Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > General > Games, Gaming & Game-demos
Games, Gaming & Game-demos You can talk about the latest games here and more ..


Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
Copy protection penalising legit owner!!
Old
  (#1)
Sketch_Dude
Newbie
 
Videocard: Gainward/7800GS+/512Mb
Processor: S478 Pentium 4 Extreme 3.4GHz
Mainboard: Abit IC7 Max 3
Memory: OCZ Platinum 2GB
Soundcard: Audigy 2/Klipsch ProMedia 2.1
PSU: Seasonic Silent 650w
Default Copy protection penalising legit owner!! - 11-04-2005, 06:40 | posts: 9 | Location: Australia

I've just purchased half-life 2 after waiting for the hype to die down so as to get it cheaper.

I cannot play this game on my gaming rig as I require an internet connection for this steam bull****. The PC I use for the internet is located downstairs and is a basic machine for just that - web browsing. How can I get this game to work on my gaming rig which for my own reasons is stand alone disconnected from the outside world.

It seems to me that game developers are alienating game players when the truth is most of us with reasonable machines to able to play these games in the 1st place do in fact purchase legit copies of games. personally speaking I prefer the box, manuals and the original disc.

To be prevented from playing this game after buying it fair and square is a bloody outrage!!
   
 
Old
  (#2)
dudecat64
Ancient Guru
 
Videocard: POWERCOLOR PCS+ AX5850
Processor: AMD PHENOM II X4 945
Mainboard: ASUS M4A79T-DELUXE
Memory: G.SKILL RIPJAWS 2X4GIGS
Soundcard: SOUND BLASTER 2 AUDIOLOGY
PSU: COOLER MASTER GX 750WATTS
Default 11-04-2005, 06:50 | posts: 3,521 | Location: nystate

Well I am affraid more game companies are leaning that way nowadays. It is stupid but it works.
   
Old
  (#3)
simonknight
Maha Guru
 
Videocard: BFG 7800GS OC AGP
Processor: Athlon XP 3200+
Mainboard: Gigabyte GA-7N400 Pro2
Memory: 1024mb PC3200 Corsair XMS
Soundcard: Soundblaster Audigy 2 ZS, Creative
PSU: Antec 450w
Default 11-04-2005, 06:53 | posts: 1,182 | Location: In my cage in the basement

Check www.steampowered.com. I remember reading a way to do it by I don't remember how, or where I saw it.
   
Old
  (#4)
skyln
Member Guru
 
skyln's Avatar
 
Videocard: BFG 7800GTX
Processor: AMD Athlon 64 X2 4400+
Mainboard: ASUS A8N-SLI Premium
Memory: 2x1GB DDR400 OCZ
Soundcard: Onboard, Logitech Z-2300
PSU: OCZ Modstream 520W
Default 11-04-2005, 06:57 | posts: 147 | Location: Santa Clarita, CA

I'm pretty sure if you head over to www.steampowered.com you can find something. If not, send them a support ticket. They usually come back with an answer in a few days.

You could always buy a wireless router and and a wireless PCI card or USB and get some internet flowin.

Last edited by skyln; 11-04-2005 at 06:59.
   
 
Old
  (#5)
Zapmaster
Sherlock Guru
 
Zapmaster's Avatar
 
Videocard: XFX Radeon 4870
Processor: Intel Core 2 Duo E6300
Mainboard: ASUS P5LD2 R2.0
Memory: Transcend 3GB PC5300
Soundcard: On Board.
PSU: Antec 500W
Default 11-04-2005, 07:04 | posts: 3,171 | Location: Canada

You allready have Internet connection. How hard is it to hook up the PC for 10 minutes or so (then you can chose "offline mode" and play without NET once you validate the game).
   
Old
  (#6)
{HLH}
 
Videocard:
Processor:
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU:
Default 11-04-2005, 07:20 | posts: n/a

... networking works as well...
   
Old
  (#7)
keikdasneek
 
Videocard:
Processor:
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU:
Default 11-04-2005, 07:29 | posts: n/a

yeah steam is gay for that one.
   
