Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Videocards > Videocards - AMD - ATI Drivers Section
Videocards - AMD - ATI Drivers Section In this section you can discuss everything Catalyst related. AMD Catalyst drivers are for all AMD ATI based graphics cards. This is also the place to discuss modified Catalyst drivers.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
how do i turn vertical sync on on ATI drivers 5-11
Old
  (#1)
ToNEs
Member Guru
 
Videocard: ATI Radeon 9800 Pro
Processor: INTEL P4 3.2Ghz HT
Mainboard: Abit IC7-G
Memory: PC4200 1024mb
Soundcard: Audigy 2
PSU: Enermax 350w
Default how do i turn vertical sync on on ATI drivers 5-11 - 12-07-2005, 00:20 | posts: 51 | Location: Runcorn Cheshire UK

Same as topic
i cant find anywhere to turn the vertical sync on on the latests ATI 5-11_xp-2k_dd_ccc_wdm_enu_27345 Drivers
thanks
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
kitch9
Maha Guru
 
kitch9's Avatar
 
Videocard: XFX 7990 3GB
Processor: i7 3770K @ 4.8
Mainboard: Asrock Extreme 4 Gen 3
Memory: 16GB Corsair Vengeance
Soundcard: Thx Trustudio Pro
PSU: Corsair TX950W
Default 12-08-2005, 14:45 | posts: 1,885 | Location: Doncaster, England

look for wait for vertical refresh option....... Its there.
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
ToNEs
Member Guru
 
Videocard: ATI Radeon 9800 Pro
Processor: INTEL P4 3.2Ghz HT
Mainboard: Abit IC7-G
Memory: PC4200 1024mb
Soundcard: Audigy 2
PSU: Enermax 350w
Default 12-08-2005, 15:10 | posts: 51 | Location: Runcorn Cheshire UK

Where?????
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
kitch9
Maha Guru
 
kitch9's Avatar
 
Videocard: XFX 7990 3GB
Processor: i7 3770K @ 4.8
Mainboard: Asrock Extreme 4 Gen 3
Memory: 16GB Corsair Vengeance
Soundcard: Thx Trustudio Pro
PSU: Corsair TX950W
Default 12-08-2005, 15:17 | posts: 1,885 | Location: Doncaster, England

right click the ati symbol in your tray, go to d3d settings and it should be there..... same for opengl
   
Reply With Quote
 
Old
  (#5)
ToNEs
Member Guru
 
Videocard: ATI Radeon 9800 Pro
Processor: INTEL P4 3.2Ghz HT
Mainboard: Abit IC7-G
Memory: PC4200 1024mb
Soundcard: Audigy 2
PSU: Enermax 350w
Default 12-08-2005, 15:55 | posts: 51 | Location: Runcorn Cheshire UK

sorry mate you dont know what your talking about cos its not in there on the 5.11 DRIVERS
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
ToNEs
Member Guru
 
Videocard: ATI Radeon 9800 Pro
Processor: INTEL P4 3.2Ghz HT
Mainboard: Abit IC7-G
Memory: PC4200 1024mb
Soundcard: Audigy 2
PSU: Enermax 350w
Default 12-08-2005, 22:21 | posts: 51 | Location: Runcorn Cheshire UK

Help.............
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
Seketh
Maha Guru
 
Seketh's Avatar
 
Videocard: Radeon 5770
Processor: Core i7 920
Mainboard: Asus P6T
Memory: 6GB DDR3
Soundcard: Onboard
PSU: OCZ 750W
Default 12-08-2005, 22:33 | posts: 1,557 | Location: Coimbra, Portugal

Well, go to your Catalyst Control Center by right clicking on desktop -> Properties -> Definitions -> Advanced, and you should see it. Just browse around there, you will find it eventually, as well many other useful options.

I can't give you exact instructions on where the Vertical Sync option is, because I don't use neither the CCC or the old Control Panel.

I use ATI Tray Tools:
http://downloads.guru3d.com/download.php?det=733
   
Reply With Quote
Old
  (#8)
ToNEs
Member Guru
 
Videocard: ATI Radeon 9800 Pro
Processor: INTEL P4 3.2Ghz HT
Mainboard: Abit IC7-G
Memory: PC4200 1024mb
Soundcard: Audigy 2
PSU: Enermax 350w
Default 12-08-2005, 22:37 | posts: 51 | Location: Runcorn Cheshire UK

I know how to get into the control centre, but theres nothing there under the graphics settings or anywhere else that you can turn vertical sync on.
i'll try ATI TRAY TOOLS
   
Reply With Quote
Old
  (#9)
kitch9
Maha Guru
 
kitch9's Avatar
 
Videocard: XFX 7990 3GB
Processor: i7 3770K @ 4.8
Mainboard: Asrock Extreme 4 Gen 3
Memory: 16GB Corsair Vengeance
Soundcard: Thx Trustudio Pro
PSU: Corsair TX950W
Default 12-09-2005, 09:35 | posts: 1,885 | Location: Doncaster, England

Quote:
Originally Posted by ToNEs
sorry mate you dont know what your talking about cos its not in there on the 5.11 DRIVERS
It is I'm using it myself....... And my mate uses it with his 9700pro....
   
