35 DS4 rev 1.1).
As I have the data on my G15 display, I would like to have the CPU and RAM info on the same screen also.
Rivatuner could do this with earlier graphiccards, so maybe Afterburner can do it also?
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
Unwinder
Moderator
 
Videocard:
Processor:
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU:
Default 04-13-2010, 20:22 | posts: 11,399 | Location: Taganrog, Russia

Quote:
Originally Posted by Burgurne View Post
Is there a way to have afterburner monitoring temps of CPU, CPU clock, and memory usage? (Intel Q9550, Gigabyte P35 DS4 rev 1.1).
As I have the data on my G15 display, I would like to have the CPU and RAM info on the same screen also.
Rivatuner could do this with earlier graphiccards, so maybe Afterburner can do it also?
No, sorry. And there are no plans to move this functionality from RT to Afterburner.


Alexey Nicolaychuk aka Unwinder, RivaTuner creator
   
Reply With Quote
Old
  (#8)
sikvdila
Member Guru
 
sikvdila's Avatar
 
Videocard: Sapphire 7970
Processor: i7-3770K
Mainboard: Sabertooth Z77
Memory: G.SKILL Trident X 2X4
Soundcard: Logitech G51
PSU: Enermax 1050W
Default 04-13-2010, 21:24 | posts: 102 | Location: Trance

Quote:
Originally Posted by Thunderball View Post
Just did a clean install but everytime i try to run kombustor with afterburner kombustor crashes (appcrash etqw.exe). But if i just run kombustor, the app does not crash. Weird never had that before.
same problem to me, kombustor crashing and can't run.
   
Reply With Quote
Old
  (#9)
Burgurne
Master Guru
 
Burgurne's Avatar
 
Videocard: MSI Lightning GTX770
Processor: Corei5 3570"K"@4,3Ghz
Mainboard: MSI Z77A GD65
Memory: Corsair CL9 8Gb 1600MHZ
Soundcard: Auzentech + Logitech
PSU: Zalman ZM850-HP
Default 04-13-2010, 21:32 | posts: 243 | Location: Denmark

Quote:
Originally Posted by Unwinder View Post
No, sorry. And there are no plans to move this functionality from RT to Afterburner.
OK. That's a shame. I'll have to find another monitoring program then.
   
Reply With Quote
Old
  (#10)
sideeffect
Master Guru
 
Videocard: ATI 5850
Processor: AMD Phenom II 965
Mainboard: Gigabyte 790GX DS4H
Memory: 6GB DDR2
Soundcard: Audigy 2 zs platinum
PSU: OCZ 1KW
Default 04-14-2010, 12:15 | posts: 263

Great work on this release. The OSD in DX10.1 and 11 is greatly appreciated. The screenshot capture is also really useful.

Any plans to add in game benchmarking capabilities? I also heard somewhere that their were plans to add in force vsync and triple buffering from d3d overrider into afterburner was this false or scrapped idea?

It's a shame you don't want CPU monitoring in this as it is quite important to a lot of gamers to see in an OSD. Couldn't the OSD be modified to except readings from other software like speedfan or other programs that output their readings?

Last edited by sideeffect; 04-14-2010 at 12:18.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#11)
JeGX
Newbie
 
Videocard: GTS 250
Processor: Old AMD X2 3800+
Mainboard:
Memory: 2048M DDR2
Soundcard:
PSU: 650W
Default 04-15-2010, 10:24 | posts: 40

Quote:
Originally Posted by sikvdila View Post
same problem to me, kombustor crashing and can't run.
I found the bug: it's related to the etqw profile in Catalyst. Kombustor crashes only when it's renamed in etqw.exe. And when the name is etqw.exe, some OpenGL instructions work differently
The fix will be available in the next version.
   
Reply With Quote
Old
  (#12)
Unwinder
Moderator
 
Videocard:
Processor:
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU:
Default 04-15-2010, 11:51 | posts: 11,399 | Location: Taganrog, Russia

Quote:
Originally Posted by sideeffect View Post
Any plans to add in game benchmarking capabilities?
No, there are no such plans.

Quote:
Originally Posted by sideeffect View Post
I also heard somewhere that their were plans to add in force vsync and triple buffering from d3d overrider into afterburner was this false or scrapped idea?
It is still planned but it won't happend until we define D3DOverrider licensing model with MSI.

Quote:
Originally Posted by sideeffect View Post
It's a shame you don't want CPU monitoring in this as it is quite important to a lot of gamers to see in an OSD.
It is not a question of simple "you don't want to do it", it is a question of physical human possibilities and a question of free developmnet and support time I CAN invest into Afterburner project. It is not a full time project, I'm not a full time software developer employee and I'm already close to my limits from Afterburner support POV. And I have primary job, family and other obligations per otehr contracts besides Afterburner. Extending Afterburner monitoring area from pure VGA monitoring to a lot of non-VGA sensors will leave me no time for sleeping AT ALL. So forget about it, sorry.

Quote:
Originally Posted by sideeffect View Post
Couldn't the OSD be modified to except readings from other software like speedfan or other programs that output their readings?
OSD server was initially designed to allow ANY third party software to connect to it and display ANYTHING in OSD. That is why it is called an OSD server, it supports up to 256 independent clients displaying any text info there simultaneously. And it is really easy to support, samples are available in RT's SDK and any tool like Speedfan can add OSD support in less than 1 hour.


Alexey Nicolaychuk aka Unwinder, RivaTuner creator
   
Reply With Quote
Old
  (#13)
erm
Master Guru
 
erm's Avatar
 
Videocard: Zotac GeForce GTX 560 1GB
Processor: Intel Core 2 Quad Q6600
Mainboard: Asus Hp ipibl-la
Memory: 4GB DDR2
Soundcard: Realtek ALC888s
PSU: OCZ Fatal1ty 750W
Default 04-15-2010, 15:59 | posts: 373 | Location: Italia

Great performance with Kombustor

no AA


AA 16x

   
Reply With Quote
Old
  (#14)
Licaon
Member Guru
 
Licaon's Avatar
 
Videocard: GTX460 1024Mb + Setsugen2
Processor: Athlon II X3 450 / HR01+
Mainboard: Gigabyte MA78GM-S2H
Memory: 2x2Gb+2x1Gb DDR2-PC6400
Soundcard: ASUS Xonar DX
PSU: Corsair VX450W
Default 04-15-2010, 19:28 | posts: 132 | Location: Romania

Quote:
Originally Posted by Unwinder View Post
It is still planned but it won't happend until we define D3DOverrider licensing model with MSI.
Does D3DOverrider depend on RivaTuner? I keep using it by itself and it looks like it works ok.
   
Reply With Quote
Old
  (#15)
Unwinder
Moderator
 
Videocard:
Processor:
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU:
Default 04-15-2010, 19:53 | posts: 11,399 | Location: Taganrog, Russia

No, it doesn't. It's completely separate and independent application.


Alexey Nicolaychuk aka Unwinder, RivaTuner creator
   
Reply With Quote
Old
  (#16)
Licaon
Member Guru
 
Licaon's Avatar
 
Videocard: GTX460 1024Mb + Setsugen2
Processor: Athlon II X3 450 / HR01+
Mainboard: Gigabyte MA78GM-S2H
Memory: 2x2Gb+2x1Gb DDR2-PC6400
Soundcard: ASUS Xonar DX
PSU: Corsair VX450W
Default 04-15-2010, 21:39 | posts: 132 | Location: Romania

Quote:
Originally Posted by Unwinder View Post
No, it doesn't. It's completely separate and independent application.
Then i don't see the problem for a user to just install RT and use D3DO.
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.