Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Videocards > Videocards - AMD - ATI Drivers Section
Videocards - AMD - ATI Drivers Section In this section you can discuss everything Catalyst related. AMD Catalyst drivers are for all AMD ATI based graphics cards. This is also the place to discuss modified Catalyst drivers.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
KoTor vs. Win7 vs. atioglxx.dll
Old
  (#1)
atomic_dumpling
Newbie
 
Videocard: Radeon HD5770
Processor: AMD Phenom II X4 945 (C2)
Mainboard: Giga-Byte M52L-S3P
Memory: 6GB Kingston Value Ram
Soundcard: Hercules Muse Poket LT
PSU: Cooler Master 460W
Default KoTor vs. Win7 vs. atioglxx.dll - 02-19-2010, 14:00 | posts: 2

Hello,

I searched through the steam, Bioware and Lucas Arts forums for hours, but I just can't get my steam version of "Knights Of the Old Republic" to work. Most people experience crashes mid-game, but in my case I can't even start it, because the atioglxx.dll throws an exception at me which points to an OpenGL problem (see below). I am currently running the official Catalyst 10.2 on Win7 x64. I've read that many people can play it fine on Win7, but sadly not me.

Code:
swkotor.exe 
   1.0.3.0 
   00000000 
   atioglxx.dll 
   6.14.10.9551 
   4b68f509 
   c0000005 
   00031a60 
   c98 
   01cab0ef81e018a0 
   G:\Steam\steamapps\common\swkotor\swkotor.exe 
   C:\Windows\system32\atioglxx.dll 
   bfd4dfb0-1ce2-11df-a53c-f0b094c49ccd
The KoToR hardware check spits this out:



I have tried a lot of things, to no avail. I even put different DLLs in the game folder, from Cat 4.2, 9.7, 9.3, 8.5 - it still crashes. Sometimes I can watch the intro videos before the CTD. According to Win7 my system runs at actual 60Hz, so the infamous "59Hz bug" isn't the problem either.

I also tried different stuff with the INI file and even tried a crack (which is needed for the widescreen fix anyway), but still no joy.

I am open to suggestions. As I said, it looks like an OpenGL-problem to me. I know this game is a technical desaster (especially the steam version), but I am not giving up yet. I guess it's just a matter of finding the right DLL.

Thanks, Chris

EDIT: In case you are wondering, I played through Dragon Age and ME2 multiple times without incident and my rig is Furmark and prime95 stable. Furmark is also proof that OpenGL itself works.

EDIT2: Just ran the rendering tests in the OpenGL Extension Viewer - everything works from 1.1 to 3.2

Last edited by atomic_dumpling; 02-19-2010 at 15:22.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
MerolaC
Maha Guru
 
MerolaC's Avatar
 
Videocard: Sapphire HD 7970 OC 3Gb
Processor: i5 3770k@H60
Mainboard: AsRock Z77 Pro3
Memory: G.Skill Sniper 1866 8GB
Soundcard: C-SB-Titanium HD PCI-E
PSU: OCZ Fatal1ty G.G. - 750w
Default 02-19-2010, 15:28 | posts: 2,324 | Location: Argentina

By any chance, do you have installed Matlab?

If so, uninstall it.
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
WhiteLightning
Ancient Guru
 
WhiteLightning's Avatar
 
Videocard: EVGA 780GTX ACX
Processor: i7-2600k HT @ 4.5 +H70 PP
Mainboard: MSI Z77A-GD65 GAMING
Memory: Gskill 2133Mhz 8GB
Soundcard: Onboard
PSU: Corsair 1000 watt
Default 02-19-2010, 15:29 | posts: 23,446 | Location: Hoek van Holland, Netherlands

hey i got it working with a few workarounds, when ill get home ill respond
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
beezley
Newbie
 
beezley's Avatar
 
Videocard: 5870 Powercolor
Processor: Phenom II 940 BE
Mainboard: If only I new :(
Memory: DDR2 4GB
Soundcard:
PSU: 750 watts
Default 02-19-2010, 15:33 | posts: 19

hello mate yeah had the same problems as you just been reading on the ati forums and saw this thread

http://forums.amd.com/game/messagevi...&enterthread=y

to be honest i have given up all hope and just dual boot with xp.....just wish the ati driver team would stop concetrating on all the fancy crap like (half of it seems marketing bull**** any how) and just concentrate on the drivers....back to basics comes to mind.....these 10.2 are making my card pretty hot, nothing i've done wrong just installed them as per instructions....monkey see monkey do.... lol
   
Reply With Quote
 
Old
  (#5)
Xzibit
Banned
 
Videocard: 7970 Windforce
Processor: i5 3570K/H70
Mainboard: ASUS Z77VLX
Memory: 8Gb 2,2GHz, 1.5V
Soundcard: Creative X-Fi
PSU: Thermaltake 850W
Default 02-19-2010, 15:35 | posts: 4,383 | Location: Europe

try this file,but make a backup
http://www.megaupload.com/?d=TBVC3DBE
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
atomic_dumpling
Newbie
 
Videocard: Radeon HD5770
Processor: AMD Phenom II X4 945 (C2)
Mainboard: Giga-Byte M52L-S3P
Memory: 6GB Kingston Value Ram
Soundcard: Hercules Muse Poket LT
PSU: Cooler Master 460W
Default 02-19-2010, 16:54 | posts: 2

Quote:
Originally Posted by serp202 View Post
try this file,but make a backup
http://www.megaupload.com/?d=TBVC3DBE
Thanks, but still no joy. This fix has been mentioned a couple of times in the different forums I checked, but that Miles Sound System library is related to a sound driver problem. I am sure that trick worked for a lot of people having that issue, sadly it's the ATI OpenGL driver (atioglxx.dll) that fails in my case. I tried several versions of this DLL file by putting it in the game folder. The game read them properly, but still crashed.

And I don't even know what MatLab is

I am going to try the DLL from Cat 9.12 next, but I don't have high hopes.

It seems the atioglxx.dll from Catalyst 9.12 worked (in window mode, at least). I am going to spread the word about this in the Lucas Arts forum, where I created a topic, too.

Thanks everyone,
Christian

ps: ATI
pss: turned out I can ALT-Tab in the main menu to get working fullscreen

Last edited by atomic_dumpling; 02-19-2010 at 17:56.
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
Xzibit
Banned
 
Videocard: 7970 Windforce
Processor: i5 3570K/H70
Mainboard: ASUS Z77VLX
Memory: 8Gb 2,2GHz, 1.5V
Soundcard: Creative X-Fi
PSU: Thermaltake 850W
Default 03-18-2010, 20:19 | posts: 4,383 | Location: Europe

Finaly with Cat 10.3a works but with one condition
remove intro movies(biologo.bik,leclogo.bik)

Last edited by Xzibit; 03-19-2010 at 16:32.
   
Reply With Quote
Old
  (#8)
vurt
Master Guru
 
vurt's Avatar
 
Videocard: GTX TITAN
Processor: i7 2600k@4.8GHz
Mainboard: ASUS SaberTooth B3 P67
Memory: CORSAIR Dominator 8GB
Soundcard: ESI Juli@, Tannoy Reveal
PSU: Fractal Design Newton R2
Default 03-19-2010, 06:45 | posts: 251 | Location: Sweden

Nice one serp (mine is already fixed since a long time back and works great here in windows7 x86 with 10.3.).

KOTOR also plays best with just 1 core activated. I'm using a program called ForceCore to force it each time..

I also recommend the widescreen patch.. game looks nice in 1920x1080.
   
Reply With Quote
Reply

Tags
atioglxx.dll, ctd, kotor, opengl

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.