Old
  (#8)
Sprecker
Maha Guru
 
Sprecker's Avatar
 
Videocard: Zotech 680 4g
Processor: i7 920 stock/water cooled
Mainboard: X58
Memory: 6gb DDR3
Soundcard: onboard & headphones, Aud
PSU: 850W
Default 11-04-2005, 07:46 | posts: 2,431 | Location: Ottawa, Canada

Welcome to LAST YEAR. Were you living under a rock? On a secluded island somewhere? This has been known for the beter part of a year now and still people still buy the game ignoring the fact that IT REQUIRES AN INTERNET CONNECTION. It says so on the box, in the forums (all of them, everywhere), it comes up in all the search engines, and it is not an UNKNOWN issue. If you still, after all the ranting, b*tching, whining, and crying, go out and buy this game thinking it doesn't need an internet connection, you deserve not to be able to play it.

All the warnings are there. They have been screamed from every hill and mountain. You for what ever reason ignored them. Your loss. BOO HOO.
   
Old
  (#9)
FirePhoenixCtk
Member Guru
 
Videocard: X1900xt 512mb
Processor: INtel e6600
Mainboard: Gigabyte Ds4
Memory: 2gb Geil
Soundcard: Creative x-fi
PSU: ocz 700w
Default 11-04-2005, 08:06 | posts: 60 | Location: scotland,uk

well maybe some of us didnt follow the hl2 hype. I didnt, i dont know what major bugs if any there are in the game. Some of us just dont follow all the hype.
   
Old
  (#10)
Glidefan
Don Booze
 
Glidefan's Avatar
 
Videocard: HD7850 | 8600M GS
Processor: C2Q Q6600 | C2D T5550
Mainboard: ASUS P5W DH Deluxe
Memory: 6144MB | 4096MB
Soundcard: Audigy 2 ZS | ALC 888
PSU: Aurora 600w | 90w AC
Default 11-04-2005, 08:13 | posts: 11,967 | Location: Solar System, Earth, Med, Cyprus

Ok, here is my idea to validate and play the game without internet connection. But, you will need a DVD writer. (Its all legit!)
Install steam and HL2 on the PC that has the internet. Load up steam, then validate the game. Let it update the lot (will take a loooot of time as there are stuff to update.)
Then right click the HL2 entry in the steam "Games" section. Choose "Back up game files".
Then put the DVD in, and burn the stuff. Then go to your gaming rig, install steam, don't use the HL2 disc, but use the DVD you burned instead.

Oh, and to the rest, nice going guys, helping him and all.
   
 
Re: Copy protection penalising legit owner!!
Old
  (#11)
dense_drummer
Master Guru
 
dense_drummer's Avatar
 
Videocard: ASUS 6970
Processor: AMD PHENOM II 3.0G QUAD
Mainboard: ASUS
Memory: 8g
Soundcard: 8 CHANNEL n-FORCE 4
PSU: 750w
Default Re: Copy protection penalising legit owner!! - 11-04-2005, 08:22 | posts: 649 | Location: The Potty

Quote:
Originally posted by Sketch_Dude
I've just purchased half-life 2 after waiting for the hype to die down so as to get it cheaper.

I cannot play this game on my gaming rig as I require an internet connection for this steam bull****. The PC I use for the internet is located downstairs and is a basic machine for just that - web browsing. How can I get this game to work on my gaming rig which for my own reasons is stand alone disconnected from the outside world.

It seems to me that game developers are alienating game players when the truth is most of us with reasonable machines to able to play these games in the 1st place do in fact purchase legit copies of games. personally speaking I prefer the box, manuals and the original disc.

To be prevented from playing this game after buying it fair and square is a bloody outrage!!
I think it's funny how if you buy it legit, and don't have a pretty fast Internet connection, you get punished. But it's possible to get the illegal Crack for it. And it'll work. Although I did hear that when HL2 came out, it was the longest game ever to crack to date.
   
Old
  (#12)
Glidefan
Don Booze
 
Glidefan's Avatar
 
Videocard: HD7850 | 8600M GS
Processor: C2Q Q6600 | C2D T5550
Mainboard: ASUS P5W DH Deluxe
Memory: 6144MB | 4096MB
Soundcard: Audigy 2 ZS | ALC 888
PSU: Aurora 600w | 90w AC
Default 11-04-2005, 08:30 | posts: 11,967 | Location: Solar System, Earth, Med, Cyprus

He doesn't need a crack for it! Don't get the thread closed...
   
Old
  (#13)
dense_drummer
Master Guru
 
dense_drummer's Avatar
 
Videocard: ASUS 6970
Processor: AMD PHENOM II 3.0G QUAD
Mainboard: ASUS
Memory: 8g
Soundcard: 8 CHANNEL n-FORCE 4
PSU: 750w
Default 11-04-2005, 08:41 | posts: 649 | Location: The Potty

Quote:
Originally posted by Glidefan
He doesn't need a crack for it! Don't get the thread closed...
No, I wasn't telling him to get one, I was just saying the people who buy the software get punished and those who Steal it, seem to Have it easier. Untill They get slapped in the face with a large law suit.
   
