Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Videocards > Videocards - NVIDIA Drivers Section
Videocards - NVIDIA Drivers Section In this section you can discuss everything ForceWare driver related. ForceWare (Detonator) drivers are for NVIDIA TNT, Quadro and all GeForce based videocards.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
I own 8800GTX, what are the best drivers to stop stuttering in UT2004 on XP please ?
Old
  (#1)
lowrider007
Newbie
 
Videocard: Palit GTX460 sonic Plat
Processor: Q9550 @ 3.4ghz
Mainboard: Asus P5Q Pro
Memory: 4GB 800Mhz Ram
Soundcard: X-Fi + 5.1 Logitech Sats
PSU: Enermax Liberty 620W
Default I own 8800GTX, what are the best drivers to stop stuttering in UT2004 on XP please ? - 07-08-2007, 08:50 | posts: 9 | Location: UK

as in tittle :-).

Last edited by lowrider007; 07-08-2007 at 08:51. Reason: Spelling
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
Barton C++
Master Guru
 
Barton C++'s Avatar
 
Videocard: MSI Hawk GTX460 1GB @ SLI
Processor: i7 950 @ 4.1GHz HT Off
Mainboard: Asus P6T Deluxe V2
Memory: OCZ 3x2GB 1600MHz CL8
Soundcard: Onboard
PSU: HX1000
Default 07-08-2007, 10:01 | posts: 600

edit your Unreal Engine 2 game.ini (system/ut2004.ini ?), find these lines and change the settings to:

UseHardwareTL=False
UseHardwareVS=True
MaxPixelShaderVersion=1


UseHardwareTL=False
CPU will now do some of the GPU's work , and the stutter stops.

MaxPixelShaderVersion=1
With default max pixel shader version (255) you get corrupt/ugly textures, this make maps look normal.

All in all, those tweaks helped me and my UE2 games when I had XP and 8800. Frame rates got down little from expected (came from 7900GT), but I reckon you still get +100fps

When/if you move to Vista, some UE2 games still cause problems if you're using AMD dual core cpu - you need to install the AMD Dual Core Optimizer

Last edited by Barton C++; 07-08-2007 at 10:14.
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
VultureX
Maha Guru
 
Videocard: GTX670 4GB SLI
Processor: Core i7 2700K @4.8GHz H2O
Mainboard: Asrock Z68 Extreme3 Gen3
Memory: 8GB G.Skill 2133MHz CL9
Soundcard: Xonar Essence ST - Z-5500
PSU: Corsair TX850 V2
Default 07-08-2007, 13:04 | posts: 2,280 | Location: Netherlands

What stutter?
I've never experienced any problems with UT2004 when I switched to my GTX. It runs more beautiful and faster than ever...
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
TheHunter
Banned
 
Videocard: MSi N570GTX TFIII [OC|PE]
Processor: Intel C2Q 9450 @ 3.576GHZ
Mainboard: Gigabyte GA-X48-DS5 [F8H]
Memory: Corsair D. 2x2GB @1073MHZ
Soundcard: XFi Fatality Pro [SB046A]
PSU: Tagan Piperock 600W [48A]
Default 07-08-2007, 13:15 | posts: 13,439 | Location: √╥²

None really, its an issue with geforce 8 series and unreal engine 2. we are screwed, haven't had any with 6600gt and now with 8800 lol now that just suckS, yes u can try that as Barton said, but there is a massive performance drop. Well with newer drivers it seems to be a bit better but not perfectly smooth, and lol that happens in my case mostly in small levels, strange wolud have thought first in bigger levels but not the small ones (Compressed, Grendle keep,...)
   
