Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Videocards > Videocards - AMD - ATI Drivers Section
Videocards - AMD - ATI Drivers Section In this section you can discuss everything Catalyst related. AMD Catalyst drivers are for all AMD ATI based graphics cards. This is also the place to discuss modified Catalyst drivers.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Catalyst 8.61.1-090330a (9.5 Beta)
Old
  (#1)
rflair
Don Commisso
 
rflair's Avatar
 
Videocard: R9 290x/670 GTX
Processor: 3770K@4.4/Q9550@3.83
Mainboard: Asus P877V-Pro/Asus P5K-E
Memory: 16G 2GHz/8G 900MHz
Soundcard: Onboard/Fiio E10
PSU: Corsair HX850/PPC 860
Default Catalyst 8.61.1-090330a (9.5 Beta) - 04-20-2009, 17:18 | posts: 2,897 | Location: Canada



Drivers ONLY, no CCC.


Vista x86/x64

Seems this driver installs on 4000 series ONLY

Manually install through Device manager, in Windows 7 manually install through Device Manager.

http://www.megaupload.com/?d=2WP56V95


XP x86/x64

Seems this driver installs on 4000 series ONLY

Manually install through Device manager.

http://www.megaupload.com/?d=3LQYWFUU


CAT 9.5b XP32 ONLY 17.2MB, works on all HD series cards, thank F_L_C for the fix.

http://www.mediafire.com/?wgx4lot2hdz

Last edited by rflair; 04-24-2009 at 04:42.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
wekktor
Master Guru
 
Videocard: eVGA GTX470 SC @ 780/1620
Processor: i5 2500K @ 5.1ghz 1.5hp95
Mainboard: Gigabyte P67 UD4
Memory: 2x2gb xms3 @ 1600MHz1.56v
Soundcard: HAF 932
PSU: ANTEC TRUPWR QUATTRO 850W
Default 04-20-2009, 17:22 | posts: 538 | Location: STOCKHOLM, SWEDEN

will you upload xp 32 today?
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
rflair
Don Commisso
 
rflair's Avatar
 
Videocard: R9 290x/670 GTX
Processor: 3770K@4.4/Q9550@3.83
Mainboard: Asus P877V-Pro/Asus P5K-E
Memory: 16G 2GHz/8G 900MHz
Soundcard: Onboard/Fiio E10
PSU: Corsair HX850/PPC 860
Default 04-20-2009, 17:35 | posts: 2,897 | Location: Canada

Quote:
Originally Posted by wekktor View Post
will you upload xp 32 today?
Yes.
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
The Postman
Maha Guru
 
The Postman's Avatar
 
Videocard: 290x CF EK H2O
Processor: I7 4770k 4.6ghz
Mainboard: Z87X-UD5H
Memory: Corsair 16GB DDR3
Soundcard: Soundblaster Z
PSU: Antec HCP 1200w
Default 04-20-2009, 17:49 | posts: 1,692 | Location: Boston

I hope this one fixes trifire/3 way crossfire with HD4890 because the third one is not kickin 3d clocks, it stays in 240mhz the whole time.

I ll give them a try later.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#5)
hallryu
Don Altobello
 
hallryu's Avatar
 
Videocard: 2x HD7970 - QNIX/U2711
Processor: 3770k delid@4.6GHz - H320
Mainboard: GA-Z77X-UP7 (F5)
Memory: Dominator GT 2133 2x4GB
Soundcard: Asus Xonar D2X + SP2500
PSU: BeQuiet! DP Pro 1200W
Default 04-20-2009, 17:57 | posts: 11,415 | Location: England

Thanks
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
redrumy3
Master Guru
 
redrumy3's Avatar
 
Videocard: Evga GTX 770 4GB
Processor: i5 4670K 4.5Ghz 1.26V
Mainboard: GIGABYTE GA-Z87X-UD4H
Memory: 8GB Vengeance Pro - 1600
Soundcard: Asus Xonar Essence STX
PSU: Evga 850w G2
Default 04-20-2009, 17:58 | posts: 387 | Location: New York

hmm i will give these a try on windows 7 thanks rflair
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
bernek
Maha Guru
 
Videocard: GTX 560 @ 950 /1900/2100
Processor: AMD FX 4100 @ 4.4 GHz
Mainboard: MSI 760GM-E51
Memory: 4x2GB DDR3 - 8GB
Soundcard: AC97
PSU: 500W
Default 04-20-2009, 18:10 | posts: 1,303 | Location: Romania

Downloading now will install on vista 64 and windows 7 build 7068.

