Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > General > Games, Gaming & Game-demos
Games, Gaming & Game-demos You can talk about the latest games here and more ..


Reply
 
Thread Tools Display Modes
games i can run on intel 945GM
Old
  (#1)
gamer-888
Member Guru
 
Videocard: Leadtek G-force 6600GT
Processor: Amd 64bit 3000+ 939pin
Mainboard: Gigabite K8NS nforce 3 Ultra
Memory: 4x256mb DDR400 Samsung
Soundcard:
PSU:
Default games i can run on intel 945GM - 03-19-2007, 08:26 | posts: 86

hi

i got a laptop

ibm thinkpad intel 1.83ghz (2 cpu)
1gb ddr2 667mhz
intel 945GM

i've seen the list of games on intel's website...but there arent much games there...

did anyone tried any games on it? post here what u tried and how it worked..

and btw...there's no chance at all to play battlefield 2 on it? :'(
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
Eric1987
Banned
 
Videocard: HIS 4870 1GB
Processor: E6300 @ 3300MHz
Mainboard: MSI P7N-SLI
Memory: 2x2048 OCZ SLI DDR2
Soundcard: Realtek HD
PSU: 630W Enermax Volcano
Default 03-19-2007, 08:49 | posts: 1,822 | Location: California

rofl Battlefield 2 on that thing? I'm sorry but hell no it wouldnt run on that. My sisters laptop can barely run WOW and it has that video card.
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
gamer-888
Member Guru
 
Videocard: Leadtek G-force 6600GT
Processor: Amd 64bit 3000+ 939pin
Mainboard: Gigabite K8NS nforce 3 Ultra
Memory: 4x256mb DDR400 Samsung
Soundcard:
PSU:
Default 03-19-2007, 08:56 | posts: 86

not even on lowest settings?
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
Eric1987
Banned
 
Videocard: HIS 4870 1GB
Processor: E6300 @ 3300MHz
Mainboard: MSI P7N-SLI
Memory: 2x2048 OCZ SLI DDR2
Soundcard: Realtek HD
PSU: 630W Enermax Volcano
Default 03-19-2007, 13:21 | posts: 1,822 | Location: California

Not even CLOSE on the lowest settings
   
Reply With Quote
 
Old
  (#5)
Woodmasterfox
Ancient Guru
 
Woodmasterfox's Avatar
 
Videocard: ATI Mobility Radeon 9200
Processor: Intel Centrino Mobile 1.7
Mainboard: Sony VAIO VGN series
Memory: 512MB Kingston MicroDIMM
Soundcard: Onboard Audio
PSU: Sony VAIO VGN series
Default 03-19-2007, 16:07 | posts: 3,071 | Location: Austin, Texas

Sorry man, you won't even get CLOSE to running BF2 on that thing.

Honestly, I would be looking more at Quake 3 Arena if you enjoy online FPS.

I can't even play BF2 on my laptop and its got a 9200 Pro with 32MB dedicated memory.
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
PFX_79
Master Guru
 
PFX_79's Avatar
 
Videocard: eVGA 7800GTX 256mb
Processor: Athlon 64 X2 5000+ BE OC'ed to 3ghz
Mainboard: GIGABYTE GA-MA770-DS3
Memory: 2GB's o' Crucial Ballistix DDR2-800
Soundcard: Realtek HDA
PSU: ULTRA Lifetime 750w
Default 03-19-2007, 17:02 | posts: 683 | Location: Somewhere closer to here

Yeah theres a reason that list is pretty short. Your video card is sharing system memory. Putting it simply a video card needs memory to load textures and a number of other things. When it runs out of it's own memory (which an onboard doesn't normally have very much of if at all, hence why unless a laptop is actually made for gaming it generally doesn't do so well) it goes to system memory. Since your onboard video is more than likely using purely system memory that 1Gb is going to run out really quick. XP by itself uses around 256mb's, and a typical game will crunch around 500-700mb's+ even more so for a high detail game like BF2 which has to load an ungoldy number of textures at the very least.
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
scatman839
Ancient Guru
 
scatman839's Avatar
 
Videocard: 7970m, UE46D5000
Processor: i7 3610QM
Mainboard: Intel HM77
Memory: 12GB DDR3
Soundcard: Via HD, x-530
PSU: 180w
Default 03-19-2007, 17:35 | posts: 9,877 | Location: Dundee, Scotland

I tried that card a while ago.

