Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > General Chat > Frontpage news
Frontpage news Perhaps you have some news to report or want to check out the latest Guru3D headlines and comment ? Check it in here.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Brothers in Arms - Hells Highway VGA performance review [Guru3D]
Old
  (#1)
Guru3D News
Ancient Guru
 
Guru3D News's Avatar
 
Videocard:
Processor: HAL 9000
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU:
Default Brothers in Arms - Hells Highway VGA performance review [Guru3D] - 10-14-2008, 09:30 | posts: 6,462

Today a VGA performance test on Brothers in Arms - Hells Highway. Hells Highway is based on the Unreal III engine which allows some pretty decent graphics but more importantly it'll be playable for...

More...
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
MadGizmo
Maha Guru
 
Videocard: HD7970 CF (2560*1440)
Processor: i7-3770K @ 4.5GHz
Mainboard: Asus Maximus V Formula
Memory: 32GB 1600CL9 Vengeance LP
Soundcard: SupremeFX IV/Tiamat 7.1
PSU: Corsair AX1200i
Default 10-14-2008, 12:38 | posts: 1,314

Hilbert, that game looks absolutely stunning. I was amazed by the detailed villages, architecture, rooms, etc. By the looks of it they went to great length to make this as historically accurate as possible. Not sure about the actual events.

Anyway... I'll probably end up buying this game.

Too bad there is no support for the 4870X2 yet. Would be great to see it retested once proper drivers arrive. Does the renaming trick works for this game?

Thanks.
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
Copey
Ancient Guru
 
Videocard: Asus 460 1GB
Processor: Phenom II 955 Black
Mainboard: Gigabyte 790X-UD3P
Memory: 4GB Patriot Viper
Soundcard: X-Fi Xtreme Music
PSU: Antec QP 850W
Default 10-14-2008, 12:48 | posts: 10,691 | Location: U.K

Im surprised how well the game runs on lower end set-ups, i run the game on my laptop really well, obviously not with AA or AF but the game still looks great, dont have my main rig where im living at the minute so this has to do.

Really like the game aswell.
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
sharkchu12
Master Guru
 
Videocard: GTX 590 & GTX260+ PhysX
Processor: Core i7 920 @3.55ghz
Mainboard: Asus P6T Deluxe
Memory: 12gb Corsair DDR31600mhz
Soundcard: Asus Xonar HDAV1.3 Deluxe
PSU: Corsair HX-1000W
Default 10-14-2008, 13:05 | posts: 241 | Location: Australia

Sorry just have to add, Singleplayer rocks, Multiplayer doesnt. Dat was my initial impression, thought I haven't played any other BiA...
   
Reply With Quote
 
Old
  (#5)
Cybermancer
Don Quixote
 
Cybermancer's Avatar
 
Videocard: BFG GTX260OC (192 SP)
Processor: Intel E8400 @ 3.6 GHz
Mainboard: XFX 680i LT
Memory: 6 GB Corsair DDR2 PC6400
Soundcard: X-Fi
PSU: PC Power & Cooling 750W
Default 10-14-2008, 17:05 | posts: 13,832 | Location: Cyberspace

Thanks for the test!
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
SERUM
Master Guru
 
SERUM's Avatar
 
Videocard: EVGA GTX 560 Ti
Processor: Intel Core i7-4770K
Mainboard: Asus Z87-PRO
Memory: 16GB Dominator Platinum
Soundcard: Asus Xonar DX
PSU: Enermax 620W
Default 10-14-2008, 17:14 | posts: 682 | Location: UK

Great stuff
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
comeradealexi
Newbie
 
Videocard: 8800 GTS
Processor: Intel
Mainboard: DFI-Lan Party DK-X38-T2R
Memory: 4x1gb ddr2 balistix - v2
Soundcard: x-fi xtreme gamer
PSU: TT TR2 550W
Default 10-14-2008, 19:13 | posts: 6 | Location: Home

because there are no 4870x2 drivers for the card is that why the 4870 512mb runs better than it?

when are ATI going to bring out good/proper drivers for the 4870x2?

i was thinking wtf when reading the benchmarks at first
   
Reply With Quote
Old
  (#8)
aircool
Don Aircooleone
 
aircool's Avatar
 
Videocard: Zotac GTX 560 Ti 448 Core
Processor: Intel i5 2500K @ Stock
Mainboard: ASUS P8Z68-V LX
Memory: Corsair 8GB @ 1600
Soundcard: ALC887 - Inspire P580.
PSU: Antec TruePower New 650W
Default 10-14-2008, 19:16 | posts: 13,634 | Location: Devon, In A Little Town.

There are good drivers out, but hopefully its a unreal engine problem (or conversely ATI not working on the compatabilty of UT engine with crossfire/multi gpu).
   
