Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Videocards > Videocards - AMD - ATI
Videocards - AMD - ATI AMD Radeon graphics cards. Do you have one or want to buy one? Use this forum to discuss anything concerning products using Radeon graphics cards, CrossFireX, from Radeon 9800 to HD 6900


Reply
 
Thread Tools Display Modes
color problem
Old
  (#1)
nexusworks
Maha Guru
 
Videocard: ATI Radeon 9800 Pro with arctic cooling fan
Processor: Pentium 4 Prescott 3.2Ghz@3.6 OC with XP-120
Mainboard: Asus P4P800-E Deluxe with CoolerMaster Aerogate 2
Memory: Hynix DDR 400 1024mb in dual channel
Soundcard: Creative Audigy 2 Platinium VideoLogic 750 7.1
PSU: LG and Pioneer Dual Layer Dvd Burner
Unhappy color problem - 10-19-2004, 21:09 | posts: 961 | Location: Western Australia

Hi there I am using ATI 9800pro. I am not having problems in desktop mode but when I play games e.g Unreal tournament 2004, the color is all in black and white and so is other games like my mame. What Can I do to get the color back into the games?

Irwin
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
UZ7
Ancient Guru
 
UZ7's Avatar
 
Videocard: MSI GTX 970 - XL2720T
Processor: i7 4770K
Mainboard: Asus Maximus VI Gene
Memory: 8GB Samsung 30nm
Soundcard: SupremeFX
PSU: Corsair AX850
Default 10-20-2004, 00:59 | posts: 5,287 | Location: Everyday Rain Florida

Make sure that your VGA cord is plugged in all the way, and check your Display Properties -> Settings -> Advanced -> and under 3D tab look for SmartShader and make sure thats on no effect. Also check under colors and see if everything is on default.

   
Reply With Quote
Old
  (#3)
nexusworks
Maha Guru
 
Videocard: ATI Radeon 9800 Pro with arctic cooling fan
Processor: Pentium 4 Prescott 3.2Ghz@3.6 OC with XP-120
Mainboard: Asus P4P800-E Deluxe with CoolerMaster Aerogate 2
Memory: Hynix DDR 400 1024mb in dual channel
Soundcard: Creative Audigy 2 Platinium VideoLogic 750 7.1
PSU: LG and Pioneer Dual Layer Dvd Burner
Default 10-20-2004, 05:52 | posts: 961 | Location: Western Australia

Hmm... it appears that Windows update has made my smartshader disappeared. I have to download latest drivers etc...from ATI again. and let you know if it works.
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
nexusworks
Maha Guru
 
Videocard: ATI Radeon 9800 Pro with arctic cooling fan
Processor: Pentium 4 Prescott 3.2Ghz@3.6 OC with XP-120
Mainboard: Asus P4P800-E Deluxe with CoolerMaster Aerogate 2
Memory: Hynix DDR 400 1024mb in dual channel
Soundcard: Creative Audigy 2 Platinium VideoLogic 750 7.1
PSU: LG and Pioneer Dual Layer Dvd Burner
Default 10-22-2004, 14:56 | posts: 961 | Location: Western Australia

I am still stuck there is no smartshader option I could see
   
Reply With Quote
 
Old
  (#5)
SirkoZ
Master Guru
 
SirkoZ's Avatar
 
Videocard: Radeon 9800 PRO 128MB - Mmmm, SmoothVision :drool:
Processor: Barton 2500+ @ 2200 MHz
Mainboard: Epox 8RDA3G
Memory: 3x256MB PC3200 Twinmos + Kingston 2.5-3-3-8
Soundcard: SB Audigy
PSU:
Default 10-22-2004, 15:16 | posts: 770 | Location: Slovenia

Uninstal the current drivers from Control Panel / Add/Rem programs and install the new ones (Cat. 4.10).
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.