Look for a 3D game that's 2002 or older, or probably any 2D game.
   
Reply With Quote
Old
  (#8)
Eric1987
Banned
 
Videocard: HIS 4870 1GB
Processor: E6300 @ 3300MHz
Mainboard: MSI P7N-SLI
Memory: 2x2048 OCZ SLI DDR2
Soundcard: Realtek HD
PSU: 630W Enermax Volcano
Default 03-19-2007, 18:33 | posts: 1,822 | Location: California

^ he means mario or less
   
Reply With Quote
Old
  (#9)
mkw87
Master Guru
 
mkw87's Avatar
 
Videocard: eVGA 7600GT @ 645:1750 - 1.38v
Processor: AMD Opty 165, 289x9 @ 1.38v
Mainboard: DFI Lanparty SLI-D
Memory: 2x1GB G.Skill 3-4-4-8
Soundcard: Creative Audigy + Creative 5.1 Spkr
PSU: Antec NeoHE 550W
Default 03-19-2007, 18:46 | posts: 189 | Location: Erie, PA

Civ IV runs great on it, counter strike source will not. I haven't installed much more than that on it b/c I got mine for mainly school work (Toshiba Satellite with Intel T2300 and 2 gigs of ram).
   
Reply With Quote
Old
  (#10)
Copey
Ancient Guru
 
Videocard: Asus 460 1GB
Processor: Phenom II 955 Black
Mainboard: Gigabyte 790X-UD3P
Memory: 4GB Patriot Viper
Soundcard: X-Fi Xtreme Music
PSU: Antec QP 850W
Default 03-19-2007, 18:49 | posts: 10,692 | Location: U.K

warcraft 3 maybe ??
   
Reply With Quote
 
Old
  (#11)
scatman839
Ancient Guru
 
scatman839's Avatar
 
Videocard: 7970m, UE46D5000
Processor: i7 3610QM
Mainboard: Intel HM77
Memory: 12GB DDR3
Soundcard: Via HD, x-530
PSU: 180w
Default 03-19-2007, 18:54 | posts: 9,877 | Location: Dundee, Scotland

Quote:
Originally Posted by Eric1987 View Post
^ he means mario or less
Hardly, there's one hell of alot of good 2D games out there, in fact most of my favourite games are 2D.
   
Reply With Quote
Old
  (#12)
Gromuhl'Djun
Ancient Guru
 
Gromuhl'Djun's Avatar
 
Videocard: GTX660ti
Processor: i7 3770
Mainboard: Gb GA-Z77D3H
Memory: 8GB DDR1866
Soundcard: VIA VT2021
PSU: CM M520
Default 03-19-2007, 19:04 | posts: 5,264 | Location: Netherlands

Quote:
Originally Posted by Copey View Post
warcraft 3 maybe ??
Yeah, warcraft3 should be fine. I've seen it run on much less. (256mb ram p700 integrated video)
   
Reply With Quote
Old
  (#13)
Dojomann
Ancient Guru
 
Dojomann's Avatar
 
Videocard: GTX 275 896MB
Processor: Core i7 920 @ 3.2Ghz
Mainboard: ASUS P6T Deluxe V2
Memory: G.Skill 6GB DDR3 1600
Soundcard: Onboard
PSU: Corsair TX750w
Default 03-19-2007, 19:55 | posts: 3,637 | Location: Windsor, ON, Canada

Technically, you can run FEAR on minimum settings with reasonable performance. You may need to launch it with 3DAnalyze though, as that's the only way to have it keep your resolution settings and not have them reset to 640x480 every time.

