Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Affiliates > Rivatuner Generic Discussion forum > RivaTuner Advanced Discussion forum
RivaTuner Advanced Discussion forum This forum is intended for advanced comments, ideas and general discussion of the RivaTuner Utility which is hosted here at the Guru of 3D. This forum is visited by programmer himself - you can only post in this area with a minimum of 10 posts and 7 days forum membership.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
No driver detected in RivaTuner 2.11?
Old
  (#1)
VectorRoll
Member Guru
 
VectorRoll's Avatar
 
Videocard: 2 @ EVGA/8800GTS/640MB
Processor: Intel Core 2 duo E6600 2.
Mainboard: Asus P5n32-SLI Premium Wi
Memory: OCZ2N800SR4GK
Soundcard: Razer AC-1
PSU: Antec 850 Watt True Power
Default No driver detected in RivaTuner 2.11? - 11-06-2008, 19:27 | posts: 52 | Location: Dark Side of the Moon

Basically; it is not detecting my driver for my second card. I run them in SLi. When I select the second card in the Target adapter; the Driver settings say this. "No supported drivers detected for this display adapter; etc. etc.."
Although; under that it shows that I have Version 178.24; which is what I am using right now.
When I select the main card. It does say "ForceWare Detected".

So is one card using the driver and the other card using a generic Windows driver? Or is this just some sort of error or bug with RivaTuner?
I would hate to have one card using the up to date driver and the other one not.


Also when I select the cards; I notice that one of them has this behind it in the list. (/Generic PnP Monitor) I am thinking that is just showing which card has a monitor attached to it.
Am I right on that part?
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
Unwinder
Moderator
 
Videocard:
Processor:
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU:
Default 11-06-2008, 22:01 | posts: 11,516 | Location: Taganrog, Russia

RTFM, must be so, will be so.


Alexey Nicolaychuk aka Unwinder, RivaTuner creator
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
VectorRoll
Member Guru
 
VectorRoll's Avatar
 
Videocard: 2 @ EVGA/8800GTS/640MB
Processor: Intel Core 2 duo E6600 2.
Mainboard: Asus P5n32-SLI Premium Wi
Memory: OCZ2N800SR4GK
Soundcard: Razer AC-1
PSU: Antec 850 Watt True Power
Default 11-06-2008, 23:33 | posts: 52 | Location: Dark Side of the Moon

I read the FAQ page the read-me file and even did a lot of searches for it. I could not find anything on it.
But I will look again starting from scratch; just for you. If I still do not find anything then I will post back. Give me a day or two. It is a lot of stuff to read all over again.
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
Unwinder
Moderator
 
Videocard:
Processor:
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU:
Default 11-07-2008, 00:00 | posts: 11,516 | Location: Taganrog, Russia

No need to do it for me, do it for yourself.


Alexey Nicolaychuk aka Unwinder, RivaTuner creator
   
Reply With Quote
 
Old
  (#5)
VectorRoll
Member Guru
 
VectorRoll's Avatar
 
Videocard: 2 @ EVGA/8800GTS/640MB
Processor: Intel Core 2 duo E6600 2.
Mainboard: Asus P5n32-SLI Premium Wi
Memory: OCZ2N800SR4GK
Soundcard: Razer AC-1
PSU: Antec 850 Watt True Power
Default 11-07-2008, 00:25 | posts: 52 | Location: Dark Side of the Moon

True that. LOL I am reading through it right now. Of coarse my head is spinning. I think that I am going to need to break out a few Red Bulls. This is going to be an all night'er.
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
VectorRoll
Member Guru
 
VectorRoll's Avatar
 
Videocard: 2 @ EVGA/8800GTS/640MB
Processor: Intel Core 2 duo E6600 2.
Mainboard: Asus P5n32-SLI Premium Wi
Memory: OCZ2N800SR4GK
Soundcard: Razer AC-1
PSU: Antec 850 Watt True Power
Default 11-07-2008, 03:48 | posts: 52 | Location: Dark Side of the Moon

I think that I may have pieced it together from a few things.
I will try to explain what I have found out in Laymen Terms; since everything that I have read is a bit technical. If I am wrong; you can just say "Nope" or "Keep looking".

First; I already new that SLi is not fully supported yet. Most of what you have is done through the primary display adapter. So with that in mind.

When enabling SLi; it combines and uses the drivers through the primary display adapter. Thus I would only see it detected through that primary GPU that is selected; when SLi is enabled; because they are acting as one card.

Yet when SLi is disabled; it should and does show the individual ForceWare being detected on both cards. Also when SLi is disabled; it shows both primary and secondary adapter heads for both of the cards; within the list in Target Adapter section.

That is the simplest way that I can explain what I have read so far.
So am I on the right track?
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.