Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Videocards > Videocards - NVIDIA Drivers Section
Videocards - NVIDIA Drivers Section In this section you can discuss everything ForceWare driver related. ForceWare (Detonator) drivers are for NVIDIA TNT, Quadro and all GeForce based videocards.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
GeForce Forceware 177.98 XP | Vista
Old
  (#1)
marantz69
Member Guru
 
Videocard: Asus ENGTX470
Processor: Intel C2Q Q6600 @ 3.3ghz
Mainboard: XFX NForce 680i LT
Memory: 8GB (4x2GB) PC6400
Soundcard: Asus Xonar Essence ST
PSU: Dax DX-1000 1000watt
Default GeForce Forceware 177.98 XP | Vista - 09-07-2008, 11:47 | posts: 70 | Location: UK

There's a new ForceWare driver available on the web (thanks laptopvideo2go) with revision build 177.98.

This driver is available for both Windows XP 32- and 64-bit versions and Windows Vista in 32-bit. This driver set is commonly distributed on many websites and it is receiving pretty good feedback. Bare in mind this to be considered a beta driver, use it at your own risk. NVIDIA does not officially support them.

This driver has a broad support for many GeForce graphics cards and definitely is the latest build available.

Download @ Guru3D:

ForceWare 177.98 Vista (32-bit)
ForceWare 177.98 XP (64-bit)
ForceWare 177.98 XP (32-bit)
ForceWare 177.98 Vista (64-bit)


Moderator: cleaned this thread a little now that the drivers are hosted at Guru3D as well. Thanks all !

Update: Added vista 64-bit driver as well.
   
Reply With Quote
 
Nice
Old
  (#2)
rapier
Member Guru
 
rapier's Avatar
 
Videocard: Two xfx 7950 GX2 SLI Mode
Processor: AMD Opter. 185 2x2600 MHz
Mainboard: ASUS A8N32-SLI Del
Memory: 2 GB CorsairPC400 CL3TWIN
Soundcard: Realtek AC97 onboard
PSU: Hyper R-580W modular
Thumbs up Nice - 09-07-2008, 12:11 | posts: 110 | Location: 474556" N - 110711" E

Very nice find!

They are WHQL and the original INFs contain almost all GPUs.
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
_cTn_
Master Guru
 
Videocard: Nvidia GTX 760 OC
Processor: Intel i7 3770K @ 4.2 GHz
Mainboard: GIGABYTE Z77X-UD5H
Memory: 2x4GB DDR3 1600MHz CL9
Soundcard: Logitech G930
PSU: OCZ ZT Series 550W
Default 09-07-2008, 12:30 | posts: 544

Oh sorry i totally missplaced the 2 and 8 number in version, i ll update this post when i find some useful links

Last edited by _cTn_; 09-07-2008 at 12:49.
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
Black_ice_Spain
Ancient Guru
 
Black_ice_Spain's Avatar
 
Videocard: 970GTX 4gb
Processor: 2500K @ 4.4 / 1.28v
Mainboard: Z77P-D3
Memory: 8gb 1600 CL9
Soundcard: Xonar DG
PSU: AC Strike-X 600W
Default 09-07-2008, 12:38 | posts: 4,410 | Location: Spain

no digital vibrance working here @@ first driver that gives me this problem


only can setup at 33%/66/100% and only works at 100% after doing some weird changes
   
Reply With Quote
 
Old
  (#5)
dajife
Member Guru
 
Videocard: 7950 VaporX with 460 Hawk
Processor: E8600 4,5GHz
Mainboard: ASUS Rampage Formula X48
Memory: CORSAIR 4Gb 1066 DDR2
Soundcard:
PSU:
Default 09-07-2008, 12:49 | posts: 54

vista x64 version please? thanks
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
Joshua
Ancient Guru
 
Joshua's Avatar
 
Videocard: 2x eVGA GTX260 Core 216
Processor: C2D E8600 @ 4Ghz 24/7
Mainboard: eVGA 790i Ultra Sli
Memory: 4GB Patriot Viper DDR3-2k
Soundcard: Onboard HDAudio
PSU: 850w TruePower Quattro
Default 09-07-2008, 12:56 | posts: 6,820 | Location: Seattle, WA