Actually this particular onboard chip isn't so bad because intel finally decided to include hardware pixel shader support (version 2.0). This solves a lot of problems as pixel shaders are really tough to emulate through software. The main drawback (aside from shared memory) is that there's no hardware support for vertex shaders. This can be overcome because vertex shaders can be emulated through hardware well enough and yield somewhat acceptable performance. Also with the aformentioned 3Danalyze, you can fool the application into thinking you have HW vertex shader support, and have it basically run through software, and only having diminished performance.

That's about it. I'd experiment with a lot of games if I were you... Newer games are also more heavily using pixel shaders and since you have hardware support for it, the performance may actually be acceptable.

Last edited by Dojomann; 03-19-2007 at 19:59.
   
Reply With Quote
Old
  (#14)
Gromuhl'Djun
Ancient Guru
 
Gromuhl'Djun's Avatar
 
Videocard: GTX660ti
Processor: i7 3770
Mainboard: Gb GA-Z77D3H
Memory: 8GB DDR1866
Soundcard: VIA VT2021
PSU: CM M520
Default 03-19-2007, 20:31 | posts: 5,264 | Location: Netherlands

945GM isn't the name of the GPU by the way, it's the name of the chipset. The GPU is the GMA950 if I'm correct. It doesn't perform that bad indeed, but Battlefield 2 is still out of the question.

linky (the 3dmark01 score is incorrect, but the rest should be)
   
Reply With Quote
Old
  (#15)
Dojomann
Ancient Guru
 
Dojomann's Avatar
 
Videocard: GTX 275 896MB
Processor: Core i7 920 @ 3.2Ghz
Mainboard: ASUS P6T Deluxe V2
Memory: G.Skill 6GB DDR3 1600
Soundcard: Onboard
PSU: Corsair TX750w
Default 03-19-2007, 21:45 | posts: 3,637 | Location: Windsor, ON, Canada

Yeah I was gonna say that as well, it is indeed the GMA950, the successor of the GMA900.
   
Reply With Quote
Old
  (#16)
gamer-888
Member Guru
 
Videocard: Leadtek G-force 6600GT
Processor: Amd 64bit 3000+ 939pin
Mainboard: Gigabite K8NS nforce 3 Ultra
Memory: 4x256mb DDR400 Samsung
Soundcard:
PSU:
Default 03-20-2007, 00:16 | posts: 86

hmm i tried running far cry on it and it runs fine on medium settings...

i wonder if i should get doom 3 and half life 2...dont wanna risk if it wont work..

anyone can think of any other nice games that might work?
   
Reply With Quote
Old
  (#17)
Dojomann
Ancient Guru
 
Dojomann's Avatar
 
Videocard: GTX 275 896MB
Processor: Core i7 920 @ 3.2Ghz
Mainboard: ASUS P6T Deluxe V2
Memory: G.Skill 6GB DDR3 1600
Soundcard: Onboard
PSU: Corsair TX750w
Default 03-20-2007, 00:34 | posts: 3,637 | Location: Windsor, ON, Canada

Depends... Doom 3 retains more of its graphical quality when run on lower settings, but you're going to be limited to DX8.1 mode in HL2 (and trust me when I didn't have my 7900GT, I had to use the same onboard and for the life of me I couldn't get DX9 mode going). Overall I'd go for HL2 retail because it comes with a bunch of good extras, and in DX7 mode on lower settings runs quite nicely, and doesn't look THAT bad.
   
Reply With Quote
Old
  (#18)
Gromuhl'Djun
Ancient Guru
 
Gromuhl'Djun's Avatar
 
Videocard: GTX660ti
Processor: i7 3770
Mainboard: Gb GA-Z77D3H
Memory: 8GB DDR1866
Soundcard: VIA VT2021
PSU: CM M520
Default 03-20-2007, 00:41 | posts: 5,264 | Location: Netherlands

Doom 3 is a bad idea unless you think 17fps is enough @640x480 lowest detail (and that's the average framerate which means whenever there is action, the framerate will be even lower; not a great idea)
   