Reply With Quote
 
Old
  (#5)
sgar
Newbie
 
Videocard: GTX260
Processor: E6600
Mainboard: P5q-E
Memory: 4GB Corsair
Soundcard: XtremeGamer
PSU: Tagan580
Default 07-08-2007, 14:52 | posts: 14

Quote:
Originally Posted by VultureX View Post
What stutter?
I've never experienced any problems with UT2004 when I switched to my GTX. It runs more beautiful and faster than ever...
Run DM-Trining day with 10+bots an see
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
Barton C++
Master Guru
 
Barton C++'s Avatar
 
Videocard: MSI Hawk GTX460 1GB @ SLI
Processor: i7 950 @ 4.1GHz HT Off
Mainboard: Asus P6T Deluxe V2
Memory: OCZ 3x2GB 1600MHz CL8
Soundcard: Onboard
PSU: HX1000
Default 07-08-2007, 17:41 | posts: 600

Quote:
Originally Posted by VultureX View Post
What stutter?
I've never experienced any problems with UT2004 when I switched to my GTX. It runs more beautiful and faster than ever...
Yes, some ppl noticed the stutter, others didn't. Can't say all who claimed "no stutter!" played all maps.

Also, it was much map depending phenomena, where maps with much built terrain caused problems.
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
ScoobyDooby
Ancient Guru
 
ScoobyDooby's Avatar
 
Videocard: PNY GTX 670 w/ Twin Turbo
Processor: 2600K @ 4.6ghz w/ H100
Mainboard: Gigabyte Z68XP-UD4
Memory: 8GB Viper Xtreme @ 1866
Soundcard: Focusrite Saffire LE FW
PSU: Corsair HX1050
Default 07-08-2007, 18:34 | posts: 5,347 | Location: BC, Canada

I was hugely disappointed with how 2k4 ran on my new rig.. now that I have an 8800, I reckon it would be even worse, so I'm just waiting patiently for U3, becuase I found that the stuttering was subtle, but enough so that it took away from the smoothness all around. It was this weird sort of stutter.. not like stutters you would see in other games. This stutter was consistent, and nothing I tried fixed it.
   
Reply With Quote
Old
  (#8)
CdFire
Newbie
 
Videocard: BFG 8800GTX OC
Processor: Core 2 Duo E6600
Mainboard: GIGABYTE GA-N680SLI-DQ6
Memory: CORSAIR XMS2-6400C4
Soundcard: X-Fi XtremeGamer
PSU: Thermaltake Toughpower 850W
Default 07-08-2007, 19:05 | posts: 6

I use the Nvidia 160.02 drivers and 2K4 runs great for me.
   
Reply With Quote
Old
  (#9)
HaZe303
Maha Guru
 
HaZe303's Avatar
 
Videocard: 6970Xfire & GTX570 SLI
Processor: Core i5 2500k & i7 920
Mainboard: Asus P8Z68-V & P6T DLX v2
Memory: Corsair 4GB & Corsair 6GB
Soundcard: X-FI PCI & X-FI Titanium
PSU: TT 1200W & Corsair TX850W
Default 07-08-2007, 21:58 | posts: 1,938 | Location: Sweden

Either youre PSU is too weak. Or maybe its some bug with 8800 and UE2?? I think the drivers still are in a bad shape for the g80 gpu“s. When or If nvidia will find a way to improve the drivers, I think all of us with g80 gpu“s will se a performance gain in many games actually! So its not youre gpu, its either the drivers or some incompatibility issue with UE2 engine?
   
Reply With Quote
Old
  (#10)
SquareSoft0
Member Guru
 
Videocard: ATI 5870
Processor: Intel Core i7 2600k
Mainboard: Gigabyte z68
Memory: 8GB DDR3-1600
Soundcard: Sound Blaster Audigy
PSU: Rosewill Xtreme 630w
Default 07-09-2007, 04:52 | posts: 124

This is a confirmed problem with XP and 8xxx graphics cards, here's the thread at nvidia's site. (Link)

Those of you claiming to not have stuttering, are you using Windows XP? This issue is fixed in any recent Vista driver, but not XP. If you are on XP, try walking around in the flag rooms on CTF-Citadel.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#11)
VultureX
Maha Guru
 
Videocard: GTX670 4GB SLI
Processor: Core i7 2700K @4.8GHz H2O
Mainboard: Asrock Z68 Extreme3 Gen3
Memory: 8GB G.Skill 2133MHz CL9
Soundcard: Xonar Essence ST - Z-5500
PSU: Corsair TX850 V2
Default 07-09-2007, 15:51 | posts: 2,280 | Location: Netherlands

UseHardwareTL=True
UseHardwareVS=True
MaxPixelShaderVersion=255

Those are my settings when I checked them in the .ini file.
I ran Trainingsday with 12 bots 1600x1200 4xAA 16xAF: 60+ FPS
I ran CTF-Citadel same settings, went to both flagrooms: 100+FPS

And I can tell you I played a lot of maps and I have never experienced any stuttering or slowdowns.
   