I really hope for a sweet 20% increase j/k.

Why not ?
   
Reply With Quote
Old
  (#8)
redrumy3
Master Guru
 
redrumy3's Avatar
 
Videocard: Evga GTX 770 4GB
Processor: i5 4670K 4.5Ghz 1.26V
Mainboard: GIGABYTE GA-Z87X-UD4H
Memory: 8GB Vengeance Pro - 1600
Soundcard: Asus Xonar Essence STX
PSU: Evga 850w G2
Default 04-20-2009, 18:11 | posts: 387 | Location: New York

installed fine on windows 7 build 7077 x64, will test out css and l4d in a bit since thats all i play atm

   
Reply With Quote
Old
  (#9)
bernek
Maha Guru
 
Videocard: GTX 560 @ 950 /1900/2100
Processor: AMD FX 4100 @ 4.4 GHz
Mainboard: MSI 760GM-E51
Memory: 4x2GB DDR3 - 8GB
Soundcard: AC97
PSU: 500W
Default 04-20-2009, 18:15 | posts: 1,303 | Location: Romania

the funny thing about windows 7 and my pc is that I get crappy performance no matter what drivers I use

win7 vs vista64 is like 30-40% performance drop in some games (allmost all sadly)

happened with 8800GTS 320MB and with my 4850 also ...
   
Reply With Quote
Old
  (#10)
sTOrM41
Master Guru
 
Videocard: HD7950@1125/1500
Processor: AMD FX-8320 @ 4,75 GHz
Mainboard: Gigabyte GA-970A-UD3P
Memory: 12GB DDR3 @ 1600 MHz
Soundcard:
PSU: Enermax PRO82+ II 525W
Default 04-20-2009, 18:18 | posts: 293 | Location: Germany

cant install this on my 4870/xp64 combo.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#11)
Pyr0
Master Guru
 
Pyr0's Avatar
 
Videocard: 6970 & Shaman 1000/1400
Processor: Intel Core i7 950
Mainboard: Gigabyte EX58A-UD3R
Memory: 3x4GB GSkill Ripjaws
Soundcard: Asus Xonar DX/Logi Z-5400
PSU: Corsair AX850
Default 04-20-2009, 18:22 | posts: 545 | Location: UK

installed manually in win7 7077 x64 using device manager
thanks again rflair
   
Reply With Quote
Old
  (#12)
rflair
Don Commisso
 
rflair's Avatar
 
Videocard: R9 290x/670 GTX
Processor: 3770K@4.4/Q9550@3.83
Mainboard: Asus P877V-Pro/Asus P5K-E
Memory: 16G 2GHz/8G 900MHz
Soundcard: Onboard/Fiio E10
PSU: Corsair HX850/PPC 860
Default 04-20-2009, 18:23 | posts: 2,897 | Location: Canada

Quote:
Originally Posted by sTOrM41 View Post
cant install this on my 4870/xp64 combo.
For XP you may have to install the drivers manually, through Device manager.
   
Reply With Quote
Old
  (#13)
sTOrM41
Master Guru
 
Videocard: HD7950@1125/1500
Processor: AMD FX-8320 @ 4,75 GHz
Mainboard: Gigabyte GA-970A-UD3P
Memory: 12GB DDR3 @ 1600 MHz
Soundcard:
PSU: Enermax PRO82+ II 525W
Default 04-20-2009, 18:33 | posts: 293 | Location: Germany

i allready tried this,but then i have to choose one of 2 folders ,
and i dont know whats the right one.


Last edited by sTOrM41; 04-20-2009 at 18:42.
   
