Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Videocards > Videocards - NVIDIA Drivers Section
Videocards - NVIDIA Drivers Section In this section you can discuss everything ForceWare driver related. ForceWare (Detonator) drivers are for NVIDIA TNT, Quadro and all GeForce based videocards.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Forceware 177.41 Official NV driver (inf needed)
Old
  (#1)
HaZe303
Maha Guru
 
HaZe303's Avatar
 
Videocard: 6970Xfire & GTX570 SLI
Processor: Core i5 2500k & i7 920
Mainboard: Asus P8Z68-V & P6T DLX v2
Memory: Corsair 4GB & Corsair 6GB
Soundcard: X-FI PCI & X-FI Titanium
PSU: TT 1200W & Corsair TX850W
Default Forceware 177.41 Official NV driver (inf needed) - 06-26-2008, 12:32 | posts: 1,938 | Location: Sweden

http://www.computerbase.de/downloads...dia_forceware/

177.41 WHQL x64 &
177.41 x64 Modded (so Whql is gone) I modded my self, no virus or anything. Only nvdisp.inf and setup.ini are modified. All cards should be included. Ps. Worked fine on my 8800GTX, no benchies yet tho!
174.41 x64 Modded inf & setup.ini only copy n replace action.

177.41 WHQL x86

Both are international for Vista.

Changelog


Guru3D Download (original files):
GeForce ForceWare 177.41 XP (64-bit)
GeForce ForceWare 177.41 XP (32-bit)
GeForce ForceWare 177.41 Vista (32-bit)
GeForce ForceWare 177.41 Vista (64-bit)

Last edited by HaZe303; 06-26-2008 at 13:52.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
Sneakers
Maha Guru
 
Sneakers's Avatar
 
Videocard: 580 GTX DiCII h2o W2600HP
Processor: Xeon W3520@4.5 Ghz HT on
Mainboard: ASUS Sabertooth X58
Memory: Corsair 6gbDDR3 XMS3 1600
Soundcard: Creative X-FI X-trm Gamer
PSU: Corsair HX Modular 1000W
Default 06-26-2008, 12:53 | posts: 2,652 | Location: Sweden

Would be nice if someone could upload a Vista x64 inf

/edit1 Oh, I see OP moded one xD


/edit2


Okey tried the driver with Age of Conan and World In Conflict.

Rock solid with conan during SLI, no crashes, no glitches.

Gained 2 fps in World in Conflict from 177.40 driver, all settings maxed, ( x16 csaa ), 1680x1050, dx10.

Also with 177.41 digital vibrance works/sticks from when you enable it during single GPU and then switch/activate SLI.

- Keeper for now, best driver for me since 169.44

/edit3

After two days of testing this driver I found one problem with it, it randomly stops responding ( I'm using the OP's mod inf now, might be that I have no clue.

It isn't that frequent, happend 3 times in two days, and twice today.

Last edited by Sneakers; 06-27-2008 at 12:32.
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
Khr][st
Master Guru
 
Videocard: eVGA GTX 260
Processor: C2D E6850
Mainboard: eVGA 780i SLI FTW
Memory: 4x2GB Kingston 800Mhz CL5
Soundcard: X-Fi Platinum Fatal1ty
PSU: Thermaltake PurePower 680
Default 06-26-2008, 12:57 | posts: 626 | Location: Greece - Xanthi

Hey mate thnx for sharing.

Could you plz upload just the modded files for vista x64 ?
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
Izeliae
Member Guru
 
Videocard: 2x EVGA 8800GTX SLI
Processor: Q9550
Mainboard: EVGA 680i SLI LT (A1 p30
Memory: 4GB DDR2-800
Soundcard: Asus Xonar
PSU: 850 Silverstone
Default 06-26-2008, 13:03 | posts: 75

http://www.mediafire.com/?cpx0df7iaz5
modded x64 vista inf only (from OP)

http://www.mediafire.com/?keinlz4cz29
modded x86 xp inf only

Last edited by Izeliae; 06-26-2008 at 13:17.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#5)
Arjan0597
Member Guru
 
Arjan0597's Avatar
 
Videocard: SLI 9600GT 800/2000/2300
Processor: Q9450 3.6ghz
Mainboard: P5N-T Deluxe
Memory: 4 GB 1066mhz 5-4-4-12
Soundcard: Xtreme Gamer Fatal1ty
PSU: 1000 Watt TP
Default 06-26-2008, 13:05 | posts: 111 | Location: Netherlands

Please report some preformance increase/decreases, wich windows u are running, what ur overall experience of these drivers etc, and not that bladibla no1 can use .. Thnx!
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
Khr][st
Master Guru
 
