Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Hardware > SSD and HDD storage
SSD and HDD storage This section covers storage units like SSDs, M.2., HDDs, RAID chatter and everything related



Reply
 
Thread Tools Display Modes
Samsung magician 5.1 is out
Old
  (#1)
BadDriver
Master Guru
 
Videocard: ASUS ROG STRIX-GTX1070-8G
Processor: Intel Core i7 3770K
Mainboard: Asus P8Z77-V DELUXE
Memory: G.Skill 8 GB DDR3-1600
Soundcard: Realtek
PSU: Corsair RM850
Default Samsung magician 5.1 is out - 06-01-2017, 14:09 | posts: 271 | Location: NL

On the samsung site magician 5.1 can be downloaded.

Over provisioning is back
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
Undying
Ancient Guru
 
Undying's Avatar
 
Videocard: R9 280X Vapor-X
Processor: Intel i5 @ 4.8Ghz-1.38v
Mainboard: Gigabyte Z68XP-UD3P
Memory: HyperX 16GB @ 2133Mhz
Soundcard: Realtek onboard
PSU: Tt ToughpowerXT 775W
Default 06-01-2017, 15:17 | posts: 9,667 | Location: Serbia, NS

I see its out but i as always cant be downloaded from Samsung site.

Can anyone upload it?
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
RzrTrek
Maha Guru
 
RzrTrek's Avatar
 
Videocard: RX580 (8GB)
Processor: i5-7600K
Mainboard: PRIME Z270-A
Memory: 16GB
Soundcard: ALCS1220A
PSU: RM750x
Default 06-01-2017, 17:26 | posts: 884 | Location: Stockholm, Sweden

Quote:
http://ssd.samsungsemi.com/ecomobile..._Installer.zip
We apologize for your inconvenience.
Please try again within 24 hours.

There is a daily limit on the number of this software.
Unfortunately, the download limit for the day has been reached, please try again within 24 hours.
We apologize for any inconvenience this might have caused you. Thank you.
What the heck is wrong with Samsung? Why all these stupid download limitations? They shouldn't treat us like this!
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
chinobino
Maha Guru
 
chinobino's Avatar
 
Videocard: MSI GTX980Ti Lightning
Processor: 6700K @ 4.3 GHz
Mainboard: Gigabyte GA-Z170-HD3 DDR3
Memory: 4x4GB Corsair DDR3-2800
Soundcard: Creative Tactic3D Alpha
PSU: ENERMAX REVO 85+ 1250W
Default 06-01-2017, 18:30 | posts: 945

Thanks.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#5)
Mr_ALLroy
Maha Guru
 
Mr_ALLroy's Avatar
 
Videocard: MSI GTX1080 Ti Gaming X
Processor: Intel i7-6700k @4.6
Mainboard: Asus Maximus VIII Hero
Memory: CMD32GX4M2B3000C15
Soundcard: Soundblaster Zx
PSU: Corsair HX1000i
Default 06-01-2017, 19:20 | posts: 1,961 | Location: Calgary Canada®

Can anyone host this file?
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
beta-sama
Member Guru
 
Videocard: GTX 1070 AMP! Ext Edition
Processor: i7-6800K @ 4.60Ghz 1.45v
Mainboard: ROG Rampage V Edition 10
Memory: Corsair 4x8GB @ 3200Mhz
Soundcard: Creative SoundBlaster X7
PSU: EVGA SuperNOVA 1000W G3
Default 06-01-2017, 19:28 | posts: 90 | Location: Belgium, Brussels-European District

https://www.touslesdrivers.com/index...3&v_code=53590
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
Mr_ALLroy
Maha Guru
 
Mr_ALLroy's Avatar
 
Videocard: MSI GTX1080 Ti Gaming X
Processor: Intel i7-6700k @4.6
Mainboard: Asus Maximus VIII Hero
Memory: CMD32GX4M2B3000C15
Soundcard: Soundblaster Zx
PSU: Corsair HX1000i
Default 06-01-2017, 22:07 | posts: 1,961 | Location: Calgary Canada®