Reply With Quote
Old
  (#14)
rflair
Don Commisso
 
rflair's Avatar
 
Videocard: R9 290x/670 GTX
Processor: 3770K@4.4/Q9550@3.83
Mainboard: Asus P877V-Pro/Asus P5K-E
Memory: 16G 2GHz/8G 900MHz
Soundcard: Onboard/Fiio E10
PSU: Corsair HX850/PPC 860
Default 04-20-2009, 18:39 | posts: 2,897 | Location: Canada

Quote:
Originally Posted by sTOrM41 View Post
i allready tried this,but then i have to choose one of 2 folders ,
and i dont know whats the right one.

You need to choose the XP6A_INF directory. (Cause you are using XP64)

You also need to select 'Don't search. I will choose which driver to install.' and then 'Have disk'.

Last edited by rflair; 04-20-2009 at 18:41.
   
Reply With Quote
Old
  (#15)
rflair
Don Commisso
 
rflair's Avatar
 
Videocard: R9 290x/670 GTX
Processor: 3770K@4.4/Q9550@3.83
Mainboard: Asus P877V-Pro/Asus P5K-E
Memory: 16G 2GHz/8G 900MHz
Soundcard: Onboard/Fiio E10
PSU: Corsair HX850/PPC 860
Default 04-20-2009, 18:40 | posts: 2,897 | Location: Canada

Maybe I should post a warning that these drivers are not for everyone, only those knowledgeable in Windows. Hell I may just delete the links all together if it causes people to many problems.
   
Reply With Quote
Old
  (#16)
sTOrM41
Master Guru
 
Videocard: HD7950@1125/1500
Processor: AMD FX-8320 @ 4,75 GHz
Mainboard: Gigabyte GA-970A-UD3P
Memory: 12GB DDR3 @ 1600 MHz
Soundcard:
PSU: Enermax PRO82+ II 525W
Default 04-20-2009, 18:43 | posts: 293 | Location: Germany

Quote:
Originally Posted by rflair View Post
You need to choose the XP6A_INF directory. (Cause you are using XP64)

You also need to select 'Don't search. I will choose which driver to install.' and then 'Have disk'.
seems to work,
will restart now , thx!

edit:
ok after restart ccc couldnt detect any supported hardware
->ugly 4bit modus.

i roll back to 9.4 final.

thx anyway!

Last edited by sTOrM41; 04-20-2009 at 19:29.
   
Reply With Quote
Old
  (#17)
Liniuxs
Member Guru
 
Liniuxs's Avatar
 
Videocard: MSI HD5770
Processor: PHENOM 720 X4
Mainboard: GA-MA790XUD3P
Memory: CORSAIR XMS2 2X2GB
Soundcard: Brain & mouth
PSU: OCZ 500W
Default 04-20-2009, 18:46 | posts: 115 | Location: Lithuania

Any good news about performance?
   
Reply With Quote
Old
  (#18)
rflair
Don Commisso
 
rflair's Avatar
 
Videocard: R9 290x/670 GTX
Processor: 3770K@4.4/Q9550@3.83
Mainboard: Asus P877V-Pro/Asus P5K-E
Memory: 16G 2GHz/8G 900MHz
Soundcard: Onboard/Fiio E10
PSU: Corsair HX850/PPC 860
Default 04-20-2009, 18:49 | posts: 2,897 | Location: Canada

Quote:
Originally Posted by Liniuxs View Post
Any good news about performance?
3DMark 06 and Vantage went up for me, couple hundred points on 06 and about 100 points on Vantage.

I only played some L4D and it seemed smoother, going to play some TF2 in a bit and some GRID after.
   