Reply With Quote
Old
  (#12)
Barton C++
Master Guru
 
Barton C++'s Avatar
 
Videocard: MSI Hawk GTX460 1GB @ SLI
Processor: i7 950 @ 4.1GHz HT Off
Mainboard: Asus P6T Deluxe V2
Memory: OCZ 3x2GB 1600MHz CL8
Soundcard: Onboard
PSU: HX1000
Default 07-09-2007, 19:56 | posts: 600

Quote:
Originally Posted by VultureX View Post
UseHardwareTL=True
UseHardwareVS=True
MaxPixelShaderVersion=255

Those are my settings when I checked them in the .ini file.
I ran Trainingsday with 12 bots 1600x1200 4xAA 16xAF: 60+ FPS
I ran CTF-Citadel same settings, went to both flagrooms: 100+FPS

And I can tell you I played a lot of maps and I have never experienced any stuttering or slowdowns.

Well, you dont seem to have that problem with UT2004, but many do. I'm sure a "plain" 7900GT 256MB would beat those fps numbers tho.


EDIT /// Used XP or Vista ?

Last edited by Barton C++; 07-09-2007 at 19:58.
   
Reply With Quote
Old
  (#13)
SquareSoft0
Member Guru
 
Videocard: ATI 5870
Processor: Intel Core i7 2600k
Mainboard: Gigabyte z68
Memory: 8GB DDR3-1600
Soundcard: Sound Blaster Audigy
PSU: Rosewill Xtreme 630w
Default 07-09-2007, 23:44 | posts: 124

And again, specify if you're using XP. Also tell us about your weaponview because if you turn it off it may look like the stuttering is gone but that is NOT the case. Turn on weaponview when testing these things. FPS doesn't matter, this stuttering occurs DESPITE high FPS.
   
Reply With Quote
Old
  (#14)
VultureX
Maha Guru
 
Videocard: GTX670 4GB SLI
Processor: Core i7 2700K @4.8GHz H2O
Mainboard: Asrock Z68 Extreme3 Gen3
Memory: 8GB G.Skill 2133MHz CL9
Soundcard: Xonar Essence ST - Z-5500
PSU: Corsair TX850 V2
Default 07-10-2007, 12:43 | posts: 2,280 | Location: Netherlands

Quote:
Originally Posted by SquareSoft0 View Post
And again, specify if you're using XP. Also tell us about your weaponview because if you turn it off it may look like the stuttering is gone but that is NOT the case. Turn on weaponview when testing these things. FPS doesn't matter, this stuttering occurs DESPITE high FPS.
I was using XP. And that FPS is quite high (high enough on a 60hz screen) considering I was using 4xAA supersampled. And my P4 is probably bottlenecking.
I had weaponview off, but really if there were any stuttering I'd noticed. I can't aim properly when stuttering, but this was fluid as hell.
I'll try with weaponview then.... brb

EDIT: ouch, ok that did it. But who cares, I'm not playing with weapons on anyway, so I'll never be hindered

Last edited by VultureX; 07-10-2007 at 12:51.
   
Reply With Quote
Old
  (#15)
Pelzimus
Member Guru
 
Videocard: Gigabyte GF560Ti OC
Processor: Intel C2Q9540@3,4GHz
Mainboard: ASrock P45XE
Memory: 4GB DDR2-1066MHz
Soundcard: X-Fi XtremeGamer
PSU: Corsair 500W
Default 01-06-2008, 21:20 | posts: 74 | Location: Finland

*bump*
Same here with XP Pro and 8600GT, terrible stuttering in Raven Shield if T&L not disabled.

