Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Affiliates > Rivatuner Generic Discussion forum
Rivatuner Generic Discussion forum This forum is intended for generic questions and discussion of the RivaTuner Utility. In this section the users help each other out with answers.



Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old
  (#51)
CADCAT
Master Guru
 
Videocard: Mobility HD5870 1GB GDDR5
Processor: Core i5 460M
Mainboard: MSI GX660R
Memory: 8GB DDR3 SO-DIMM
Soundcard: Notebook Speakers
PSU: Notebook PSU
Default 02-12-2009, 12:49 | posts: 232 | Location: Thuringia, Germany

Quote:
Originally Posted by Unwinder View Post
I don't think that I'll be able to do it without having Crossfire rig, sorry. Crossfire support in RT is unofficial and very limited. Also, thanks for your wish to donate, but if you have extra money better invest them into charity. RT is a hobby, coding gives me fun and it is a good training of professional development skills so I don't think that it is fair to take user's money for that. But thanks anyway.
This is a very noble thought, I will do so if I got some extra money to spend.. But what if I get you a rig of two HD 3870 (MSI RX3870 512MB GDDR4 OC) for testing purposes? I'm only asking, since I have no PC to investigate the crossfire problem..
   
Reply With Quote
 
Old
  (#52)
Unwinder
Moderator
 
Videocard:
Processor:
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU:
Default 02-16-2009, 06:57 | posts: 13,047 | Location: Taganrog, Russia

We've finished the testing, v2.23 will be publicly available within a few hours. Stay tuned!


Alexey Nicolaychuk aka Unwinder, RivaTuner creator
   
Reply With Quote
Old
  (#53)
tofuartist
Newbie
 
tofuartist's Avatar
 
Videocard: Gigabyte GTX 480
Processor: i5 750 @ 4Ghz
Mainboard: eVGA P55 FTW200
Memory: 2x2GB Patriots 'S5'
Soundcard: Realtek + Logitech X-530
PSU: Corsair HX-620w
Default 02-16-2009, 07:25 | posts: 41 | Location: Australia

Quote:
Originally Posted by Unwinder View Post
We've finished the testing, v2.23 will be publicly available within a few hours. Stay tuned!
Thanks Unwinder! Just a thought, I thought you said you were going to wait till' the 182.05 WHQL release first?
Anyway release it ASAP!
   
Reply With Quote
Old
  (#54)
Unwinder
Moderator
 
Videocard:
Processor:
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU:
Default 02-16-2009, 09:07 | posts: 13,047 | Location: Taganrog, Russia

Quote:
Originally Posted by tofuartist View Post
Just a thought, I thought you said you were going to wait till' the 182.05 WHQL release first?
I probed a few of my sources and couldn't find any info about expected WHQL release date. So waiting could take a long time and I dropped the idea.


Alexey Nicolaychuk aka Unwinder, RivaTuner creator
   
Reply With Quote
 
Old
  (#55)
tofuartist
Newbie
 
tofuartist's Avatar
 
Videocard: Gigabyte GTX 480
Processor: i5 750 @ 4Ghz
Mainboard: eVGA P55 FTW200
Memory: 2x2GB Patriots 'S5'
Soundcard: Realtek + Logitech X-530
PSU: Corsair HX-620w
Default 02-16-2009, 09:38 | posts: 41 | Location: Australia

Well I see version 2.23 is released on the Guru3D frontpage! Thanks again Unwinder!
   
Reply With Quote
Old
  (#56)
Grendel_66
Master Guru
 
Grendel_66's Avatar
 
Videocard: MSI GTX 970 Gaming 4G
Processor: Intel i7-3930K
Mainboard: ASUS Rampage IV Gene
Memory: 4x4GB DDR3-1600
Soundcard: Sound Blaster Zx
PSU: Seasonic X650
Default 02-16-2009, 09:43 | posts: 794 | Location: OR, US

D/ling -- thanks man !!
   
Reply With Quote
Old
  (#57)
zuppi
Newbie
 
Videocard: 8800 Ultra
Processor: Q6600
Mainboard: X38-DQ6
Memory: 2GB Corsair Dominator
Soundcard: X-Fi
PSU: Enermax 850
Default 02-16-2009, 10:34 | posts: 38

RivaTuner223Drv.rtu> open by Media Center
   
Reply With Quote
Old
  (#58)
Unwinder
Moderator
 
Videocard:
Processor:
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU:
Default 02-16-2009, 11:49 | posts: 13,047 | Location: Taganrog, Russia

You must install and start RivaTuner at least once to get it registered in the system as RTU file handler and allow opening such files from OS shell. But it is important for third party update files only, why are you trying to open driver update manually? RT installer will offer you to install it automatically in the end of installation process.