Thanks beta-sama
   
Reply With Quote
Old
  (#8)
Palorim12
Newbie
 
Videocard: EVGA GTX 980
Processor: Intel i7
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: Antec
Default 06-01-2017, 22:26 | posts: 5

Quote:
Originally Posted by RzrTrek View Post
What the heck is wrong with Samsung? Why all these stupid download limitations? They shouldn't treat us like this!
There's a good reason why. Don't want a repeat of the 850 Pro FW update from 2015.

User Cliff S on tenforums put it nicely:
(in response to "It always puzzles me why a large corporation has this restriction.")
"To check user feedback(although... I could never find a clear link to it ), in case they need to adjust something, and not all their customers systems go FUBAR. Loose a disk, loose data"
i'd post a link to ten forum, but I need more than 5 posts
   
Reply With Quote
Old
  (#9)
RzrTrek
Maha Guru
 
RzrTrek's Avatar
 
Videocard: RX580 (8GB)
Processor: i5-7600K
Mainboard: PRIME Z270-A
Memory: 16GB
Soundcard: ALCS1220A
PSU: RM750x
Default 06-01-2017, 23:50 | posts: 884 | Location: Stockholm, Sweden

Quote:
Originally Posted by Palorim12 View Post
There's a good reason why. Don't want a repeat of the 850 Pro FW update from 2015.
User Cliff S on tenforums put it nicely:
(in response to "It always puzzles me why a large corporation has this restriction.")
"To check user feedback(although... I could never find a clear link to it ), in case they need to adjust something, and not all their customers systems go FUBAR. Loose a disk, loose data"
i'd post a link to ten forum, but I need more than 5 posts
Aren't software & firmware updates separate?
   
Reply With Quote
Old
  (#10)
Dragondale13
Maha Guru
 
Dragondale13's Avatar
 
Videocard: GTX 1070 AMP! • H75
Processor: 3930k @ 4.5Ghz • H100i V2
Mainboard: GBE X79-UD3 • F21E Mod2
Memory: G.Skill 16Gb DDR3 2400Mhz
Soundcard: X-Fi Ti.Champ • Z-5300
PSU: Corsair HX850
Default 06-02-2017, 00:26 | posts: 976 | Location: ...........In a corrupt country

Quote:
Originally Posted by beta-sama View Post
Thanks!
   
Reply With Quote
Old
  (#11)
Undying
Ancient Guru
 
Undying's Avatar
 
Videocard: R9 280X Vapor-X
Processor: Intel i5 @ 4.8Ghz-1.38v
Mainboard: Gigabyte Z68XP-UD3P
Memory: HyperX 16GB @ 2133Mhz
Soundcard: Realtek onboard
PSU: Tt ToughpowerXT 775W
Default 06-02-2017, 00:29 | posts: 9,667 | Location: Serbia, NS

I tried it and i went back to 4.9.7.

This one just like the 5.0 its missing features.
   
Reply With Quote
Old
  (#12)
Palorim12
Newbie
 
Videocard: EVGA GTX 980
Processor: Intel i7
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: Antec
Default 06-02-2017, 14:41 | posts: 5

Quote:
Originally Posted by RzrTrek View Post
Aren't software & firmware updates separate?
They started the download limit on all FW and SW updates they release after the issue with the 850 Pro in 2015.
   
Reply With Quote
Old
  (#13)
Palorim12
Newbie
 
Videocard: EVGA GTX 980
Processor: Intel i7
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: Antec
Default 06-02-2017, 14:42 | posts: 5

Quote:
Originally Posted by Undying View Post
I tried it and i went back to 4.9.7.

This one just like the 5.0 its missing features.
What features is it missing? They readded the features that people have been complaining were missing.

