Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > General > Operating Systems
Operating Systems Is Windows 2000, XP or Vista giving you a hard time ? Wanna try out Linux ?


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Microsoft .NET Framework version 1.1
Old
  (#1)
irw13
Master Guru
 
Videocard: HIS Radeon X1900XT
Processor: Conroe e6600
Mainboard: Asus P5W DH Deluxe
Memory: 2GB DDR2-800
Soundcard: SB X-Fi XtremeMusic
PSU: Seasonic S12 500w
Question Microsoft .NET Framework version 1.1 - 08-27-2005, 21:20 | posts: 306 | Location: A long time ago in a galaxy far, fa

I've tried to install the .net framework through windowsupdate. Every time, I get a message saying that it could not be installed, but no reason. Anyone have ideas?
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
gram_vaz
Ancient Guru
 
gram_vaz's Avatar
 
Videocard: Leadtek 6800GT 350/1100
Processor: Athlon 2800+ Barton @2.2G
Mainboard: Abit NFS-7 V2.0
Memory: Geil 1GB 2-3-3-6
Soundcard: Audigy 2 ZS
PSU: Antec 430W
Default 08-27-2005, 21:21 | posts: 6,925 | Location: Long Beach, California

that happens when your oc is unstable or your memory latencies are too tight.
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
bakuryu
Ancient Guru
 
bakuryu's Avatar
 
Videocard: XFX GeForce 6600LE @ 430/490
Processor: Amd Athlon64 3500+ @2.3GHz
Mainboard: Asus A8n-E
Memory: 2 x 1GB DDR 400 @ 2.5-3-3-8 2T
Soundcard: Onboard Realtek ALC850
PSU: 500W Antec SmartPower 2.0
Default 08-27-2005, 21:23 | posts: 3,270 | Location: India

Have u disabled any services of Wndows Like the "Windows Installer" ??

Does it report any error ??
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
reflex
Maha Guru
 
reflex's Avatar
 
Videocard: BFG 8800GT 725/1800/2000
Processor: Q6600@3.6 (400x9) 1.475v
Mainboard: Asus P5E Intel X38
Memory: 4GB DDR2800(4-4-4-15)2.2v
Soundcard: Audigy 2 ZS w/ Sennheiser
PSU: OCZ GamerXStream 700W
Default 08-27-2005, 22:00 | posts: 2,051

try downloading the redist version
   
Reply With Quote
 
Old
  (#5)
Morpheous416
Ancient Guru
 
Morpheous416's Avatar
 
Videocard: Geforce GT 650 Ti
Processor: AM3+ FX4100 3.6 BE
Mainboard: GIGABYTE GA-990FXA-UD3
Memory: 8.0 GB Corsair Vengeance
Soundcard: Sound Blaster Z
PSU: Corsair TX 650
Default 08-27-2005, 22:01 | posts: 3,543 | Location: U.S.A.

Uninstall version 1. Restart.

Go back to WU and install the first one thru WU, then stay there, and install 1.1....just refresh the WU page.

Should work, that's what I had to do.


No, it doesn't say why...
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
irw13
Master Guru
 
Videocard: HIS Radeon X1900XT
Processor: Conroe e6600
Mainboard: Asus P5W DH Deluxe
Memory: 2GB DDR2-800
Soundcard: SB X-Fi XtremeMusic
PSU: Seasonic S12 500w
Default 08-27-2005, 23:29 | posts: 306 | Location: A long time ago in a galaxy far, fa

@ gram_vaz: I removed my oc and still can't install.

@ Morpheous: I don't believe I have version 1. I couldn't find it in the add/remove programs list.

@ reflex: where do i find the redist version?
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
gram_vaz
Ancient Guru
 
gram_vaz's Avatar
 
Videocard: Leadtek 6800GT 350/1100
Processor: Athlon 2800+ Barton @2.2G
Mainboard: Abit NFS-7 V2.0
Memory: Geil 1GB 2-3-3-6
Soundcard: Audigy 2 ZS
PSU: Antec 430W
Default 08-28-2005, 00:13 | posts: 6,925 | Location: Long Beach, California

http://www.microsoft.com/downloads/d...DisplayLang=en
   
Reply With Quote
Old
  (#8)
reflex
Maha Guru
 
reflex's Avatar
 
Videocard: BFG 8800GT 725/1800/2000
Processor: Q6600@3.6 (400x9) 1.475v
Mainboard: Asus P5E Intel X38
Memory: 4GB DDR2800(4-4-4-15)2.2v
Soundcard: Audigy 2 ZS w/ Sennheiser
PSU: OCZ GamerXStream 700W
Default 08-28-2005, 00:13 | posts: 2,051

Quote:
Originally posted by irw13
@ reflex: where do i find the redist version?
http://www.microsoft.com/downloads/d...displaylang=en
   