Quote:
Originally Posted by dajife View Post
vista x64 version please? thanks
Quote:
Originally Posted by marantz69 View Post
They have them for xp,xp x64 and vista 32 but no vista x64 so i can't test them
He already stated it wasn't available. So, let the rest of us know when you find it dajife.
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
david85
Member Guru
 
Videocard: GIGABYTE RADEON 4870X2
Processor: Q6600 2.4@3.2
Mainboard: Gigabyte P35C-DS3R
Memory: 4X 1GB DDR CORSAIR 800MHZ
Soundcard: REALTEK HD ONBOARD
PSU: OCZ gamextream 700W
Default 09-07-2008, 14:06 | posts: 52 | Location: Israel

tnx for the links fix.

but im waiting for the vista x64 version
   
Reply With Quote
Old
  (#8)
vO!d
Member Guru
 
vO!d's Avatar
 
Videocard: ASUS R9 290 DirectCU II
Processor: Core i7 3770K @4,5GHz
Mainboard: Asrock Z77 Extreme4
Memory: G.Skill 8GB DDR3-800
Soundcard: Realtek HD Audio
PSU: BeQuiet! L8 PurePower 600
Default 09-07-2008, 14:10 | posts: 85 | Location: HNX

Nice find.

Assassins Creed seems to run slower than with 177.92... No Benchmark, only impression...

Same problem as with 177.92: Control Panel shows me no installed games on my rig. Anyone else with that problem?
   
Reply With Quote
Old
  (#9)
BaneComes
Banned
 
Videocard: 580GTX Twin Frozr II/OC
Processor: i7-990X 4.0Ghz
Mainboard: MSI Big Bang-XPower II
Memory: Patriot Extreme 16GB
Soundcard: Ausus Xonar 7.1
PSU: COOLER MASTER 850 Watt
Wink 09-07-2008, 14:26 | posts: 462 | Location: Earth

Nice drivers to me it seems there faster than the 92's IQ is great running AA and AS PhyX working fps increase in a few of my games stable i'll hang on to them and see what happens or till something better comes out.
   
Reply With Quote
Old
  (#10)
scratch42069
Master Guru
 
Videocard: BFG 9600GT OC 512MB
Processor: AMD Phenom X4 9750 2.4ghz
Mainboard: Asus M3A78-T
Memory: DDR2/PC6400/4GB
Soundcard: Realtek HD Audio
PSU: CoolerMaster eXPD 600w
Default 09-07-2008, 14:27 | posts: 165 | Location: Canada

Grrr no Vista x64 driver!!! Why leak out the XP x64 drivers without the Vista x64 drivers? That seems silly considering most ppl use either XP 32-bit, Vista 32-bit or 64-bit. Vista x64 is becoming the most used 64-bit operating system.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#11)
me3850
Member Guru
 
me3850's Avatar
 
Videocard: XFX 8800 Ultra Extreme -
Processor: Q9550@3.75ghz - IFX 14
Mainboard: Maximus Formula@Rampage
Memory: OCZ Reaper HPC 8500 4x1Gb
Soundcard: Audigy 2 ZS
PSU: Enermax Infinity DXX 720w
Default 09-07-2008, 16:59 | posts: 114

i have digital vibrance always enable at startup O_o
   
Reply With Quote
Old
  (#12)
Black_ice_Spain
Ancient Guru
 
Black_ice_Spain's Avatar
 
Videocard: 970GTX 4gb
Processor: 2500K @ 4.4 / 1.28v
Mainboard: Z77P-D3
Memory: 8gb 1600 CL9
Soundcard: Xonar DG
PSU: AC Strike-X 600W
Default 09-07-2008, 17:17 | posts: 4,410 | Location: Spain

Quote:
Originally Posted by me3850 View Post
i have digital vibrance always enable at startup O_o

same problem here

its 100% always, and only can setup 33% and 66% but they always have 100% effect, i think that this driver is very incomplete, even being WHQL

<-- never had any prob with DV

back to .92
   
Reply With Quote
Old
  (#13)
L
Master Guru
 
L's Avatar
 
Videocard: GTX 670
Processor: I5 2400
Mainboard: MSI B75A-G43
Memory: Corsair Vengeance DDR3 8G
Soundcard: Asus STX/Z-5500/HD598
PSU: OCZ 750w
Default 09-07-2008, 17:35 | posts: 269 | Location: France