Videocard: eVGA GTX 260
Processor: C2D E6850
Mainboard: eVGA 780i SLI FTW
Memory: 4x2GB Kingston 800Mhz CL5
Soundcard: X-Fi Platinum Fatal1ty
PSU: Thermaltake PurePower 680
Default 06-26-2008, 13:25 | posts: 626 | Location: Greece - Xanthi

Quote:
Originally Posted by Izeliae View Post
http://www.mediafire.com/?cpx0df7iaz5
modded x64 vista inf only (from OP)

http://www.mediafire.com/?keinlz4cz29
modded x86 xp inf only
Thnx mate.
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
Arjan0597
Member Guru
 
Arjan0597's Avatar
 
Videocard: SLI 9600GT 800/2000/2300
Processor: Q9450 3.6ghz
Mainboard: P5N-T Deluxe
Memory: 4 GB 1066mhz 5-4-4-12
Soundcard: Xtreme Gamer Fatal1ty
PSU: 1000 Watt TP
Default 06-26-2008, 13:27 | posts: 111 | Location: Netherlands

Sticking with 175.19 if no1 can report some decent benches :'(
   
Reply With Quote
Old
  (#8)
Izeliae
Member Guru
 
Videocard: 2x EVGA 8800GTX SLI
Processor: Q9550
Mainboard: EVGA 680i SLI LT (A1 p30
Memory: 4GB DDR2-800
Soundcard: Asus Xonar
PSU: 850 Silverstone
Default 06-26-2008, 13:43 | posts: 75

sorry, im not good at benchmarking XD
   
Reply With Quote
Old
  (#9)
HarryRag
Member Guru
 
HarryRag's Avatar
 
Videocard: ASUS GTX680-DC2O-2GD5
Processor: Core i7 920 @ 3.9Ghz Air
Mainboard: Evga X58 SLI
Memory: OCZ 12Gig Platinum XTC
Soundcard: Corsair Vengeance 1500
PSU: OCZ ZX 1250W
Default 06-26-2008, 13:46 | posts: 117 | Location: Behind my Keyboard

sticking with the 40's running to good for me, just started a fresh xp sp3 install for those and don't want to ruin that install that fast
   
Reply With Quote
Old
  (#10)
HaZe303
Maha Guru
 
HaZe303's Avatar
 
Videocard: 6970Xfire & GTX570 SLI
Processor: Core i5 2500k & i7 920
Mainboard: Asus P8Z68-V & P6T DLX v2
Memory: Corsair 4GB & Corsair 6GB
Soundcard: X-FI PCI & X-FI Titanium
PSU: TT 1200W & Corsair TX850W
Default 06-26-2008, 13:47 | posts: 1,938 | Location: Sweden

Grid & Dirt run smooth. And if you use the inf, you will propably need the setup.ini file as well? I tried with just the modded inf and it didnt work for me, but with both setup.ini and nvdisp.inf the installation worked great!


Quote:
Originally Posted by HarryRag View Post
sticking with the 40's running to good for me, just started a fresh xp sp3 install for those and don't want to ruin that install that fast
Thats why Vista is so great, it doesnt break after driver installations/uninstallations or the same with software. Its a huge achilles heel for XP. Almost one of the biggest reasons Ill propably never use XP again.

Last edited by HaZe303; 06-26-2008 at 13:55.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#11)
edod
Member Guru
 
Videocard: Point of View GeForce 8800 GTX
Processor: Intel Core 2 Duo E6600
Mainboard: Asus P5W64 WS PROFESSIONAL
Memory: Corsair Twin2X pc6400 2GB
Soundcard: SoundMAX Integrated Digital HD
PSU: Seasonic 650W
Default 06-26-2008, 14:02 | posts: 82 | Location: Rome Italy

vista 32 bit modded inf?
   
Reply With Quote
Old
  (#12)
Stop It RAWR
Master Guru
 
Stop It RAWR's Avatar
 
Videocard: XFX Radeon HD7850 BE
Processor: Intel i5 2500k @4600Mhz
Mainboard: ASRock P67 Extreme4
Memory: 8GB Corsair XMS3 1600Mhz
Soundcard: X-Fi XtremeGamer
PSU: OCZ Fatality 550W
Default 06-26-2008, 14:03 | posts: 208 | Location: Biggleswade, UK

Oh for the sake of cats, How many drivers want to be released this week?

Will test these when I get home from work, again.