Reply With Quote
Old
  (#19)
orenda635
Ancient Guru
 
orenda635's Avatar
 
Videocard: BFG 7600GS 256mb / Radeon 9550 32mb
Processor: Athlon64 X2 3800 / PPC G4 1.33ghz
Mainboard: ASRock 939Dual-SATA2 / iBook
Memory: 1024mb PC2700 / 768mb PC2700
Soundcard: SB X-Fi XtremeMusic / Integrated
PSU: CM RealPower 450w / Battery
Default 03-20-2007, 01:27 | posts: 6,867 | Location: GTA, Ontario, Canada

Quote:
Originally Posted by Woodmasterfox View Post
I can't even play BF2 on my laptop and its got a 9200 Pro with 32MB dedicated memory.
I've got a 9550 with 32mb in mine and I can't play much either.

You'll be able to play a lot of older games fairly well though.
   
Reply With Quote
Old
  (#20)
gamer-888
Member Guru
 
Videocard: Leadtek G-force 6600GT
Processor: Amd 64bit 3000+ 939pin
Mainboard: Gigabite K8NS nforce 3 Ultra
Memory: 4x256mb DDR400 Samsung
Soundcard:
PSU:
Default 03-20-2007, 14:59 | posts: 86

so which older games, or new games which doesnt need a powerfull video card u people reccomend? (except for racing games)..

thanks
   
Reply With Quote
Old
  (#21)
aircool
Don Aircooleone
 
aircool's Avatar
 
Videocard: Zotac GTX 560 Ti 448 Core
Processor: Intel i5 2500K @ Stock
Mainboard: ASUS P8Z68-V LX
Memory: Corsair 8GB @ 1600
Soundcard: ALC887 - Inspire P580.
PSU: Antec TruePower New 650W
Default 03-20-2007, 15:35 | posts: 13,635 | Location: Devon, In A Little Town.

FS2004, Hl2 (direct x 8).

errr thatll be it.
   
Reply With Quote
Old
  (#22)
Woodmasterfox
Ancient Guru
 
Woodmasterfox's Avatar
 
Videocard: ATI Mobility Radeon 9200
Processor: Intel Centrino Mobile 1.7
Mainboard: Sony VAIO VGN series
Memory: 512MB Kingston MicroDIMM
Soundcard: Onboard Audio
PSU: Sony VAIO VGN series
Default 03-20-2007, 15:38 | posts: 3,071 | Location: Austin, Texas

I'm telling you, play Quake 3 Arena on that thing! You'll get great framerates, and its still really fun.
   
Reply With Quote
Old
  (#23)
aircool
Don Aircooleone
 
aircool's Avatar
 
Videocard: Zotac GTX 560 Ti 448 Core
Processor: Intel i5 2500K @ Stock
Mainboard: ASUS P8Z68-V LX
Memory: Corsair 8GB @ 1600
Soundcard: ALC887 - Inspire P580.
PSU: Antec TruePower New 650W
Default 03-20-2007, 15:39 | posts: 13,635 | Location: Devon, In A Little Town.

And the classic UT , GOTY.
   
Reply With Quote
Old
  (#24)
gamer-888
Member Guru
 
Videocard: Leadtek G-force 6600GT
Processor: Amd 64bit 3000+ 939pin
Mainboard: Gigabite K8NS nforce 3 Ultra
Memory: 4x256mb DDR400 Samsung
Soundcard:
PSU:
Default 03-20-2007, 15:41 | posts: 86

hmm whats goty?

what about rpg, advanture games also?

i remember mafia from those times...but i beated this one
any other shooting games worth playing?
   
Reply With Quote
Old
  (#25)
aircool
Don Aircooleone
 
aircool's Avatar
 
Videocard: Zotac GTX 560 Ti 448 Core
Processor: Intel i5 2500K @ Stock
Mainboard: ASUS P8Z68-V LX
Memory: Corsair 8GB @ 1600
Soundcard: ALC887 - Inspire P580.
PSU: Antec TruePower New 650W
Default 03-20-2007, 15:45 | posts: 13,635 | Location: Devon, In A Little Town.

Empire Earth (the old one)
Live for Speed
Driver..


UT GOTY (GOTY - game of the year)
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.