Perhaps if enough people complain about this to NVidia, they would actually DO SOMETHING about it? Where can I send email to them anyway, couldn't find any way to send them driver feedback (if vista feedback doesn't count)?
   
Reply With Quote
Old
  (#16)
yard1e
Newbie
 
Videocard:
Processor:
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU:
Default 02-18-2008, 17:44 | posts: 4

hello, i'm just a new member, i saw this thread about the problems of UE on nvidias 8xxx , i have one nvidia 8600gt and "XIII the game" that uses unreal engine, on XP the game runs faster and in windows vista runs slower: some people says it's because the XP O.S that can't handle with core 2 duo processors but in windows vista the game runs very slow (my processor is a core 2 duo t7500 2.2Gh (laptop))



Greets
   
Reply With Quote
Old
  (#17)
zansiball
Newbie
 
Videocard:
Processor:
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU:
Default 02-18-2008, 20:49 | posts: 37

Quote:
Originally Posted by Barton C++ View Post
UseHardwareTL=False
UseHardwareVS=True
MaxPixelShaderVersion=1


UseHardwareTL=False
does it totaly solve the stuttering or does it only reduce it?
   
Reply With Quote
Old
  (#18)
Barton C++
Master Guru
 
Barton C++'s Avatar
 
Videocard: MSI Hawk GTX460 1GB @ SLI
Processor: i7 950 @ 4.1GHz HT Off
Mainboard: Asus P6T Deluxe V2
Memory: OCZ 3x2GB 1600MHz CL8
Soundcard: Onboard
PSU: HX1000
Default 02-18-2008, 22:25 | posts: 600

Removes all the stutter what I know of (havent got UT2k4 installed). But in the same time fps will be reduced much.

Many UT2004 players set their "show first-person weapon" to off, that itself reduces stutter to maps that have terrain (means they dont use the tweak, no stutter to be seen they say...but they never played all maps ! LOL )

Maxpixelshaderversion=255
in Ravenshield, textures were screwed up with UseHardwareTL=False (texture on terrain only), so Maxpixelshaderversion=1 fixed that problem. However, in a third UE2 game, Devastation, some textures became translucent, the fix isn't complete (yes, you guessed it, terrain texture)

None of those problems with Vista.

EDIT //

Last night I installed my 8800GTS 640MB in my server PC, just for fun to see if the stutter still was there (server has XP)...dispite 13 months has gone since first user responses, the last XP WHQL driver showed all same bugs..stutter.
Some games dont have the "hide 1st p weap".

Last edited by Barton C++; 02-18-2008 at 22:36.
   
Reply With Quote
Old
  (#19)
yard1e
Newbie
 
Videocard:
Processor:
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU:
Default 02-19-2008, 11:49 | posts: 4

the XIII.ini file have this settings:

Code:
[URL]
Protocol=unreal
ProtocolDescription=Unreal Protocol
Name=Player
Map=Index.unr
LocalMap=mapmenu.unr
Host=
Portal=
MapExt=unr
EXEName=XIII.exe
SaveExt=usa
Port=7777
Class=XIII.XIIIPlayerPawn

[FirstRun]
FirstRun=829

[Engine.Engine]
RenderDevice=D3DDrv.D3DRenderDevice
GameRenderDevice=D3DDrv.D3DRenderDevice
AudioDevice=HXAudio.HXAudioSubsystem
;AudioDevice=XboxAudio.XboxAudioSubsystem
NetworkDevice=IpDrv.TcpNetDriver
DemoRecordingDevice=Engine.DemoRecDriver
Console=XIDInterf.XIIIConsole
Language=int
GameEngine=Engine.GameEngine
EditorEngine=Editor.EditorEngine
WindowedRenderDevice=D3DDrv.D3DRenderDevice
DefaultGame=XIII.XIIIGameInfo
DefaultServerGame=XIII.XIIIGameInfo
ViewportManager=WinDrv.WindowsClient
;ViewportManager=XboxDrv.XboxClient
Render=Render.Render
Input=Engine.Input
Canvas=Engine.Canvas
Editor3DRenderDevice=D3DDrv.D3DRenderDevice
MatchMakingDevice=IpDrv.PCGSMatchMakingSubsystem
XboxLiveDevice=Engine.XboxLive
VideoPlayerDevice=WinDrv.PCVideoPlayerDevice
SaveGameDevice=WinDrv.PCSaveGameDevice
GUIController=XIDInterf.XIIIRootWindow
InstallType=0