:/
   
Reply With Quote
Old
  (#13)
Nuja
Member Guru
 
Videocard: 8800 GTS 512
Processor: C2D
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU:
Default 06-26-2008, 14:13 | posts: 62

lol, you are not forced to try them out ^^
   
Reply With Quote
Old
  (#14)
Frag-master
Maha Guru
 
Frag-master's Avatar
 
Videocard: ATI 5970 2GB
Processor: Intel I7 920 @ 3.4ghz
Mainboard: x58 Shuttle
Memory: 6GB DDR3 1.7ghz
Soundcard: Shuttle
PSU: 500Watt Shuttle PSU
Default 06-26-2008, 14:16 | posts: 2,447 | Location: United Kingdom, Essex

vista 32 bit modded inf?
   
Reply With Quote
Old
  (#15)
NitroBlueUK
Newbie
 
Videocard: XFX 8800GTS 320MB Running F1 Bios
Processor: Intel Pentium D 840 Running 3.41Ghz
Mainboard: Asrock 4CoreDualVSTA w/ Droop Mod
Memory: 2GB patriot PC 6400 Extreme Kit
Soundcard: Trust 5.1 DFX Soundcard
PSU: Hiper 550w Type-R, 250w GFX Xpress
Default 06-26-2008, 14:19 | posts: 12 | Location: Manchester, United Kingdom

Modded Vista 32Bit Inf

works with setup but will not install in safe mode i am in the process of creating a self extracting archive will post in this infs place soon

Last edited by NitroBlueUK; 06-26-2008 at 14:22.
   
Reply With Quote
Old
  (#16)
CPC_RedDawn
Ancient Guru
 
CPC_RedDawn's Avatar
 
Videocard: 3GB HD7970OC/2GB HD7770
Processor: 4770K@4.5GHz/Q6600@3.6GHz
Mainboard: Z87-GD65 / P5K PREMIUM
Memory: 16GB@1866MHz/4GB@1066MHz
Soundcard: Creative SoundBlaster Z
PSU: 1200W/900W
Default 06-26-2008, 14:26 | posts: 5,674 | Location: Wolverhampton/United Kingdom

Thanks for the upload. 177.40's didnt really work good for me. Had a stuttering problem in GRID and GoW.
   
Reply With Quote
Old
  (#17)
NitroBlueUK
Newbie
 
Videocard: XFX 8800GTS 320MB Running F1 Bios
Processor: Intel Pentium D 840 Running 3.41Ghz
Mainboard: Asrock 4CoreDualVSTA w/ Droop Mod
Memory: 2GB patriot PC 6400 Extreme Kit
Soundcard: Trust 5.1 DFX Soundcard
PSU: Hiper 550w Type-R, 250w GFX Xpress
Default 06-26-2008, 14:29 | posts: 12 | Location: Manchester, United Kingdom

No Worries Mate. If People Could Leave Feedback On How These Work It Would Be Much Appreciated.
   
Reply With Quote
Old
  (#18)
arjcba
Newbie
 
arjcba's Avatar
 
Videocard: 8600M GT
Processor: T7500 @ 2.2Ghz
Mainboard: Asus G2s
Memory: 3GB DDR2 667
Soundcard:
PSU:
Default 06-26-2008, 14:38 | posts: 17

[QUOTE=HaZe303;2747773]Grid & Dirt run smooth. And if you use the inf, you will propably need the setup.ini file as well? I tried with just the modded inf and it didnt work for me, but with both setup.ini and nvdisp.inf the installation worked great!

i just modded the inf (Vista32) and nth else and it worked ok



GRID runs smoother than ever so as DMC. i have no bench app so i tried DMC Performace Test and i lost 2fps to 177.39 driver, but in game i see the opposite
   
Reply With Quote
Old
  (#19)
Cybermancer
Don Quixote
 
Cybermancer's Avatar
 
Videocard: BFG GTX260OC (192 SP)
Processor: Intel E8400 @ 3.6 GHz
Mainboard: XFX 680i LT
Memory: 6 GB Corsair DDR2 PC6400
Soundcard: X-Fi
PSU: PC Power & Cooling 750W
Default 06-26-2008, 14:53 | posts: 13,832 | Location: Cyberspace

I'm just done with running a few tests on Vista x64, SP1:

Forceware 175.19: P8220 (CPU: 7282, GPU: 8589)
Forceware 175.51: P7750 (CPU: 7158, GPU: 7970)
Forceware 177.40: P7443 (CPU: 7118, GPU: 7558)
Forceware 177.41: P8727 (CPU: 7183, GPU: 9400)

So far these drivers seem to be the best I ever had on my PC. (Running 8800GT SLI)

Grid, Crysis run smooth. Didn't check fps. I don't care, as long as everything works smoothly on high settings.

p.s.: Auto fan settings are working with EVGA's Precision Tool 1.1.1, in case somebody wants to know.



p.p.s.: Also no PhysX drivers installed!

