Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > General > Game Tweaks and Modifications
Game Tweaks and Modifications This forum is dedicated to game modifications and tweaks. Here you can discuss performance and image quality modifications.



Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old
  (#226)
SoulBeatRunna
Newbie
 
Videocard: GTX 1070
Processor: I7-6700K
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: EVGA Supernova G2
Default 03-15-2017, 04:06 | posts: 3

Hi, loving this mod to pieces, but is there a way to reduce depth of field? I like the effect, but sometimes feels a tad too much. Also, is there an easy way to tweak the mod a bit brighter?

Thanks in advance and thanks again for the great mod! Made me actually finally start Watch Dogs

Edit: The DOF also seems to "pop-out" when I'm running. Is there a fix to that or is there maybe a way to implement vanilla version of the DOF somehow?

Last edited by SoulBeatRunna; 03-15-2017 at 04:25.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#227)
txgt
Master Guru
 
txgt's Avatar
 
Videocard: Gigabyte GTX 770 OC 4GB
Processor: Intel Core i7-3770K
Mainboard: ASUS MAXIMUS V EXTREME
Memory: Team Xtreem 2600MHz 16GB
Soundcard: GTX 770 HDMI
PSU: Cooler Master SPG 1200W
Default 03-15-2017, 17:39 | posts: 788 | Location: Russia

Quote:
Originally Posted by SoulBeatRunna View Post
Hi, loving this mod to pieces, but is there a way to reduce depth of field? I like the effect, but sometimes feels a tad too much. Also, is there an easy way to tweak the mod a bit brighter?

Thanks in advance and thanks again for the great mod! Made me actually finally start Watch Dogs

Edit: The DOF also seems to "pop-out" when I'm running. Is there a fix to that or is there maybe a way to implement vanilla version of the DOF somehow?
My Variety Pack includes various DOF mods, try it: https://goo.gl/h1NYsp
   
Reply With Quote
Old
  (#228)
KookMaster5000
Member Guru
 
Videocard: EVGA GTX 1060 6GB SC
Processor: Intel i5 6600 @ 3.5 Ghz
Mainboard: Gigabyte B150 HD3P
Memory: DDR4 16 GB
Soundcard: EVGA GTX 1060 SC Onboard
PSU: Corsair CX500M
Default 03-15-2017, 19:06 | posts: 95

Quote:
Originally Posted by Danvsw View Post
Added the updated files to the OP (under known issues). Thanks to MOJ98 for bringing attention to this and thanks to txgt for helping fix it.
Hey, thanks for figuring this out. Originally I thought when he was talking about the bug, he meant brightness. This has helped me fix it in my mod too.
   
Reply With Quote
Old
  (#229)
SoulBeatRunna
Newbie
 
Videocard: GTX 1070
Processor: I7-6700K
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: EVGA Supernova G2
Default 03-15-2017, 22:05 | posts: 3

Quote:
Originally Posted by txgt View Post
My Variety Pack includes various DOF mods, try it:
Thanks! Can these be added to Danvsw natural & realistic lighting-mod and can it be done simply adding/overwriting a file?

Edit: Also any help where exactly should I extract "modified vegetation & vanilla trees" files? Is there ie "textures"-folder somewhere?

Last edited by SoulBeatRunna; 03-15-2017 at 22:20.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#230)
SoulBeatRunna
Newbie
 
Videocard: GTX 1070
Processor: I7-6700K
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: EVGA Supernova G2
Default 03-16-2017, 00:04 | posts: 3

Got it now! Is there any way to tweak the wind? Thanks again!
   
Reply With Quote
Old
  (#231)
genstar
Member Guru
 
genstar's Avatar
 
Videocard: gt540
Processor: i7
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: 220w
Default 03-16-2017, 17:40 | posts: 111

Please, someone tell me if it is possible to activate the fog at night? no sunrise, no sunset or during the day time, but at night.
   
Reply With Quote
Old
  (#232)
MaXThReAT
Master Guru
 
MaXThReAT's Avatar
 
Videocard: 970-G1 SOC 1.5Ghz/8.2Ghz
Processor: i5 3470 @ 4.0Ghz
Mainboard: Asrock z77 Extreme3
Memory: DDR3-1600 / 16Gig Ripjaws
Soundcard: SB X-Fi--FPS/Z-5500
PSU: 600W ZX-600
Default 03-25-2017, 09:10 | posts: 207 | Location: Earth

Hey there. I've been using txgt's mod Watch Dogs E3 Lite v2 for a long time and I love the look of it.
However when I try to run some of the digital trips like the spider one I get all kinds of messed up graphics.
I'm wondering if this is an issue with this mod as well?


P.S. I also had the save game file issue mentioned above where the game just would stop loading.
I solved this by swapping back to the original files, loading my game, letting it save again then switching back to the mod.
   