[Core.System]
PurgeCacheDays=30
SavePath=..\Save
CachePath=..\Cache
VideoPath=..\Video
CacheExt=.uxx
Paths=..\System\*.u
Paths=..\MapsUser\*.unr
Paths=..\Maps\*.unr
Paths=..\Sounds\*.uax
Paths=..\Music\*.umx
;;;Paths=..\StaticMeshes\*.usx
Paths=..\Animations\*.ukx
Suppress=DevLoad
Suppress=DevSave
Suppress=DevNetTraffic
Suppress=DevGarbage
Suppress=DevKill
Suppress=DevReplace
Suppress=DevCompile
Suppress=DevBind
Suppress=DevBsp
PlateForm=0
SpecificPackage=XIIIPersos.u
SpecificPackage=XIIIArmes.u
SpecificPackage=XIIIDeco.u
SpecificPackage=XIIIVehicule.u
SpecificPackage=XIIIPersosG.u
SpecificPackage=XIDSpec.u
SpecificPackage=GUI.u
SpecificPackage=XIDInterf.u
SpecificPackage=XIIIMP.u

[Engine.GameEngine]
CacheSizeMegs=1
UseSound=True
bShowXIIIPercent=True
XIIIStatX=0
XIIIStatY=0
C_XIIIStat=(R=255,G=255,B=255,A=255)
ServerActors=IpDrv.UdpBeacon
ServerActors=IpDrv.UdpServerQuery
ServerActors=IpDrv.RegisterServerToUbiCom
ServerPackages=GamePlay
ServerPackages=XIII
ServerPackages=XIIIMP
SoundPCBufSize=4096

[IpDrv.UdpServerQuery]
GameName=XIII

[WinDrv.WindowsClient]
WindowedViewportX=640
WindowedViewportY=480
FullscreenViewportX=1152
FullscreenViewportY=864
TextureDetail=High
SkinDetail=High
Brightness=0.500000
Contrast=0.500000
Gamma=1.000000
MipFactor=1.000000
UseJoystick=False
CaptureMouse=True
StartupFullscreen=True
ScreenFlashes=True
NoLighting=False
DeadZoneXYZ=True
DeadZoneRUV=True
InvertVertical=False
ScaleXYZ=1000.000000
ScaleRUV=1000.000000
MinDesiredFrameRate=10.000000
Decals=True
NoDynamicLights=False
SkinDetail=High
TextureDetail=High
NoFractalAnim=False

[Engine.Player]
ConfiguredInternetSpeed=5000
ConfiguredLanSpeed=10000

[Engine.Actor]
SaturationDistance=400.0
StabilisationDistance=1400.0
StabilisationVolume=-100.0
PanCoeff=0.6

[IpDrv.TcpNetDriver]
AllowDownloads=True
ConnectionTimeout=15.0
InitialConnectTimeout=30.0
AckTimeout=1.0
KeepAliveTime=0.2
MaxClientRate=20000
SimLatency=0
RelevantTimeout=5.0
SpawnPrioritySeconds=1.0
ServerTravelPause=4.0
NetServerMaxTickRate=45
NetServerMinTickRate=30
LanServerMaxTickRate=90
LanServerMinTickRate=60
NetClientMaxTickRate=45
LanClientMaxTickRate=60
CONFClientNetSpeedStepUp=20
CONFClientInternetMinNetSpeed=1500
CONFClientInternetMaxNetSpeed=3000
CONFClientLanMinNetSpeed=10000
CONFClientLanMaxNetSpeed=11000
CONFClientLagToTakeAction=0.150
CONFClientMaxAllowedLag=0.300
CONFListenServerNetSpeedStepUp=50
CONFListenServerInternetMinNetSpeed=5000
CONFListenServerInternetMaxNetSpeed=7000
CONFListenServerLanMinNetSpeed=15000
CONFListenServerLanMaxNetSpeed=40000
CONFListenServerLagToTakeAction=0.150
CONFListenServerMaxAllowedLag=0.350
CONFDedicatedServerNetSpeedStepUp=50
CONFDedicatedServerInternetMinNetSpeed=5000
CONFDedicatedServerInternetMaxNetSpeed=15000
CONFDedicatedServerLanMinNetSpeed=15000
CONFDedicatedServerLanMaxNetSpeed=40000
CONFDedicatedServerLagToTakeAction=0.150
CONFDedicatedServerMaxAllowedLag=0.350

