Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Hardware > Processors and motherboards AMD
Processors and motherboards AMD Got a Phenom based system or the means to buy one? You can discuss it in here!


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Intel(R) Core (TM)2 CPU T5600 @ 1.83GHz 1.83GHz ?
Old
  (#1)
Koe
Newbie
 
Videocard:
Processor:
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU:
Default Intel(R) Core (TM)2 CPU T5600 @ 1.83GHz 1.83GHz ? - 06-16-2007, 14:46 | posts: 9

Ok i got a few problems, i got a game ''graw'' which lags when i play it, but the funny thing about it is that if you look at the ground it doesnt lag and if you look forward it lags!

This is my system,


And this is what the game says when i look at Detection,


So im kinda lost because my laptop which i bought 2 years ago the game works fine... so whats the problem with this one? this one is much powerfull then my last one.

Also the strange thing about this problem is, when i start lost coast ( a hl2 mod ) it says you have to little ghz you need minimum 2.8, but that game works fine and this one doesnt.

Someone please explain, ty!

Last edited by Koe; 06-16-2007 at 15:19.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
king-dubs
Maha Guru
 
Videocard: EVGA GTX 780 Ti SC ACX
Processor: i7 2600k @ 4.6 GHz 1.44v
Mainboard: GIGABYTE Z68XP-UD4 U1L
Memory: 16GB Corsair Vengeance LP
Soundcard: Creative SB X-Fi Fatal1ty
PSU: Corsair AX-1200 (1500W!!)
Default 06-16-2007, 16:42 | posts: 2,371 | Location: 127.0.0.1

Continue anyway! And why is this in the AMD section?
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
Koe
Newbie
 
Videocard:
Processor:
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU:
Default 06-16-2007, 16:49 | posts: 9

Ehm, im searching for help here , i kinda lag in the game. Why?
And how can i fix it, without buying a new cpu thingy...
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
Copey
Ancient Guru
 
Videocard: Asus 460 1GB
Processor: Phenom II 955 Black
Mainboard: Gigabyte 790X-UD3P
Memory: 4GB Patriot Viper
Soundcard: X-Fi Xtreme Music
PSU: Antec QP 850W
Default 06-16-2007, 17:04 | posts: 10,692 | Location: U.K

whats the graphics chip??
   
Reply With Quote
 
Old
  (#5)
Psytek
Ancient Guru
 
Psytek's Avatar
 
Videocard: 2x 260 GTX 216 SLI
Processor: Core 2 E5200 @3.36GHz
Mainboard: Asus P5N-T deluxe
Memory: PC2-6400 4GB
Soundcard: Sennheiser PC-166
PSU: Corsair HX620W
Default 06-16-2007, 17:24 | posts: 3,370 | Location: UK

The 7600 is what is causing the slowdown in GRAW, not your cpu.
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
Koe
Newbie
 
Videocard:
Processor:
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU:
Default 06-16-2007, 18:09 | posts: 9

Hows that possible it says my graphic card can handle it :o
In any case, i wish to play the game with good textures, what else in options should i put to low?

Last edited by Koe; 06-16-2007 at 18:14.
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
SolidBladez
Ancient Guru
 
Videocard: 2x 7950 Boost
Processor: Intel i7 4770K @ 4.3GHz
Mainboard: ASRock Z87 Extreme6
Memory: Samsung 30nm 8GB DDR3
Soundcard:
PSU: NZXT Hale 90 550W
Default 06-16-2007, 18:22 | posts: 3,722 | Location: CO

Anyone noticed he's playing on Vista?

If you can, try XP. Drivers on Vista (especially for notebooks) suck. Currently I get 1/2 the performance of my 7900 GS when playing games such as CS:S, BF2, and 2142 on Vista.

Mike.
   
Reply With Quote
Old
  (#8)
Copey
Ancient Guru
 
Videocard: Asus 460 1GB
Processor: Phenom II 955 Black
Mainboard: Gigabyte 790X-UD3P
Memory: 4GB Patriot Viper
Soundcard: X-Fi Xtreme Music
PSU: Antec QP 850W
Default 06-16-2007, 18:44 | posts: 10,692 | Location: U.K

the 7600 isnt powerful enoug for g.r.a.w you need to turn a few of the settings down to get it playable
   
Reply With Quote
Old
  (#9)
SolidBladez
Ancient Guru
 
Videocard: 2x 7950 Boost
Processor: Intel i7 4770K @ 4.3GHz
Mainboard: ASRock Z87 Extreme6
Memory: Samsung 30nm 8GB DDR3
Soundcard:
PSU: NZXT Hale 90 550W
Default 06-16-2007, 18:48 | posts: 3,722 | Location: CO

Also, I just noticed your using 97.46 driver. Try www.laptopvideo2go.com or XG Tweak (google it) for better performance drivers.

Mike.
   
Reply With Quote
Old
  (#10)
Koe
Newbie
 
Videocard:
Processor:
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU:
Default 06-17-2007, 00:45 | posts: 9

Realy thanks guys im going to update right away

Also solidblade, im kinda noob in these kind of stuff, can you explain to me how do i get my system to work on xp
Do i need to download it somewhere? or... ehm i dont get it

Last edited by Koe; 06-17-2007 at 00:48.
   
Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.