Reply With Quote
Old
  (#9)
reflex
Maha Guru
 
reflex's Avatar
 
Videocard: BFG 8800GT 725/1800/2000
Processor: Q6600@3.6 (400x9) 1.475v
Mainboard: Asus P5E Intel X38
Memory: 4GB DDR2800(4-4-4-15)2.2v
Soundcard: Audigy 2 ZS w/ Sennheiser
PSU: OCZ GamerXStream 700W
Default 08-28-2005, 00:14 | posts: 2,051

Oh come on gram you beat me to it by like 2 seconds
   
Reply With Quote
Old
  (#10)
gram_vaz
Ancient Guru
 
gram_vaz's Avatar
 
Videocard: Leadtek 6800GT 350/1100
Processor: Athlon 2800+ Barton @2.2G
Mainboard: Abit NFS-7 V2.0
Memory: Geil 1GB 2-3-3-6
Soundcard: Audigy 2 ZS
PSU: Antec 430W
Default 08-28-2005, 00:38 | posts: 6,925 | Location: Long Beach, California

haha, i knew honing my response time skills by gaming 23 hours a day would pay off someday!
   
Reply With Quote
 
Old
  (#11)
irw13
Master Guru
 
Videocard: HIS Radeon X1900XT
Processor: Conroe e6600
Mainboard: Asus P5W DH Deluxe
Memory: 2GB DDR2-800
Soundcard: SB X-Fi XtremeMusic
PSU: Seasonic S12 500w
Default 08-28-2005, 03:54 | posts: 306 | Location: A long time ago in a galaxy far, fa

Nope, errored out again
   
Reply With Quote
Old
  (#12)
Morpheous416
Ancient Guru
 
Morpheous416's Avatar
 
Videocard: Geforce GT 650 Ti
Processor: AM3+ FX4100 3.6 BE
Mainboard: GIGABYTE GA-990FXA-UD3
Memory: 8.0 GB Corsair Vengeance
Soundcard: Sound Blaster Z
PSU: Corsair TX 650
Default 08-28-2005, 04:35 | posts: 3,543 | Location: U.S.A.

Quote:
@ Morpheous: I don't believe I have version 1. I couldn't find it in the add/remove programs list.
If you did, it would have shown up...if you didn't, 1.1 would not have been offered by WU...but 1.0 would have been. It shoud be located in the Software section, not critical updates.

Weird.

The only solution I know of, is to make sure it's not already intergrated into the system. I got that error when using the downloaded version, even with the downloaded version of 1.1. Only way I fixed it was to install it via WU.
   
Reply With Quote
Old
  (#13)
irw13
Master Guru
 
Videocard: HIS Radeon X1900XT
Processor: Conroe e6600
Mainboard: Asus P5W DH Deluxe
Memory: 2GB DDR2-800
Soundcard: SB X-Fi XtremeMusic
PSU: Seasonic S12 500w
Default 08-28-2005, 05:56 | posts: 306 | Location: A long time ago in a galaxy far, fa

Well, I know that .net framework isn't integrated on my system. The whole thing started when I installed the ati control center and got errors. It requires the .net framework to run. Therefore, any version of the .net framework isn't present.
   
Reply With Quote
Old
  (#14)
gram_vaz
Ancient Guru
 
gram_vaz's Avatar
 
Videocard: Leadtek 6800GT 350/1100
Processor: Athlon 2800+ Barton @2.2G
Mainboard: Abit NFS-7 V2.0
Memory: Geil 1GB 2-3-3-6
Soundcard: Audigy 2 ZS
PSU: Antec 430W
Default 08-28-2005, 06:03 | posts: 6,925 | Location: Long Beach, California

try going into safe mode to install.

also, you may have tried setting your cpu to stock but what about your memory latencies? did you ever fool around with them? are they set to the stock latencies?

and in case you can't get it installed just install the ati basic driver without all that fancy control panel stuff that requires .net and use ati tray tools to adjust settings.
   
Reply With Quote
Old
  (#15)
bakuryu
Ancient Guru
 
bakuryu's Avatar
 
Videocard: XFX GeForce 6600LE @ 430/490
Processor: Amd Athlon64 3500+ @2.3GHz
Mainboard: Asus A8n-E
Memory: 2 x 1GB DDR 400 @ 2.5-3-3-8 2T
Soundcard: Onboard Realtek ALC850
PSU: 500W Antec SmartPower 2.0
Default 08-28-2005, 06:38 | posts: 3,270 | Location: India

Quote:
http://support.microsoft.com/default...b;en-us;889109

SYMPTOMS
When you try to install the Microsoft .NET Framework 1.1 Service Pack 1 (SP1), you may receive the following error message:
Microsoft .NET Framework 1.1 Service Pack 1 (KB867460) cannot be installed because you have one or more hot fixes installed. Remove them and try again.
If you remove and reinstall the .NET Framework 1.1, you receive the same error message when you try to install the .NET Framework 1.1 SP1.

Note This behavior occurs when you try to install the .NET Framework 1.1 Service Pack 1 from Windows Update. It also occurs when you download the package from Microsoft Downloads and try to install it.
   