Reply With Quote
Old
  (#233)
mlleemiles
Master Guru
 
Videocard: Intel HD Graphics 4400
Processor: Intel Core i5-4300U
Mainboard: Microsoft Surface Pro 3
Memory: LPDDR3 4G
Soundcard: Onboard
PSU: Onboard
Default 03-25-2017, 11:14 | posts: 249

Quote:
Originally Posted by MaXThReAT View Post
Hey there. I've been using txgt's mod Watch Dogs E3 Lite v2 for a long time and I love the look of it.
However when I try to run some of the digital trips like the spider one I get all kinds of messed up graphics.
I'm wondering if this is an issue with this mod as well?


P.S. I also had the save game file issue mentioned above where the game just would stop loading.
I solved this by swapping back to the original files, loading my game, letting it save again then switching back to the mod.
Can you be more specific? Screenshot is preferred.
   
Reply With Quote
Old
  (#234)
MaXThReAT
Master Guru
 
MaXThReAT's Avatar
 
Videocard: 970-G1 SOC 1.5Ghz/8.2Ghz
Processor: i5 3470 @ 4.0Ghz
Mainboard: Asrock z77 Extreme3
Memory: DDR3-1600 / 16Gig Ripjaws
Soundcard: SB X-Fi--FPS/Z-5500
PSU: 600W ZX-600
Default 03-25-2017, 12:14 | posts: 207 | Location: Earth

Quote:
Originally Posted by mlleemiles View Post
Can you be more specific? Screenshot is preferred.
Sure np. The spider loads then at most angles the screen freezes except for the HUD and that behaves like that old windows error where it smears across the screen.
The racing digital trip will not load. The flower one seems to be fine and I have not tested the alien invasion one.
Tested without mods and it runs fine.

   
Reply With Quote
Old
  (#235)
mlleemiles
Master Guru
 
Videocard: Intel HD Graphics 4400
Processor: Intel Core i5-4300U
Mainboard: Microsoft Surface Pro 3
Memory: LPDDR3 4G
Soundcard: Onboard
PSU: Onboard
Default 03-25-2017, 15:54 | posts: 249

Quote:
Originally Posted by MaXThReAT View Post
Sure np. The spider loads then at most angles the screen freezes except for the HUD and that behaves like that old windows error where it smears across the screen.
The racing digital trip will not load. The flower one seems to be fine and I have not tested the alien invasion one.
Tested without mods and it runs fine.

It's very likely that the bloom preset is miscalibrated, can you delete the bloom.lib inside the unpack folder and repack the files?
   
Reply With Quote
Old
  (#236)
KuroTenshi
Master Guru
 
KuroTenshi's Avatar
 
Videocard: GTX 970 4gb @ 1177/1402
Processor: Intel Core i5 @ 4100mhz
Mainboard: ASUS P8Z77-V
Memory: G-Skill F3-2400C10 16gb
Soundcard: Onkyo TX-SR508 (HDMI 1.4)
PSU: Corsair 650W
Default 03-25-2017, 22:04 | posts: 488 | Location: France

The Mediafire link for the fix is dead too (server error) !

Can you reupload it (again) ?
   
Reply With Quote
Old
  (#237)
txgt
Master Guru
 
txgt's Avatar
 
Videocard: Gigabyte GTX 770 OC 4GB
Processor: Intel Core i7-3770K
Mainboard: ASUS MAXIMUS V EXTREME
Memory: Team Xtreem 2600MHz 16GB
Soundcard: GTX 770 HDMI
PSU: Cooler Master SPG 1200W
Default 03-26-2017, 12:52 | posts: 788 | Location: Russia

Quote:
Originally Posted by MaXThReAT View Post
Sure np. The spider loads then at most angles the screen freezes except for the HUD and that behaves like that old windows error where it smears across the screen.
The racing digital trip will not load. The flower one seems to be fine and I have not tested the alien invasion one.
Tested without mods and it runs fine.
What version of my E3 Lite are you using? Have you merged it with other mods? Are you using ReShade or 3DMigoto Interface tweaks (check your "bin" folder in Watch Dogs folder)?
   
Reply With Quote
Old
  (#238)
MaXThReAT
Master Guru
 
MaXThReAT's Avatar
 
Videocard: 970-G1 SOC 1.5Ghz/8.2Ghz
Processor: i5 3470 @ 4.0Ghz
Mainboard: Asrock z77 Extreme3
Memory: DDR3-1600 / 16Gig Ripjaws
Soundcard: SB X-Fi--FPS/Z-5500
PSU: 600W ZX-600
Default 03-26-2017, 14:51 | posts: 207 | Location: Earth

Hey, thanks for replying. I'm using the E3 2012 Extra Bundle V2.2 From the Variety pack I added only the all cars on demand, remove the white outline and play as NPC. I used normal so that's the 3Dmigoto method.
Thank for any help.

Last edited by MaXThReAT; 03-26-2017 at 14:54.
   