Reply With Quote
Old
  (#9)
John
Don Salieri
 
John's Avatar
 
Videocard: 4870X2 H0 & Eizo SX2761W
Processor: Xeon W3520 @ 4,4GHz H0
Mainboard: DFI LanParty UT X58-T3eH8
Memory: 12GB Corsair GT/Patriot
Soundcard: Yulong D100 & AKG K601
PSU: Tt Toughpower 1200W
Default 10-14-2008, 20:11 | posts: 16,753 | Location: Northern Norway

Remaning the .exe to Oblivion.exe gives proper AA on ATI cards in this title. I also have Crossfire working here (my results are atleast 50% better), which I guess could be because I'm using the newest drivers?
   
Reply With Quote
Old
  (#10)
MadGizmo
Maha Guru
 
Videocard: HD7970 CF (2560*1440)
Processor: i7-3770K @ 4.5GHz
Mainboard: Asus Maximus V Formula
Memory: 32GB 1600CL9 Vengeance LP
Soundcard: SupremeFX IV/Tiamat 7.1
PSU: Corsair AX1200i
Default 10-15-2008, 06:36 | posts: 1,314

Quote:
Originally Posted by John View Post
Remaning the .exe to Oblivion.exe gives proper AA on ATI cards in this title. I also have Crossfire working here (my results are atleast 50% better), which I guess could be because I'm using the newest drivers?
Thanks for trying that! Good to know the renaming trick works for this game.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#11)
dmak
Master Guru
 
dmak's Avatar
 
Videocard: zotac 770
Processor: 2500k
Mainboard: Asus Gene z
Memory: 4x4 1600 ddr3
Soundcard: onboard
PSU: Corsiar 750TX
Default 10-15-2008, 17:14 | posts: 423 | Location: Manitoba

thanks for these comparisons, most game review sites don't bother with a performance section of the pc versions. My only question is about the 3870x2, where would that fall in there? is it possible to add that to future game reviews? or is there an approximate position I could guess it to be?
   
Reply With Quote
Old
  (#12)
horse
Maha Guru
 
horse's Avatar
 
Videocard: PowerColour HD4870
Processor: Intel C2D E8500
Mainboard: P5Q SE
Memory: 4GB Corsair DDR2
Soundcard: onboard / Altec Lansing
PSU: Arctic 700W
Default 01-28-2009, 19:05 | posts: 1,239 | Location: England

Quote:
Originally Posted by John View Post
Remaning the .exe to Oblivion.exe gives proper AA on ATI cards in this title. I also have Crossfire working here (my results are atleast 50% better), which I guess could be because I'm using the newest drivers?
Sorry to drag up an old thread, but I've searched all over the internet for a solution.

Anyone had any luck forcing AA to work properly? It works as John suggests above, but then my shadows go completely crazy! Tried all sorts of renaming / driver tricks but no luck.

I attempted to disable shadows and just forget about them, using Unreal 3 engine config commands, but that messed things up even more haha.

If anyone knows how to get AA working or disable shadows properly, I'd love to know..or any idea whether gearbox/ATI are going to enable AA to work in a similar fashion that ATI got it working in bioshock and UT3?

Cheers!
   
Reply With Quote
Old
  (#13)
John
Don Salieri
 
John's Avatar
 
Videocard: 4870X2 H0 & Eizo SX2761W
Processor: Xeon W3520 @ 4,4GHz H0
Mainboard: DFI LanParty UT X58-T3eH8
Memory: 12GB Corsair GT/Patriot
Soundcard: Yulong D100 & AKG K601
PSU: Tt Toughpower 1200W
Default 01-28-2009, 20:59 | posts: 16,753 | Location: Northern Norway

Quote:
Originally Posted by horse View Post
Sorry to drag up an old thread, but I've searched all over the internet for a solution.

Anyone had any luck forcing AA to work properly? It works as John suggests above, but then my shadows go completely crazy! Tried all sorts of renaming / driver tricks but no luck.

I attempted to disable shadows and just forget about them, using Unreal 3 engine config commands, but that messed things up even more haha.

If anyone knows how to get AA working or disable shadows properly, I'd love to know..or any idea whether gearbox/ATI are going to enable AA to work in a similar fashion that ATI got it working in bioshock and UT3?

Cheers!
Nope, I found the same shadow bug when I actually started playing the game. So I ended up playing through it without AA, which is a bit of a shame, because the game is absolutely fantastic! Some AA would have helped tremendously.
   
Reply With Quote
Old
  (#14)
horse
Maha Guru
 
horse's Avatar
 
Videocard: PowerColour HD4870
Processor: Intel C2D E8500
Mainboard: P5Q SE
Memory: 4GB Corsair DDR2
Soundcard: onboard / Altec Lansing
PSU: Arctic 700W
Default 01-29-2009, 14:35 | posts: 1,239 | Location: England

Yeah I'm playing through and really liking the game, but the graphics really need AA. Just going to have to try and ignore the lack of AA for now - hopefully a patch / driver update will help out sometime.

edit: argh. opened it to play today like normal with no AA, had the grass texture bug flicker all over the screen.

restarted the PC, now the game won't load at all! This is a fresh install as well.

edit: ARGH! Get the same issue in UT3 as well now!

Last edited by horse; 01-29-2009 at 19:30.
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.