Alexey Nicolaychuk aka Unwinder, RivaTuner creator
   
Reply With Quote
Old
  (#59)
antonyfrn
Maha Guru
 
Videocard: EVGA GTX 1070 FTW ACX3.0
Processor: 6700k 4.7Ghz EK Pred360
Mainboard: ASUS Z170 Maximus VIII
Memory: 16GB (4x4GB) Corsair DDR4
Soundcard: Asus Xonar D2X & Z-5500
PSU: Corsair RM 850i
Default 02-16-2009, 13:34 | posts: 1,220 | Location: London

Thanks for the hard work and update Unwinder!
   
Reply With Quote
Old
  (#60)
Neo_Moucha
Member Guru
 
Videocard: 1xQ4600,1xGTS512,4x6800GT
Processor: 1x C2Q, 3x AX2, 2x P4
Mainboard:
Memory: 4GB / 2GB
Soundcard:
PSU: 350-750 W
Default 02-16-2009, 13:37 | posts: 52

Thanks for new release, I found something I cant explain -

Memory clock is divided by 10 ?
   
Reply With Quote
Old
  (#61)
Unwinder
Moderator
 
Videocard:
Processor:
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU:
Default 02-16-2009, 14:44 | posts: 13,047 | Location: Taganrog, Russia

Hehe, somebody still use old rusty G92 : ) Seem to be result of "Fixed idle memory clock frequency detection for G9x GPU based systems supporting memory clock frequency generator switching to PCIE bus clock (e.g. GeForce 9800GTX+ series display adapters)." It is in idle or under load too?


Alexey Nicolaychuk aka Unwinder, RivaTuner creator
   
Reply With Quote
Old
  (#62)
Neo_Moucha
Member Guru
 
Videocard: 1xQ4600,1xGTS512,4x6800GT
Processor: 1x C2Q, 3x AX2, 2x P4
Mainboard:
Memory: 4GB / 2GB
Soundcard:
PSU: 350-750 W
Default 02-16-2009, 14:49 | posts: 52

:]
no change idle/load
   
Reply With Quote
Old
  (#63)
Unwinder
Moderator
 
Videocard:
Processor:
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU:
Default 02-16-2009, 14:50 | posts: 13,047 | Location: Taganrog, Russia

I'd like to see GPU registers dump.


Alexey Nicolaychuk aka Unwinder, RivaTuner creator
   
Reply With Quote
Old
  (#64)
Neo_Moucha
Member Guru
 
Videocard: 1xQ4600,1xGTS512,4x6800GT
Processor: 1x C2Q, 3x AX2, 2x P4
Mainboard:
Memory: 4GB / 2GB
Soundcard:
PSU: 350-750 W
Default 02-16-2009, 14:53 | posts: 52

http://www.moucha.net/ruzne/8800gts512.rtr
   
Reply With Quote
Old
  (#65)
KTT
Newbie
 
Videocard: Palit 9800GT
Processor: 4200 x2
Mainboard: A8N-E / Asus
Memory: DDR 3200 / 2x1GB
Soundcard:
PSU: Foxconn 400W
Default 02-16-2009, 15:04 | posts: 6 | Location: Bulgaria

The low-level fan control is not working at all on my Palit 9800GT. With 2.22 it was fine.
Am I doing something wrong?
Tanks.
   
Reply With Quote
Old
  (#66)
Unwinder
Moderator
 
Videocard:
Processor:
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU:
Default 02-16-2009, 15:15 | posts: 13,047 | Location: Taganrog, Russia

Thanks, looks like I've found the problem. Any G9x can be affected and report wrong PCIE bus clock regardless of idle/load state.


Alexey Nicolaychuk aka Unwinder, RivaTuner creator
   
Reply With Quote
Old
  (#67)
burebista
Maha Guru
 
burebista's Avatar
 
Videocard: MSI GTX 1060 GAMING X 6GB
Processor: i5-2500K Ninja 3 fanless
Mainboard: ASRock P67 Extreme4
Memory: Corsair 4GB DDR3 1600MHz
Soundcard: Xonar D1
PSU: Antec Signature 650
Default 02-16-2009, 15:20 | posts: 1,696 | Location: Romania

Quote:
Originally Posted by Unwinder View Post
Hehe, somebody still use old rusty G92 : ) [...] It is in idle or under load too?
Yeah, I'm rusty too.
Same 100 MHz idle/load too.
Report.
   