Reply With Quote
Old
  (#10)
ToNEs
Member Guru
 
Videocard: ATI Radeon 9800 Pro
Processor: INTEL P4 3.2Ghz HT
Mainboard: Abit IC7-G
Memory: PC4200 1024mb
Soundcard: Audigy 2
PSU: Enermax 350w
Default 12-09-2005, 13:46 | posts: 51 | Location: Runcorn Cheshire UK

really? let me see a screen shot of the vertical sync option
   
Reply With Quote
 
Old
  (#11)
kitch9
Maha Guru
 
kitch9's Avatar
 
Videocard: XFX 7990 3GB
Processor: i7 3770K @ 4.8
Mainboard: Asrock Extreme 4 Gen 3
Memory: 16GB Corsair Vengeance
Soundcard: Thx Trustudio Pro
PSU: Corsair TX950W
Default 12-09-2005, 14:03 | posts: 1,885 | Location: Doncaster, England

I'm at work at the minute..... You have got catalyst control center correct?

Is there an ati symbol in your tray at the bottom right of your screen?
   
Reply With Quote
Old
  (#12)
Davy2
Maha Guru
 
Videocard: Radeon x800Pro+Samsung 172X
Processor: AMD64 3000+
Mainboard: Gigabyte nforce3 250
Memory: 1gig PC-3200
Soundcard: TB Catalina+Zalman 5.1
PSU:
Default 12-09-2005, 19:40 | posts: 1,130 | Location: Northern VA, US

Quote:
Originally Posted by ToNEs
really? let me see a screen shot of the vertical sync option


There you go. It's there.
   
Reply With Quote
Old
  (#13)
ToNEs
Member Guru
 
Videocard: ATI Radeon 9800 Pro
Processor: INTEL P4 3.2Ghz HT
Mainboard: Abit IC7-G
Memory: PC4200 1024mb
Soundcard: Audigy 2
PSU: Enermax 350w
Default 12-09-2005, 20:34 | posts: 51 | Location: Runcorn Cheshire UK

that isnt the 5.11 cat control panel... this is below

   
Reply With Quote
Old
  (#14)
Davy2
Maha Guru
 
Videocard: Radeon x800Pro+Samsung 172X
Processor: AMD64 3000+
Mainboard: Gigabyte nforce3 250
Memory: 1gig PC-3200
Soundcard: TB Catalina+Zalman 5.1
PSU:
Default 12-09-2005, 20:57 | posts: 1,130 | Location: Northern VA, US

No, that's the control CENTER. Don't use that ****, it's just bloatware.
   
Reply With Quote
Old
  (#15)
Seketh
Maha Guru
 
Seketh's Avatar
 
Videocard: Radeon 5770
Processor: Core i7 920
Mainboard: Asus P6T
Memory: 6GB DDR3
Soundcard: Onboard
PSU: OCZ 750W
Default 12-09-2005, 22:20 | posts: 1,557 | Location: Coimbra, Portugal

Quote:
Originally Posted by ToNEs
that isnt the 5.11 cat control panel... this is below

ToNEs... extend the 3d options. If you can't find vertical sync, then you should probably stay away from driver configs for the time being.
   
Reply With Quote
Old
  (#16)
ToNEs
Member Guru
 
Videocard: ATI Radeon 9800 Pro
Processor: INTEL P4 3.2Ghz HT
Mainboard: Abit IC7-G
Memory: PC4200 1024mb
Soundcard: Audigy 2
PSU: Enermax 350w
Default 12-09-2005, 22:58 | posts: 51 | Location: Runcorn Cheshire UK

no its not in there
i guess none of you are using 5.11 ATI Drivers
   
Reply With Quote
Old
  (#17)
flow
Maha Guru
 
Videocard: Gigabyte 7970 1125/1525
Processor: i7 2600K @ 4.5Ghz
Mainboard: Asus P8Z68 V gen3
Memory: Corsair DDR3 8GB C7 1600M
Soundcard: SoundBlaster xfi
PSU: Coolermaster 700watt pro
Default 12-10-2005, 00:04 | posts: 804 | Location: Holland

Don't be silly
It's there on every driver version from 5.7 up to 5.12.
You either have a bad/corrupt install or overlook the option.
Go to 3D-all settings or enable the ati tray tool and find it there.
When missing you got serious software/driver problems.

You can also go to the ati download section and grab the non ccc version or whatever version you like.Just make sure you uninstall the old drivers properly and clean out your registry.
   