[IpDrv.HTTPDownload]
RedirectToURL=
ProxyServerHost=
ProxyServerPort=3128
UseCompression=True

[Engine.DemoRecDriver]
DemoSpectatorClass=Warriors.CHSpectator
MaxClientRate=25000
ConnectionTimeout=15.0
InitialConnectTimeout=30.0
AckTimeout=1.0
KeepAliveTime=1.0
SimLatency=0
RelevantTimeout=5.0
SpawnPrioritySeconds=1.0
ServerTravelPause=4.0
NetServerMaxTickRate=60
LanServerMaxTickRate=60

[Engine.GameReplicationInfo]
ServerName=Another Warfare Server
ShortName=Warfare Server

[IpDrv.TcpipConnection]
SimPacketLoss=0
SimLatency=0

[IpServer.UdpServerQuery]
GameName=ut

[IpDrv.UdpBeacon]
DoBeacon=True
BeaconTime=0.50
BeaconTimeout=5.0
BeaconProduct=XIII

[XboxDrv.XboxClient]
TextureDetail=Medium
SkinDetail=Medium
Brightness=0.8
Contrast=0.7
Gamma=0.8
NoFractalAnim=True

[XBoxAudio.XBoxAudioSubsystem]
ReverseStereo=False
Channels=32
MusicVolume=1.0
SoundVolume=1.0
AmbientFactor=1.0
UsePrecache=True

[D3DDrv.D3DRenderDevice]
Translucency=True
VolumetricLighting=False
ShinySurfaces=True
HighDetailActors=True
UsePrecaching=True
UseMipmapping=True
UseTrilinear=True
UseMultitexture=True
UsePageFlipping=True
UseFullscreen=True
UseGammaCorrection=True
DetailTextures=False
UseTripleBuffering=True
UsePrecache=True
Use32BitTextures=False
HardwareSkinning=False
AdapterNumber=-1
UseVSync=True
ReduceMouseLag=True
UseTripleBuffering=False

[Editor.EditorEngine]
UseSound=False
CacheSizeMegs=1
GridEnabled=True
SnapVertices=False
SnapDistance=10.000000
GridSize=(X=16.000000,Y=16.000000,Z=16.000000)
RotGridEnabled=True
RotGridSize=(Pitch=1024,Yaw=1024,Roll=1024)
GameCommandLine=-log
FovAngleDegrees=90.000000
GodMode=True
AutoSave=True
AutoSaveTimeMinutes=5
AutoSaveIndex=6
UseAxisIndicator=True
MatineeCurveDetail=0.1
EditPackages=Core
EditPackages=Engine
EditPackages=Editor
;EditPackages=UWindow
EditPackages=IpDrv
EditPackages=UWeb
EditPackages=GamePlay
EditPackages=XIIIArmes
EditPackages=XIIIDeco
EditPackages=XIIIPersosG
EditPackages=XIIIPersos
EditPackages=XIIIVehicule
EditPackages=XIII
EditPackages=XIIIMP
EditPackages=XIDPawn
EditPackages=GUI
EditPackages=XIDInterf
EditPackages=XIDCine
EditPackages=XIDMaps
EditPackages=XIDSpec

[UMenu.UnrealConsole]
RootWindow=UMenu.UMenuRootWindow
UWindowKey=IK_Esc
ShowDesktop=True