....unless you are talking about OS Optimization....which is pretty much useless.
   
Reply With Quote
Old
  (#14)
akbaar
Master Guru
 
Videocard: MSI GTX1080 Gaming X
Processor: Intel Core i7 6700k @4.6
Mainboard: ASUS MAXIMUS VIII IMPACT
Memory: 32gb G.SKILL 3200 CL14 1T
Soundcard: SupremeFX Impact III
PSU: Corsair AX760i
Default 06-02-2017, 14:49 | posts: 219 | Location: Middle East Region

Quote:
Originally Posted by Palorim12 View Post
What features is it missing? They readded the features that people have been complaining were missing.

....unless you are talking about OS Optimization....which is pretty much useless.
I think he talking about Bench-marking tools which was better in v4
   
Reply With Quote
Old
  (#15)
Palorim12
Newbie
 
Videocard: EVGA GTX 980
Processor: Intel i7
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: Antec
Default 06-02-2017, 16:07 | posts: 5

Quote:
Originally Posted by akbaar View Post
I think he talking about Bench-marking tools which was better in v4
How so? I have the NVME drives and 4.9.7 of Magician doesn't bench those properly.
   
Reply With Quote
Old
  (#16)
Dragondale13
Maha Guru
 
Dragondale13's Avatar
 
Videocard: GTX 1070 AMP! • H75
Processor: 3930k @ 4.5Ghz • H100i V2
Mainboard: GBE X79-UD3 • F21E Mod2
Memory: G.Skill 16Gb DDR3 2400Mhz
Soundcard: X-Fi Ti.Champ • Z-5300
PSU: Corsair HX850
Default 06-02-2017, 16:44 | posts: 976 | Location: ...........In a corrupt country

Might be too soon to say for sure, but I'm noticing a bit smoother performance in Watchdogs 2...playing 3840x2160 DSR, RTSS 40fps, vsync off.

I think the features that are missing (only the different types of optimization for OS as far as I can tell) no longer applies to Win10 CU...that's my best guess, but so far it's a good update for my rig.
   
Reply With Quote
Old
  (#17)
Agent-A01
Ancient Guru
 
Agent-A01's Avatar
 
Videocard: 1080Ti H20
Processor: i7 5930K 4.7GHz H20
Mainboard: ASUS X99-AU31
Memory: G.Skill 32GB 3200C12
Soundcard: ASUS Phoebus
PSU: EVGA P2-1200W
Default 06-02-2017, 19:14 | posts: 9,408 | Location: USA

Quote:
Originally Posted by Dragondale13 View Post
Might be too soon to say for sure, but I'm noticing a bit smoother performance in Watchdogs 2...playing 3840x2160 DSR, RTSS 40fps, vsync off.

I think the features that are missing (only the different types of optimization for OS as far as I can tell) no longer applies to Win10 CU...that's my best guess, but so far it's a good update for my rig.
This app is not affecting your performance in any way.
   
Reply With Quote
Old
  (#18)
Exascale
Member Guru
 
Videocard: Gigabyte G1 1070
Processor: i7-6700K
Mainboard: MSI Z170 Carbon
Memory: 32GB Crucial DDR4 in XMP
Soundcard: Grado SR-80i ALC1150
PSU: Seasonic X850 Gold
Default 06-17-2017, 14:13 | posts: 117

https://www.wilderssecurity.com/thre...curely.394803/
Might want to turn auto updates off.
   