Old
  (#14)
-ToasT-
Maha Guru
 
-ToasT-'s Avatar
 
Videocard: EVGA GTX 670
Processor: Intel i7 3770k
Mainboard: Asus Sabertooth Z77
Memory: 16GB Corsair XMS3
Soundcard: Onboard 7.1 + Klipsch Pro
PSU: Corsair Pro HX1050
Default 11-04-2005, 08:43 | posts: 2,530 | Location: Washington

It has always been established that HL2 requires and internet connection. Everything about Steam is internet based. Buy a massive cat5e cable and use that. I have a 100' one.
   
Long cable is the go!!
Old
  (#15)
Sketch_Dude
Newbie
 
Videocard: Gainward/7800GS+/512Mb
Processor: S478 Pentium 4 Extreme 3.4GHz
Mainboard: Abit IC7 Max 3
Memory: OCZ Platinum 2GB
Soundcard: Audigy 2/Klipsch ProMedia 2.1
PSU: Seasonic Silent 650w
Default Long cable is the go!! - 11-04-2005, 08:54 | posts: 9 | Location: Australia

Yeah, I think the long cable could be the go here - thanks to all for your advice and tips except Sprecker who has a major attitude issue!!

Yeah I do live on a deserted island d$#khead and so f$#king what, it's called Australia - AND??

Chill buddy!!
   
Old
  (#16)
dudecat64
Ancient Guru
 
Videocard: POWERCOLOR PCS+ AX5850
Processor: AMD PHENOM II X4 945
Mainboard: ASUS M4A79T-DELUXE
Memory: G.SKILL RIPJAWS 2X4GIGS
Soundcard: SOUND BLASTER 2 AUDIOLOGY
PSU: COOLER MASTER GX 750WATTS
Default 11-04-2005, 10:02 | posts: 3,521 | Location: nystate

Best of luck to ya. Have fun playing it unless u run into problems like me then the game is a pain in a$$ to play.
   
Re: Copy protection penalising legit owner!!
Old
  (#17)
Hajile
Master Guru
 
Videocard: Inno3d FX 5900xt
Processor: Athlon XP 2200+
Mainboard: ASUS A7V8X-X
Memory: 512 DDR
Soundcard:
PSU:
Default Re: Copy protection penalising legit owner!! - 11-04-2005, 17:06 | posts: 396 | Location: A 3rd world backwater country

Quote:
Originally posted by Sketch_Dude
I've just purchased half-life 2 after waiting for the hype to die down so as to get it cheaper.
I was gonna comment but the others already beat me to it Guess you were one of the guys who thought, "it wouldn't happen to me"

Why not use the small PC as a router and connect it to your PC. Atleast you'll get updated easily that way ^_^

Quote:
Originally posted by dense_drummer
I think it's funny how if you buy it legit, and don't have a pretty fast Internet connection, you get punished. But it's possible to get the illegal Crack for it. And it'll work. Although I did hear that when HL2 came out, it was the longest game ever to crack to date.
Actually, it got cracked before Day 2 was up after it was released. CS:Source was already cracked months before so they already had practice
   
Old
  (#18)
alebaba
Master Guru
 
Videocard: 6800 gt with t240hd 24
Processor: amd 64 bit 3200 newcastle
Mainboard: asus k8v se deluxe
Memory: 2gb mushkin pc3200
Soundcard: audigy gamer
PSU: antec
Default 11-04-2005, 18:52 | posts: 247

I think the longest uncrack game is "Tom Clancy's Splinter Cell Chaos Theory"... Well, it still hasnt been crack yet(fully), and how long have the game been out 0.o?

Last edited by alebaba; 11-04-2005 at 18:55.
   
Old
  (#19)
rsjrv99
Maha Guru
 
rsjrv99's Avatar
 
Videocard: EVGA GTX 770 OC Windforce
Processor: Intel i-4670k
Mainboard: Gigabyte Z87X-UD5H
Memory: GSkill TridentX DDR3-2400
Soundcard:
PSU: 750W Rosewill
Default 11-04-2005, 19:06 | posts: 2,440

It's been spammed everywhere that HL2 requires steam.
   
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.