Reply With Quote
Old
  (#239)
txgt
Master Guru
 
txgt's Avatar
 
Videocard: Gigabyte GTX 770 OC 4GB
Processor: Intel Core i7-3770K
Mainboard: ASUS MAXIMUS V EXTREME
Memory: Team Xtreem 2600MHz 16GB
Soundcard: GTX 770 HDMI
PSU: Cooler Master SPG 1200W
Default 03-26-2017, 15:09 | posts: 788 | Location: Russia

Quote:
Originally Posted by MaXThReAT View Post
Hey, thanks for replying. I'm using the E3 2012 Extra Bundle V2.2 From the Variety pack I added only the all cars on demand, remove the white outline and play as NPC. I used normal so that's the 3Dmigoto method.
Thank for any help.
The white outline mod is broken. Try this one: http://www71.zippyshare.com/v/MmM3oAun/file.html
   
Reply With Quote
Old
  (#240)
MaXThReAT
Master Guru
 
MaXThReAT's Avatar
 
Videocard: 970-G1 SOC 1.5Ghz/8.2Ghz
Processor: i5 3470 @ 4.0Ghz
Mainboard: Asrock z77 Extreme3
Memory: DDR3-1600 / 16Gig Ripjaws
Soundcard: SB X-Fi--FPS/Z-5500
PSU: 600W ZX-600
Default 03-26-2017, 16:42 | posts: 207 | Location: Earth

Thank you. I'll give this a try tonight. Repackage everything and see how it goes. Thank you much.
   
Reply With Quote
Old
  (#241)
ruuga
Newbie
 
Videocard: HyperX/16GB
Processor: Intel Core i5
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: Seasonic 800W
Default 03-27-2017, 09:40 | posts: 3

Thanks for sharing! I hope there is a mod for changing the camera view in WD2.
   
Reply With Quote
Old
  (#242)
Danvsw
Member Guru
 
Danvsw's Avatar
 
Videocard: MSI GTX 970
Processor: i5 4690k
Mainboard: Gigabyte GA-Z97X
Memory: Corsair Vengeance 8GB
Soundcard: Onboard
PSU: Seasonic 650W
Default 03-27-2017, 16:03 | posts: 94 | Location: Israel

Quote:
Originally Posted by KuroTenshi View Post
The Mediafire link for the fix is dead too (server error) !

Can you reupload it (again) ?
Link seems fine, must've been a temporary issue
   
Reply With Quote
Old
  (#243)
MaXThReAT
Master Guru
 
MaXThReAT's Avatar
 
Videocard: 970-G1 SOC 1.5Ghz/8.2Ghz
Processor: i5 3470 @ 4.0Ghz
Mainboard: Asrock z77 Extreme3
Memory: DDR3-1600 / 16Gig Ripjaws
Soundcard: SB X-Fi--FPS/Z-5500
PSU: 600W ZX-600
Default 03-28-2017, 03:16 | posts: 207 | Location: Earth

Quote:
Originally Posted by txgt View Post
The white outline mod is broken. Try this one: http://www71.zippyshare.com/v/MmM3oAun/file.html
Thank you that seems to have fixed the spider game.
The flower one works fine and so does the alien one, alone.
When I try to run the car game, maddness it just simply doesn't launch, does nothing.
Anyway I'm happy, thank you again for the help.
   
Reply With Quote
Old
  (#244)
txgt
Master Guru
 
txgt's Avatar
 
Videocard: Gigabyte GTX 770 OC 4GB
Processor: Intel Core i7-3770K
Mainboard: ASUS MAXIMUS V EXTREME
Memory: Team Xtreem 2600MHz 16GB
Soundcard: GTX 770 HDMI
PSU: Cooler Master SPG 1200W
Default 03-29-2017, 18:37 | posts: 788 | Location: Russia

Quote:
Originally Posted by MaXThReAT View Post
When I try to run the car game, maddness it just simply doesn't launch, does nothing.
This could be All car on demand or Play as NPC bugs. Did u merged them right? Try to re-merge them following the instructions in txt file inside the Items folder.
   
Reply With Quote
Old
  (#245)
MaXThReAT
Master Guru
 
MaXThReAT's Avatar
 
Videocard: 970-G1 SOC 1.5Ghz/8.2Ghz
Processor: i5 3470 @ 4.0Ghz
Mainboard: Asrock z77 Extreme3
Memory: DDR3-1600 / 16Gig Ripjaws
Soundcard: SB X-Fi--FPS/Z-5500
PSU: 600W ZX-600
Default 03-29-2017, 22:09 | posts: 207 | Location: Earth

Quote:
Originally Posted by txgt View Post
This could be All car on demand or Play as NPC bugs. Did u merged them right? Try to re-merge them following the instructions in txt file inside the Items folder.
Yeah I merged them. I don't use the NPC mod much anymore so I'll remove that and I'm not sure the All Cars is working right anyway.
I'll repack and let you know.
Thank you again. Awesome mod.
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.