Last edited by Cybermancer; 06-26-2008 at 15:07. Reason: added screenshot
   
Reply With Quote
Old
  (#20)
CPC_RedDawn
Ancient Guru
 
CPC_RedDawn's Avatar
 
Videocard: 3GB HD7970OC/2GB HD7770
Processor: 4770K@4.5GHz/Q6600@3.6GHz
Mainboard: Z87-GD65 / P5K PREMIUM
Memory: 16GB@1866MHz/4GB@1066MHz
Soundcard: Creative SoundBlaster Z
PSU: 1200W/900W
Default 06-26-2008, 14:59 | posts: 5,674 | Location: Wolverhampton/United Kingdom

COD4
177.40 Max FPS 125fps >>>>>>> 177.41 Max FPS 132fps

Crysis
177.40 Max FPS 36.2fps >>>>>>> 177.41 Max FPS 34.6fps (min is 3fps higher than .40's)

Gears of War
177.40 60fps Very unstable, stuttering >>>>>>>>>> 177.41 silky smooth 60fps.

GRID
177.40 Max FPS 64FPS stuttering >>>>>>>>>> 177.41 Max FPS 63fps siky smooth.


Also Ive noticed that in 177.41 when I set the image quality to "High Performance" in GRID the cars look better than in "Quality" mode... which is a little strange.
   
Reply With Quote
Old
  (#21)
NitroBlueUK
Newbie
 
Videocard: XFX 8800GTS 320MB Running F1 Bios
Processor: Intel Pentium D 840 Running 3.41Ghz
Mainboard: Asrock 4CoreDualVSTA w/ Droop Mod
Memory: 2GB patriot PC 6400 Extreme Kit
Soundcard: Trust 5.1 DFX Soundcard
PSU: Hiper 550w Type-R, 250w GFX Xpress
Default 06-26-2008, 15:05 | posts: 12 | Location: Manchester, United Kingdom

177.41 Modded Vista 32Bit Drivers

There you go guys as far as i know its working now still wont install in safe mode but works fine in windows in standard mode and installs like a charm.

usual self extracting archive that automatically starts setup process
   
Reply With Quote
Old
  (#22)
WhiteLightning
Ancient Guru
 
WhiteLightning's Avatar
 
Videocard: EVGA 780GTX ACX
Processor: i7-2600k HT @ 4.5 +H70 PP
Mainboard: MSI Z77A-GD65 GAMING
Memory: Gskill 2133Mhz 8GB
Soundcard: Onboard
PSU: Corsair 1000 watt
Default 06-26-2008, 15:11 | posts: 23,246 | Location: Hoek van Holland, Netherlands

wow cant wait to install these. to bad one of my gtx's burned out
   
Reply With Quote
Old
  (#23)
scandalous
Master Guru
 
Videocard: eVGA GTX 670 FTW
Processor: Intel I7 2600K @ 4.4GHZ
Mainboard: Asrock Z68 Extreme 3 Gen3
Memory: 8GB DDR3 Vengeance 1866
Soundcard: Creative X-Fi Titanium HD
PSU: Corsair HX 650W
Default 06-26-2008, 15:19 | posts: 678 | Location: The far side of the moon

Downloading now. I'll install these in a couple of minutes. will post feedback later.
   
Reply With Quote
Old
  (#24)
HaZe303
Maha Guru
 
HaZe303's Avatar
 
Videocard: 6970Xfire & GTX570 SLI
Processor: Core i5 2500k & i7 920
Mainboard: Asus P8Z68-V & P6T DLX v2
Memory: Corsair 4GB & Corsair 6GB
Soundcard: X-FI PCI & X-FI Titanium
PSU: TT 1200W & Corsair TX850W
Default 06-26-2008, 15:29 | posts: 1,938 | Location: Sweden

As I said earlier, both Grid & DirT run great on these. Good IQ as well, im saying it once more after some further testing. So this is just a confirmation that my games run perfectly with these. Sorry im to lazy for Benchmarks, for me the most important thing is IQ and that games "Feel" fluid.
   
Reply With Quote
Old
  (#25)
bokloz
Master Guru
 
bokloz's Avatar
 
Videocard: Gigabyte R9 290
Processor: Intel Core i7 3820
Mainboard: GIGABYTE GA-X79-UD3
Memory: Corsair Venegance 16 GB
Soundcard: Asus Xonar DX
PSU: HEC Cougar 1000 Watt
Default 06-26-2008, 15:31 | posts: 581 | Location: Egypt

downloading now will rebort later, thanks
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.