[UMenu.UMenuMenuBar]
ShowHelp=True
GameUMenuDefault=UTMenu.UTGameMenu
MultiplayerUMenuDefault=UTMenu.UTMultiplayerMenu
OptionsUMenuDefault=UTMenu.UTOptionsMenu

[Engine.GameInfo]
bLowGore=False
bVeryLowGore=False
Difficulty=0
DetailLevel=2

[UWeb.WebServer]
;Applications[0]=UTServerAdmin.UTServerAdmin
;ApplicationPaths[0]=/ServerAdmin
;Applications[1]=UTServerAdmin.UTImageServer
;ApplicationPaths[1]=/images
DefaultApplication=0
bEnabled=False

[Engine.Console]
ConsoleKey=113

[XIII.XIIIGameInfo]
PlateForme=PF_PC
bCoopWeaponMode=False
PanCoeff=0.600000
SaturationDistance=400.000000
StabilisationDistance=1400.000000
StabilisationVolume=-100.000000

[Engine.StaticMesh]
MaxNumberOfProjectorPerStaticMesh=10

[XIII.FusilPompe]
WeaponOnoClass=class'XIDSpec.RifleWeaponOno'

[XIII.FusilChasse]
WeaponOnoClass=class'XIDSpec.RifleWeaponOno'

[XIII.FusilSnipe]
WeaponOnoClass=class'XIDSpec.RifleWeaponOno'

[XIII.Beretta]
WeaponOnoClass=class'XIDSpec.GunWeaponOno'

[XIII.Magnum]
WeaponOnoClass=class'XIDSpec.MagnumWeaponOno'

[XIII.M60]
WeaponOnoClass=class'XIDSpec.M60WeaponOno'

[XIII.MiniUzi]
WeaponOnoClass=class'XIDSpec.M16WeaponOno'

[XIII.M16]
WeaponOnoClass=class'XIDSpec.M16WeaponOno'

[XIII.Kalash]
WeaponOnoClass=class'XIDSpec.M16WeaponOno'

[XIII.LHarpon]
WeaponOnoClass=class'XIDSpec.TKnifeWeaponOno'

[XIII.TKnife]
WeaponOnoClass=class'XIDSpec.TKnifeWeaponOno'

[XIII.Arbalete]
WeaponOnoClass=class'XIDSpec.CrossBowWeaponOno'

[XIII.ArbaleteX3]
WeaponOnoClass=class'XIDSpec.CrossBowWeaponOno'

[XIII.Bazook]
WeaponOnoClass=class'XIDSpec.BazookWeaponOno'

[Engine.MatchMakingServers]
ServerAddress0=gsarouter02.gs.mdc.ubisoft.com
ServerPortNumber0=40000
ServerLauncherPortNumber0=40005
ServerAddress1=gsarouter01.gs.mdc.ubisoft.com
ServerPortNumber1=40000
ServerLauncherPortNumber1=40005
ServerAddress2=gsarouter03.gs.mdc.ubisoft.com
ServerPortNumber2=40000
ServerLauncherPortNumber2=40005

[XIDInterf.XIIIMenuOptions]
SafeScreenPourcentageX=0.000000
SafeScreenPourcentageY=0.000000

[WindowPositions]
GameLog=(X=184,Y=184,XL=512,YL=256)

[XIDInterf.XIIIMenuBotChallengeSetupClient]
Map=DM_Banque.unr
GameTypeIndex=0
SafeScreenPourcentageX=0.000000
SafeScreenPourcentageY=0.000000

[XIDInterf.XIIIMenuInputPC]
SafeScreenPourcentageX=0.000000
SafeScreenPourcentageY=0.000000

i couldn't find this:

Code:
UseHardwareTL=False
UseHardwareVS=True
MaxPixelShaderVersion=1

plz help
   
Reply With Quote
Old
  (#20)
Barton C++
Master Guru
 
Barton C++'s Avatar
 
Videocard: MSI Hawk GTX460 1GB @ SLI
Processor: i7 950 @ 4.1GHz HT Off
Mainboard: Asus P6T Deluxe V2
Memory: OCZ 3x2GB 1600MHz CL8
Soundcard: Onboard
PSU: HX1000
Default 02-19-2008, 17:34 | posts: 600