I've installed these and i've no problem for the moment
vista 32 bits
   
Reply With Quote
Old
  (#14)
Syphon452
Member Guru
 
Videocard: NVIDIA GeForce GTX260 896
Processor: QuadCore Intel Core 2 Quad Q6600
Mainboard: Intel Bearlake
Memory: 8Gb PC-6400 DDR667
Soundcard: Logitech Usb Headset
PSU: 850Watt Corsair
Default 09-07-2008, 17:37 | posts: 60 | Location: USA

My DV doesnt even work?
   
Reply With Quote
Old
  (#15)
Daemon785
Master Guru
 
Videocard: Diamond HD 5870
Processor: Intel Q9550 @ 2.83ghz
Mainboard: EVGA nForce 780i SLI
Memory: 6GB G.Skill PC2-8500
Soundcard: Onboard Audio
PSU: Corsair 850W
Default 09-07-2008, 18:30 | posts: 329 | Location: USA

anyone getting artifacting in crysis still? 89's had good fps for me, but artifacted like crazy (i'm not even overclocking). i wonder if this set is more stable. i loved the speed of the last set
   
Reply With Quote
Old
  (#16)
anth_15
Master Guru
 
anth_15's Avatar
 
Videocard: Gigabyte GTX 680 2GB
Processor: i5-3570K
Mainboard: Gigabyte Z77X-UD3H
Memory: 16GB Corsair Vengeance LP
Soundcard: Auzentech X-Fi Forte 7.1
PSU: Corsair AX1200W
Default 09-07-2008, 19:09 | posts: 332 | Location: Canada

Crap no Vista x64 Hopefully it will come soon.
   
Reply With Quote
Old
  (#17)
TurboTech
Newbie
 
TurboTech's Avatar
 
Videocard: 2x XFX-GF8800GT 512 SLI
Processor: Intel Core i7 920 @ 3.0
Mainboard: Gigabyte EX58-UD5 Extreme
Memory: CorsAir Pro XMS3 DDR3 6GB
Soundcard: X-FI Fatality GamerPro/JV
PSU: 750Watt (Hyper) Type R-II
Default 09-07-2008, 19:43 | posts: 15 | Location: Rochester, NY USA

Have never had any issues in the past with digital vibrance however this time arround that isnt the case, DV control bar is activated however when adjusted there is no change....

(To date I have never needed to roll back a beta driver due to issues of this type at all). lol....

Grid looked outstanding *probably the best FPS have seen to date* but threw BF2142 at it and I am getting odd JUMBO Text charactors as well as corrupted / pixelated HUD display objects on the screen after entering a game server *also does the same in OFFLINE Single player mode*

Benchies I ran via 3d06 (9690 SLI enabled) were equal or close enough to 177.92 but still appeard to offer up a tad better FPS while in games.....

"They are headding in the right direction but looks like 177.92 will be for me untill these issues are resolved.... "

UPDATE****** errum, deff back to 177.92 for me, lets just say although Crysis runs? ummm, I was less than impressed with the over all performance compaired to older drivers... *Max settings for Crysis XP Pro X64, SLI enabled*.... ran like dirt lol....

Last edited by TurboTech; 09-07-2008 at 20:50.
   
Reply With Quote
Old
  (#18)
Tarkan2467
Master Guru
 
Tarkan2467's Avatar
 
Videocard: EVGA GTX 670 FTW
Processor: Intel i7-3770K @ 4.2 GHz
Mainboard: ASRock Z77 Extreme4
Memory: Corsair 16G DDR31600 CAS7
Soundcard: SB X-Fi Platinum
PSU: Corsair HX850 (+12V@70A)
Default 09-07-2008, 21:11 | posts: 751 | Location: Illinois, United States

Benches? I would do it myself but I'm on Vista x64.
   
