Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > General > Games, Gaming & Game-demos
Games, Gaming & Game-demos You can talk about the latest games here and more ..


Reply
 
Thread Tools Display Modes
C&C Red Alert 2 won´t install :(
Old
  (#1)
Andrés
Ancient Guru
 
Andrés's Avatar
 
Videocard: Sapphire HD 6950 2Gb
Processor: Q6600 @ 3.0Ghz
Mainboard: Asus P5E
Memory: 4x1Gb Kingston DDR2 667
Soundcard: X-Fi Titanium
PSU: CM Silent Pro M700
Default C&C Red Alert 2 won´t install :( - 09-07-2006, 04:33 | posts: 4,489 | Location: Buenos Aires, Argentina

Hi fellows!
I don´t know how, my Red Alert 2 CD + Yuri´s Revenge runs fine on my computer at work (only in my free time, mind you ) but here at home it refuses to install, saying the classic "illegal operation blah blah blah wanna send a report?". I´ve tried all the Compatibility tab options with no luck. The difference between both computers is that mine at home has a P4 with HyperThreading, 1Gb RAM and a Nvidia 6600, while the one at work has a standard P4, 512Mb RAM and a Nvidia MX4000.

Looking on the Internet I´ve seen some people blame HT for this, while others said HT doesn´t bother at all, but I´m not going to disable HT and reinstall XP for only one game.

Can anyone help me please?. Any ideas?

Thanks,

Andrés
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
Jason9875
Master Guru
 
Videocard: eVGA 8800GT
Processor: Core i7-920
Mainboard: eVGA X58
Memory: 3x 2GB DDR3-1666
Soundcard: onboard
PSU: Antec Truepower II 550wat
Default 09-07-2006, 05:21 | posts: 661

My friend had this issue, and it was related to the copy protection.

Do you think you could make an ISO of the disk and then mount it with daemon tools?

And when using compatability settings, did you try setting 640x480 as the resolution?
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
Andrés
Ancient Guru
 
Andrés's Avatar
 
Videocard: Sapphire HD 6950 2Gb
Processor: Q6600 @ 3.0Ghz
Mainboard: Asus P5E
Memory: 4x1Gb Kingston DDR2 667
Soundcard: X-Fi Titanium
PSU: CM Silent Pro M700
Default 09-07-2006, 11:11 | posts: 4,489 | Location: Buenos Aires, Argentina

Quote:
Originally Posted by Jason9875 View Post
My friend had this issue, and it was related to the copy protection.

Do you think you could make an ISO of the disk and then mount it with daemon tools?

And when using compatability settings, did you try setting 640x480 as the resolution?
Thanks for the reply. I could try making an ISO, what program should I use for that?, Nero?, Alcohol?, BlindWrite?. As for the compatibility settings, I´ve tried everything including the resolution.
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
Andrés
Ancient Guru
 
Andrés's Avatar
 
Videocard: Sapphire HD 6950 2Gb
Processor: Q6600 @ 3.0Ghz
Mainboard: Asus P5E
Memory: 4x1Gb Kingston DDR2 667
Soundcard: X-Fi Titanium
PSU: CM Silent Pro M700
Default 09-10-2006, 10:46 | posts: 4,489 | Location: Buenos Aires, Argentina

Fixed. It turns out the bastard had many requirements:

1. To connect my hard drive to the RAID chip (IDE mode) and leave the primary IDE channel for the CD drive.
2. To reinstall the latest Intel chipset driver. This allowed me to install the game.
3. To launch the game in compatibility mode.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#5)
XP-200
Maha Guru
 
XP-200's Avatar
 
Videocard: Zotac GTX 760 2GIG OC
Processor: Intel i7-4770 @ 3.40ghz
Mainboard: Asus Z87-K
Memory: Corsair XMS3 12GB 1333
Soundcard: VIA HD Onboard
PSU: OCZ 600w+80
Default 09-10-2006, 23:20 | posts: 2,636 | Location: UK

I know how you feel,although Xp is the best OS we have had up till now, its a bugger to get old games to work on it,I gave up trying to get older games like Klingon Academy and RA2 to run on XP stable,so i partitioned 30 gig and stuck Windows 98SE on it,now i can play the old games i never finished without any problems.
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
Andrés
Ancient Guru
 
Andrés's Avatar
 
Videocard: Sapphire HD 6950 2Gb
Processor: Q6600 @ 3.0Ghz
Mainboard: Asus P5E
Memory: 4x1Gb Kingston DDR2 667
Soundcard: X-Fi Titanium
PSU: CM Silent Pro M700
Default 09-11-2006, 00:53 | posts: 4,489 | Location: Buenos Aires, Argentina

Yeah it´s a shame, the compatibility mode should also include a RAM limit, btw. I don´t like the idea of installing Win98 on my rig mainly because some components don´t have the right drivers, but I admit I considered the idea

Thanks for the feedback, hope this helps someone out there.
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
XP-200
Maha Guru
 
XP-200's Avatar
 
Videocard: Zotac GTX 760 2GIG OC
Processor: Intel i7-4770 @ 3.40ghz
Mainboard: Asus Z87-K
Memory: Corsair XMS3 12GB 1333
Soundcard: VIA HD Onboard
PSU: OCZ 600w+80
Default 09-12-2006, 15:55 | posts: 2,636 | Location: UK

Well just so you know..

I got a 98 windows nvidia video driver from here no problem and it works fine.
USB and 4 in 1 drivers for 98 are also easy to find on the net.
Only problem i had was there is no 98 driver for my SB Audigy 2,but there is for the on board sound card so again everything works fine.
Even got a 98 driver for my logic attack joystick(really needed for Klingon Academy).
If you do stick decide to install 98 stick with DX8.1,as DX9 caused problems once installed,causing me to reinstall 98 all over again.

And then its just a case of dropping into the bios and selecting which HD to boot from.
Old gaming has never been so good,well it was years ago but then i did not have the hardware to play these old game correctly...
   
Reply With Quote
Old
  (#8)
Dmingo
Member Guru
 
Dmingo's Avatar
 
Videocard: 8800 GTS 512 810/2000/2200
Processor: AMD Opteron OC'd 2.9Ghz
Mainboard: Dfi Lanparty Ultra-D SLI Modded
Memory: Mushkin Extreme 4000@536
Soundcard: Soundblaster Audigy
PSU: 600W OCZ SLI
Default 09-12-2006, 18:20 | posts: 113 | Location: La Feria, Tx

I used to love playing that game tried to install it on my new comp and didn't work out. Researched a bit and found out that it has incompatibilty issues with SP2 and i tried it on 4 comps with SP2
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.