Reply With Quote
Old
  (#68)
Neo_Moucha
Member Guru
 
Videocard: 1xQ4600,1xGTS512,4x6800GT
Processor: 1x C2Q, 3x AX2, 2x P4
Mainboard:
Memory: 4GB / 2GB
Soundcard:
PSU: 350-750 W
Default 02-16-2009, 15:25 | posts: 52

well we are not THAT rusty Unwinder PLEASE
Tomorrow I am going to install RT 2.23 on all my 6800GT rigs (4 PCS)
THAT IS RUSTY
   
Reply With Quote
Old
  (#69)
Unwinder
Moderator
 
Videocard:
Processor:
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU:
Default 02-16-2009, 15:32 | posts: 13,047 | Location: Taganrog, Russia

Quote:
Originally Posted by KTT View Post
The low-level fan control is not working at all on my Palit 9800GT. With 2.22 it was fine.
Am I doing something wrong?
Tanks.
Owners of non-reference design boards like Palit 9800GT are out of luck since this version, sorry. Since this version default RT will always default to alternate G92 PWM controller used on reference design 9800GTX boards.
Non-standard controller usage can be forced by adding your display adapter entry to [FANPWM] section of RivaTuner.cfg and setting controller type to 4.


Alexey Nicolaychuk aka Unwinder, RivaTuner creator
   
Reply With Quote
Old
  (#70)
Bruty
Newbie
 
Videocard: Nvidia 8800GTS 512 800/2000/2100
Processor: AMD A64 X2 5000+ BE 2,600@3,234
Mainboard: Biostar Tforce 550 rev.1.2
Memory: A-DATA 2GB EXTREME 800@917
Soundcard: Creative SoundBlaster Live 5.1
PSU: LC6550GP v2.0 550W
Default 02-16-2009, 16:45 | posts: 17

100MHz?


Report:
http://www.zshare.net/download/557197468d7e9490/

Last edited by Bruty; 02-16-2009 at 16:51.
   
Reply With Quote
Old
  (#71)
Unwinder
Moderator
 
Videocard:
Processor:
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU:
Default 02-16-2009, 16:51 | posts: 13,047 | Location: Taganrog, Russia

Open your eyes and read the thread please


Alexey Nicolaychuk aka Unwinder, RivaTuner creator
   
Reply With Quote
Old
  (#72)
Unwinder
Moderator
 
Videocard:
Processor:
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU:
Default 02-16-2009, 17:16 | posts: 13,047 | Location: Taganrog, Russia

Quick G9x memory 100MHz fix for power users:

1) Create text RivaTuner223_G9x_Fix.rts text file with the following contents:

[Common]
SrcFile = RivaTuner.exe
DstFile = RivaTuner.new
BakFile = RivaTuner.old
MakeCRC = 1

Src0 = 3D A0 00 00 00 72 0B 6A 02
Dst0 = 3D 90 00 00 00 72 0B 6A 02

2) Run this patch script, it will generate RivaTuner.new (fixed) and RivaTuner.old (original backup) in RivaTuner's application folder.

3) Close RivaTuner then rename RivaTuner.new to RivaTuner.exe


Alexey Nicolaychuk aka Unwinder, RivaTuner creator
   
Reply With Quote
Old
  (#73)
Neo_Moucha
Member Guru
 
Videocard: 1xQ4600,1xGTS512,4x6800GT
Processor: 1x C2Q, 3x AX2, 2x P4
Mainboard:
Memory: 4GB / 2GB
Soundcard:
PSU: 350-750 W
Default 02-16-2009, 17:18 | posts: 52

Works like a charm...
Real Magic! THANKS!!!
   
Reply With Quote
Old
  (#74)
Bruty
Newbie
 
Videocard: Nvidia 8800GTS 512 800/2000/2100
Processor: AMD A64 X2 5000+ BE 2,600@3,234
Mainboard: Biostar Tforce 550 rev.1.2
Memory: A-DATA 2GB EXTREME 800@917
Soundcard: Creative SoundBlaster Live 5.1
PSU: LC6550GP v2.0 550W
Default 02-16-2009, 17:21 | posts: 17

THX,Good job!!!
   
Reply With Quote
Old
  (#75)
burebista
Maha Guru
 
burebista's Avatar
 
Videocard: MSI GTX 1060 GAMING X 6GB
Processor: i5-2500K Ninja 3 fanless
Mainboard: ASRock P67 Extreme4
Memory: Corsair 4GB DDR3 1600MHz
Soundcard: Xonar D1
PSU: Antec Signature 650
Default 02-16-2009, 17:31 | posts: 1,696 | Location: Romania

Heh, it's seems that I'm really rusty.
Vista64 SP1 no joy.



RT load, RT unload same message. What I'm doing wrong?
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 2017, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.