Reply With Quote
Old
  (#19)
meww
Member Guru
 
Videocard: 2 x EVGA 8800GT
Processor: Q6600 @ 3.6GHz
Mainboard: EVGA 780i
Memory: Gskill PC-800 2 x 2GB
Soundcard:
PSU: OCZ GameStream
Default 09-07-2008, 21:48 | posts: 54

just tested these out, Stay with 177.92. Lost 5 FPS in crysis and 250 points in 3dmark06
   
Reply With Quote
Old
  (#20)
Roft
Member Guru
 
Roft's Avatar
 
Videocard: Zotac AMP! GTX 480
Processor: Intel Q6600 (3.5GHz)
Mainboard: GIGABYTE GA-965P-DS3 LGA
Memory: Mushkin DDR2 800 4GB
Soundcard: HT Omega Striker 7.1
PSU: Corsair 750 watt
Default 09-07-2008, 23:52 | posts: 111

Same FPS in Crysis bench. Gained 100 points in 3DMark06. Digital Vibrance is not working.

Going to play some games to see how they feel.

Seems to work better with Source based games that some previous. Didn't get as many dips in fps in TF2 when playing at 1920X1080 and 8xMSAA

Better performance in Enemy Territory: Quake Wars.

Keepers for me. I don't really use Digital Vibrance as my screen can provide the same result.

Last edited by Roft; 09-08-2008 at 02:45.
   
Reply With Quote
Old
  (#21)
Unstable_Hero
Maha Guru
 
Unstable_Hero's Avatar
 
Videocard: EVGA GTX 295
Processor: Q6600 3.0Ghz
Mainboard: ASUS P5K DELUXE/WIFI-AP L
Memory: G.SKILL 4GB(2 x 2GB) DDR2
Soundcard: Xfi Speedlink Medusa 6 sp
PSU: Silverstone 1000w
Default 09-08-2008, 00:30 | posts: 1,561

waiting for vista64 drivers...
   
Reply With Quote
Old
  (#22)
Kolt
Maha Guru
 
Kolt's Avatar
 
Videocard: GTX 980 (oc)
Processor: i7-3770k @ 4.4ghz
Mainboard: ASRock z77 Extreme 6
Memory: 16gb g.skill
Soundcard: Asus Xonar DX - 5.1 setup
PSU: 750w PcP&C Silencer
Default 09-08-2008, 04:14 | posts: 885 | Location: Virginia Beach, VA

man, bad day for Vista 64. Found out I can't use my Palm Centro software on my Vista 64 so I can't redo my MP3 list or update to the latest Centro version, now no 64 drivers for this
   
Reply With Quote
Old
  (#23)
Klementh
Master Guru
 
Klementh's Avatar
 
Videocard: Asus GTX 660Ti DCU II
Processor: i5 2500K @ 4.2GHz
Mainboard: Gigabyte Z68AP-D3
Memory: 2x4GB Ripjaws 2133
Soundcard: Integrated Realtek ALC889
PSU: Antec HCG 520
Default 09-08-2008, 04:43 | posts: 405 | Location: Spain

inb4 downloading now.
   
Reply With Quote
Old
  (#24)
Venomsword
Member Guru
 
Videocard: Asus STRIX-GTX970-DC2OC
Processor: AMD FX-8350 @4500 Air
Mainboard: Asus M5A99FX Pro R2.0
Memory: Kingston DDR3 8GB
Soundcard: X-Fi Plat. Fatal1ty Champ
PSU: Chieftec 700W
Default 09-08-2008, 06:53 | posts: 113

Quote:
Originally Posted by Black_ice_Spain View Post
no digital vibrance working here @@ first driver that gives me this problem

only can setup at 33%/66/100% and only works at 100% after doing some weird changes
Exactly the same here! Digital vib only could be controlled through Rivatuner.
   
Reply With Quote
Old
  (#25)
Phyxion
Banned
 
Videocard: ASUS EAH5770 1G VT
Processor: Intel C2D E6750 @ 3.4 GHz
Mainboard: Gigabyte P35-DS3R
Memory: OCZ Titanium PC6400 2x2GB
Soundcard: Creative Audigy 2 ZS
PSU: Powerrrrrrrrrrrrrr!
Default 09-08-2008, 07:14 | posts: 584 | Location: The Netherlands

Quote:
Originally Posted by Kolt View Post
man, bad day for Vista 64. Found out I can't use my Palm Centro software on my Vista 64 so I can't redo my MP3 list or update to the latest Centro version, now no 64 drivers for this
The Vista x64 are already out for this set.
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.