Reply With Quote
Old
  (#19)
tsunami231
Ancient Guru
 
tsunami231's Avatar
 
Videocard: EVGA 660gtx sig2
Processor: i7 6700k NH-D14
Mainboard: Asrock z170 Extreme 4
Memory: Corsair LPX 2400mhz 16gb
Soundcard: Realtek HD Audio
PSU: Antec HCG 750m
Default Today, 17:37 | posts: 7,359 | Location: USA

i updated to this version simply cause exploit that could be used in 5.0 update system Mostly cause I couldnt even find "auto update" setting to even turn off or on, less it was done when program runs and i rarely run it. and even if it did run then I never found the new 5.1.

cant say I like 5.0 look but atlest some things that were missing in 5.0 are back, system tweaks section is still missing though
   
Reply With Quote
Old
  (#20)
wavetrex
Member Guru
 
wavetrex's Avatar
 
Videocard: Zotac GTX1080 AMP!
Processor: i7 6800K Bw-E
Mainboard: GA-X99-Ultra Gaming
Memory: 64GB HyperX Predator
Soundcard: Asus Xonar DX
PSU: SuperFlower Gold 800W
Default Today, 18:12 | posts: 100 | Location: Nederlanden

The "Optimize Drives" button does nothing on my Windows 10 system.

No errors, no result... just a button which I can click 100 times and nothing happens.
Bug I guess ?
   
Reply With Quote
Old
  (#21)
tsunami231
Ancient Guru
 
tsunami231's Avatar
 
Videocard: EVGA 660gtx sig2
Processor: i7 6700k NH-D14
Mainboard: Asrock z170 Extreme 4
Memory: Corsair LPX 2400mhz 16gb
Soundcard: Realtek HD Audio
PSU: Antec HCG 750m
Default Today, 18:28 | posts: 7,359 | Location: USA

Quote:
Originally Posted by wavetrex View Post
The "Optimize Drives" button does nothing on my Windows 10 system.

No errors, no result... just a button which I can click 100 times and nothing happens.
Bug I guess ?
on my system i bring up windows defrag program which will trim the drive once month anyway by default
   
Reply With Quote
Old
  (#22)
Agent-A01
Ancient Guru
 
Agent-A01's Avatar
 
Videocard: 1080Ti H20
Processor: i7 5930K 4.7GHz H20
Mainboard: ASUS X99-AU31
Memory: G.Skill 32GB 3200C12
Soundcard: ASUS Phoebus
PSU: EVGA P2-1200W
Default Today, 18:33 | posts: 9,408 | Location: USA

Quote:
Originally Posted by wavetrex View Post
The "Optimize Drives" button does nothing on my Windows 10 system.

No errors, no result... just a button which I can click 100 times and nothing happens.
Bug I guess ?
All it does is run windows defrag "optimize" command.

Which just runs TRIM command
   
Reply With Quote
Old
  (#23)
wavetrex
Member Guru
 
wavetrex's Avatar
 
Videocard: Zotac GTX1080 AMP!
Processor: i7 6800K Bw-E
Mainboard: GA-X99-Ultra Gaming
Memory: 64GB HyperX Predator
Soundcard: Asus Xonar DX
PSU: SuperFlower Gold 800W
Default Today, 18:41 | posts: 100 | Location: Nederlanden

Quote:
Originally Posted by Agent-A01 View Post
All it does is run windows defrag "optimize" command.

Which just runs TRIM command
Oh, I see, thanks.
I have disabled that thing because I'm using a commercial software which runs multi-threaded defragmentation on all drives at once).
This explains why it does "nothing" on my system.
   
Reply With Quote
Old
  (#24)
Agent-A01
Ancient Guru
 
Agent-A01's Avatar
 
Videocard: 1080Ti H20
Processor: i7 5930K 4.7GHz H20
Mainboard: ASUS X99-AU31
Memory: G.Skill 32GB 3200C12
Soundcard: ASUS Phoebus
PSU: EVGA P2-1200W
Default Today, 18:42 | posts: 9,408 | Location: USA

Quote:
Originally Posted by wavetrex View Post
Oh, I see, thanks.
I have disabled that thing because I'm using a commercial software which runs multi-threaded defragmentation on all drives at once).
This explains why it does "nothing" on my system.
Hope you aren't using that 'commercial' software on the SSD
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.