[Engine.Engine]
RenderDevice=D3DDrv.D3DRenderDevice
GameRenderDevice=D3DDrv.D3DRenderDevice


tells what renderer is used: D3DDrv.D3DRenderDevice


[D3DDrv.D3DRenderDevice]
Translucency=True
VolumetricLighting=False
ShinySurfaces=True
HighDetailActors=True
UsePrecaching=True
UseMipmapping=True
UseTrilinear=True
UseMultitexture=True
UsePageFlipping=True
UseFullscreen=True
UseGammaCorrection=True
DetailTextures=False
UseTripleBuffering=True
UsePrecache=True
Use32BitTextures=False
HardwareSkinning=False
AdapterNumber=-1
UseVSync=True
ReduceMouseLag=True
UseTripleBuffering=False


nope, couldn't find it either does it stutter ?
test changing HardwareSkinning=TRUE or some other variables. make a backup of the original file first.
   
Reply With Quote
Old
  (#21)
yard1e
Newbie
 
Videocard:
Processor:
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU:
Default 02-20-2008, 10:27 | posts: 4

Quote:
Originally Posted by Barton C++ View Post
[Engine.Engine]
RenderDevice=D3DDrv.D3DRenderDevice
GameRenderDevice=D3DDrv.D3DRenderDevice


tells what renderer is used: D3DDrv.D3DRenderDevice


[D3DDrv.D3DRenderDevice]
Translucency=True
VolumetricLighting=False
ShinySurfaces=True
HighDetailActors=True
UsePrecaching=True
UseMipmapping=True
UseTrilinear=True
UseMultitexture=True
UsePageFlipping=True
UseFullscreen=True
UseGammaCorrection=True
DetailTextures=False
UseTripleBuffering=True
UsePrecache=True
Use32BitTextures=False
HardwareSkinning=False
AdapterNumber=-1
UseVSync=True
ReduceMouseLag=True
UseTripleBuffering=False


nope, couldn't find it either does it stutter ?
test changing HardwareSkinning=TRUE or some other variables. make a backup of the original file first.
Lol o don't understand anything about this unreal protocol, i will try that.

The games that i had problems was this (XIII), postal 2, prince of persia warrior within and the two thrones.

Does anybody knows if this problem is related to the core processors? because a guy who i meet had problems with unreal games with a core duo processor and the XP have a patch to core duo processors to fix the problem but in core 2 duo processor it haven't a patch yet.


Greets
   
Reply With Quote
Old
  (#22)
Barton C++
Master Guru
 
Barton C++'s Avatar
 
Videocard: MSI Hawk GTX460 1GB @ SLI
Processor: i7 950 @ 4.1GHz HT Off
Mainboard: Asus P6T Deluxe V2
Memory: OCZ 3x2GB 1600MHz CL8
Soundcard: Onboard
PSU: HX1000
Default 02-21-2008, 01:05 | posts: 600

Hello

I think you dont have UE2 problems... UE2 ini files dont look like that, it was maybe UE1 or "1.5"..and the other games you mentioned, never heard of them being UE2 games.

So, are you problems UE2 related ?
   
Reply With Quote
Old
  (#23)
yard1e
Newbie
 
Videocard:
Processor:
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU:
Default 02-21-2008, 18:44 | posts: 4

Quote:
Originally Posted by Barton C++ View Post
Hello

I think you dont have UE2 problems... UE2 ini files dont look like that, it was maybe UE1 or "1.5"..and the other games you mentioned, never heard of them being UE2 games.

So, are you problems UE2 related ?
lol, maybe... i don't understand very much about this.
So... if is not UE2 how i can solve the problem about other UE releases???


EDIT:
postal 2 have the same problem specially the expansion apocalypse weekend that i installed recently

Last edited by yard1e; 02-21-2008 at 18:55.
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.