Reply With Quote
Old
  (#16)
AlecRyben
Ancient Guru
 
AlecRyben's Avatar
 
Videocard: GTX460 1Gb + GTX470 1.2Gb
Processor: i7 870 + i7 970
Mainboard: Intel DP55KG + FoxConn FB
Memory: 7x4Gb DDR3 1600 Kingston
Soundcard: Onboard 7.1
PSU: Corsair TX650W + TX850W
Default 08-28-2005, 10:25 | posts: 7,781 | Location: Utopia Planitia, Mars

Microsoft needs to get their act straight. This is getting ridiculous...
   
Reply With Quote
Old
  (#17)
Animatrix
Ancient Guru
 
Animatrix's Avatar
 
Videocard: BFG 8800GT OC2 512
Processor: Intel Core 2 Duo E6750
Mainboard: ABIT IP35 Pro
Memory: Corsair XMS2 4x1GB
Soundcard: SoundBlaster Audigy 2 ZS
PSU: Corsair VX550W
Default 08-28-2005, 11:39 | posts: 6,852 | Location: Denmark

Make sure you have the latest Windows Installer

http://www.microsoft.com/downloads/d...displaylang=en
http://support.microsoft.com/?id=893803


Try the two thing here

http://support.microsoft.com/kb/824643/
Quote:
Unregister and then reregister Windows Installer

1. Unregister Windows Installer:
a. Click Start, and then click Run.
b. In the Open box, type msiexec /unregister, and then click OK.

2. Reregister Windows Installer:
a. Click Start, and then click Run.
b. In the Open text box, type msiexec /regserver, and then click OK.
Quote:
Repair the .NET Framework 1.1 by using the command prompt

To repair the .NET Framework 1.1 by using the command prompt, follow these steps:

1. Locate the Dotnetfx.exe file that you used to install the .NET Framework 1.1.

2. Click Start, and then click Run.

3. In the Open text box, type cmd, and then click OK.

4. At the command prompt, run the following command:
%InstallationPath%\dotnetfx.exe /t:%temp% /c:"msiexec.exe /fvecms %temp%\netfx.msi"

Note %InstallationPath% is a placeholder for the path of the Dotnetfx.exe file that you located in step 1.

Email from MS with some possible help. Step 1-4 is uninstalling

Quote:
http://www.experts-exchange.com/Oper..._21409539.html

Paste start ->

Step One:

1. Go to Add or Remove Programs, try to remove all .NET Framework.
2. Please download and install the Windows Installer Cleanup utility
from this link:
http://download.microsoft.com/downlo...BD/msicuu2.exe

3. Then, please run it from Start-> All Programs-> Windows Install
Clean Up.
4. Please remove all Microsoft .NET Framework shown there and click
Remove.

Step Two:

1. Click Start->Run, type INSTALLER and click OK.
2. In the open folder, click View menu and select Details.
3. Right-click the Date Modified column header.
4. Click Comments
5. In the Comments column, locate the cached Windows Installer file
that displays Microsoft .NET Framework 1.1 (English) RTL x86 enu.
6. Right-click the cached Windows Installer file and then click
Uninstall.
7. Close the window.
8. Delete the cached Windows Installer file.

Step Three:

1. Restart your computer.
2. While your computer is booting up, press F8 to invoke the startup
menu.
3. In the startup menu, choose Safe Mode.
4. Log on as an administrator.

Note: In Safe Mode, your system display and Desktop will look and
perform differently than in Normal Mode. This is only temporary.

5. Delete the folder C:\WINDOWS\Microsoft.NET
6. Delete the folder C:\WINDOWS\system32\URTTemp
7. In the C:\Windows\System32 folder, locate the file mscoree.dll.
Right click and rename it to mscoree.old

Step Four:

1. Click Start->Run, type REGEDIT and click OK.
2. Navigate to the following registry key by expanding the "+" beside
the registry tree in the left pane:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\.NETFramewor k

3. Delete this key in the left pane.
4. Repeat steps 2-3 to delete the following key:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\NET Framework Setup
5. Restart your computer to Normal Mode

Step Five:

1. Please download the Microsoft .NET Framework Version 1.1
Redistributable Package from the following link and save it to C:
http://www.microsoft.com/downloads/d...DisplayLang=en

2. Click Start->Run, type "c:\dotnetfx.exe /C" (without quotation marks
and there is a space in this command) in the open box and click OK.

3. Click Run, and type "C:\.NET Framework 1.1" (without quotation
marks) in the open box click OK

Note: If you are prompted to create this folder, please click Yes to
continue.

4. Locate the folder C:\.NET Framework 1.1 and double click the file
netfx.msi in it to install .NET Framework components.

If .NET Framework 1.1 can be successfully installed, we can go on to
install .NET Framework 1.1 Service Pack 1:

Microsoft .NET Framework 1.1 Service Pack 1
http://www.microsoft.com/downloads/d...DisplayLang=en

Step Six:

If the above two can be installed correctly, please download KB886903
from the following link and install again:
http://www.microsoft.com/downloads/d...displaylang=en

If the problem still exists, please describe the error message when
installing Microsoft .Net Framework Service Pack in further detail.

Paste End !
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.