Reply With Quote
Old
  (#18)
ToNEs
Member Guru
 
Videocard: ATI Radeon 9800 Pro
Processor: INTEL P4 3.2Ghz HT
Mainboard: Abit IC7-G
Memory: PC4200 1024mb
Soundcard: Audigy 2
PSU: Enermax 350w
Default 12-10-2005, 01:24 | posts: 51 | Location: Runcorn Cheshire UK

ive enabled it in ATI TOOLS
What software can i use to see if its on or not
cos i cant tell when playing BF2 or CS
   
Reply With Quote
Old
  (#19)
Davy2
Maha Guru
 
Videocard: Radeon x800Pro+Samsung 172X
Processor: AMD64 3000+
Mainboard: Gigabyte nforce3 250
Memory: 1gig PC-3200
Soundcard: TB Catalina+Zalman 5.1
PSU:
Default 12-10-2005, 05:30 | posts: 1,130 | Location: Northern VA, US

Quote:
Originally Posted by ToNEs
ive enabled it in ATI TOOLS
What software can i use to see if its on or not
cos i cant tell when playing BF2 or CS
You should instantly be able to tell if it's working or not. If you get tearing, it's not, if the image is crystal-clear when moving, then it's working. Another way to check is by viewing your fps. If it goes over your refresh rate at any point, then it's not working. Also, make sure to enable triple buffering along with vsync to avoid fps loss. (In OpenGL this is an option in the drivers, but for D3D, it must be enabled in game if supported or using ati tray tools)
   
Reply With Quote
Old
  (#20)
ToNEs
Member Guru
 
Videocard: ATI Radeon 9800 Pro
Processor: INTEL P4 3.2Ghz HT
Mainboard: Abit IC7-G
Memory: PC4200 1024mb
Soundcard: Audigy 2
PSU: Enermax 350w
Default 12-12-2005, 01:09 | posts: 51 | Location: Runcorn Cheshire UK

Ive turned it on by using ATI TRAY TOOLS
But how do i set ATI TRAY TOOLS to enable vertical sync everytime i start my pc
because ATI TRAY TOOLS apears in the corner, but vertical sync is allways off and i have to enable it everytime i start my pc
can someone guide me to setting ati tray tools up so it loads all its settings on start up
   
Reply With Quote
Old
  (#21)
Ciriusn
Member Guru
 
Ciriusn's Avatar
 
Videocard: Radeon x1800xt 512mb @ 690/800 H2O
Processor: Athlon A64 4000+ SD @ 2.9Ghz H2O
Mainboard: DFI Lanparty UT RDX200 CF
Memory: OCZ 2x 1Gb 3200 Platinum 2.5-3-2-5
Soundcard: SB X-fi fatality FPS
PSU: hyper 580w modular
Default 12-12-2005, 05:37 | posts: 139 | Location: Switzerland

the setting is there you just have to pay more attention to the menu.

   
Reply With Quote
Old
  (#22)
ToNEs
Member Guru
 
Videocard: ATI Radeon 9800 Pro
Processor: INTEL P4 3.2Ghz HT
Mainboard: Abit IC7-G
Memory: PC4200 1024mb
Soundcard: Audigy 2
PSU: Enermax 350w
Default 12-12-2005, 10:22 | posts: 51 | Location: Runcorn Cheshire UK

You tit mine isnt there
   
Reply With Quote
Old
  (#23)
kitch9
Maha Guru
 
kitch9's Avatar
 
Videocard: XFX 7990 3GB
Processor: i7 3770K @ 4.8
Mainboard: Asrock Extreme 4 Gen 3
Memory: 16GB Corsair Vengeance
Soundcard: Thx Trustudio Pro
PSU: Corsair TX950W
Default 12-12-2005, 10:24 | posts: 1,885 | Location: Doncaster, England

Quote:
Originally Posted by ToNEs
You tit mine isnt there
Abandon this thread people, this noob does not deserve any help.....

Figure it out for yourself kidda, and next time think about biting the hand that tries to feed you....
   
Reply With Quote
Old
  (#24)
kitch9
Maha Guru
 
kitch9's Avatar
 
Videocard: XFX 7990 3GB
Processor: i7 3770K @ 4.8
Mainboard: Asrock Extreme 4 Gen 3
Memory: 16GB Corsair Vengeance
Soundcard: Thx Trustudio Pro
PSU: Corsair TX950W
Default 12-12-2005, 10:26 | posts: 1,885 | Location: Doncaster, England

Tones goes on Kitch9's ignore list....
   
Reply With Quote
Old
  (#25)
ToNEs
Member Guru
 
Videocard: ATI Radeon 9800 Pro
Processor: INTEL P4 3.2Ghz HT
Mainboard: Abit IC7-G
Memory: PC4200 1024mb
Soundcard: Audigy 2
PSU: Enermax 350w
Default 12-12-2005, 10:28 | posts: 51 | Location: Runcorn Cheshire UK

grow up u geek
thanks for the help lads, sorted now
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.