Reply With Quote
Old
  (#19)
redrumy3
Master Guru
 
redrumy3's Avatar
 
Videocard: Evga GTX 770 4GB
Processor: i5 4670K 4.5Ghz 1.26V
Mainboard: GIGABYTE GA-Z87X-UD4H
Memory: 8GB Vengeance Pro - 1600
Soundcard: Asus Xonar Essence STX
PSU: Evga 850w G2
Default 04-20-2009, 19:23 | posts: 387 | Location: New York

well css runs fine, i havent tried l4d yet but so far so good for me, working great with windows 7
   
Reply With Quote
Old
  (#20)
rflair
Don Commisso
 
rflair's Avatar
 
Videocard: R9 290x/670 GTX
Processor: 3770K@4.4/Q9550@3.83
Mainboard: Asus P877V-Pro/Asus P5K-E
Memory: 16G 2GHz/8G 900MHz
Soundcard: Onboard/Fiio E10
PSU: Corsair HX850/PPC 860
Default 04-20-2009, 20:10 | posts: 2,897 | Location: Canada

Can someone with an 4870x2 try these, one guy at Rage3D says it fixes the 2D bug, just want to check.
   
Reply With Quote
Old
  (#21)
WhiteLightning
Ancient Guru
 
WhiteLightning's Avatar
 
Videocard: EVGA 780GTX ACX
Processor: i7-2600k HT @ 4.5 +H70 PP
Mainboard: MSI Z77A-GD65 GAMING
Memory: Gskill 2133Mhz 8GB
Soundcard: Onboard
PSU: Corsair 1000 watt
Default 04-20-2009, 20:16 | posts: 23,388 | Location: Hoek van Holland, Netherlands

Quote:
Originally Posted by rflair View Post
Can someone with an 4870x2 try these, one guy at Rage3D says it fixes the 2D bug, just want to check.
i was gonna wait, but ok


-edit-

the clocks are fixed

thx for the share

Last edited by WhiteLightning; 04-20-2009 at 20:31.
   
Reply With Quote
Old
  (#22)
saif
Master Guru
 
Videocard: Sapphire R9 280X DualX OC
Processor: AMD FX-8350 BE
Mainboard: Asus M5A97 Evo
Memory: G.Skill 2x4GB 1600
Soundcard: X-Fi Extreme Audio PCI
PSU: Antec Ea 650W
Default 04-20-2009, 20:33 | posts: 643 | Location: Argentina - Buenos Aires

Quote:
Originally Posted by rflair View Post
3dmark 06 and vantage went up for me, couple hundred points on 06 and about 100 points on vantage.

I only played some l4d and it seemed smoother, going to play some tf2 in a bit and some grid after.
!!!
   
Reply With Quote
Old
  (#23)
hallryu
Don Altobello
 
hallryu's Avatar
 
Videocard: 2x HD7970 - QNIX/U2711
Processor: 3770k delid@4.6GHz - H320
Mainboard: GA-Z77X-UP7 (F5)
Memory: Dominator GT 2133 2x4GB
Soundcard: Asus Xonar D2X + SP2500
PSU: BeQuiet! DP Pro 1200W
Default 04-20-2009, 20:35 | posts: 11,415 | Location: England

Is installation borked? Can't appear to get this thing to load the drivers!
   
Reply With Quote
Old
  (#24)
Plug2k
Maha Guru
 
Videocard: MSI -R9-295X2 8GB -4GB
Processor: i7 4790k @4.8ghz [Delid]
Mainboard: Gigabyte-z97soc Force
Memory: 2x Averix 2133 CL9 8GB 16
Soundcard: Creative ZXR + Sen650s
PSU: OCZ ZX 1250w PSU
Default 04-20-2009, 20:39 | posts: 1,082 | Location: Uk

Tested with 4870X2

100% the bootup 2d/3d bug is fixed.
also the screen doesnt even go black like before on bootup when the 2d/3d bug was fixed.

looks perfect.
   
Reply With Quote
Old
  (#25)
hallryu
Don Altobello
 
hallryu's Avatar
 
Videocard: 2x HD7970 - QNIX/U2711
Processor: 3770k delid@4.6GHz - H320
Mainboard: GA-Z77X-UP7 (F5)
Memory: Dominator GT 2133 2x4GB
Soundcard: Asus Xonar D2X + SP2500
PSU: BeQuiet! DP Pro 1200W
Default 04-20-2009, 20:51 | posts: 11,415 | Location: England

Failures occurred during installation! INF not found! lol

I presume I'm doing something wrong here! Do these drivers install like all the others please?
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.